התלבטות לגבי מכונה ומטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
LG75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
פעם בכמה זמן, עולה בי המחשבה לשדרג את עצמי בתחום הקפה ולעבור ממקינטת הבריקה שלי למכונת קפה. המכונה אמורה, ביום רגיל, להפיק 2-4 כוסות קפה (אספרסו או קפוצינו)
ההתלבטות היא בין:
1. להשאר עם הבריקה
2. לקנות מכונת קפסולות של נספרסו - נוח ולא מלכלך. מצד שני זה כובל אותך לקפסולות יקרות יחסית. בנוסף, לא ראיתי מכונה כזאת עם הקצפת קיטור (אשתי מעדיפה קפוצ'ינו) ונראה לי שאיכות הקפה שם בינונית לעומת שילוב של מכונה + מטחנה (צודק?).
3. לקנות מכונה + מטחנה.
אם כבר קונים מכונה + מטחנה, אז שוב יש לי עוד התלבטויות :D :
1. לגבי המטחנה - האם מישהו חושב שמטחנה ידנית של Zassenhaus יכולה לספק את הסחורה? היתרונות שלה ברורים - אמינות על פני מטחנה חשמלית וכן פעולה שקטה (אני בדרך כלל קם מוקדם יותר מאשתי). החסרונות - פעילות גופנית כל טחינה (או שזה דווקא לא כל כל רע), אי נוחות בהעברת הקפה מהמטחנה למכונה וכמות מוגבלת של קפה לכל טחינה (בדרך כלל לא מהווה בעיה במקרה שלי). השאלה הגדולה - מה לגבי איכות הטחינה?
2. לבי המכונה - אני בדיעה שאם כבר קונים אז עדיף לא לקנות בזול כדי לא לשלם ביוקר. מה הכוונה? אני מעדיף לשלם עבור מכונה סטייל הסילביה או מכונה סטייל לה פבוני אם אני אדע שהן לא יתקלקלו אחרי שנתיים. מבחינת אמינות, נראה לי שהלה פבוני לוקחת בהליכה. למישהו יש פה ניסיון ארוך שנים עם הסילביה? האם יש לה מחלות ידועות? האם התחזוקה שלה מסובכת? האם החלפים יקרים? בכל זאת ההנחה שיקר יותר = אמין יותר לא תמיד נכונה והסילביה יקרה יותר מהרבה "מכונות כניסה" והשאלה הגדולה האם היא גם סוס עבודה אמין יותר?. בלה פבוני מצד שני אין כמעט מה להתקלקל. מספיק להחליף גומיות פעם בכמה זמן ונראה לי שהמכונה תחזיק גם אחרי :).
3. לגבי איכות הקפה, כמה עבודה ייקח לאשתי ולי עד שנצליח להוציא קפה טוב מסילביה? כמה מהלה פבוני? יש לי חבר בעבודה שיש לו לה פבוני שנים רבות והוא מאוד מרוצה. מצד שני קראתי בהרבה מקומות שעקומת הלמידה היא איטית מאוד ויש אפילו כמה שנשברו בדרך. בסה"כ מדובר בסכום לא קטן של כסף והיה נחמד לדעת שבתוך זמן קצר יחסית (מספר שבועות) איכות הקפה תיהיה טובה משל רוב בתי הקפה.

אני מקווה שלא שיגעתי אותכם ושמישהו ידע לעשות לי קצת סדר בבלאגן.

עזרא
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

מציע להוסיף אפשרות רביעית:

4. להישאר עם הבריקה + מקציף טוטוקרמה ולקנות מטחנה איכותית שתשדרג לי היום את איכות הקפה פלאים ובעתיד תלווה אותי כשאקנה מכונה
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא!!
לפי השאלות ,אתה מוכן לשינוים(ברירה תשכיר לטיולים,מילואים,געגועים .
לגבי נספרסו גם כתבת הכל: קפה בינוני בקלות, מהירות ובלי לכלוך.
לי יש עדין לה פבוני יפיפייה. שמעת נכון -- עקומת למידה בלה פבוני ארוכה ומכונה היא לא סלחנית .מה שכן אין שם למה להתקלקל.
בלי שום ספק חווית קפה בסילביה היא גדולה בהרבה. ויש אנשני גם בפורום וגם מחוץ לו שמכונה אצלם כבר 5 שנים + ועושה עבודה נהדרת.
לא כתבת מה התקציב ,אבל אתה יעצו שכתבת חייב גם מטחנה ואני לא היתי ממליץ רוקי שהיא יקרה מידי( במחיר הזה אפשר לקנות k3 ) ומטחנות מצויינות וזולות יותר הם אסקסו מיני,הנמוקס לוקס, איבריטל, ובטח לליט ...
הפוסט הזה רק מתחיל ותקבל הרבה המלצות בהמשך
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 13/11/2011 0:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #4 

