כולם מדברים על ה-DTT ועידן+, אבל שוכחים או לא יודעים שכבר כמה שנים טובות ניתן לקלוט את אותם ערוצים בעזרת צלחת לוויין באיכות גבוהה ובקליטה מעולה בכל הארץ. בונוס נוסף - מאות ערוצים נוספים ללא תשלום.
מספר הערות / הוספות:
לגבי ערוצי ילדים חופשיים - יש בניילסט ערוץ סרטים מצויירים באנגלית (Space toons) עם סרטים מצויירים מעט ישנים. בנוסף יש מספר ערוצי ילדים עם סרטים מצויירים מדובבים לערבית.
בלווין עמוס משודרת גם התחנה METV (הזכורה לטובה משנות השמונים, אז שידרה מדרום לבנון) - בה יש הרבה שידורי דת נוצרים, אבל גם מספר סדרות ישנות באנגלית (בוננזה, לצערי, כבר לא משודרת ), ושידורים ישירים של מספר משחקים מה-NFL.
ערוצי הסרטים והסדרות החופשיים בניילסט (MBC, FOX וכדומה) מכילים פרסומות בערבית (במינון יותר נמוך מכמות הפרסומות להם אנחנו רגילים מערוצים 2 ו-10).
רק להבהיר
מדובר כאן בעיקר על שידורי FTA -FREE TO AIR
ערוצים חינמיים שנפתחים גם עם הממיר הלוויני הפשוט ביותר. אם נקח לדוגמא בארץ זה ערוץ 10,2,1 וכדומה.
במידה ורוצים לפתוח ערוצים בתשלום המחיר של העסק מתחיל לעלות.
נכנסים לתמונה ממירים יקרים יותר , האופציות מתרחבות.
לי יש צלחת לווין עוד מהימים שקובה ומדגסקר היו חולקות תדר ב-C באנד ו-GALAVISION הייתה משדרת באסטרא והייתי משיג קליטה עם התקן שהיה מצר את רוחב הפס. לווינים זה תחביב ממכר, שגם נהיה זול מאוד בשנים האחרונות. פעם רק LNB היה עולה בסביבות ה-1000 שקלים ועם צלחת קטנה מ-3.2 לא היו קולטים כלום. כמה סופות ביליתי על גג הבניין לילות שלמים בחיזוק הצלחת עם חבלים... ועוד ימים בכיוונים שונים (החלפת LNB C באנד לקלוט את SKY NEWS חלק יותר...)
יש לי מאות שעות של פידים מוקלטים ותמונות סטילס של טסטקארדים נדירים. אנסה להעלות לכאן משהו. בשטח הזה אני מרגיש כמו סבא שיכול לספר משהו לנכדים....
האם בערוצים באנגלית משודרות גם כתוביות באנגלית בנוסף לערבית (זה כמובן תלוי ערוץ)?
לפעמים קשה לי לעקוב אחרי האנגלית משמיעה בלבד, וכתוביות עוזרות במקרים בהם לא ברור ב- 100% מה נאמר.
תודה על הכתבה! בהחלט נותנת סיפתח טוב לנושא המעניין הזה.
לי אישית ההוצאה על YES היא המיותרת ביותר, חוץ משידורים ישירים בספורט ב HD אין לי צורך בשירותים שלהם, הסטרימר עונה לכל צרכיי השונים...
מתי לדעתכם יהיה ניתן לרכוש מספר ערוצים בודדים במקום לשלם סכומים מיותרים לחברות הכבלים/לויין?
האם ישנו תרחישב בו ניתן לקלוט את שידורי ספורט 5 HD עם צלחת לויין פרטית?
זה מאד משתלם אם מתחברים לקבוצת שיתוך לוויני פירטי. שיתוף אומר שמישהו רוכש המון כרטיסים חוקיים למגוון חבילות לווין כמו SKY והוא משתף את הגישה לרכטיסים להמון משתמשים בעלי ממיר מותך בשיתוף, תמורת תשלום סמלי של כ 500 שח אחת לשנה. כל עוד השיתוף הוא של חבילות לווין מחול, אז אין בכך כל סכנה של להתפס או לקבל תביעות. פשוט כי אנו בישראל גם כך לא נמנים בקהל היעד של הלקוחות שלהם, כך שהם לא מפסידים אותנו כגנבי תכנים. בקרב ביני דודינו ישנו גם שיתוף של חברת YES שזה לדעתי כבר עבירה פלילית שיכולה להיות דיי מסוכנת. לי אישית הוצע שיתוף כזה וראיתי במו עיני שזה עובד, אם כי לעיתים יש ניתוקים. כמובן שלא הסכמתי ולא רק בגלל שאני לא רוצה להסתבך, עם כל החבילות שיש לי מטורקיה (מהם הכי כיף לגנוב אגב) אלבניה, מדינות ערב, איטליה, צרפת ועוד, מי בכלל צריך את YES? כיום ניתן לשתף את כל שיתות ההצפנה לרבות NDS הישראלית הנמצאת בשימוש ב SKY אנרליה, איטליה וכמובן YES. זו שיטת ההצפנה הכי מתקדמת שפותחה עי חברה ישראלית מירושליים שעושה כל מאמץ לטשטש את זהותה הלאומית אגב. גם ללא שיתוף, יש המון ערוצים בתשלום הניתנים לפריצה עי הורדת מפתחות מאתרי אינטרנט. זה כמובן לא מתאים לכל אחד כי זה דורש קצת ידע תטכני ואחזקה שותפת. תמיד יתכן מצב שברגע השיא של המתח בסרט, התמונה תקפא בגלל בעיית תקשורת באינטרנט. אגב יש המון תכני HD בשיתוף.