בעיה ב-OPPO
במסך של SETUP מצב הווידיאו מזוהה כ- YCBCR למרות שרק יציאת ה-DVI מחוברת,
ולא ברור גם מה ההבדלים בין המעבר מVIDEO1 ל- VIDEO2
ה-971 עבר את השידרוג של SICKBOY ומתפקד בסדר .
האם הייתי אמור לראות במסך GENERAL SETUP עבור יציאת הווידיאו משהו אחר?
המסך שברשותי PHD8.
ולא ברור גם מה ההבדלים בין המעבר מVIDEO1 ל- VIDEO2
ה-971 עבר את השידרוג של SICKBOY ומתפקד בסדר .
האם הייתי אמור לראות במסך GENERAL SETUP עבור יציאת הווידיאו משהו אחר?
המסך שברשותי PHD8.
המשך בעייה בOPPO
כאשר בוחרים בדף מאפיינים ב-SETUP לTV MODE PAL אזיי מופיע צג שחור,מדוע לא מוציא סיגנל בPAL, בעייה בDVD או בקינפוג ה PHD בכניסת HDMI ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
דבר ראשון אני ממליץ על שימוש ב-FIRMWARE רשמי לפני שאתה משתמש בזה של SICKBOY בכדי להוריד את מספר הבעיות האפשריות.
VIDEO2 משמש ל-PAL.
לגבי DVI, אין בין זה לבין YCPCR קשר, עד כמה שאני זוכר.
VIDEO2 משמש ל-PAL.
לגבי DVI, אין בין זה לבין YCPCR קשר, עד כמה שאני זוכר.
OPPO וPAL
ה DVD מאותחל במוד VIDEO2 , במצב PAL התמונה מוצגת אך ורק במצב 480P.
ב-NTSC התמונה מוצגת בכל המודים השונים של הרזולוציה.
לגבי עידכון קושחה, המכשיר התקבל עם הגירסה האחרונה לא היה צורך בעידכון נוסף, למעט תמיכה בעברית תודות ל-SICKBOY.
בקשר ל-DVI זה בדיוק העניין, בתפריט ה-SETUP מופיע שיציאת הווידיאו הינה קומפוננט YUV למרות שבפועל היציאה הינה DVI. (זה לא כל כך משנה כל עוד שהוא מוציא את האות ביציאה הדיגיטלית). לא ניסיתי בקושחה הרישמית.
ב-NTSC התמונה מוצגת בכל המודים השונים של הרזולוציה.
לגבי עידכון קושחה, המכשיר התקבל עם הגירסה האחרונה לא היה צורך בעידכון נוסף, למעט תמיכה בעברית תודות ל-SICKBOY.
בקשר ל-DVI זה בדיוק העניין, בתפריט ה-SETUP מופיע שיציאת הווידיאו הינה קומפוננט YUV למרות שבפועל היציאה הינה DVI. (זה לא כל כך משנה כל עוד שהוא מוציא את האות ביציאה הדיגיטלית). לא ניסיתי בקושחה הרישמית.
- oferlaor
- מנהל

עופר,
המכשיר הגיע שלשום עם גירסת קושחה אחרונה 05.00.01.07 Batch: F-0302
ועבר עידכון קושחה תוצרת SICKBOY.
בערב אנסה להשיב את הגירסה הרישמית ואבדוק שוב , אם התופעות שציינתי עדיין קיימות.
כמו-כן אנסה לבדוק עם מס' רב של כותרי DVD בפורמט PAL.
המכשיר הגיע שלשום עם גירסת קושחה אחרונה 05.00.01.07 Batch: F-0302
ועבר עידכון קושחה תוצרת SICKBOY.
בערב אנסה להשיב את הגירסה הרישמית ואבדוק שוב , אם התופעות שציינתי עדיין קיימות.
כמו-כן אנסה לבדוק עם מס' רב של כותרי DVD בפורמט PAL.
עופר,
היום התפנתי לעדכון ה-OPPO לגירסה הרישמית, ואכן אין בעיות במעבר ל PAL .
ממליץ כרגע לא להשתמש עם גירסת SICKBOY התומכת בעברית, אלא אם כן , רוצים לתחל את הטלוויזיה בפורמט AUTO או NTSC , או יותר נכון הטלוויזיה שלכם תומכת בפורמט NTSC.
היום התפנתי לעדכון ה-OPPO לגירסה הרישמית, ואכן אין בעיות במעבר ל PAL .
ממליץ כרגע לא להשתמש עם גירסת SICKBOY התומכת בעברית, אלא אם כן , רוצים לתחל את הטלוויזיה בפורמט AUTO או NTSC , או יותר נכון הטלוויזיה שלכם תומכת בפורמט NTSC.
- oferlaor
- מנהל