אם כתבת שאתה רוצה הפעלה שקטה אז הסילביה לא בשבילך
היא די מרעישה בהפעלה :D

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #5 

מטחנה ידנית לא באה בחשבון עם מגונת קפה כי לא ניתן לדייק בעובי הטחינה ויש לה סטפים גדולים מידי.

מעבר לכך זה מייגע לטחון עבור מכונה בצורה ידנית ואני ממליץ לוותר על הרעיון אלא אם אתה צריך משהו נייד או שזה נועד לכמות קטנה עבור מכשיר שלא מחייב דיוק כמו מקינטה או פילטר.

לגבי מכונה, פבוני וסילביה זה 2 עולמות שונים לגמרי אבל לשתיהן יש מכנה משותף והוא קושי בהכנת הקפה.

נכון שהסילביה הרבה יותר קלה לעומת פבוני אבל כמכונת אספרסו חצי אוטומטית היא דורשת למידה ארוכה והיא ממש לא סלחנית.

הפבוני תדרוש ממך כפליים וזה עניין של העדפה אישית, בעקרון אם הולכים על מנוף נראה שיש חלופות טובות יותר גם מבחינת איכות הקפה שיש להן קפיץ במנוף שמאפשר חליטה בלחץ אחיד.

מבחינת אמינות בשתיהן אין הרבה מה לדאוג אך כיוון שמכונה ידנית פשוטה יותר ואין לה הרבה רכיבים אלקטרוניים סביר להניח שהיא תהיה אמינה יותר בטווח הארוך.

מה לגבי אוסקר או אקספובר ? חורג מהתקציב ?

איתןאוהבקפה
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #6 

אני אומנם רחוק מנסיונו של כפיר ומכמות הידע שלו אבל אני יכול להעיד ממקור ראשון על המטחנה הידנית של האריו. לי יש את הגדולה יותר אבל בלינק הבא תמצא את האידיאלית ואני ממליץ לך לקרוא מה כתוב בפירוט המוצר (ויש לא מעט קטעי יוטיוב עליה):

http://www.sweetmarias.com/sweetmarias/ ... -mill.html

החסרון העיקרי הוא עצם הטחינה הידנית והזמן שזה לוקח, אומנם מדובר בסה"כ בדקה וקצת למנה מה שלא נורא כשאתה טוחן מנה אחת אבל כשבא לך כפולה או שאתה מארח זה מעייף, מסורבל ולא לעניין. אני סוחב את ההאריו כבר קרוב לשנה, האיכות שלה פנטסטית והיכולת להתאים את הטחינה המדוייקת פשוטה ומדוייקת ומשרתת את הגאג'יה שלי נאמנות. השאלה כעת היא מה אתה בדיוק מחפש. על כל פנים, ההאריו היא בחירה משובחת לטעמי ויעיד כל מי שהתנסה.

LG75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תןדה לכל מי שהגיב.
בעיקרון אני מחפש מכונה שתצליח להפיק קפה טוב ושתיהיה אמינה ותחזיק לאורך זמן. אני עדין שוקל לקנות מכונה זולה יותר סטייל gaggia evolution, שראיתי עליה ביקורות לא רעות (ראיתי שמוכרים אותה ב-1000 שקל), מאחר ולא בא לי להוציא סכום כסף גדול כל כל (אפילו ה-eviolution עם מטחנה סבירה יגיעו לאזור ה 2K).
הסיבה שחשבתי על לה פבוני או הסילביה היא שיש לי תחושה שמכונה כמו ה gaggia לא תחזיק יותר משנתיים (תקנו אותי אם אני טועה) ואני מעדיף להוציא יותר על מוצר שיחזיק מסתם לשרוף 1000 שקל.
דרך אגב, דיברתי אם עוד בחור שיש לו לה פבוני כבר 10 שנים. הוא אמר לי שלמרות שהוא מאוד אוהב את המכונה, אם היום הוא היה צריך לקנות מכונה חדשה הוא היה שוקל ברצינות לקנות מכונת קפסולות, מאחר והוא מוצא לעיתים את ההתעסקות אם המכונה כמתסכלת :)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

