העברת וידאו דרך הריסבר (Onkyo 603) גורמת להנחתה?
דיי החלטתי ללכת על הריסבר Onkyo 603.. עכשיו בריסבר יש רכזת וידאו כמובן.. שאפשר לחבר את הDVD, ממיר וכ'ו ישירות לריסבק ואת הריסבר לחבר לפלזמה..
השאלה היא אם העברת הוידאו דרך הריסבר גורמת להנחתה באיכות?
אחד המוכרים אפילו אמר לי שהריסבר עושה Upscaling (אבל נראה לי שהוא סתם קישקש!)
תודה!
השאלה היא אם העברת הוידאו דרך הריסבר גורמת להנחתה באיכות?
אחד המוכרים אפילו אמר לי שהריסבר עושה Upscaling (אבל נראה לי שהוא סתם קישקש!)
תודה!
עם הגישה הישירה שיש לך בשלט של ה-PHD8 למקורות הוידאו הייתרון שבמיתוג מקורות הוידאו דרך הרסיבר אינו כזה משמעותי.
לעומת זאת החסרון הברור הוא שלא תוכל לכייל כל מקור באופן המייטבי עבורו.
אם הרסיבר באמת עושה Upscaling הייתי מעביר רק את הממיר דרכו בתקווה שהאיכות באמת תשתפר.
את ה-DVD וה-HTPC הייתי משאיר בחיבור ישיר לפלזמה.
לעומת זאת החסרון הברור הוא שלא תוכל לכייל כל מקור באופן המייטבי עבורו.
אם הרסיבר באמת עושה Upscaling הייתי מעביר רק את הממיר דרכו בתקווה שהאיכות באמת תשתפר.
את ה-DVD וה-HTPC הייתי משאיר בחיבור ישיר לפלזמה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78912
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- zeppelin85
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 471
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לרסיבר יש
אפקונברטינג מקומפוזיט ל S-VIDEO, שימושי לממיר , לDVD פחות הבדל
אבל תמונה לרוב יותר טובה אצלי דרך הממיר>רסיבר>TV אבל לא תמיד
לא קריטי בקיצור, נח> מאוד...
אבל תמונה לרוב יותר טובה אצלי דרך הממיר>רסיבר>TV אבל לא תמיד
לא קריטי בקיצור, נח> מאוד...
avizov2,
אני משתמש ב-ONKYO 801NR שלדעתי מבחינת מיתוג הקומפוננט די זהה לדגם שאתה מעוניין לרכוש.
אני מחבר את הממיר של YES לכניסת S-Video ובנוסף DVD838 לכניסת קומפוננט,
הרסיבר ממתג כל אחת מהכניסות ליציאת קומפוננט, אותה אני מחבר ישירות ל PHD8.
רואים מצויין !!! (בהתחשב באיכות המקור). לשאלתך, לטעמי אין הנחתה של מקור הווידיאו, אע"פ שרק מדידות עם ציוד אלקטרוני ייאמתו זאת.
אחד הייתרונות בשימוש ברסיבר זה כממתג, שאתה חוסך ממתג מSCART ל-RGBS ושולט על כניסות ממקורות רבים והרסיבר מבצע את עבודת המיתוג.
לאחרונה רכשתי את ה-OPPO971 המחובר ישירות לכניסה הדיגיטלית של ה-PHD8, ואני מוכרח לציין שאין הבדל מהותי באיכות התמונה מהמקור האנלוגי למקור הדיגטלי.
למען ההגינות את הנושא הזה אבדוק יותר לעומק (לאחר כיול), אך רושם ראשוני שאין הבדל מהותי.
בכל מקרה אני ממליץ בחום על הרסיבר של ONKYO באיכות הסאונד לטעמי אין לא מתחרים, חבל שבארץ מתמחרים אותו במחיר גבוה מאוד.
אני משתמש ב-ONKYO 801NR שלדעתי מבחינת מיתוג הקומפוננט די זהה לדגם שאתה מעוניין לרכוש.
אני מחבר את הממיר של YES לכניסת S-Video ובנוסף DVD838 לכניסת קומפוננט,
הרסיבר ממתג כל אחת מהכניסות ליציאת קומפוננט, אותה אני מחבר ישירות ל PHD8.
רואים מצויין !!! (בהתחשב באיכות המקור). לשאלתך, לטעמי אין הנחתה של מקור הווידיאו, אע"פ שרק מדידות עם ציוד אלקטרוני ייאמתו זאת.
אחד הייתרונות בשימוש ברסיבר זה כממתג, שאתה חוסך ממתג מSCART ל-RGBS ושולט על כניסות ממקורות רבים והרסיבר מבצע את עבודת המיתוג.
לאחרונה רכשתי את ה-OPPO971 המחובר ישירות לכניסה הדיגיטלית של ה-PHD8, ואני מוכרח לציין שאין הבדל מהותי באיכות התמונה מהמקור האנלוגי למקור הדיגטלי.
למען ההגינות את הנושא הזה אבדוק יותר לעומק (לאחר כיול), אך רושם ראשוני שאין הבדל מהותי.
בכל מקרה אני ממליץ בחום על הרסיבר של ONKYO באיכות הסאונד לטעמי אין לא מתחרים, חבל שבארץ מתמחרים אותו במחיר גבוה מאוד.
תודה רבה על התשובות..