הסיבה שגם שאלתי היא בגלל שהגירסא של SICKBOY מבוססת על גירסאת FIRMWARE מוקדמת יותר שלא כל הנושאים של PAL עדיין מטופלים בה כראוי.
בגירסאר הבאה הוא מתכנן להתבסס על הגירסא הסופית (הרשמית) של OPPO.
בגירסאר הבאה הוא מתכנן להתבסס על הגירסא הסופית (הרשמית) של OPPO.
תודה, אחכה לעדכון של SICKBOY.
דרך אגב, הסתדרת עם הבעיה שלך. לדעתי אין מנוס אלא לפתוח את המכשיר ולחבר ל-FLASH באופן ידני עם כבל ייעודי. אני משוכנע ש - SICKBOY יכול לטפל בזאת.
שאלה נוספת האם צפייה בפורמט 720P60 תהיה פחותה 720P50 במידה והמסך תומך בשתי הפורמטים PAL ו-NTSC, הרי ה-OPPO מבצע את ההמרה מ-PAL ל-NTSC.
עד כמה זה קריטי שימוש רק ב-NTSC ברזולציה המתאימה לרזולציה הטבעית של המסך.
דרך אגב, הסתדרת עם הבעיה שלך. לדעתי אין מנוס אלא לפתוח את המכשיר ולחבר ל-FLASH באופן ידני עם כבל ייעודי. אני משוכנע ש - SICKBOY יכול לטפל בזאת.
שאלה נוספת האם צפייה בפורמט 720P60 תהיה פחותה 720P50 במידה והמסך תומך בשתי הפורמטים PAL ו-NTSC, הרי ה-OPPO מבצע את ההמרה מ-PAL ל-NTSC.
עד כמה זה קריטי שימוש רק ב-NTSC ברזולציה המתאימה לרזולציה הטבעית של המסך.
- oferlaor
- מנהל

אם למסך שלך אין JUDDER בצפיה ב-720P לא מומלץ לראות במצב 60HZ תכני PAL.
זה פשוט יוסיף לך JUDDER לא רצוי ולא הכרחי.
זה כן מומלץ עבור מסכים שלא תומכים ב-50HZ. אם זה המקרה אצלך, או שזה לא מפריע לך, אז מי אנחנו שנעמוד בדרכך
זה פשוט יוסיף לך JUDDER לא רצוי ולא הכרחי.
זה כן מומלץ עבור מסכים שלא תומכים ב-50HZ. אם זה המקרה אצלך, או שזה לא מפריע לך, אז מי אנחנו שנעמוד בדרכך
- oferlaor
- מנהל

madmonu,
ברור, כל הסבה של FRAME RATE גורר JUDDER.
אין קסם, אי אפשר להפוך 50HZ ל-60HZ בלי לשנות משהו...
ברור, כל הסבה של FRAME RATE גורר JUDDER.
אין קסם, אי אפשר להפוך 50HZ ל-60HZ בלי לשנות משהו...
אני לא כל -כך מסכים אתך, לקביעה אבסלוטית של "ברור".
אני מסכים לקביעה ששני מקורות מסונכרנים ביניהם באותו תדר שעון, אזיי למעבד הרבה יותר "קל" להמיר אות שמגיע נניח מ - 576P50 ל- 720P50, אך עדיין הרבה תלוי באלגוריתם התיקון של אותו מעבד שמבצע את ההמרה מתדר 50HZ ל-60HZ ועומק ה-BUFFER לסינכרון בין שני האותות בתדרים השונים.
סינכרון בין שני אותות ממקורות שונים מתבצע כמעט תמיד ללא ידיעת משתמש הקצה, דבר זה נכון בעולם התקשורת וכל שכן בעולם העברת נתוני מולטימדיה.
המעבד עצמו אם זה DSP או פרוססור אחר עובד בדר"כ בתדר מקור FREE RUNNING אשר מאפשר לו לעבוד עם מקורות שונים בתדרים שונים , כמו כן יש לו מעגלי PLL אשר עוזרים לו לסנכרן בין קידודים שונים הנגזרים ממקורות שונים.
בכל מקרה עדיין לא נתקלתי בתופעת JUDDER ב-OOPO, אני מניח שמניסיונך הרב בתחום
עדיין תופעות מהסוג הנ"ל נפוצות במעבדים שונים ובמכשירים שונים.
ככלל, ככל שנפשט את תהליך העברת הנתונים במדייה כך נקל על עבודת ה-STREAMING של המעבד ולכן בשורה התחתונה, עדיף תמיד לעבוד מסונכרן לתדר המקור. כמה שפחות המרות, במיוחד של אותות שבאים מתדרי שעון שונים.
אני מסכים לקביעה ששני מקורות מסונכרנים ביניהם באותו תדר שעון, אזיי למעבד הרבה יותר "קל" להמיר אות שמגיע נניח מ - 576P50 ל- 720P50, אך עדיין הרבה תלוי באלגוריתם התיקון של אותו מעבד שמבצע את ההמרה מתדר 50HZ ל-60HZ ועומק ה-BUFFER לסינכרון בין שני האותות בתדרים השונים.
סינכרון בין שני אותות ממקורות שונים מתבצע כמעט תמיד ללא ידיעת משתמש הקצה, דבר זה נכון בעולם התקשורת וכל שכן בעולם העברת נתוני מולטימדיה.
המעבד עצמו אם זה DSP או פרוססור אחר עובד בדר"כ בתדר מקור FREE RUNNING אשר מאפשר לו לעבוד עם מקורות שונים בתדרים שונים , כמו כן יש לו מעגלי PLL אשר עוזרים לו לסנכרן בין קידודים שונים הנגזרים ממקורות שונים.
בכל מקרה עדיין לא נתקלתי בתופעת JUDDER ב-OOPO, אני מניח שמניסיונך הרב בתחום
עדיין תופעות מהסוג הנ"ל נפוצות במעבדים שונים ובמכשירים שונים.
ככלל, ככל שנפשט את תהליך העברת הנתונים במדייה כך נקל על עבודת ה-STREAMING של המעבד ולכן בשורה התחתונה, עדיף תמיד לעבוד מסונכרן לתדר המקור. כמה שפחות המרות, במיוחד של אותות שבאים מתדרי שעון שונים.
- oferlaor
- מנהל

