עזרה עם AKAI GX F80
-
justdifferent
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 39
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום רב,
ברשותי טייפ דק הנ"ל ויש לו מספר בעיות.
כשקיבלתי אותו וניסיתי להפעילו, בעת הלחיצה על כפתור PLAY שום דבר לא קרה. כשלחצתי על Rew או FF הגלילים הסתובבו קלות ואז עצרו כנראה באופן אוטומטי... לא בטוח בזה. כשאני לוחץ על PAUSE אז הכפתור PAUSE נדלק ומנורת PLAY מהבהבת, במצב כזה כשלוחצים על PLAY הטייפ נכנס למצב נגינה (הראש מתרומם) אבל הגלילים כפי שציינתי קודם, מסתובבים קלות ואז נעצרים.
אז פתחתי את הטייפ וגילית רצועה אחת של הגליל השמאלי סדוקה לגמרי.
רצועה של הגליל הימני, זו שמחוברת ל counter דיי רפויה כפי שתראה בתמונה מצורפת.
יש עוד רצועה גדולה מאחורי המכניזם על גלגל הנע גדול, וגם היא לא ממש מתוחה, לא יודע איך זה אמור להיות.
השאלה האם יש צורך להחליף את שלושת הרצועות או רק את הבעייתי ביותר. כמו כן האם צריך ואם כן אז איך, לשמן את מנגנוני הסיבוב של הגלילים?
כמו כן ה pitch roller סדוק לגמרי, לא יודע אם בגלל שימוש כימיקלים לא נכון או בגלל שהזמן עשה את שלו... ראו תמונה מצורפת. השאלה האם ניתן למצוא כזה אחד חליפי לא מקורי שיתאים? או שחייבים לחפש אחד מקורי?
המלצות יתקבלו בברכה, תודה!
ברשותי טייפ דק הנ"ל ויש לו מספר בעיות.
כשקיבלתי אותו וניסיתי להפעילו, בעת הלחיצה על כפתור PLAY שום דבר לא קרה. כשלחצתי על Rew או FF הגלילים הסתובבו קלות ואז עצרו כנראה באופן אוטומטי... לא בטוח בזה. כשאני לוחץ על PAUSE אז הכפתור PAUSE נדלק ומנורת PLAY מהבהבת, במצב כזה כשלוחצים על PLAY הטייפ נכנס למצב נגינה (הראש מתרומם) אבל הגלילים כפי שציינתי קודם, מסתובבים קלות ואז נעצרים.
אז פתחתי את הטייפ וגילית רצועה אחת של הגליל השמאלי סדוקה לגמרי.
רצועה של הגליל הימני, זו שמחוברת ל counter דיי רפויה כפי שתראה בתמונה מצורפת.
יש עוד רצועה גדולה מאחורי המכניזם על גלגל הנע גדול, וגם היא לא ממש מתוחה, לא יודע איך זה אמור להיות.
השאלה האם יש צורך להחליף את שלושת הרצועות או רק את הבעייתי ביותר. כמו כן האם צריך ואם כן אז איך, לשמן את מנגנוני הסיבוב של הגלילים?
כמו כן ה pitch roller סדוק לגמרי, לא יודע אם בגלל שימוש כימיקלים לא נכון או בגלל שהזמן עשה את שלו... ראו תמונה מצורפת. השאלה האם ניתן למצוא כזה אחד חליפי לא מקורי שיתאים? או שחייבים לחפש אחד מקורי?
המלצות יתקבלו בברכה, תודה!
-
- רצועה שמאלית
-
- רצועה ימנית
-
- רצועה ימנית - מתיחות
-
justdifferent
-
- חבר שרק התחיל

- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 155
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אם כבר מחליפים רצועה, הייתי מחליף את שלושתן, "ליישר קו". לגבי הפינץ' רולר, סביר מאד להניח שניתן למצוא גם משהו חליפי שיתאים (למשל מדגמים אחרים של אקאי, או בכלל). נראה לי שהבעיה הכי גדולה זה למצוא טכנאי שיעשה את זה, אבל אם אתה יודע בעצמך - אתה מסודר, אתה רק צריך את הגומיות והפינץ' רולר. נסה לחפש ב-ebay וכאלה.
-
justdifferent
-
- חבר שרק התחיל

