צריך עזרה אחת ולתמיד בנוגע לסוגי הפצות, שחרורים ופורמטים

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
Playaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 541
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

אהלן

אני פתחתי פה דיון לא מזמן עם שאלה דומה, אך עדיין אני מוצא את עצמי מתלבט בכל פעם שאני נכנס לאתרי הטורנט.
אף פעם אני לא יודע איזה גרסא מתאימה לי ועל איזה אפשר לוותר.

הנתונים שלי הם - מסך 42" בעל רזו' 1920X1080 , מרחק צפיה של מטר וחצי , אין לי כרגע מערכת , כלומר הסאונד מושמע מהרמקולים המובנים של המסך , ומהסך בכל אופן לא יודע לקרוא קבצי DTS כך שאם אני בוחר במקודד הזה אני צריך להמיר אותו ל-AC3.

בעת בחירת סרט חשוב לי שאיכות התמונה תהיה מיטבית , ועם זאת לא להוריד "סתם" קובץ שיתפוס מהקשיח עשרות gb לשווא.
אולי הוא שווה ומתאים למי שרוצה להנות מסאונד משובח במערכת ה-7.1 שלו , אבל אצלי זה לא המצב גם ככה.

יש כ"כ הרבה אפשרויות, ואני ממש לא מבין מה ההבדל בניהם. ואיזה אופציה מתאימה בשבילי.
למשל:
[img2=550x415]http://img689.imageshack.us/img689/2742/90875824.jpg[/img2]
יש את כל הטרולגיה של הסנדק באיכות HD בקבצים החל מ-12GB ועד ליותר מ-100GB!
ובניהם עוד אופציות רבות.
אני סה"כ רוצה סרט בעל איכות תמונה משבוחת וזהו! איזה כדאי לבחור?
ואיך אני יכול לדעת להבא מה יותר מתאים ומה סתם "בזבוז"

gilos
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 758
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

יש קבצים שמגיעים עם כמה פסי-קול, לרבות האנגלית תוכל למצוא גם ספרדית, צרפתית, וכדומה וזה 'תופס' המון מקום שלדעתי מיותר ושבאחריות לא 'תורם' לאיכות התמונה.ֿ חפש קובץ עם פס קול באנגלית בלבד. יש לך גם לשם המחשת איכות התמונה את נתון ה-Video Bitrate.
ככל שהנתון הזה יהיה גדול יותר, כך איכות התמונה גבוהה יותר.ֿ
כמו כן, יש לשים לב לאודיו. AC3 תמיד 'ישקול' פחות יותר מאשר DTSֿ, ו-DTS תמיד ישקול פחות מ-DTS-HD וכן הלאה.
לסיכום, אין שום קשר בן קבוצת השחרור לאיכות הסרט, למרות שיש קבוצות הידועות בשחרורן האיכותי יותר מקבוצות אחרות. אבל לכלל, אין לייחס חשיבות לקבוצת השחרור, אלא לנתונים המספריים של האודיו ושל הוידאו. וכמובן לא לשכוח לוודא שהקובץ לא 'מנופח' עם דיבובים בשפות שאינן נחוצות לנו.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #3 

לדעתי ל42 אינץ שיחרורים של 720p עם ac3 הם די והותר במיוחד שאין לך רסיבר ורמקולים.
אם אתה מוריד גם סדרות עדיף web-dl. איכות מעולה.
אני גם חושב שיש הבדל בין קבוצות השחרור בסצינה. קבוצת wiki למשל מקודדת סרטים באיכות גבוהה ואני אישית משתדל להוריד שחרורים שלהם אם יש.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”