אספרסו קלאב כבר מכרו במבצע מכונה + מקציף בפחות מ 700. אם שטראוס יירצו להגדיל כמויות הם יוכלו להחדיר את זה לשוק בפחות מזה אפילו.
ואז נראה בסופר:
מבצע: קנה 10 מילקי קבל שרוול קפסולות במחיר היכרות...
אסוף 100 מכסי דנונה וקבל מכונת קפה במתנה...
אכן תלוש מהמציאות.
הם יצטרכו, לדעתי, למתג את המוצר מחדש - כי כשקונים קפה כזה בסופר, הוא צריך להתפס כזול ומשתלם.
אספרסו-קלאב הלכו על מותג איכותי יותר (אני לא רוצה לומר "פרימיום" כי זה מוגזם, אבל בטח לא מוצר זול) שמתחרה בנספרסו.
לוואצה, למשל, הלכו על מיתוג זול של תחנות דלק. אני בהחלט רואה איך אנשים קונים קפסולות לוואצה בסופר. אבל לא אספרסו-קלאב.
בכל אופן, מהלך כזה יהיה מסובך מאוד לשטראוס מבחינת שירות לקוחות, לדעתי.
הם לא יודעים למכור מוצר עם אחריות, ויכול להיות שהעסק הזה יפיל אותם, כי החברה שהם קנו לא יודעת לתת שירות בסקאלה שאתה מדבר עליה.
דווקא לו אני צריך להמר, אני מנחש ששטראוס לא תוריד את המותג לרמה של "כל פועל" אלא תשמור על אספרסו-קלאב מבודלת ממנה (לא תראה בשום מקום את הלוגו של שטראוס) ורק תזרים עוד כסף כדי להגדיל את החברה ואת נתח השוק שלה, כשיעדה הוא לנגוס בנתח השוק של נספרסו.
האמת שלוואצה השקיעו בפריסה פיזית במקום פרסום אונליין ובעיתונות וזה עבד.
בשביל פרימיום, צריך לדבר במונחים אחרים לגמרי, אספרסו-קלאב היא עממית ביותר כיום ומרוויחה מעט מאוד, כפי שדה-מרקר סקרו, בגלל כל הסיבות שבעולם - מכונות "חינם", דרישות להנחות ומסלולים.
זה כאילו שהלקוח רוצה בכח להיות כבול, בתור משווקים הם מתקשים לדבר באופן של "רכוש מכונה וכמה קפסולות שתרצה ותקבל הנחה לפי קביעות וגודל ההזמנות", זה פרטני מדי והלקוח מצפה ל"חינם", גם בתחום הסלולרי, כשהחינם הוא תמורת התחייבות בתשלומים.
בקיצור, יש דברים מסויימים שבם אנו כבר מראש דורשים את המסגרת הזאת ולא רוצים להסתבך. לא כל אחד הוא בריסטה שלקח את אהבת הקפה אליו הביתה או אפילו אדם שקיבל מידע מהימן. אם יש מקום לקידום אובייקטיבי של תחום מקצועי כלשהו מול הצרכנים, זה לא דרך השיווק הסופי.