המרחק בין פבוני לגאגיה גדול. אני עדיין סוחב טראומה מההתנסות הקודמת שלי איתה, ולי יש מכונת מנוף...
עד היום, לא ראיתי הבדלים גדולים באמינות של מכונות, אפילו כתלות במחיר. לא רואה סיבה שגאגיה תחזיק פחות מחמש שנים. מנסיון אגב. הקפה שיתקבל ברמה די גבוהה, קח בחשבון גם טמפר (+200) . גם מטחנה פשוטה תחזיק זמן רב מאוד.
what's next?

LG75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תגידו, למה בעצם יש לסילביה כזאת הילה? היא נחשבת בעיני רבים למכונה טובה (תגובות ופורומים), אבל גם ראיתי בהרבה מקומות תגובות שהיא מתומחרת הרבה מעבר למה שהיא מציעה ושהיא לא מאוד יציבה.
ואני לתומי חשבתי שמכונה חצי אוטומטית במחיר כזה תוציא קפה טוב גם לא בידי מומחה :)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #10 

LG75 כתב:תגידו, למה בעצם יש לסילביה כזאת הילה? היא נחשבת בעיני רבים למכונה טובה (תגובות ופורומים), אבל גם ראיתי בהרבה מקומות תגובות שהיא מתומחרת הרבה מעבר למה שהיא מציעה ושהיא לא מאוד יציבה.
ואני לתומי חשבתי שמכונה חצי אוטומטית במחיר כזה תוציא קפה טוב גם לא בידי מומחה :)
...
תתפלא אבל דווקא המכונות היקרות יותר שמבוססות מחליף חום הרבה יותר סלחניות.

במכונות הקטנות יש דודים קטנים ואין יציבות טמפרטורה טובה ולכן צריך לפתח טכניקה קפדנית כדי להוציא את המיטב.

אגב באזור ה2500 יש לך סט עדיף על הגאג'יה של אסקסו עם מטחנה.

לגבי הסילביה אמרתי את דעתי כבר במספר לא מבוטל של פוסטים, היא פשוט לא מצדיקה את מחירה.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

סילביה היא כנרא כן מכונת דוד יחיש(ולא e61) הטובה ביותר. היא לא סלחנית אבל אפשר להוציא ממנה קפה מצויין -- יותר טוב מגאג׳ה אבולוטיון ודומיהם, יותר טוב מכל בהרבה ממכונת קפסולות,ויותר אוב ממכונות אוטומטיות באותו מחיר ויותר. היא יותר נוחה בעבודה מלה פבוני ויכולה לשרת אותך גם 5 שנים. עם תרצה להוסיף סכום מסויים (1500₪) תקבל קפה יותר טוב אבל לזה אין גבול : תוסיף - תקבל...

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #12 

לגבי מטחנה של Zassenhaus ,היתה לי בעבר אחת כזאת (המאורכת מנחושת) והיא היתה מצויינת ומדוייקת להפליא,רק מה,לאחר מספר טחינות נשברתי,כיוון שהטחינה אורכת זמן ומעייפת.

אם אתה רגיל אליה אין שום בעיה ההיפך,בגלל איטיות עבודתה היא לא מחממת את הקפה,ובטח לא שורפת אותו.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #13 

LG75 כתב:תגידו, למה בעצם יש לסילביה כזאת הילה? היא נחשבת בעיני רבים למכונה טובה (תגובות ופורומים), אבל גם ראיתי בהרבה מקומות תגובות שהיא מתומחרת הרבה מעבר למה שהיא מציעה ושהיא לא מאוד יציבה.
...
האמת שגם אני לא מבין את הקטע עם הסילביה,משום מה היא תפסה את רוב הכותרות למכונות מסוגה,ואני טוען שהנמוקס נפולטנה הוותיקה,והנמוקס אופרה ו-IMAT מוצלחות לא פחות .

