איפה לתקן סאב? (או המלצות לסאב זול אם לא כדאי)
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
באופן מפתיע, הסאב המעפן שלי הפסיק לתפקד פתאום. כשאני מדליק ומכבה אותו אני שומע מין קליק מבפנים, מה שאומר שהחשמל ככל הנראה עובד, אבל הנורה מקדימה לא נדלקת, והוא לא עובד. אני מניח שהבעיה היא במגבר ולא ברמקול עצמו.
מדובר בסאב מעפן, אבל מכיוון שבדיוק קניתי ערימת רמקולים, אין סיכוי להוציא מההנהלה אפילו תקציב בסיסי ביותר.
מישהו יודע איפה אפשר לתקן סאבים, וכמה אמור לעלות תיקון כזה?
בהנחה שממש לא משתלם לתקן, אשמח להמלצות לסאבים זולים שיוכלו למלא את החסר עד שיהיה תקציב לסאב נורמלי. הדרישות שלי דווקא הפוכות משל מחפש הסאבים הממוצע - מכיוון שהשמיעה שלי לא משהו בכלל (הייתי בשיריון בצבא, והייתה תקופה שלא הקפדתי מספיק על אטמי אזניים בזמן מטווחי תותחים), לא חשוב לי שהוא ירד נורא נמוך, כי אני בספק אם אני בכלל מסוגל לשמוע 20 הרץ.
מצד שני, הרמקולים ששמתי הם של קבאס, והמלצת היצרן היא לחתוך ב180 הרץ, כך שחשוב לי שהסאב יגיע לאיזור ה180-200, שהוא תחום שאני בהחלט יכול לשמוע.
מדובר בסאב מעפן, אבל מכיוון שבדיוק קניתי ערימת רמקולים, אין סיכוי להוציא מההנהלה אפילו תקציב בסיסי ביותר.
מישהו יודע איפה אפשר לתקן סאבים, וכמה אמור לעלות תיקון כזה?
בהנחה שממש לא משתלם לתקן, אשמח להמלצות לסאבים זולים שיוכלו למלא את החסר עד שיהיה תקציב לסאב נורמלי. הדרישות שלי דווקא הפוכות משל מחפש הסאבים הממוצע - מכיוון שהשמיעה שלי לא משהו בכלל (הייתי בשיריון בצבא, והייתה תקופה שלא הקפדתי מספיק על אטמי אזניים בזמן מטווחי תותחים), לא חשוב לי שהוא ירד נורא נמוך, כי אני בספק אם אני בכלל מסוגל לשמוע 20 הרץ.
מצד שני, הרמקולים ששמתי הם של קבאס, והמלצת היצרן היא לחתוך ב180 הרץ, כך שחשוב לי שהסאב יגיע לאיזור ה180-200, שהוא תחום שאני בהחלט יכול לשמוע.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לא יכול לעזור לגבי הסאב לצערי, אבל רציתי להגיב לגבי החיתוך לסאב...
180 הרץ זו נקודת חיתוך מאוד גבוהה עבור הסאב, וגם אם תמצא סאב שתומך בזה, לעניות דעתי זה פשוט לא יישמע טוב!
לא הייתי חותך מעל 120 הרץ אלא אם ידוע שאין ברירה כי אחרת יהיה "בור" בסאונד... מצד שני, עכשיו בדקתי את הנתונים הטכניים של ה-EOLE וה-IO2 וה-EOLE באמת לא יורדים מתחת ל-170 הרץ וה-IO2 לא יורדים מתחת ל-145 הרץ מה שדי מפתיע אותי למען האמת..!
180 הרץ זו נקודת חיתוך מאוד גבוהה עבור הסאב, וגם אם תמצא סאב שתומך בזה, לעניות דעתי זה פשוט לא יישמע טוב!
לא הייתי חותך מעל 120 הרץ אלא אם ידוע שאין ברירה כי אחרת יהיה "בור" בסאונד... מצד שני, עכשיו בדקתי את הנתונים הטכניים של ה-EOLE וה-IO2 וה-EOLE באמת לא יורדים מתחת ל-170 הרץ וה-IO2 לא יורדים מתחת ל-145 הרץ מה שדי מפתיע אותי למען האמת..!
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אני מניח שאני יכול להתפשר ולחתוך ב-150 הרץ, אבל כמו שאמרת, זה הגבול של הרמקולים, אי אפשר פחות מזה. סדרת SDS של Sunfire מגיעה ל150 על הנייר, אבל אפילו בשביל סאב כזה אני לא מאמין שאצליח לארגן תקציב, ולא מדובר בסאבים יקרים בכלל.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
מה התקציב המקסימלי לסאב?
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אין באמת תקציב לסאב. היה לי תקציב לרמקולים וחרגתי ממנו בעשרות אחוזים. אם אני אצליח לפנות לעניין 1000 ש"ח זה יהיה מזל.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=36733
לדעתי אפשר לרדת מהמחיר במודעה - הדגם הזה הוא בן שני דורות ובערך 8 שנים...
לדעתי אפשר לרדת מהמחיר במודעה - הדגם הזה הוא בן שני דורות ובערך 8 שנים...
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
קח אותוMalcontent כתב:אין באמת תקציב לסאב. היה לי תקציב לרמקולים וחרגתי ממנו בעשרות אחוזים. אם אני אצליח לפנות לעניין 1000 ש"ח זה יהיה מזל....
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... 895adeca6f
למחיר שלו הוא שווה כל אגורה...
אם תמצא את Morel IS9A באותו תקציב פחות או יותר תחטוף!!סאב מעולה.