התייעצות לגבי עננות ב-55D7000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Darklord פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 213
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #1 

קודם כל ברצוני לציין שאני עוקב אחרי האתר בצורה פסיבית כבר הרבה מאוד זמן ומאוד נהנה מהמאמרים המאוד מקצועיים. לפני מספר חודשים, כאשר החלטתי (כלומר קיבלתי אור ירוק מהאישה) להחליף טלוויזיה התוודעתי בצורה יותר עמוקה לפורומים וגיליתי פה המון מידע רלוונטי והרבה רצון של האנשים לעזור ולייעץ.

עכשיו אחרי שהטלוויזיה החדשה הותקנה אני זקוק לייעוץ לגבי עננות שמופיעה ומאוד מפריעה לי. ברור לי שכאשר מדובר ב-LED אין טלוויזיה שלא סובלת מהתופעה ברמה כזו או אחרת (מלבד אולי Local dimming) אבל עדיין נראה לי שהתופעה אצלי מוגזמת. אני מצרף מספר תמונות (התמונה השלישית עברה עיבוד ב-PS בכדי להבליט את התופעה). אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה מראש למי שעוזר.

gordi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

נראה טבעי לגמריי,שום דבר חריג

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #3 

הדגם הזה אכן סובל מהתופעה אך נראה שאצלך זה מופיע
באופן קיצוני וחריג.
ממליץ לך ליצור קשר עם החנות/יבואן ולנסות לדרוש החלפת מסך.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

התמונה השלישית נראית כאילו עברה איזה עיבוד מלאכותי...פוטושופ?...

Darklord פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

טלHD כתב:התמונה השלישית נראית כאילו עברה איזה עיבוד מלאכותי...פוטושופ?...
...
כן, רשמתי שהתמונה השלישית עברה auto-level בפוטושופ בשביל להדגיש בצורה טובה יותר את ההבדל בין אזורים שחורים לחלוטין ואזורים עם עננות. קצת קשה להציג את התופעה בתמונה שצולמה בחדר חשוך...במציאות זה יותר מוחשי ומודגש.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

Darklord,

האם אתה סובל באיזושהי מידה מהתופעה גם כשאתה צופה בתוכן כלשהו? (אני מדבר גם על סצינות חשוכות במיוחד בסרטים).

אתה פועל עם\בלי קונטרסט דינאמי?

אולי כיבית את הקונטרסט הדינאמי ואת חיישן התאורה החיצונית(אם יש אחד כזה בדגם שלך).

בכל מקרה, במידה ובשימוש רגיל במסך, אתה לא מרגיש שום הפרעה, אז המצב שלך לא קריטי ויתכן שאם תחליף את המסך, תיפול על אחד שהוא אף פחות טוב מהנוכחי.

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #7 

כשמצלמים תופעות כאלה, זה ממש קריטי באיזה אופן הצילום מבוצע.
זמן החשיפה מאוד מאוד משפיע ועוד פרמטרים אחרים (ISO, גודל צמצם ובכלל איכות וסוג החיישן).
הדרך היחידה להשוות בין מסכים כאלה בלי לראות אותם בעין אחד ליד השני היא לצלם אותם באותו האופן בדיוק.
עיבוד תמונה פה בכלל לא רלוונטי. אם אתה רוצה להראות את התופעה אז תצלם תמונות עם ISO נמוך יחסית (רצוי פחות מ200) ועם זמני חשיפה שונים. בנוסף, הייתי לוקח תמונת BMP או פורמט אחר ולא שום פורמט דחוס - JPG, MKV וכו.
ואגב, לא עושים שום PS על תמונות כאלה. זה כמו למחוק את הפטמות של הבחורות בבלייזר...

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8258
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #8 

MrMoris כתב:זה כמו למחוק את הפטמות של הבחורות בבלייזר...
...
אנלוגיה מצויינת :D (Y)

Darklord פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

sunny_jim כתב:Darklord,

האם אתה סובל באיזושהי מידה מהתופעה גם כשאתה צופה בתוכן כלשהו? (אני מדבר גם על סצינות חשוכות במיוחד בסרטים).

אתה פועל עם\בלי קונטרסט דינאמי?

אולי כיבית את הקונטרסט הדינאמי ואת חיישן התאורה החיצונית(אם יש אחד כזה בדגם שלך).

בכל מקרה, במידה ובשימוש רגיל במסך, אתה לא מרגיש שום הפרעה, אז המצב שלך לא קריטי ויתכן שאם תחליף את המסך, תיפול על אחד שהוא אף פחות טוב מהנוכחי.
...
אני בהחלט מבחין בתופעה גם כאשר אני רואה תכני HD מהסטרימר וגם כאשר אני רואה תכני SD מהממיר של YES, כמובן לא כאשר מדובר בסצינות מוארות.

