מבקש המלצה למקרופון איכותי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
eytangi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אנחנו מרבים להקליט פודקסטים / ראיונות לאתר שלנו וגם הדרכות רבות שמשלבות לכידת מסך.
עד היום השתמשנו במקרופון מחשב בסיסי
ברור לי שאנחנו חייבים לעלות כיתה באיכות הסאונד.

שאלתי היא האם מספיק מקרופון אחד במקרה של ראיון בין 2 אנשים?
אני רוצה למנוע שתיקות והפסקות דיבור בין המשתתפים בזמן הראיון כתוצאה ממעבר המקרופון ממראין למרואין וחזרה
אבל מצד שני מאחר ואנחנו לא אולפן מבודד אלא משרד ביתי אני חייב למנוע רעשי רקע (ויש הרבה כאלה באזור).
ואם יש צורך ב 2 מקרופונים האם 2 המקרופונים יכולים להתחבר ישירות למחשב או שיש צורך במיקסר?

איזה מקרופון מומלץ לשימוש במקרה שתארתי ואם צריך מיקסר איזה מיקסר מומלץ (רצוי פשוט בן 2-4 ערוצים ובמחיר סביר מאוד)?

אשמח לשמוע כל עצה ותגובה.
תודה מראש על הקדשת הזמן.
איתן

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
שם מלא: neter
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

eytangi כתב:אנחנו מרבים להקליט פודקסטים / ראיונות לאתר שלנו וגם הדרכות רבות שמשלבות לכידת מסך.
עד היום השתמשנו במקרופון מחשב בסיסי
ברור לי שאנחנו חייבים לעלות כיתה באיכות הסאונד.

שאלתי היא האם מספיק מקרופון אחד במקרה של ראיון בין 2 אנשים?
אני רוצה למנוע שתיקות והפסקות דיבור בין המשתתפים בזמן הראיון כתוצאה ממעבר המקרופון ממראין למרואין וחזרה
אבל מצד שני מאחר ואנחנו לא אולפן מבודד אלא משרד ביתי אני חייב למנוע רעשי רקע (ויש הרבה כאלה באזור).
ואם יש צורך ב 2 מקרופונים האם 2 המקרופונים יכולים להתחבר ישירות למחשב או שיש צורך במיקסר?

איזה מקרופון מומלץ לשימוש במקרה שתארתי ואם צריך מיקסר איזה מיקסר מומלץ (רצוי פשוט בן 2-4 ערוצים ובמחיר סביר מאוד)?

אשמח לשמוע כל עצה ותגובה.
תודה מראש על הקדשת הזמן.
איתן
...
אם אתה בחדר רועש ולא באולפן אתה צריך 2 מיקרופונים דינאמים. הנפוצים ביותר (וכנראה הטובים ביותר) זה Shure SM58, או 57 (שזה אותו דבר רק בלי הראש הכדורי).
לחבר את שניהם אתה צריך מיקסר, ואפשר להסתפק במיקסר בסיסי רק שיהיה לו מינימום 2 כניסות מיקרופון (כניסה עגולה עם שלושה פינים - XLR).
מיקסרים בשבילך אני לא מכיר, אבל בחיפוש מהיר אני רואה שיש בסיסיים מאוד ב400 ש"ח בערך.

eytangi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה.

האם אני יכול לחבר את המיקסר ישירות לכניסה במחשב או שאני צריך ציוד ביניים?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אתה יכול ישירות לLINE IN...

בשביל לשמוע את האנשי בחדר מבלי להעביר את המיקרופון אתה צריך קונדנסר (מיקרופון מוגבר בעל כניסת מתח פאנטום שאותה מספק המיקסר).

בסביבות ה2500 ש"ח אפשר לרכוש ציוד חדש, איכותי וטוב.
מיקסר בעל כניסות MIC וLINE, אפשרות "עדיפות" למוזיקת רקע וניתוק כאשר המיקרופון נפתח, EQ של 4 תחומי תדרים ומעלה, אפקטר, זוג מיקרופונים דינאמיים + סטנד או קונדנסר...

http://sunmarket.by/pics/items/MI-XENYX ... NYX802.jpg

http://www.ha-kol.co.il/images/profesio ... hure58.jpg

http://www.sirresearch.com/images/speaking_pana.jpg
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

JEXY כתב:אתה יכול ישירות לLINE IN...

