מיקום מערכת בדירה חדשה - עודכנו מידות הסלון בהודעה למטה
שלום,
בעוד כמה חודשים אנו עוברים לדירה משלנו, אני מצרף כמה שרטוטים שלי של הבית - זה אולי לא מדוייק על הסמ' אבל מעביר את התחושה של איך נראה הסלון.
יש טעות במידות הסלון בשרטוט הזה - מידות מדויקות 3 הודעות למטה כולל הצעת סידור חדשה.
לפני הכניסה שלנו לבית אני רוצה לבצע שיפוץ קל, ובתוכו הכנה מראש למערכת - לכן חשוב לי שהמיקום יהיה מדויק כמה שניתן - לפחות על הנייר, ברור לי שתמיד יכולות ליהיות הפתעות אקוסטיות כאלה ואחרות.
מבחינת גובה הרמקולים (לא רואים בתמונות) - אחוריים: 1.5 מ'. קדמיים: 0.75 מ'.
חשוב לי לומר שכנראה והנקודה בה רוב הזמן נשב ותיהיה ה - SWEET SPOT היא בעצם הפינה שבה שתי הספות נוגעות אחת בשניה.
מבקש את המלצתכם, האם יש סידור מוצלח יותר אקוסטית בסלון שלי?
הציוד הוא:
מגבר YAMHAA RX-V467 + מחשב נייד שמשמש כמדיה סנטר - על המדפים בצד ימין.
רמקולים קדמיים: RTI-A1 של POLK AUDIO.
סנטר: CSI-A4 של POLK.
סאב : PSW8 של מורל.
אחוריים: SP1 של מורל.
תודה מראש,
יוסי
בעוד כמה חודשים אנו עוברים לדירה משלנו, אני מצרף כמה שרטוטים שלי של הבית - זה אולי לא מדוייק על הסמ' אבל מעביר את התחושה של איך נראה הסלון.
יש טעות במידות הסלון בשרטוט הזה - מידות מדויקות 3 הודעות למטה כולל הצעת סידור חדשה.
לפני הכניסה שלנו לבית אני רוצה לבצע שיפוץ קל, ובתוכו הכנה מראש למערכת - לכן חשוב לי שהמיקום יהיה מדויק כמה שניתן - לפחות על הנייר, ברור לי שתמיד יכולות ליהיות הפתעות אקוסטיות כאלה ואחרות.
מבחינת גובה הרמקולים (לא רואים בתמונות) - אחוריים: 1.5 מ'. קדמיים: 0.75 מ'.
חשוב לי לומר שכנראה והנקודה בה רוב הזמן נשב ותיהיה ה - SWEET SPOT היא בעצם הפינה שבה שתי הספות נוגעות אחת בשניה.
מבקש את המלצתכם, האם יש סידור מוצלח יותר אקוסטית בסלון שלי?
הציוד הוא:
מגבר YAMHAA RX-V467 + מחשב נייד שמשמש כמדיה סנטר - על המדפים בצד ימין.
רמקולים קדמיים: RTI-A1 של POLK AUDIO.
סנטר: CSI-A4 של POLK.
סאב : PSW8 של מורל.
אחוריים: SP1 של מורל.
תודה מראש,
יוסי
נערך לאחרונה על ידי yossi_g ב 14/11/2011 23:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
שלום,
קודם כל, תודה על התגובה, ברור לי שאני לא מקבל פה חדר קולנוע, לרובנו אין את הפריווילגיה הזו, ולכן מנסים להסתדר
עם מה שיש (תקציב ודירה) ולמצות אותו, זו המהות של הפורום לדעתי, ויש פה אחלה אנשים שעוזרים המון.
לעניננו, האם באמת זה הסידור התיאורטי הכי טוב? אין הצעות אחרות?
שאלות שעלו לי לאחר שסיימתי את הסידור:
במרחקים כאלה יש טעם להטות את הקדמיים לכייון מרכז הספה הגדולה?
