תמיכה טכנית במחשבי מקבוק של אפל
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תודה!pixies כתב:http://www.hometheater.co.il/vt152953...
עכשיו עוד שאלה
איך אני שומר תמונות?
בווינדוס זה מקש ימני ושמור. איך שומרים כאן?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אותו דבר עם עכבר חיצוני.
עם משטח המגע - שתי אצבעות על המשטח ואז לחיצה על הכפתור, זה כמו כפתור ימני.
עם משטח המגע - שתי אצבעות על המשטח ואז לחיצה על הכפתור, זה כמו כפתור ימני.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3326
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
או קונטרול + לחיצת עכבר
אלי חבוש
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

התהליך של משתמשי ווינדוס חדשים עם מק:gilos כתב:תודה...
איזה כיף לעבור את היום הראשון עם במקבוק הראשון שלי...
1. התלהבות ראשונית וירח דבש עם המחשב שנמשך כשבוע. "וואו, איך לא השתמשתי במק קודם לכן?"
2. אחרי כשבוע - הבנה שחסרים מספר דברים שהיו לך בווינדוס והרגשת התבאסות ושאלה עצמית האם היית צריך בכלל לעשות את המעבר.
3. שלב ההשלמה/דיסוננס - בעצם מי צריך את מה שהיה בווינדוס? לכל דבר אפשר למצוא תחליף וגם למה שלא - בעצם ככה צריך לעבוד.
הכי חשוב - מזל טוב!
אלי חבוש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תאפשר כפתור ימני ב-System Preferences, בתפריטי העכבר.
אני באמת לא יודע על מה אתם מדברים- בתור אחד שהשתמש בווינדוס כל החיים, לפני חודש עברתי למק, ופשוט אני נהנה מכל רגע- נכון יש תקופת הסתגלות קצרה, אבל אם אתם בעלי ראש פתוח לשינויים, זה ממש לא בעיה גדולה כמו שמתארים פה..
למשל עניין כפתור הימני- מה אתם חושבים שלפני חודש ידעתי איך ללחוץ כפתור ימני- אז לא! פשוט הלכתי להגדרות ושם הכל מוסבר באופן ברור- אפילו מראים סרטון איך לבצע את המחוות\לחיצות..
קצת לפתוח את הראש ולא להיות במרובעות של מייקרוסופט..
למשל עניין כפתור הימני- מה אתם חושבים שלפני חודש ידעתי איך ללחוץ כפתור ימני- אז לא! פשוט הלכתי להגדרות ושם הכל מוסבר באופן ברור- אפילו מראים סרטון איך לבצע את המחוות\לחיצות..
קצת לפתוח את הראש ולא להיות במרובעות של מייקרוסופט..
עברתי את התהליך לא מזמן, ואצלי זה בכלל היה אחרת, ודי הפוך :EliHaboosh כתב:התהליך של משתמשי ווינדוס חדשים עם מק:gilos כתב:תודה...
1. התלהבות ראשונית וירח דבש עם המחשב שנמשך כשבוע. "וואו, איך לא השתמשתי במק קודם לכן?"
2. אחרי כשבוע - הבנה שחסרים מספר דברים שהיו לך בווינדוס והרגשת התבאסות ושאלה עצמית האם היית צריך בכלל לעשות את המעבר.
3. שלב ההשלמה/דיסוננס - בעצם מי צריך את מה שהיה בווינדוס? לכל דבר אפשר למצוא תחליף וגם למה שלא - בעצם ככה צריך לעבוד.
הכי חשוב - מזל טוב!...
1. התעצבנות ראשונית ותסכול שנמשך יומיים שלושה , כי לאצבעות שלי יש חיים משל עצמן והן נשארות בווינדוז. שימוש רב בPC שליד לביצוע כל מיני משימות שעדיין איני יודע לבצע במאק.
2. אחרי שבוע, ובעקבות מדיניות שכפיתי על עצמי שלהעביר כל פעילות למאק, הבנה שלא חסר שום דבר במאק.
