עזרה עם AKAI GX F80

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
justdifferent פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום רב,
ברשותי טייפ דק הנ"ל ויש לו מספר בעיות.
כשקיבלתי אותו וניסיתי להפעילו, בעת הלחיצה על כפתור PLAY שום דבר לא קרה. כשלחצתי על Rew או FF הגלילים הסתובבו קלות ואז עצרו כנראה באופן אוטומטי... לא בטוח בזה. כשאני לוחץ על PAUSE אז הכפתור PAUSE נדלק ומנורת PLAY מהבהבת, במצב כזה כשלוחצים על PLAY הטייפ נכנס למצב נגינה (הראש מתרומם) אבל הגלילים כפי שציינתי קודם, מסתובבים קלות ואז נעצרים.
אז פתחתי את הטייפ וגילית רצועה אחת של הגליל השמאלי סדוקה לגמרי.
רצועה של הגליל הימני, זו שמחוברת ל counter דיי רפויה כפי שתראה בתמונה מצורפת.
יש עוד רצועה גדולה מאחורי המכניזם על גלגל הנע גדול, וגם היא לא ממש מתוחה, לא יודע איך זה אמור להיות.
השאלה האם יש צורך להחליף את שלושת הרצועות או רק את הבעייתי ביותר. כמו כן האם צריך ואם כן אז איך, לשמן את מנגנוני הסיבוב של הגלילים?
כמו כן ה pitch roller סדוק לגמרי, לא יודע אם בגלל שימוש כימיקלים לא נכון או בגלל שהזמן עשה את שלו... ראו תמונה מצורפת. השאלה האם ניתן למצוא כזה אחד חליפי לא מקורי שיתאים? או שחייבים לחפש אחד מקורי?
המלצות יתקבלו בברכה, תודה!
רצועה שמאלית
 רצועה שמאלית
רצועה ימנית
 רצועה ימנית
רצועה ימנית - מתיחות
 רצועה ימנית - מתיחות

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

המשך השאלה שלי - עוד תמונות

שליחה #2 

מצרף עוד תמונות להמחשה
רצועה אחורית - מתיחות
 רצועה אחורית - מתיחות
Pinch Roller
 Pinch Roller

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

אם כבר מחליפים רצועה, הייתי מחליף את שלושתן, "ליישר קו". לגבי הפינץ' רולר, סביר מאד להניח שניתן למצוא גם משהו חליפי שיתאים (למשל מדגמים אחרים של אקאי, או בכלל). נראה לי שהבעיה הכי גדולה זה למצוא טכנאי שיעשה את זה, אבל אם אתה יודע בעצמך - אתה מסודר, אתה רק צריך את הגומיות והפינץ' רולר. נסה לחפש ב-ebay וכאלה.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה,

שליחה #4 

הזמנתי סט רצועות מ vintage electronics, נראה לי שאת הרצועות אני אוכל להחליף לבד.
לגבי ה pinch roller, נראה כי המשימה יותר קשה, אבל יש לי שרטוטים, אם אני אסתבך אפנה למישהו. אבל קודם צריך למצוא משהו דומה... השאלה האם כדאי להחליף למשהו שהוא בערך...?
ראיתי שיש בעולם בחור בשם Terry שמשחזר pinch rollers למצב כמו חדש, עלות התיקון עלולה לעלות סביבות 40$, שווה השקעה?

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #5 

הטייפים של אקאי נחשבים לטובים ובמיוחד סדרת ה F .לדעתי השקעה כדאית והנאה מובטחת (בתנאי שאין תקלות אחרות מעבר לאילו שציינת).
גם אני שיפצתי בזמנו את הטייפ שלי ונהנתי מכל רגע הפעלה.(F91)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

Re: תודה,

שליחה #6 

justdifferent כתב:הזמנתי סט רצועות מ vintage electronics, נראה לי שאת הרצועות אני אוכל להחליף לבד.
לגבי ה pinch roller, נראה כי המשימה יותר קשה, אבל יש לי שרטוטים, אם אני אסתבך אפנה למישהו. אבל קודם צריך למצוא משהו דומה... השאלה האם כדאי להחליף למשהו שהוא בערך...?
ראיתי שיש בעולם בחור בשם Terry שמשחזר pinch rollers למצב כמו חדש, עלות התיקון עלולה לעלות סביבות 40$, שווה השקעה?
...
לא הייתי מחליף למשהו שהוא "בערך". נסה לחפש מידע לגבי תאימות וחליפיות של פינץ' רולרים בין דגמי אקאי השונים למשל. יש הרבה חלפים לאקאי ברשת. אם זה לא עובד, אפשר בהחלט לנסות לפנות ל-Terry הנ"ל. $40 נשמע לי כמו הוצאה סבירה להחזרת החלק למצב חדש (אם כי לא ברור איך הוא עושה את זה...).

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #7 

אם אתה משתמש בקלטות אודיו והדגם הוא בעל שלושה ראשים,אז שווה לך להשקיע את ה-40$.אקאי הצטיינה בטייפים שלה.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

שבוע טוב לכולם,
אשמח אם תוכלו לעזור לי להמשיך לפתור את בעיות הטייפ שלי,
אחרי שהחלפתי את כל שלושת הרצועות וגם שלחתי את הפינץ' רולר לטיול בחול אצל TERRY, אין בעיות בהעברת הקלטת קדימה FF או אחורה REW אבל בהחלט ישנה בעיה ב PLAY. כשלוחצים על PLAY, ה REEL הימני פשוט לא מסתובב, או שכמעט ומסתובב לכמה רגעים ואז עוצר...
אפשר לראות הדגמה בסרטון בלינק הבא -
http://virtual2002.tau.ac.il/users/www/ ... 022640.AVI
יש רעיונות? האם זה idler wheel? כי אם כן, אז זה ממש בעיה להגיע אליו... :(

Adudu
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 320
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

שלום
הטייפ שלך חייב בפירוק מכניקה
יש להחליף את הגומיות שצמודות לגלגלי האיסוף ....100% שהן מפוצצות
כמו בתמונה המצורפת
באם אינך מיקצועי - אל תנסה לפרק את המכניקה
תיגש לטכנאי שבטוח ביכולתו לטפל בזה
בברכה
דודו
https://sites.google.com/site/dudulab/
המעבדה של דודו
טל-אל, גליל מערבי
אתר:
https://sites.google.com/site/dudulab/dudulab

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

בזמנו היה לי טייפ כזה.אני זוכר שהיה לו צליל נהדר.
-ברם-
כפתןר הPLAY היה תמיד בעייתי,גם כשהטייפ היה חדש.זהו כפתור אלקטרוני,ונאלצתי ללחוץ מס.פעמים עד ש"נתפס" והתחיל לנגן.אל תשקיע בטייפ זה.טייפים טובים לא פחות נמכרים בין 500 ל700 ש"ח באתרי יד שניה:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”