יש טעם לקרב את הקדמיים אחד לשני? להרחיק?
לא להתייחס לעובדה שאנחנו יושבים בד"כ בצד הקרוב יותר לחלון בכיול ומיקום הרמקולים? להתקין הכל סימטרי? וכך גם לכוון?
מקווה שיהיו עוד כמה תגובות לאישור / פסילה של הרעיונות והשאלות
תודה מראש,
יוסי
קודם כל, תודה על התגובה, ברור לי שאני לא מקבל פה חדר קולנוע, לרובנו אין את הפריווילגיה הזו, ולכן מנסים להסתדר
עם מה שיש (תקציב ודירה) ולמצות אותו, זו המהות של הפורום לדעתי, ויש פה אחלה אנשים שעוזרים המון.
לעניננו, האם באמת זה הסידור התיאורטי הכי טוב? אין הצעות אחרות?
שאלות שעלו לי לאחר שסיימתי את הסידור:
במרחקים כאלה יש טעם להטות את הקדמיים לכייון מרכז הספה הגדולה?
יש טעם לקרב את הקדמיים אחד לשני? להרחיק?
לא להתייחס לעובדה שאנחנו יושבים בד"כ בצד הקרוב יותר לחלון בכיול ומיקום הרמקולים? להתקין הכל סימטרי? וכך גם לכוון?
מקווה שיהיו עוד כמה תגובות לאישור / פסילה של הרעיונות והשאלות
תודה מראש,
יוסי
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9048
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
קבל הצעה לסידור אחר עם סקיצה אחת (מתוך כמה רעיונות שיש לי בראש
) שהכנתי עבורי למיקום אופציונאלי של הסט הקדמי שלך (שכנראה ארכוש גם אחד זהה כזה).
כיוון שהקיר הוא 2.13 מטר ברגע שתשים את הרסיבר ושאר המקורות בצורה שתיארת אז אתה מצמצם משמעותית את המרחק של הרמקולים הקדמים אחד מהשני ואז הסאונד יכול להיות פחות פתוח. בסקיצה המצ"ב אורך המזנון הוא 2 מטר כאשר הדלתות בצד הן 50 ס"מ והמגירות באמצע הן בגובה של 15 ס"מ על מטר אורך. ישמשו לדיסקים בעיקר ולכל מיני אפסון אחר. עומק - 50 ס"מ וכן גם הגובה. זה משאיר בערך 20 ס"מ גובה לטובת אחסון הרסיבר (כולל איוורור + סנטר). כמובן בחלק הזה מאחורה לא סוגרים בשביל שתהיה זרימה של אוויר.
את המזנון אני מתכנן לבנות לבד או להזמין אצל נגר, תלוי בעלויות.
כיוון שהקיר הוא 2.13 מטר ברגע שתשים את הרסיבר ושאר המקורות בצורה שתיארת אז אתה מצמצם משמעותית את המרחק של הרמקולים הקדמים אחד מהשני ואז הסאונד יכול להיות פחות פתוח. בסקיצה המצ"ב אורך המזנון הוא 2 מטר כאשר הדלתות בצד הן 50 ס"מ והמגירות באמצע הן בגובה של 15 ס"מ על מטר אורך. ישמשו לדיסקים בעיקר ולכל מיני אפסון אחר. עומק - 50 ס"מ וכן גם הגובה. זה משאיר בערך 20 ס"מ גובה לטובת אחסון הרסיבר (כולל איוורור + סנטר). כמובן בחלק הזה מאחורה לא סוגרים בשביל שתהיה זרימה של אוויר.
את המזנון אני מתכנן לבנות לבד או להזמין אצל נגר, תלוי בעלויות.
-
- סקיצה למזנון קוסטום מייד
עדכון שרטוט ומיקום רמקולים
חברים,
גיליתי שיש טעות במידות בשרטוט המקורי... ואחרי שחזרתי לשולחן השרטוט, חשבתי על סידור קצת אחר...
