לפני חיפוש אמיתי, ניסיון להבין האם הכיוון שלי נשמע הגיוני

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #1 

אני לקראת רכישת מערכת קולנוע ביתי שלמה. אני עוד לא לגמרי סגור על התקציב, אבל הכיוון הוא באזור ה-8K לכל המערכת כולל הכל. אולי אחליט בסוף להוציא הרבה פחות ואולי דווקא הרבה יותר, אבל זה הסדר גודל הנוכחי.

יצא לי לשמוע כמה מערכות שונות לגמרי ואפילו פעם אחת לבצע הצלבות עם רסיברים שונים לאותו סט רמקולים וההיפך.
לצערי, זה לא היה בדיוק בתנאים מעבדתיים ולפעמים זה היה במקומות שונים לחלוטין.

אני עוד רחוק מלהבין איזה דגמים אני בדיוק רוצה, אבל הגעתי למסקנה שנשמעת לי קצת מוזרה לאור מה שאני קורא בפורום מחברים אחרים. הגעתי למסקנה שלרסיבר משמעות הרבה הרבה פחות חשובה מאשר לרמקולים באיכות הסאונד, עד כדי הבנה שאולי כדאי לקחת רסיבר בדרכת כניסה זולה (נאמר אפילו משהו כמו הפיוניר 421 שנמכר ב200$ בדיוטי) ואת שאר הסכום להשקיע ברמקולים.
משהו אמנם לא מסתדר לי בעיקרון של להשקיע עשירית מהסכום ברסיבר, אבל בעוד שעם רמקולים זיהיתי הבדלים עצומים בין דגמים מסויימים (גם באיכות בין רמות מחיר שונות וגם באופי של הצליל), בין רסיברים שונים לא ממש הצלחתי להבדיל, גם כשהבדלי המחיר והאיכות היו אמורים להיות מאוד גבוהים.

האם יש היגיון בזה?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

במידה מסויימת, אתה מתפרץ לדלת פתוחה - אני אישית ממליץ פה לא מעט פעמים לחלק את התקציב למערכת ביחס של בערך שליש לרסיבר ושני-שליש לרמקולים בדיוק מהסיבה שתיארת - הרמקולים קובעים לדעתי את איכות וגוון הצליל הרבה יותר מהרסיבר..!

מה שכן, ככל שהרמקולים איכותיים יותר, כך אתה אמור גם להבחין בפערים בין רסיברים וגם תכל'ס להינות מרסיבר משובח יותר.

בקיצור, בתקציב של 8,000 ש"ח, אין שום מניעה לשים "רק" 2,000 ש"ח על הרסיבר ואת השאר על הרמקולים!

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #3 

ההמלצה של EPONY היא לא טובה ואציין גם למה - אין בה התייחסות למקור ולכבלים.
לא להבהל, אין לי שום דבר אישי נגד הבחור אלא ההפך, מעריך עד מאוד את פעולו בפורום ועזרתו.

בקיצור ולעניין - אם ההשקעה שלך בDVD של PILOT או כל חברה שקר כלשהו, לך על מערכת פשוטה של 2000 שקל הכול כולל הכל.
אם המקור שלך נכלל בתקציב הייתי מחלק אותו כך:
אלפיים שקל על מקור, אלפיים שקל על מגבר סטריאו (רצוי יד שניה), שלוש וחצי אלף על זוג קידמיים (RX2, 685 וכו') ועוד 500 שקל לכבלים ושונות.
בהמשך תוכל לחסוך עוד 6-7 אלף שקל כדי לצרף רסיבר עם PRE-OUT, סנטר, סאב ושני סראונדים כדי להשלים חווית ק"ב טובה.

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #4 

לגבי כבלים: אני מאמין גדול שזו התרמית הגדולה ביותר בתחום. אני קונה סטנדרטיים לגמרי בהנחה שהם בעובי הנכון ביחס למרחק.
לגבי מקורות: קיימים כבר. פלייסטיישן שמנגן BR ובוקסי בוקס שמזרים.
ואגב, אין לי כוונה לבנות מערכת בשלבים. אני מעוניין ב5.1 עכשיו.

