Fiorenzato piazza san marco G1
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
לפני שבועות מספר כתבתי כאן פוסט וסיפרתי על Aquila שהיתה ונשארה בעיני מכונה טובה וראויה המכבדת את בעליה ויש לה מעלות רבות.לפעמים בחיים קורים דברים כפי שקורים והנה, אני מוצא את עצמי עם מכונת-מנוף ידנית. לפני מספר ימים התקשרתי לאלון מ "קדמה" וביקשתי ממנו לעזור לי למצוא מכונה שתהה מאסיבית וכבדה ושתעניק חווית משתמש מלאה מאוד, מכונה כבדה.אלון הזמין אותי לחנות ברמת ישי, ולאחר הלם ראשוני ממבחר ומכמות המכונות( חשתי כילד בחנות ממתקים ממש, הוא הצביע על המכונה שחשב להציע לי.אני מאמין באהבה ממבט ראשון וכך היה גם הפעם. מכונה יפהפיה, שכיית-חמדה,מצויירת לה באומנות, כבדה (54 ק"ג רחמנא-ליצלן)בעלת דוד שמכיל 4.7 ליטר(כן,שמעתם נכון) חיבור ישיר למים ועוד דברים רבים, אלון הציע שאעלה למעלה למעבדה של חיים מכיוון שהיתה שם באותו הרגע מכונה זהה אך בעלת שני ראשים.חיים שם מקפה הבית בפורטפילטר,ואז ראיתי את הפלא הגדול. מהידידת זלג לו קרם קקאו שוקולדי וסמיך וכמויות של קרמה שטרם ראיתי כמותן,והטעם מאוזן כל כך ,ומלטף וחם,ובעיקר נכון-נכון כל כך.ביקשתי מחיים שיבוא אלי לכפר כבר למחרת.
ובכן,היא כאן הגברת,מלאה הוד הדר ותפארת, כמו כלי נגינה מתמסרת למגע, ומגיבה,מאוד מאוד מגיבה.מכונה של אהבה. יש בה המון מקום לביטוי עצמי בכל משיכה ומשיכה של המנוף,יש את משיכת fellini,ויש ארוכה או איטית,הכל לפי הטעם ומצב הרוח.אמרתי לחיים שמידי פעם אני חושב שאתעורר מהחלום,אבל אז, בלילה, אני נכנס למטבח ומביט בה כל כך,ומחכה ומצפה כבר בעיקר לקפה הבוקר של מחר.והאספרסו המדהים,ההפעלה המאתגרת, חויית קפה שנהיתה בן-ליל, כל כך שונה, כל כך אחרת,נהדרת. והשרות חברים,משהו שכבר לא ממש רואים,פשוט יחס אמיתי וזה הכי נעים.התמונה מהאייפון..ויהיו עדכונים.בקרוב.
ובכן,היא כאן הגברת,מלאה הוד הדר ותפארת, כמו כלי נגינה מתמסרת למגע, ומגיבה,מאוד מאוד מגיבה.מכונה של אהבה. יש בה המון מקום לביטוי עצמי בכל משיכה ומשיכה של המנוף,יש את משיכת fellini,ויש ארוכה או איטית,הכל לפי הטעם ומצב הרוח.אמרתי לחיים שמידי פעם אני חושב שאתעורר מהחלום,אבל אז, בלילה, אני נכנס למטבח ומביט בה כל כך,ומחכה ומצפה כבר בעיקר לקפה הבוקר של מחר.והאספרסו המדהים,ההפעלה המאתגרת, חויית קפה שנהיתה בן-ליל, כל כך שונה, כל כך אחרת,נהדרת. והשרות חברים,משהו שכבר לא ממש רואים,פשוט יחס אמיתי וזה הכי נעים.התמונה מהאייפון..ויהיו עדכונים.בקרוב.
-
-
- תמונה מקצועית מהרשת
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
יפה מאוד האיטלקיה הזאת עושה באמת חשק ללחוץ לה את המנוף

וגם לשחק לה בגויסטיקים

וגם לשחק לה בגויסטיקים
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
בהתחלה רציתי להתעניין מה עלה בגורלה של Aquila ...ואז הבנתי שהיא בלי דאגות נחה לה בתוך הדוד של Piazza san marco
כמו שאמר המשורר : זאבים שבעים,וגם כבשים שלמים....ואני ממש מתעקש אל סרט(אפשר גם בלי רנטגן)
כמו שאמר המשורר : זאבים שבעים,וגם כבשים שלמים....ואני ממש מתעקש אל סרט(אפשר גם בלי רנטגן)
תתחדייש ותהנה...