3. שידרוג ל Lion ואושר לגלות שאפשר להגדיל את החלונות מכל הצדדים (פתרון של טמטום שהבנתי שהיה קיים במאק שנים רבות, אני סבלתי רק שבוע)
4. סוף סוף האצבעות מיישרות קו עם המוח, שלב ההכרה המשמחת שלא איבדתי שום דבר בווינדוז שצריך לחפש. שמחה על כל הדברים המשופרים שנוספו.
* ) אבל יש דבר שעדיין מעצבן במאק יחסית לווינדוז וזה המעבר בין חלונות. ההפרדה במאק בין אפליקציות וחלונות. כלומר או שאתה מדפדף בין אפליקציות או בין חלונות של אפליקציה מסוימת, אך לא בין כל החלונות כשווים.
זה אומר שכדי להעלות חלון ספציפי של אפליקציה אחרת יש לעשות יותר מפעולה אחת.
משה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לגבי מעבר בין אפליקציות, מה עם Cmd+Tab, המקביל ל-Alt+Tab של Windows? נוח בדיוק באותה מידה.
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

אין הכוונה בדברים שאפשר ללמוד או דברים של הרגל.nati-va כתב:אני באמת לא יודע על מה אתם מדברים- בתור אחד שהשתמש בווינדוס כל החיים, לפני חודש עברתי למק, ופשוט אני נהנה מכל רגע- נכון יש תקופת הסתגלות קצרה, אבל אם אתם בעלי ראש פתוח לשינויים, זה ממש לא בעיה גדולה כמו שמתארים פה..
קצת לפתוח את הראש ולא להיות במרובעות של מייקרוסופט.....
יש הרבה חוסרים שאי אפשר לגשר עליהם כרגע (תוכנות ייעודיות לווינדוס למשל) או חוסרים שאפשר לגשר אבל הפתרון לא ממש נוח וממש לא מושלם (אופיס למשל). ויש עוד הרבה דוגמאות.
אני אגב מדבר מניסיון בשתי המערכות. כיום המק אצלי הוא העיקרי (מקבוק אייר דגם חדש). ואפילו הודעה זו נכתבת במק.
זה לא אומר שלא נהנה מהמק. בדיוק ההיפך, מאוד נהנה, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שעדיין יש דברים שאינם קיימים או שקשה להתרגל אליהם במק.
אלי חבוש
אז זה בדיוק העיניין שהתלוננתי עליו, זה ממש לא מקביל ל alt-tab של ווינדוז.pixies כתב:לגבי מעבר בין אפליקציות, מה עם Cmd+Tab, המקביל ל-Alt+Tab של Windows? נוח בדיוק באותה מידה....
alt-tab, שהוא מה שהייתי רוצה, מדפדף בין חלונות, בלי התייחסות לאפליקציה. Cmd+Tab מדפדף בין אפליקציות בלבד ( ו Cmd+~ מדפדף בין חלונות של אותה אפליקציה).
למה זה מעצבן?
קח למשל מצב מאוד נפוץ שיש לי חלון של דפדפן שמכסה את כל או כמעט כל המסך ומתחתיו ישי לי שניים או יותר חלונות קטנים של טרמינל.
אני רוצה להעלות את אחד מהחלונות הקטנים למעלה ולהשאיר את שאר הדפדפן (מה שלא יכוסה על ידי החלון הקטן) גלוי, מכיוון שאני צריך לראות את שניהם.
אם היה לי alt-tab (או taskbar) אז להעלות כל חלון אחר זה פשוט.
עם CMD-tab, (או עם הDock) , אני יכול רק להעלות את כל החלונות של הטרמינל ביחד ואז אני חייב לסגור או לצמצם את החלונות שלא רציתי שיעלו. זה תהליך מסורבל וגם משאיר אותי עם חלק מהחלונות סגורים ואצטרך לפתוח בהמשך מתי שהוא.