תודה,
הזמנתי סט רצועות מ vintage electronics, נראה לי שאת הרצועות אני אוכל להחליף לבד.
לגבי ה pinch roller, נראה כי המשימה יותר קשה, אבל יש לי שרטוטים, אם אני אסתבך אפנה למישהו. אבל קודם צריך למצוא משהו דומה... השאלה האם כדאי להחליף למשהו שהוא בערך...?
ראיתי שיש בעולם בחור בשם Terry שמשחזר pinch rollers למצב כמו חדש, עלות התיקון עלולה לעלות סביבות 40$, שווה השקעה?
לגבי ה pinch roller, נראה כי המשימה יותר קשה, אבל יש לי שרטוטים, אם אני אסתבך אפנה למישהו. אבל קודם צריך למצוא משהו דומה... השאלה האם כדאי להחליף למשהו שהוא בערך...?
ראיתי שיש בעולם בחור בשם Terry שמשחזר pinch rollers למצב כמו חדש, עלות התיקון עלולה לעלות סביבות 40$, שווה השקעה?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 155
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
Re: תודה,
לא הייתי מחליף למשהו שהוא "בערך". נסה לחפש מידע לגבי תאימות וחליפיות של פינץ' רולרים בין דגמי אקאי השונים למשל. יש הרבה חלפים לאקאי ברשת. אם זה לא עובד, אפשר בהחלט לנסות לפנות ל-Terry הנ"ל. $40 נשמע לי כמו הוצאה סבירה להחזרת החלק למצב חדש (אם כי לא ברור איך הוא עושה את זה...).justdifferent כתב:הזמנתי סט רצועות מ vintage electronics, נראה לי שאת הרצועות אני אוכל להחליף לבד.
ראיתי שיש בעולם בחור בשם Terry שמשחזר pinch rollers למצב כמו חדש, עלות התיקון עלולה לעלות סביבות 40$, שווה השקעה?...
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אם אתה משתמש בקלטות אודיו והדגם הוא בעל שלושה ראשים,אז שווה לך להשקיע את ה-40$.אקאי הצטיינה בטייפים שלה.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
-
justdifferent
-
- חבר שרק התחיל

שבוע טוב לכולם,
אשמח אם תוכלו לעזור לי להמשיך לפתור את בעיות הטייפ שלי,
אחרי שהחלפתי את כל שלושת הרצועות וגם שלחתי את הפינץ' רולר לטיול בחול אצל TERRY, אין בעיות בהעברת הקלטת קדימה FF או אחורה REW אבל בהחלט ישנה בעיה ב PLAY. כשלוחצים על PLAY, ה REEL הימני פשוט לא מסתובב, או שכמעט ומסתובב לכמה רגעים ואז עוצר...
אפשר לראות הדגמה בסרטון בלינק הבא -
http://virtual2002.tau.ac.il/users/www/ ... 022640.AVI
יש רעיונות? האם זה idler wheel? כי אם כן, אז זה ממש בעיה להגיע אליו...
אשמח אם תוכלו לעזור לי להמשיך לפתור את בעיות הטייפ שלי,
אחרי שהחלפתי את כל שלושת הרצועות וגם שלחתי את הפינץ' רולר לטיול בחול אצל TERRY, אין בעיות בהעברת הקלטת קדימה FF או אחורה REW אבל בהחלט ישנה בעיה ב PLAY. כשלוחצים על PLAY, ה REEL הימני פשוט לא מסתובב, או שכמעט ומסתובב לכמה רגעים ואז עוצר...
אפשר לראות הדגמה בסרטון בלינק הבא -
http://virtual2002.tau.ac.il/users/www/ ... 022640.AVI
יש רעיונות? האם זה idler wheel? כי אם כן, אז זה ממש בעיה להגיע אליו...
שלום
הטייפ שלך חייב בפירוק מכניקה
יש להחליף את הגומיות שצמודות לגלגלי האיסוף ....100% שהן מפוצצות
כמו בתמונה המצורפת
באם אינך מיקצועי - אל תנסה לפרק את המכניקה
תיגש לטכנאי שבטוח ביכולתו לטפל בזה
בברכה
דודו
https://sites.google.com/site/dudulab/
הטייפ שלך חייב בפירוק מכניקה
יש להחליף את הגומיות שצמודות לגלגלי האיסוף ....100% שהן מפוצצות
כמו בתמונה המצורפת
באם אינך מיקצועי - אל תנסה לפרק את המכניקה
תיגש לטכנאי שבטוח ביכולתו לטפל בזה
בברכה
דודו
https://sites.google.com/site/dudulab/
בזמנו היה לי טייפ כזה.אני זוכר שהיה לו צליל נהדר.
-ברם-
כפתןר הPLAY היה תמיד בעייתי,גם כשהטייפ היה חדש.זהו כפתור אלקטרוני,ונאלצתי ללחוץ מס.פעמים עד ש"נתפס" והתחיל לנגן.אל תשקיע בטייפ זה.טייפים טובים לא פחות נמכרים בין 500 ל700 ש"ח באתרי יד שניה:
-ברם-
כפתןר הPLAY היה תמיד בעייתי,גם כשהטייפ היה חדש.זהו כפתור אלקטרוני,ונאלצתי ללחוץ מס.פעמים עד ש"נתפס" והתחיל לנגן.אל תשקיע בטייפ זה.טייפים טובים לא פחות נמכרים בין 500 ל700 ש"ח באתרי יד שניה: