יד שניה במסכי LCD / פלזמה - משתלם או שאין ממש טעם להיכנס לזה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
MrMoris פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

אחרי שלפני שנתיים קניתי טלויזית 29" מעולה של סוני בפחות ממאתיים שח ביד2 (אנחנו זוג סטודנטים),
וזוגתי זרקה איזה משפט על "בטח יש ידשניה גם בLCD" אז רפרפתי קצת על אתר יד2 בסופש.
ראיתי מחירים הזויים לחלוטין של טלויזיות.
ברור לי שלטלויזיות ישנות אין את כל הפיצרים שעליהן מבוססות רוב הטלוזיות היום, אינטנט, תלת מימד, ניגון קבצים וכו וכו.
השאלה האם באמת יש אנשים שמוכרים טלויזיה סבירה בת 2-3 שנים בגדלי 40-46" כדי לקנות חדשה...
השאלות המרכזיות שלי -
1. האם לדעתכם טלויזית מותג מלפני שנתיים או שלוש שווה לטלוויזיה גנרית חדשה מבחינת איכות התמונה?יש לי חברים שטוענים בהחלט כן, ושהחברות מוכרות את הפאנלים הישנים לחברות הגנריות.
הם אומרים שיתכן ויהיו הבדלים בצפיה בתכני SD כי זה קשור לעיבוד תמונה, אבל שהפאנל בהחלט יכול להיות זהה.
2. טלויזית mainstream (סדרה בסיסית יחסית) של מותג בת שנתיים-שלוש - בכמה אחוזים היא אמורה לעלות פחות מאשר הדגם החדש של אותה הסדרה הישר מהחנות?
3. עד כמה הזמן משפיע לרעה על טלויזיות LCD או פלזמה? אני יודע שב-LCD הפלורונסטים הופכים לחלשים יותר (לפחות במסכי מחשב), בפלזמה אין לי מושג.
דעות/תגובות/טענות יתקבלו בשמחה !

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

1. מאוד תלוי בדגם וקשה לעשות הכללה אבל העדיפות תהיה ב 99% למותג המוכר ולא למסך מדבקה.
2. בערך חצי. שוב תלוי בדגם (היה מוצלח וטוב או "נפילה").
3. שנתיים/שלוש לא צריך להשפיע כמעט בכלל. אורך חיי מסכים מודרניים אמור להיות בין 10 ל 20 שנה.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #3 

2. חצי זה בסדר, השאלה איך לתמחר מוצר שהדגם שלו לא נמכר יותר. קיימים היום לינקים מזאפ לחנויות שמוכרות דגם ישן במחיר של מוצר חדיש ומתקדם יותר

יש לי חבר שחשב שיצליח למכור לפטופ בשנת 2008 עם מעבד 2GHZ CORE2DUO , ובמקרה אחת החנויות בזאפ תמכרה את המחשב ב4300 שח.
דגם חדש ומשופר יותר עולה 2200 . כמחצית ממחיר הישן.
בLCD הסיפור קצת שונה, אבל מי שחופר במפרט הטכני בטח יראה הבדלים במעבד, ובטכנולוגיה.

שורה תחתונה, לא ליפול בפח בגלל מידע שגוי שיש באינטרנט על מוצר שירד מהמדפים (וגם אם נשאר על המדפים והוא ממש ישן, לא בטוח שכדאי לשלם עליו סכום של חדש)
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

חוק האצבע שלי לשווי מוצרים מיד שניה: בסביבות חצי למה שמקבילה חדשה למסך כזה צריכה לעלות כיום.

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

בסופו של יום הכל עניין של תקציב.

בגודל מסך 42" יש דגמי כניסה מצוינים ב- 2.5K ש"ח שיתנו תמורה מצוינת לעלות ואתה מקבל מסך חדש עם אחריות, הובלה והתקנה.

בתצקיב נמוך יותר אולי כן שווה לחשוב על יד 2 או לחסוך עוד קצת...

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #6 

מצטרף לאחרים. 50-60 אחוז פחות מהמחיר הנמוך שאתה יכול להשיג לדגם מקביל חדש היום - שווה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

מה שייגרום לשזה שהמוכר יהיה קשה לו מאוד לאכול מחיר כל כך נמוך יחסית למה שהוא שילם ולכן המחירים ההזויים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

guye2
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

מתוך יד 2 :

"

led55 כחדשה. בת כמה חודשים נימכרת בזאפ ב19000 full hd דגםb8000 עם אחריות ל3 שנים 200 hr יש חיבור לאינטרנט ושליטה מהשלט לכל דפי האינטרנט
יש מחשב מובנה לבדוק את המחיר ליפני, ולהבין את המציאה ולאחר להתקשר. מסך מגע - מחיר 13000
"

אם אני מקביל את זה ל C7000 של היום שמצאתי בZAP ב 11690. אז המחיר לפי הכלל אצבע צריך להיות 6000+- ש"ח?