חוו דעתכם בבקשה - מה עדיף מבחינת הסידור?
גבהים של הרמקולים (לא רואים בתמונות):
אחוריים: 1.4 מ'.
קדמיים: 0.75 מ'.
סנטר: 0.56 מ'.
בגלל שהשיפוץ כולל הכנת תעלות לרמקולים, חשוב לי לדעת מיקום מדוייק יחסית, כי לא אוכל לשחק עם זה אח"כ. במיוחד בגלל שאין לי מזנון שעליו יושבים הרמקולים, אלא מדפים.
תודה מראש,
יוסי
גיליתי שיש טעות במידות בשרטוט המקורי... ואחרי שחזרתי לשולחן השרטוט, חשבתי על סידור קצת אחר...
חוו דעתכם בבקשה - מה עדיף מבחינת הסידור?
גבהים של הרמקולים (לא רואים בתמונות):
אחוריים: 1.4 מ'.
קדמיים: 0.75 מ'.
סנטר: 0.56 מ'.
בגלל שהשיפוץ כולל הכנת תעלות לרמקולים, חשוב לי לדעת מיקום מדוייק יחסית, כי לא אוכל לשחק עם זה אח"כ. במיוחד בגלל שאין לי מזנון שעליו יושבים הרמקולים, אלא מדפים.
תודה מראש,
יוסי
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

הי, לא הבנתי למה אתה לא שם מזנון ? או אולי עבודת גבס קטנה... האם שיקול אסתטי בלבד ?
מעבר לנושא של מקום האחסון שהמזנון מעניק (דיסקים לדוגמא) יש עוד המון יתרונות אחרים מאשר שימוש במדפים בלבד. איפה תשים מקורות נוספים כמו: DVD, ממיר של יס או הוט, קונסולת משחקים אם יש לך, תמונה של הכלב
וכדו'...
נראה לי שאם אתה נשאר עם הסידור המדפי אתה תצטרך להביא בחשבון גם מחשבה על כל נושא הכבילה בתוך הקיר.
אם מדובר בכבלים עם ראש עבה שלא נכנסים בצינור ירוק רגיל, נקודות חשמל שצריך ואורך הכבלים שלא יהיה מדוייק ואז תצטרך לגלגל ולשים מאחורה ויש מצב שיראו את זה. אז שווה לחשוב גם על הנקודה הזו.
האם אלה יהיו מדפים תלויים כלומר שלא רואים את ווי התלייה על הקיר ?
מעבר לנושא של מקום האחסון שהמזנון מעניק (דיסקים לדוגמא) יש עוד המון יתרונות אחרים מאשר שימוש במדפים בלבד. איפה תשים מקורות נוספים כמו: DVD, ממיר של יס או הוט, קונסולת משחקים אם יש לך, תמונה של הכלב
נראה לי שאם אתה נשאר עם הסידור המדפי אתה תצטרך להביא בחשבון גם מחשבה על כל נושא הכבילה בתוך הקיר.
אם מדובר בכבלים עם ראש עבה שלא נכנסים בצינור ירוק רגיל, נקודות חשמל שצריך ואורך הכבלים שלא יהיה מדוייק ואז תצטרך לגלגל ולשים מאחורה ויש מצב שיראו את זה. אז שווה לחשוב גם על הנקודה הזו.
האם אלה יהיו מדפים תלויים כלומר שלא רואים את ווי התלייה על הקיר ?
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

yossi_g כתב:היי,
לגבי המזנון, האישה לא רוצה,וגם כך הסלון קטן
יש מדף נוסף לממיר וכדו'
לגבי הכבילה, תיהיה תעלה רחבה לכבל HDMI...
קח בחשבון גם את שאר הכבלים שצריך והסידור שלהם מאחורה
וכמובן תמונות מתי שיהיה...