עוד לא בדקתי את זה כמו שצריך, אבל epony עזר לי להבין שאני כנראה לא היחיד שחושב שהמגבר הוא החלק הכי פחות חשוב. כמובן שאם יש דרישה לעוצמת קול מטורפת, הסיפור משתנה. אך אני רואה סרטים בעוצמה סבירה ומטה, כנראה נמוכה יותר מהממוצע כאן. כך שמבחינת הגברה נטו, הדרישות שלי צנועות וכל מגבר זול אך של חברה איכותית יעשה את העבודה. נותר רק ההבדל של העיבוד, ובינתיים לפי האוזן שלי לפחות, ההבדלים הרבה פחות משמעותיים מאשר ברמקולים.
מקווה שאמצא מקום בו אוכל לערוך השוואה אמיתית ומדוייקת עם ציוד רלוונטי לפני הרכישה.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #5 

בתקציב הנ"ל הייתי קונה רסיבר יד שניה.
רסיבר - אונקיו 608 שאפשר למצוא סביב 2K שח.
רמקולים מדפיים של מוניטור אודיו מסדרת ברונז - קדמיים BX2 , אחוריים BX1 וסנטר תואם.
לדעתי ישאר לך עם מאמץ קטן של עוד אלפייה בערך תקציב של 3K לסאב שזה יותר מסביר למערכת כזו.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #6 

קרמריקה כתב:לגבי כבלים: אני מאמין גדול שזו התרמית הגדולה ביותר בתחום. אני קונה סטנדרטיים לגמרי בהנחה שהם בעובי הנכון ביחס למרחק.
...
לגבי הפינה הזו אתה יכול לסמן לך כאן V. קבל כאן ותרגיש חופשי לסיים את הקריאה של השרשור :D
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

liorparente כתב:ההמלצה של EPONY היא לא טובה ואציין גם למה - אין בה התייחסות למקור ולכבלים.
לא להבהל, אין לי שום דבר אישי נגד הבחור אלא ההפך, מעריך עד מאוד את פעולו בפורום ועזרתו.
...
(f)
liorparente כתב:בקיצור ולעניין - אם ההשקעה שלך בDVD של PILOT או כל חברה שקר כלשהו, לך על מערכת פשוטה של 2000 שקל הכול כולל הכל.
אם המקור שלך נכלל בתקציב הייתי מחלק אותו כך:
אלפיים שקל על מקור, אלפיים שקל על מגבר סטריאו (רצוי יד שניה), שלוש וחצי אלף על זוג קידמיים (RX2, 685 וכו') ועוד 500 שקל לכבלים ושונות.
בהמשך תוכל לחסוך עוד 6-7 אלף שקל כדי לצרף רסיבר עם PRE-OUT, סנטר, סאב ושני סראונדים כדי להשלים חווית ק"ב טובה.
...
על הכבלים הייתי יכול לפתוח עכשיו חזית גרעינית שהייתה מלחיצה גם את אחמדינג'אד, אבל אז ראיתי שכתבת שצריך לתקצב להם לא יותר מ-500 ש"ח, אז נרגעתי... 8)

באשר למקור, אני יוצא (לטוב ולרע) מנקודת הנחה שהוא לא נכלל בתקציב - בעיקר כדי להימנע ממצב שבו צריך לחלק את התקציב הנתון (יהיה אשר יהיה) לעוד רכיב ;)

נ.ב. אתה יוצא מנקודת הנחה שסטריאו חשוב לאנשים, אבל ממה שאני רואה בפורום הזה (החל בשם של הפורום הספציפי הזה וכלה בשרשורים שנפתחים בו מדי יום), הדגש צריך להיות על ק"ב ולא על סטריאו...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #8 

קרמיקה, מה שכתבת היה נכון מאוד, אלא שיש בין הרסיברים הבדלים של פיצ'רים ולא רק של הגברות - בין הרמות השונות

OSD, מערכות כיול, חיבורי רשת, איזורים נוספים, UPCONVERSION, כניסות ויציאות HDMI וכו'.
אז קצת קשה לקחת את זה 1:1.
מה שכן - מסכים עם EPONY - מי שרוצה לקנות מערכת מאוזנת לשנים - היחסים הוא שליש לשני שליש. (כמובן כמו שציינו אחרים - בלי להתייחס לעניין המקורות)

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #9 

מחילה מEPONY, כנראה בלבול של אותו רגע. (f)

בכל מקרה אני מסכים עם החברים כאן. אני הייתי הולך על הסט אפ הבא שהוא יותר מסביר בתקציבך ודרישותיך:
578 של אונקיו או 471\467 של ימאה. הייתי מנסה למצוא משהו מיד שניה בתקציב של עד 2000 שקל כדי למצוא רסיבר ברמה מעל אלו שהוזכרו כאן.
BX2 מקדימה בתוספת סנטר LCR של אותה הסידרה.
SP1 של MOREL בתור אחוריים (בהמשך ללא ספק יצטרכו שידרוג לביפולארים כדי לתת חוויה של סראונד 'אמיתי' יותר)
סאב וואפר הייתי מנסה ללכת על הSW150 של וורפדיל. בהחלט פנטסטי. לא יודע אם הוא הכי טוב בתקציבו (רכשתי אותו ביד שניה במצב מעולה ב600 ש"ח) ולכן הייתי מקדיש קריאה נוספת בנושא זה.

בהצלחה :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”