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #14 

יוסי - אני חושב שהסוד של הסילביה הוא ה OPV, מלבד גודל הדוד כמובן
כפיר ואחרים - לפני שממליצים על אסקסו או גאגיה, כדאי לקחת בחשבון שהתוצאה שונה ביניהן, ולא דוקא יותר טובה. כלומר - אין מכונה טובה יותר (והיו לי שתיהן). האסקסו איכותית יותר מבחינת חומרים וגימור, אבל לא יותר אמינה. היא סלחנית יותר ומקציפה טוב יותר, אבל דוקא לגאגיה לדעתי פוטנציאל טוב יותר באספרסו.
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #15 

את דעתי על הסילביה אתם כבר יודעים.

בכלל, אני לא מבין את הכינוי הסלחני הזה: "מכונה לא סלחנית".

תארו לכם שהייתי מציע לכם לקנות רכב משפחתי ב-150,000 ש"ח (הכי יקר בקטגוריה) ואומר לכם שלפעמים הוא נוסע מדהים, אבל לפעמים מרגישים כל אבן על הרצפה והמנוע לא זז כי הוא לא סלחני.

"לא סלחני" הוא תחליף חביב ומחוייך ל-"לא יציבה ולא עקבית וקשה מאוד להפעלה".
משהו כמו ההבדל בין "שובב" ל-"עבריין אלים".

לגבי הסיבות שבגללן סילביה כ"כ נפוצה:
1. קודם כל - כי היא כ"כ נפוצה. אתה מגלה די מהר שבתחום הזה (ואולי באופן כללי) אנשים ממליצים על מה שאנשים אחרים ממליצים...
2. היא באמת מסוגלת, כנראה, להוציא שוטים מעולים מדי פעם (או בידי אמן), ולכן בהשוואה, אם יגיע מישהו שבאמת הצליח לשלוט בה לגמרי, הוא יוציא איתה קפה משובח

שני הפרמטרים האלו לא מספיק טובים, בעיני.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #16 

מוטי אתה מגזים. הבעיה העיקרית של הסילביה היא המיצוב, ויש מי שיאמר המחיר. היא לא יותר או פחות סלחנית משאר חברותיה לקטגוריה, ומפיקה קפה עדיף מרובן ככולן. האסקסו מעט סלחנית יותר, והקפה בה משמעותית פחות טוב.
אגב אין קשר בין סלחנות לחוסר יציבות. הראשון נשלט, השני לא. ולא צריך יד אמן, רק איזשהו ניסיון - ולכן יד אמן לא עזרה לכם במבחן :)
what's next?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אנחנו שוב חוזרים להשוואה של סילביה, והמלצה -- להוסיף כסף ולקבל יותר מתאימה לא לכולם( או לפחות לא בשלב הזה) . נהיה הגונים: העם גאג׳וות ואסקסו בסיסיות שהם כן יותר זולות יתנו תוצאה דומה לאפשר לקבל מסילביה. הרי יש גם גא׳גיה וגם אסקסו במחירים דומים לסילביה, וגם הם , זו דעתי לא יתנו למשתמש מתמיד קפה יותר טוב... וברור שבמכונותe61 דוד יחיד, או מכונות HX הקפה יהיה יותר טוב. לא חושב שבשלב זה סכומים האלה באים בחשבון.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #18 

hosq כתב:מוטי אתה מגזים. הבעיה העיקרית של הסילביה היא המיצוב, ויש מי שיאמר המחיר
...
מה זה אומר?
מי מיצב אותה אם לא אנחנו המשתמשים?

עשו ממנה (לפנינו) מכונה גדולה מהחיים, בלי שום סיבה אמיתית.

אני מסכים בהחלט שהבעיה הקונרקרטית היא מחיר. לו היא היתה מתומחרת נמוך יותר, היא היתה באה בחשבון.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #19 

בעולם הסינגל בוילר הסילביה מובילה - בינתיים לא בנו מכונה שמתקרבת אליה.
מה שכן עשו זה להוריד מחירים של HX למחיר שלה ואז התמונה משתנה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #20 

סילביה ניתן להשיג היום ב-2,600 ש"ח.
איזו מכונה ברמת מחירים דומה או מעט גבוהה יותר עדיפה עליה?
עד כמה שידוע לי האוסקר והאקספובר יקרות ב50 אחוז לפחות.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”