הגיעה הטלויזה עם כבל חשמל ללא הארקה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
aviada פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היום הגיע אליי טלויזיה חדשה מבית פנסוניק 37" . ( thl 37" 30u)
וכבל החשמל שלה עם תקע מצוקמק ולא מקורי. התקשרתי מיד למוקד יורוקום היבואן.
ונאמר לי שהטלויזיה עוברת "גיור" בארץ.
לשאלה שלי למה אין שקע עם הארקה, כשבחוברת שלהם רשום בפרוש לחבר להארקה. לנציגה לא היתה
תשובה- היא כמובן תבדוק ותחזור אליי.
יש למישהו עצה מה לעשות?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

הבעיה היא שהכבלים שמגיעים עם המודלים לישראל הם אירופאיים (תקע עם שני עיגולים עבים, והארקה הפוכה). מכון תקנים לא מתיר זאת ולכן אפשר או להחליף/להוסיף כבל חשמל או "לגייר" את הכבל הקיים.

הצעה שלי היא ללכת לכל חנות חשמל ולרכוש כבל ואת האחד שקיבלת תנצל כדקורציה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

מעניין. יש לנו בבית פלזמה פנסוניק והשקע תקני (כולל הארקה).

rbstf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

לפני שאתה מחליף כבל

שליחה #4 

בהרבה טלויזיות כאשר משתמשים בכבל עם הארקה רואים גלים על המסך. בחלק מהטלויזיות השקע של הכבל בטלויזיה הוא בלי ההארקה, אני בסמסונג שלי החלפתי לפני שלוש שנים בכוונה לכבל כזה. לדעתי אין סכנה בשימוש בכבל הזה ואפילו עדיף.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #5 

נא לא לבלבל. ישנם מכשירים חשמליים עם בידוד כפול (על המכשיר חייב להיות סמל הריבוע הכפול). מכשירים אלה מגיעים עם חיבור לחשמל ללא הארקה, ואסור לחברם להארקה.
מכשירי חשמל ללא בידוד כפול חייבים בחיבור הארקה.
אם יש ספק - התייעץ עם חשמלאי מוסמך!
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #6 

איינשטיין כתב:נא לא לבלבל. ישנם מכשירים חשמליים עם בידוד כפול (על המכשיר חייב להיות סמל הריבוע הכפול). מכשירים אלה מגיעים עם חיבור לחשמל ללא הארקה, ואסור לחברם להארקה.
מכשירי חשמל ללא בידוד כפול חייבים בחיבור הארקה.
אם יש ספק - התייעץ עם חשמלאי מוסמך!
...
מה בדיוק חשמלאי מוסמך מבין בטלוויזיה או בהארקה? כל מה שהוא יודע קשור במקרה הטוב רק לבטיחות. טתוויזיה לא נחשבת למוצר בעל סכנת התחשמלות וברוב המכריע של המקרים היא מגיעה עם בידוד כפול. למרות זאת היא יכולה לכלול חיבור לארקה, לא מטעמי הגנה בפני התחשמלות, כי זה לא מקרר, אלא לתיאום אדמות. ישנם רסיברים הבאים עם הארקה לרוב ההי-אנד. הארקה מחוברת לאדמה מרכזית של כל המעגלים האלקטרוניים. לעיתית היא גורמת להפרעות כמו HUM או הפרעות בתמונה בתדר הרשת ועדיף לנתקה. שוב, רסיבר או טלויזיה זה לא מוצר "מחשמל" כי הוא כולל ספק DC עם בידוד כפול מובנה. הכי טוב לבדוק עם ובלי ולראות אם שומעים או רואים הבדלים. בכללי זה תלוי באיכות הארקה בבית (התנגדותה). בבית חדש זה לרבו רק משפר ומבטיח פחות רעשים. מספיק שאתה מחוברל ל YES או HOT דרך כבל אינטרקונקט לרסיבר ולטלוויזיה, כבר חיברת את כל האדמות לארקת השיטה כי YES ו HOT מאריקים את הציוד שלהם. HOT עושה זאת באופן גרוע ולרוב רצוי לבודד את האדמה שלהם...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”