הבדיקות התבצעו עם מספר סטים של מאפייני תמונה שנלקחו מאתר AVSForum, ניסיתי גם עם קונטרסט דינמי פועל וכבוי (ההשפעה היתה מינימלית), גם עם דרגות שונות של Black Tone וכמובן גם עם דרגות שונות של ה-Backlight. ניתן לשפר את התופעה מהותית אם בוחרים ב-Backlight נמוך של 3,4 וב-Black Tone הכי גבוה (Darkest) אבל אז התמונה חשוכה בצורה שלא ניתנת לצפייה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8258
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #10 

אם זה מפריע לך תתעקש על החלפה! שילמת הרבה כסף על התענוג הזה ואתה ראוי לקבל תמורה ניאותה לכסף שלך. שסמסונג יפתרו את בעיות ה QA שלהם מבלי לערב אותך :)

Darklord פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

MrMoris כתב:כשמצלמים תופעות כאלה, זה ממש קריטי באיזה אופן הצילום מבוצע.
זמן החשיפה מאוד מאוד משפיע ועוד פרמטרים אחרים (ISO, גודל צמצם ובכלל איכות וסוג החיישן).
הדרך היחידה להשוות בין מסכים כאלה בלי לראות אותם בעין אחד ליד השני היא לצלם אותם באותו האופן בדיוק.
עיבוד תמונה פה בכלל לא רלוונטי. אם אתה רוצה להראות את התופעה אז תצלם תמונות עם ISO נמוך יחסית (רצוי פחות מ200) ועם זמני חשיפה שונים. בנוסף, הייתי לוקח תמונת BMP או פורמט אחר ולא שום פורמט דחוס - JPG, MKV וכו.
ואגב, לא עושים שום PS על תמונות כאלה. זה כמו למחוק את הפטמות של הבחורות בבלייזר...
...
היי,
התמונה צולמה במצלמת Canon Powershot G9 ב-ISO של 80 (ניתן לראות את הפרמטרים בתמונה המצורפת). אני יכול להבטיח לך שכשיושבים מול הטלוויזיה התופעה בהחלט ניראית לעין (אפילו אישתי שלא מבחינה בהבדל בין HD ל-SD רואה את התופעה). המטרה שלי היא לקבל feedback לגבי חומרת התופעה מבעלי מסכים דומים ואנשים עם ניסיון שניתקלו בעננות.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

integral כתב:אם זה מפריע לך תתעקש על החלפה! שילמת הרבה כסף על התענוג הזה ואתה ראוי לקבל תמורה ניאותה לכסף שלך. שסמסונג יפתרו את בעיות ה QA שלהם מבלי לערב אותך :)
...
כמו שאמר integral,
צור קשר עם התמיכה הטכנית של היבואן.
לפי מה שאתה מתאר, התופעה שלך חמורה מאד. כעקרון, עננות במסכי EDGE LED היא דבר כמעט בלתי נמנע, אך הפשרה היא רק ברמה של בעיה אסטטית(במקרי קצה בלבד) ולא בעיה אמיתית כמו אצלך.

קניתי לא מזמן מסך EDGE LED, והוא סבל מעננות קשה מאד. לכמה שעות חשבתי שזה השתפר משמעותית(ועד כמה שזה מוזר, העננות יכולה להתגבר או להיחלש עם הזמן), אך לאחר מכן זה חזר שוב.
הזמנתי טכנאי שבדק את המסך, ותוך כמה ימים כבר החליפו לי למסך חדש(עם עננות חלשה מאד, כמעט בלתי ניתנת להבחנה).

כהערת צד, למרות שבעית העננות ידועה, אין שום הצהרות רשמיות של החברות שמדובר בחסרון של מסכים מהסוג הזה.
כלומר, מסכי HI END כמו ה-D7000 לא אמורים לסבול בכלל מעננות מבחינת החברה, לכן הם יתייחסו כמעט לכל סוג של עננות כתקלה לכל דבר. כל זה מקל על החלפה של המסך.

Darklord פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

sunny_jim כתב:
integral כתב:אם זה מפריע לך תתעקש על החלפה! שילמת הרבה כסף על התענוג הזה ואתה ראוי לקבל תמורה ניאותה לכסף שלך. שסמסונג יפתרו את בעיות ה QA שלהם מבלי לערב אותך :)
...
כמו שאמר integral,
צור קשר עם התמיכה הטכנית של היבואן.
לפי מה שאתה מתאר, התופעה שלך חמורה מאד. כעקרון, עננות במסכי EDGE LED היא דבר כמעט בלתי נמנע, אך הפשרה היא רק ברמה של בעיה אסטטית(במקרי קצה בלבד) ולא בעיה אמיתית כמו אצלך.