השאלה המתבקשת גם - האם כאשר ממתגים את המכשירים דרך הריסבר - נוח להחליף בצפייה בין המכשירים.... (כי חלק מהמכשירים עדיין מחוברים ישירות לפלזמה)
נראה לי שזה הופך את זה לכל כך מסורבל
ואכן ONKYO מתומחרים מאד מאד יקר.. בארה"C הוא עולה סביב ה1600 שקל.. ומחירו מקביל לימהה 757 (שכאן עולה 3500 שקל ואילו האונקיו 5000+ )
השאלה המתבקשת גם - האם כאשר ממתגים את המכשירים דרך הריסבר - נוח להחליף בצפייה בין המכשירים.... (כי חלק מהמכשירים עדיין מחוברים ישירות לפלזמה)
נראה לי שזה הופך את זה לכל כך מסורבל
ואכן ONKYO מתומחרים מאד מאד יקר.. בארה"C הוא עולה סביב ה1600 שקל.. ומחירו מקביל לימהה 757 (שכאן עולה 3500 שקל ואילו האונקיו 5000+ )
בקשר לריבוי שלטים ויחידות בקרה שונות,
הסר חשש, השלט של ONKYO הוא שלט חכם, אני "לימדתי" את השלט לשלוט על כל הקומפוננטות הקיימות באיזור הצפייה. להלן הרשימה: ממיר של YES, מכשיר DVD, מכשיר ווידיאו, טלוויזיה. (השלט החכם של ONKYO יכול לשלוט על 8 מכשירים שונים).
לדעתי, במערכת קולנוע ביתי שימוש בשלט חכם הינו הכרחי.
בכל מקרה יש לי מגירה עמוקה שם קבורים כל שאר השלטים. (כיום משמשים כ BACKUP).
מקווה שעזרתי, דרך אגב, יותר זול לקנות ב- HG , אני קניתי לפני שלוש שנים במחיר של 800$ US. ואתה לא רוצה לדעת כמה זה עלה בזמנו בארץ - יקר אימים.
כיום קיימים רסיברים שממתגים כניסות HDMI, לענייות דעתי זה לא מצדיק את המחיר היקר
לתוספת זו.
הדבר החשוב ביותר ברסיבר עבורי, הפקת צליל נקי לאוו דווקא לשימוש בקולונוע ביתי, אלא יותר לשמע של מוזיקה לשמה.
הסר חשש, השלט של ONKYO הוא שלט חכם, אני "לימדתי" את השלט לשלוט על כל הקומפוננטות הקיימות באיזור הצפייה. להלן הרשימה: ממיר של YES, מכשיר DVD, מכשיר ווידיאו, טלוויזיה. (השלט החכם של ONKYO יכול לשלוט על 8 מכשירים שונים).
לדעתי, במערכת קולנוע ביתי שימוש בשלט חכם הינו הכרחי.
בכל מקרה יש לי מגירה עמוקה שם קבורים כל שאר השלטים. (כיום משמשים כ BACKUP).
מקווה שעזרתי, דרך אגב, יותר זול לקנות ב- HG , אני קניתי לפני שלוש שנים במחיר של 800$ US. ואתה לא רוצה לדעת כמה זה עלה בזמנו בארץ - יקר אימים.
כיום קיימים רסיברים שממתגים כניסות HDMI, לענייות דעתי זה לא מצדיק את המחיר היקר
לתוספת זו.
הדבר החשוב ביותר ברסיבר עבורי, הפקת צליל נקי לאוו דווקא לשימוש בקולונוע ביתי, אלא יותר לשמע של מוזיקה לשמה.
- zeppelin85
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 471
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
השלט של אונקיו באמת
אחד הנוחים
גם אצלי השלטים קבורים, ולא רק זה, יש לו כפתורי מקרו שכל כפתור עושה 8 פעולות בלחיצה אחת
ככה כשאני ממהר אני לוחץ על כפתור אחד והוא סוגר את הרסיבר TV DVD ממיר, כפתור אחר פותח TV ממיר רסיבר ומעביר לNEO DTS ועוד שטויות
ממש נוח, חוסך זמן, לעצלנים במיוחד
גם אצלי השלטים קבורים, ולא רק זה, יש לו כפתורי מקרו שכל כפתור עושה 8 פעולות בלחיצה אחת
ככה כשאני ממהר אני לוחץ על כפתור אחד והוא סוגר את הרסיבר TV DVD ממיר, כפתור אחר פותח TV ממיר רסיבר ומעביר לNEO DTS ועוד שטויות
ממש נוח, חוסך זמן, לעצלנים במיוחד
השליטה על השלט של הממיר, שקולה לשליטה על כל שלט אחר.
בעזרת פקודות מקרו ניתן לתכנת את השלט שיכיר את כל הפונקציות שקיימות בשלט של הממיר.
הנוחות של השימוש , תלויה במס' המקשים שהעברת לשלט החכם ככל שתעביר יותר מקשי פיקוד כך תקל את השימוש.
אני משתמש אך ורק בשלט החכם, זה הופך את השליטה על הק"ב לדבר הרבה יותר פשוט.
בעזרת פקודות מקרו ניתן לתכנת את השלט שיכיר את כל הפונקציות שקיימות בשלט של הממיר.
הנוחות של השימוש , תלויה במס' המקשים שהעברת לשלט החכם ככל שתעביר יותר מקשי פיקוד כך תקל את השימוש.
אני משתמש אך ורק בשלט החכם, זה הופך את השליטה על הק"ב לדבר הרבה יותר פשוט.