הירהור בקול רם...
למרות שמאז החלפתי למיס סלביה את הזרבובית והברז, היא פראית ובועטת...נתקלתי בלה פאבוריטה משופצת איכותית במחיר ממש ממש משתלם...
מה תיעצו? להודות למיס על שירותיה עד כה ולהחליף אותה במשהו עם יותר....נפח, או להשאר עימה?
מה תיעצו? להודות למיס על שירותיה עד כה ולהחליף אותה במשהו עם יותר....נפח, או להשאר עימה?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני אישית לא כ"כ אוהב את הלה-פבוריטות. הן שורפות את הקפה ולא כ"כ יציבות.
לא הצלחתי לקבל שוט טוב ממכונה כזו.
מצד שני זה שדרוג ודאי מול הסילביה.
מצד שלישי מדובר במכונה בהמה
וואלה, לא יודע מה הייתי עושה...
לא הצלחתי לקבל שוט טוב ממכונה כזו.
מצד שני זה שדרוג ודאי מול הסילביה.
מצד שלישי מדובר במכונה בהמה
וואלה, לא יודע מה הייתי עושה...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איזה לה פבוריטה? הג'וניור היא בגודל של מכונת E61 ממצועת. לא גדולה בכלל.
בשימוש ביתי לא תגיע למצב שהיא תשרוף את הקפה.
בשימוש ביתי לא תגיע למצב שהיא תשרוף את הקפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני דווקא חושב בדיוק להיפך. זו מכונה שמתוכננת לעבוד כל הזמן בשימוש מסחרי ולא אחת לכמה שעות. בהנחה שהגוניור (אשר לא ניסיתי אותה ספציפית מעולם) מבוססת על תכנון דומה, יש חשש שהיא תסבול מאותה בעיה.דבוטאנט כתב:איזה לה פבוריטה? הג'וניור היא בגודל של מכונת E61 ממצועת. לא גדולה בכלל.
בשימוש ביתי לא תגיע למצב שהיא תשרוף את הקפה....
מכונה פשוטה שעושה את העבודה היטב,בתנאי שאתה יודע לתפעל אותה כיאות,אם אין לך סבלנות (ולך כנראה יש) אל תתחיל איתה בכלל בגלל הסיבות שפורטו לעיל.
יצא לי להתקל במכונות הללו בכמה פיצוציות ועסקים קטנים מעולם לא הצליחו להוציא שם קפה נורמלי בגלל החוסר ידע הבסיסי שלהם בנושא,שלא נדבר על ידע מתקדם יותר.
המכונה הזאת "חמור" עבודה,ומה שתגיד לה היא עושה,היא לא סלחנית,ושום עקומת למידה לא מזיזה לה,הטחינה צריכה להיות מדוייקת,הקולינג פלש צריך להיות טוב,וחימום המכונה לאחר הקולינג פלש חייב להיות מדוייק,כנ'ל לגבי הדחיסה וכמות הקפה בתוך הסלסלה,בקיצור-מכונה לחובב המקצועי.
אני מניח שעם יציאת הדגם החדש המחירים של הדגמים הישנים ירדו לריצפה.
יצא לי להתקל במכונות הללו בכמה פיצוציות ועסקים קטנים מעולם לא הצליחו להוציא שם קפה נורמלי בגלל החוסר ידע הבסיסי שלהם בנושא,שלא נדבר על ידע מתקדם יותר.
המכונה הזאת "חמור" עבודה,ומה שתגיד לה היא עושה,היא לא סלחנית,ושום עקומת למידה לא מזיזה לה,הטחינה צריכה להיות מדוייקת,הקולינג פלש צריך להיות טוב,וחימום המכונה לאחר הקולינג פלש חייב להיות מדוייק,כנ'ל לגבי הדחיסה וכמות הקפה בתוך הסלסלה,בקיצור-מכונה לחובב המקצועי.
אני מניח שעם יציאת הדגם החדש המחירים של הדגמים הישנים ירדו לריצפה.
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
לה פבוריטה
הייתי הולך על לה-פבוריטה ללא צל של ספק. חזקה, איכותית ואמינה, הראש מתחמם ממגע עם גוף המכונה(ראש לא תרמוסיפוני) מפיקה קפה איכותי ברמה הטבה ביותר, זולה לתחזוקה,ונותנת המון תמורה ביחס להשקעה ובכלל. חברה המייצרת חלפים וחלקים רבים לשווקים באירופה(ibrital למשל)
חברה המייצרת חלפים וחלקים רבים לשווקים באירופה(ibrital למשל)...
בזמנו, ראיתי על שולחנות ההרכבה שלהם, מכונות דו ותלת ראשיות, אדומות, בשם לאוואצה....
מבחינתי, היתרון הכי גדול של המכונה הזו, בנגישות הזולה יחסית של החלקים והשירות עבורה...
זו גם הסיבה שאם אשתדרג, ולא איתה, זו תהיה אקספובר טובה...זה בגלל הגישה והשירות של רוני.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
האקספובר נראית לי מתאימה יותר לסביבה הביתית וגם יש סיכוי שתקבל ממנה קפה טוב יותר מאשר הלה פבוריטה הותיקה.
אגב לה פבוריטה מייצרים גם מכונות קפסולות למקומות עבודה או עסקים שעובדים עם קפסולות לוואצה אז זה לא מפתיע שנתקלת במכונות שלהם עם שם המותג...
אגב לה פבוריטה מייצרים גם מכונות קפסולות למקומות עבודה או עסקים שעובדים עם קפסולות לוואצה אז זה לא מפתיע שנתקלת במכונות שלהם עם שם המותג...
אגב לה פבוריטה מייצרים גם מכונות קפסולות למקומות עבודה או עסקים שעובדים עם קפסולות לוואצה אז זה לא מפתיע שנתקלת במכונות שלהם עם שם המותג......
המכונות שאני ראיתי על פס הייצור, היו מכונות מרובות E-61 כבדות, דודי נחושת גדולות נפח ו..מוציאות עיניים מבחינת עיצוב.
אלה לא היו מכונות של משרדים מפונקי עובדים.
באשר לאקספובר - היות וחדשה כמו זו שאני רוצה, תעלה לי לפחות 6500 אלפים, לעומת ג`וניור מטופלת מיד שניה, בפחות מ-1200...הדילמה לא כל כך גדולה.
אני יוצא לבחון אותה ואספר מה ההחלטה בערב...