היא מזכירה את הבריקולטה ו...את הבדיחה על הבחור שנישא רק עכשיו...כל לילה הוא שב הביתה מהעבודה, ניגש להציץ במקרר, מתבאס וממהר למיטת רעייתו.
אחרי איזה 20 שנה, אותו בחור שב מהעבודה, מציץ במיטה, מתבאס וממהר למקרר...
היא מזכירה את הבריקולטה ו...את הבדיחה על הבחור שנישא רק עכשיו...כל לילה הוא שב הביתה מהעבודה, ניגש להציץ במקרר, מתבאס וממהר למיטת רעייתו.
אחרי איזה 20 שנה, אותו בחור שב מהעבודה, מציץ במיטה, מתבאס וממהר למקרר...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אחחח... איזו כתיבה! תענוג!! 
תתחדש. נראית יפיפיה. מעניין באמת לראות סרט.
הכי קל להעלות ליוטיוב ואז לשים כאן לינק. הסרטון יוצג אוטומטית.
באמת מזכירה קצת את הבריקולטה, מסביב.
תתחדש. נראית יפיפיה. מעניין באמת לראות סרט.
הכי קל להעלות ליוטיוב ואז לשים כאן לינק. הסרטון יוצג אוטומטית.
באמת מזכירה קצת את הבריקולטה, מסביב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כמה היא עלתה לך? הם מפרסמים אותה שנים כבר ב 18K.
מכונה טובה מאוד - במפגש אצל רם אבגי שתינו מכזאת של 2 ראשים.
זה מנוף מודרני עם צילנדר נשלף לתחזוקה. המנוף הזה משמש גם למכנות של bosco, vbm, kees van der kresten ועוד.
היא ממש ממש גדולה ממה שאני זוכר - אחלה קנייה.
כמה שהקופמאק K3 נראית פיצית לידה....
מכונה טובה מאוד - במפגש אצל רם אבגי שתינו מכזאת של 2 ראשים.
זה מנוף מודרני עם צילנדר נשלף לתחזוקה. המנוף הזה משמש גם למכנות של bosco, vbm, kees van der kresten ועוד.
היא ממש ממש גדולה ממה שאני זוכר - אחלה קנייה.
כמה שהקופמאק K3 נראית פיצית לידה....
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
זהו העניין אז ,הטעם.לפני הרבה שנים שימשתי בריסטה לבית קפה בהרצליה. היתה שם מכונת מנוף,והטעם לא נשכח. בשנים האחרונות אני מנסה לטעום את ההבדלים (במכונות ברמה דומה) ובסך הכל לא ממש יכול להגדיר שינוי מהותי אם בכלל במכונה עם משאבה רציפה לעומת ויברציונית. לעומת זאת בין הבריקה למכונה יש הבדלי טעם מרקם וטמפרטורה, בין בגגיה pure לבין ה rocket יש הבדל מהותי,ואת כל זה אני אומר על מנת להסביר שהקפה אותו אני שותה מהסן מרקו שונה תכלית השינוי מהקפה אותו מוציאה מכונת e61 טובה, ןחשוב גם לומר שלא כל מכונת מנוף מגיעה לרמה זהה של קפה. יש משמעות אדירה למשקל שניתן לעבוד מולו, לדוד וללחץ,לסוג המנוף והגרופ,וגם, המון המון מקום להתבטאותו האישית של הבריסטה שהרי בכל משיכה ומשיכה ניתן לקבל מאפיינים שונים של הקפה,והחשוב ביותר מבחינת הטעם בעיני הוא שאספרסו מהסן מרקו או קפה עם הדגש עצום על אוסף הטעמים ומה שבוחרים לקךות(כמו בכל מכונה) רק שכאן הדברים מאוד ברורים. התכונות הנוספות כמו סטימר שלוקח לו שלוש שניות בכדי לתת קצף מקרונ ויציב מאוד או טרמוסטט רגיש במיוחד,כל אלה רווחים משניים. המכונה הזאת גאונית בפשטות המורכבת שלי ובגמול שמתקבל בסוף כל פעולה. אבל יש לזכור כי זו לא מכונת semi professiona אלא fully professiona ומכאן המרכיבים המשתייכם לסטנדרט הקבוצה, זאת נראית מכונה שאין אחריה שדרוג, ודבר קטן נוסף: לאט לאט מפתח שריר הזרוע הימנית.............