.
...
תודה, אני ייצור קשר היום עם היבואן. אשתדל לעדכן לגבי ההתקדמות.

gordi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #14 

ממסכי LED שאני ראיתי תופעה זהה
אני חייב לציין (שוב) שהתופעה אצלו נורמלית לחלוטין
אף אחד לא יחליף לו מסך במצב הזה

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #15 

gordi כתב:ממסכי LED שאני ראיתי תופעה זהה
...
לי יש מסל LED ואצלי התופעה כמעט ולא מורגשת, לפי דעתי התגובה שלך מטעה את הפונה.
אני חושב שצריך להחליף לו את המסך ואם המסך הבא גם מראה את אותה תופעה, פשוט להחליף חברה שבה התופעה לא כל כך מורגשת.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

gordi כתב:ממסכי LED שאני ראיתי תופעה זהה
...
ואני חייב לציין שאני מאד מצטער, אבל אין לך מושג על מה אתה מדבר, ודי ברור שאתה לא טורח לקרוא הודעות של אנשים שכתבו לפניך.

ציינתי בבירור ש:
א. לי אישית החליפו מסך בנסיבות זהות לשלו.
ב. עננות מכל סוג(בטח כזאת שמפריעה לצפייה) לא נחשב לדבר נורמלי מצד החברות שמוכרות לנו את הלדים.

כמו כן, אתה לא יכול להסיק מסקנות על סמך 2 תמונות שראית, שאולי לא מייצגות בצורה נאמנה את הבעיה שלו.

הדבר הכי חשוב:

הבן אדם השקיע מעל 10,000 ש"ח על מסך שמתיימר להיות HIGH END. אין שום סיבה שבעולם שיתפשר על האיכות והתקינות שלו, בטח כשיש מסכים מאותו דגם, שסובלים מעננות פחות חזקה.

לפני שאתה ממליץ בחום לאנשים להישאר עם הבעיה שלהם, נסה להיות קצת יותר אחראי.

Amitk
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

שלום
גם אני רכשתי את ה D7000 לפני כשבועיים ואכן רואה את אותה התופעה-עננות ,בעיקר באזורי הפינות של המסך.
אודה לך אם תספר כיצד הסתיימה הפרשה.
תודה

Darklord פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

שלום,

מצטער שלא עדכנתי, הייתי עסוק בדברים אחרים ושכחתי מהשרשור. התשובה הקצרה לשאלה שלך היא שהפרשה הסתיימה בזה שנשארתי עם המסך המקורי שלי. התשובה היותר ארוכה היא שלאחר שטכנאי של רטפון ראה את הבעיה יצרו איתי קשר מהיבואן והגיע אלי הביתה מנהל טכני עם טלויזיה חלופית. לאחר קרוב לשעה של בדיקות והשוואות העדפתי להישאר עם הטלוויזיה המקורית כי בחלופית העננות היתה יותר חזקה.

ממליץ לך לנסות, אולי לך יהיה מזל יותר טוב והטלויזיה החלופית תהיה עם פחות עננות.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #19 

אחלה פטנט 8O
מביאים לך הביתה מסך עם עננות מוגזמת...בטח המסך עם דיפיוזר תקול/דפוק ומשווים לשלך בשביל לשכנע אותך שיש גם יותר גרוע ולשכנע שתשאר עם המסך שלך.
רטפון וסמליין (n) (n) (n) :@

Oranl
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98

שליחה #20 

אני קורא את הפוסט הזה וליבי נחמץ. גם בגלל הישנות התופעה במסכי הדגל של סמסונג (גם אני נמנה על בעלי המסך המדובר, בגודל 46''), וגם נוכח הקלות, לכאורה, שבה אנשים פה מחליפים את המסך הזה (קניתי מייבוא רשמי של סמליין ועושים לי את המוות בטיפול הן בעננות החריגה והן בפיקסלים שרופים).

פרסמתי פה בעבר כמה פוסטים בנושא:
1. http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 74#1455174 תגובה 145 - עננות כבדה
2. http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0 - פיקסלים שרופים
3. http://www.hometheater.co.il/vt160809.% ... 7%A0%D7%92 - על היחס של סמליין

לכל מי שמעוניין לקרוא. ולכל בעלי המסך: דרך איפה קניתם? באיזו קלות החליפו את המסך?

ולפותח הפוסט - העננות אצלך באמת לא נראתה חמורה, רק בצדדים. עוד נסבל, טוב שנשארת איתה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”