יש לי שני צגים כך שאני מסתדר בשיטות אחרות אבל אני לא מקנא במי שצריך לעבוד כך עם צג אחד.
משה
טוב, הם כמובן לא זהים.EliHaboosh כתב:אין הכוונה בדברים שאפשר ללמוד או דברים של הרגל.nati-va כתב:אני באמת לא יודע על מה אתם מדברים- בתור אחד שהשתמש בווינדוס כל החיים, לפני חודש עברתי למק, ופשוט אני נהנה מכל רגע- נכון יש תקופת הסתגלות קצרה, אבל אם אתם בעלי ראש פתוח לשינויים, זה ממש לא בעיה גדולה כמו שמתארים פה..
קצת לפתוח את הראש ולא להיות במרובעות של מייקרוסופט.....
יש הרבה חוסרים שאי אפשר לגשר עליהם כרגע (תוכנות ייעודיות לווינדוס למשל) או חוסרים שאפשר לגשר אבל הפתרון לא ממש נוח וממש לא מושלם (אופיס למשל). ויש עוד הרבה דוגמאות.
אני אגב מדבר מניסיון בשתי המערכות. כיום המק אצלי הוא העיקרי (מקבוק אייר דגם חדש). ואפילו הודעה זו נכתבת במק.
זה לא אומר שלא נהנה מהמק. בדיוק ההיפך, מאוד נהנה, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שעדיין יש דברים שאינם קיימים או שקשה להתרגל אליהם במק....
השאלה היא האם אפשר להסתדר בלי השני והתשובה על כך היא אישית, כי לאנשים שונים שימושים שונים.
אני שומר על הPC בצד לשתי מטרות:
1) ייתכן ואזדקק לIE עבור איזה אתר של בנק או ארגון ישראלי אחר. האמת, שבעקבות המעבר גיליתי שהרבה אתרים ישראלים כבר התיישרו עם התקנים ועובדים יופי עם פיירפוקס וכרום. (ספארי דיי מעאפן וגם מבוגג אבל מי משתמש בו).
2) יש לי פקס מודם בPC ופעמיים בשנה אני צריך לקבל פקס - אבל זה לא קשור למערכות הפעלה.
משה
EliHaboosh כתב:התהליך של משתמשי ווינדוס חדשים עם מק:gilos כתב:תודה...
הכי חשוב - מזל טוב!...
אי אפשר לבטא את זה יותר טוב ממך...
מה זאת אומרת 'שידרוג ל lion'?3. שידרוג ל Lion ואושר לגלות שאפשר להגדיל את החלונות מכל הצדדים (פתרון של טמטום שהבנתי שהיה קיים במאק שנים רבות, אני סבלתי רק שבוע)...
מה זה אומר שכרגע אני לא על מערכת ההפעלה של Lion?ֿ לא הבנתי מה כוונתך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בחר למעלה בתפוח ואז About this Mac. אם יש לך גירסה 10.7 משהו אז יש לך Lion. אם יש לך 10.6 משהו אז יש לך Snow Leopard.
אין לי מושג מה יש אצלךgilos כתב:מה זאת אומרת 'שידרוג ל lion'?3. שידרוג ל Lion ואושר לגלות שאפשר להגדיל את החלונות מכל הצדדים (פתרון של טמטום שהבנתי שהיה קיים במאק שנים רבות, אני סבלתי רק שבוע)...
מה זה אומר שכרגע אני לא על מערכת ההפעלה של Lion?ֿ לא הבנתי מה כוונתך....
אני תארתי את התהליך שאני עברתי.
אם אתה יכול להגדיל את החלון רק מהפינה הימנית תחתונה (יש שם סימון), אז גם זה סימן שאין לך Lion. אותי זה שיגע, לא כך כך מעצם חוסר היכולת, אלא מחוסר הקבלה איך זה יכול להיות ככה
משה