פעם בכמה זמן, עולה בי המחשבה לשדרג את עצמי בתחום הקפה ולעבור ממקינטת הבריקה שלי למכונת קפה. המכונה אמורה, ביום רגיל, להפיק 2-4 כוסות קפה (אספרסו או קפוצינו)
ההתלבטות היא בין:
1. להשאר עם הבריקה
2. לקנות מכונת קפסולות של נספרסו - נוח ולא מלכלך. מצד שני זה כובל אותך לקפסולות יקרות יחסית. בנוסף, לא ראיתי מכונה כזאת עם הקצפת קיטור (אשתי מעדיפה קפוצ'ינו) ונראה לי שאיכות הקפה שם בינונית לעומת שילוב של מכונה + מטחנה (צודק?).
3. לקנות מכונה + מטחנה.
אם כבר קונים מכונה + מטחנה, אז שוב יש לי עוד התלבטויות
1. לגבי המטחנה - האם מישהו חושב שמטחנה ידנית של Zassenhaus יכולה לספק את הסחורה? היתרונות שלה ברורים - אמינות על פני מטחנה חשמלית וכן פעולה שקטה (אני בדרך כלל קם מוקדם יותר מאשתי). החסרונות - פעילות גופנית כל טחינה (או שזה דווקא לא כל כל רע), אי נוחות בהעברת הקפה מהמטחנה למכונה וכמות מוגבלת של קפה לכל טחינה (בדרך כלל לא מהווה בעיה במקרה שלי). השאלה הגדולה - מה לגבי איכות הטחינה?
2. לבי המכונה - אני בדיעה שאם כבר קונים אז עדיף לא לקנות בזול כדי לא לשלם ביוקר. מה הכוונה? אני מעדיף לשלם עבור מכונה סטייל הסילביה או מכונה סטייל לה פבוני אם אני אדע שהן לא יתקלקלו אחרי שנתיים. מבחינת אמינות, נראה לי שהלה פבוני לוקחת בהליכה. למישהו יש פה ניסיון ארוך שנים עם הסילביה? האם יש לה מחלות ידועות? האם התחזוקה שלה מסובכת? האם החלפים יקרים? בכל זאת ההנחה שיקר יותר = אמין יותר לא תמיד נכונה והסילביה יקרה יותר מהרבה "מכונות כניסה" והשאלה הגדולה האם היא גם סוס עבודה אמין יותר?. בלה פבוני מצד שני אין כמעט מה להתקלקל. מספיק להחליף גומיות פעם בכמה זמן ונראה לי שהמכונה תחזיק גם אחרי
3. לגבי איכות הקפה, כמה עבודה ייקח לאשתי ולי עד שנצליח להוציא קפה טוב מסילביה? כמה מהלה פבוני? יש לי חבר בעבודה שיש לו לה פבוני שנים רבות והוא מאוד מרוצה. מצד שני קראתי בהרבה מקומות שעקומת הלמידה היא איטית מאוד ויש אפילו כמה שנשברו בדרך. בסה"כ מדובר בסכום לא קטן של כסף והיה נחמד לדעת שבתוך זמן קצר יחסית (מספר שבועות) איכות הקפה תיהיה טובה משל רוב בתי הקפה.
אני מקווה שלא שיגעתי אותכם ושמישהו ידע לעשות לי קצת סדר בבלאגן.