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #9 

אני לא יודע אם אתה חייב שיהיה לך כלל אצבע. אתה צריך שאתה לעצמך תגיד וואו.
במקרה הזה אם למשל זה היה מופיע אפילו ב-7,000 או ב-8,000 יכול להיות שזה היה משתלם. תלוי בקונה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8258
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #10 

guye2 כתב:מתוך יד 2 :

"

led55 כחדשה. בת כמה חודשים נימכרת בזאפ ב19000 full hd דגםb8000 עם אחריות ל3 שנים 200 hr יש חיבור לאינטרנט ושליטה מהשלט לכל דפי האינטרנט
יש מחשב מובנה לבדוק את המחיר ליפני, ולהבין את המציאה ולאחר להתקשר. מסך מגע - מחיר 13000
"

אם אני מקביל את זה ל C7000 של היום שמצאתי בZAP ב 11690. אז המחיר לפי הכלל אצבע צריך להיות 6000+- ש"ח?
...
הכל שאלה של מה שאתה יכול לקנות היום במחיר המדובר. קח גם בחשבון, שדגמי היי אנד של חברות נמכרים לפעמים אפילו במחצית ממחיר הכניסה שלהן לשוק ע"י היבואנים הרשמיים, חדשים, עם אחריות רגילה לכל דבר, כאשר הם רוצים לחסל את המלאי מהדגם.

עקרונית, אני נגד מסכים משומשים היות ויש להם בלאי והיות ויש אינספור חידושים בתחום (ועזוב את אורך חיי הפאנל המוצהרים בשעות), אלא אם כן מדובר באמת בהזדמנויות (למשל את ה 40 אינץ' שלי קניתי בזמנו ב 6000 ש"ח במקום ב 10,000 ש"ח כי הייתה אצל מישהו שבועיים, הוא לא היה מרוצה ממנה, ורצה להעיף אותה מהסלון כדי לפנות מקום לקורו, אבל זה היה מסך בן שבועיים עם אחריות).

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #11 

"

"

...

זה פשוט, הישראלים הם עם חזיר, שלא רוצה לצאת פרייאר. ומנסה כמה שיותר לחלוב את האחרים.

MrMoris פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #12 

integral כתב:

"

"

...
הכל שאלה של מה שאתה יכול לקנות היום במחיר המדובר. קח גם בחשבון, שדגמי היי אנד של חברות נמכרים לפעמים אפילו במחצית ממחיר הכניסה שלהן לשוק ע"י היבואנים הרשמיים, חדשים, עם אחריות רגילה לכל דבר, כאשר הם רוצים לחסל את המלאי מהדגם.

עקרונית, אני נגד מסכים משומשים היות ויש להם בלאי והיות ויש אינספור חידושים בתחום (ועזוב את אורך חיי הפאנל המוצהרים בשעות), אלא אם כן מדובר באמת בהזדמנויות (למשל את ה 40 אינץ' שלי קניתי בזמנו ב 6000 ש"ח במקום ב 10,000 ש"ח כי הייתה אצל מישהו שבועיים, הוא לא היה מרוצה ממנה, ורצה להעיף אותה מהסלון כדי לפנות מקום לקורו, אבל זה היה מסך בן שבועיים עם אחריות).
...
ברור שאם מדובר בטלויזיה בת שבועיים ב-40% הנחה ממחיר הקנייה שלה, אז זאת עסקה משתלמת, אבל זה נראה לי המיעוט שלא מלמד על הפרט.
חיטטתי שוב ביד2, אין שום מחיר סביר לדעתי של משהו סביב 40אינץ. מצד שני, אם מישהו היה שם טלויזיה בת שנה במחיר סביר, נניח 50% מהדגם החדש המקביל - היו רוצים שירד עוד במחיר... כנראה שהשוק עדיין בחיתוליו ומי שקנה טלויזיה לסלון, מעביר אותה לחדר אחר או לבני המשפחה. אני גם בספק אם השוק באמת יהיה אי פעם מפותח, הרי רוב האנשים לא קונים מחשב משומש - רגיל כי אין טעם ונייד כי הסוללה מתה אחרי שנתיים. אבל יש די הרבה טלויזיות 32".
נערך לאחרונה על ידי MrMoris ב 19/11/2011 11:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8258
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #13 

שמע, כל עוד שהטלוויזיה עובדת, אין בד"כ סיבה למכור אותה במחיר נמוך, שכן תמיד יש לאן להעביר אותה, במיוחד כשהיום אנשים רוצים טלוויזיות במטבח, בחדר השינה ובארון הבגדים :) לפעמים יש הזדמנויות, אבל בד"כ ההזדמנויות העיקריות הן כאשר יבואנים מחסלים מלאי (רק אז צריך להיות זריז :)).

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #14 

שאלה מוזרה, הרי אתה צריך להחליט כמה זלוטעס אתה מוכן לסכן וכמה זמן אתה מוכן לבזבז על זה.
אם אתה רוצה לשלם 1000 שקל מקס' אז לא משנה איזה כללי אצבע תאסוף בפורום.
הרי אם המוכר רוצה 3000 אז מה תגיד לו "תראה בפורום HT לפי כלל אצבע המסך שווה 1300 "
הוא יענה לך : אז תתכוף ת'אצבע...
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”