בשביל לשמוע את האנשי בחדר מבלי להעביר את המיקרופון אתה צריך קונדנסר (מיקרופון מוגבר בעל כניסת מתח פאנטום שאותה מספק המיקסר).

בסביבות ה2500 ש"ח אפשר לרכוש ציוד חדש, איכותי וטוב.
מיקסר בעל כניסות MIC וLINE, אפשרות "עדיפות" למוזיקת רקע וניתוק כאשר המיקרופון נפתח, EQ של 4 תחומי תדרים ומעלה, אפקטר, זוג מיקרופונים דינאמיים + סטנד או קונדנסר...

http://sunmarket.by/pics/items/MI-XENYX ... NYX802.jpg

http://www.ha-kol.co.il/images/profesio ... hure58.jpg

http://www.sirresearch.com/images/speaking_pana.jpg
...
עם קונדנסר הוא יקלוט את האנשים, הרעש ברחוב, את הצעדים במדרגות ומה לא.
אם מדובר בחדר לא מבודד, לא אקוסטי, עדיף ללכת על מיקרופונים דינאמים כאלה שמדברים קרוב-קרוב והקולטים את הדיבור ללא רעשי רקע.
את המיקסר אפשר לחבר ישירות למחשב לLINE-IN ללא צורך במכשיר נוסף.
סה"כ אני מבין שמדובר במשהו חובבני לגמרי ללא אפשרות להשקעה כספית גדולה... :מבולבל:

eytangi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אם מדובר בחדר לא מבודד, לא אקוסטי, עדיף ללכת על מיקרופונים דינאמים כאלה שמדברים קרוב-קרוב והקולטים את הדיבור ללא רעשי רקע.
סה"כ אני מבין שמדובר במשהו חובבני לגמרי ללא אפשרות להשקעה כספית גדולה... :מבולבל:
...
לא מדובר במשהו חובבני - כל הרצון הוא לעלות רמה ולהוציא איכות טובה במיוחד שמדובר בתשדירים מקצועיים לאנשי עסקים אבל הרעיון הוא לא להיכנס להוצאה של אלפי שקלים אלא להשאר בתחום הזול והיעיל.
אבל כאמור אין לנו אולפן מבודד אלא משרד ביתי ורעשי הרקע הם בכלל לא רצויים.

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

eytangi כתב:
...
לא מדובר במשהו חובבני - כל הרצון הוא לעלות רמה ולהוציא איכות טובה במיוחד שמדובר בתשדירים מקצועיים לאנשי עסקים אבל הרעיון הוא לא להיכנס להוצאה של אלפי שקלים אלא להשאר בתחום הזול והיעיל.
אבל כאמור אין לנו אולפן מבודד אלא משרד ביתי ורעשי הרקע הם בכלל לא רצויים.
...
אם כך, לדעתי אל תתפשר על המיקרופונים. זוג של SM-58 יתן לך סאונד דיבור קרוב, נטול רעשים ואיכותי. קונדנסר ממש לא טוב לך כי הוא רגיש מאוד, קליטה רחבה מאוד ויקר יחסית למחיר/איכות.
אתה כן יכול להתפשר על מיקסר (אבל עם מינימום של שתי כניסות XLR).
בגלל התנאים שהצגת לא תוכל גם להציב מוניטור שהדוברים יוכלו לשמוע ממנו ותאלץ להשתמש באוזניות בלבד, עוד דרישה שאתה צריך להציב למיקסר שתקנה.
שוב, אני לא יודע לאיזה שימושים המשרד הזה משרת מעבר להקלטות, אבל אם אפשר, קרטוני ביצים על הקירות יכולים לחולל פלאים לאקוסטיקה (לא לבידוד). (i)

SOUNDMAN_K
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

דבר ראשון. יש הבדל גדול בין SM-58 לSM57.
הראשון מתאים יותר לדיבור. הוא נותן סאונד יותר פתוח.
השני נשמע יותר נמוך. (מדגיש את הנמוכים יותר)*

אני ממליץ מנסיון. על SM. (לא PG). רק SM-58.
מיקסר ברינגר יעשה את העבודה.

התוצאה תהיה טובה מעוד.

eytangi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה לכולם
איתן גינוסר – שרותי שיווק באינטרנט, פתרונות והדרכות.
Kc College- המרכז לקידום עסקים באינטרנט
<p dir="RTL"><a href="http://kccollege.co.il/selected-promo/"><strong>קורס שיווק באינטרנט – צעדים ראשונים – ללא תשלום!!!</strong></a&

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”