לא הבנת אותי.
אם המסך שלך מציג NATIVE את 50HZ ללא בעיות אז עם מקור של 50HZ אין שום JUDDER.
אם המקור שלך הוא 50HZ ובשלב כלשהו הוא מוצג או מועבר ב-60HZ, אז התיאום הזה דורש שמדי פעם יווצרו FRAMES או FIELDS זהים.
נגיד המקור הוא ABCDEFG בשביל להתאים מ-50HZ ל-60HZ צריך לייצר: ABCCDEFGG או משהו דומה. זה גם יכול להיות נדיר יותר: ABCDDEFGHII וכו'.
תופעה כזו היא די שקופה כאשר אין תזוזה רבה על המסך. כאשר יש PANNING (כל המצלמה זזה משמאל לימין או ההיפך) במקום תנועה חלקה תראה תנועה וטיפה עצירה ושוב. לא כולם רגישים לתופעה, אבל היא מחוייבת המציאות כי טכנית האלטרנטיבה הוא ייצירת פריימים ביניים וזה טכנולוגיה שלא נמצאת כיום במערכת ביתיות עדיין.
אני מכוון שזה ברור יותר עכשיו.
אם המסך שלך מציג NATIVE את 50HZ ללא בעיות אז עם מקור של 50HZ אין שום JUDDER.
אם המקור שלך הוא 50HZ ובשלב כלשהו הוא מוצג או מועבר ב-60HZ, אז התיאום הזה דורש שמדי פעם יווצרו FRAMES או FIELDS זהים.
נגיד המקור הוא ABCDEFG בשביל להתאים מ-50HZ ל-60HZ צריך לייצר: ABCCDEFGG או משהו דומה. זה גם יכול להיות נדיר יותר: ABCDDEFGHII וכו'.
תופעה כזו היא די שקופה כאשר אין תזוזה רבה על המסך. כאשר יש PANNING (כל המצלמה זזה משמאל לימין או ההיפך) במקום תנועה חלקה תראה תנועה וטיפה עצירה ושוב. לא כולם רגישים לתופעה, אבל היא מחוייבת המציאות כי טכנית האלטרנטיבה הוא ייצירת פריימים ביניים וזה טכנולוגיה שלא נמצאת כיום במערכת ביתיות עדיין.
אני מכוון שזה ברור יותר עכשיו.
עופר, בסדר, ירדתי לסוף דעתך , לפחות אני חושב כך...
בכל מקרה ההמרה אמורה להתבצע בתדר הרבה יותר גבוה, מעבד חזק בעל אלגוריתם תיקון טוב אמור לפצות על בעיית סינכרון כמו שתיארת. (העין לא אמורה להרגיש את השינוי של ההמרה - למרות שתמיד יישנו איבוד מידע ולא תמיד אלגוריתם ה"מיצוע" מבצע את עבודת התיקון כהלכה).
אכן, בעיית סינכרון הינה בעייה קשה, תמיד תופעות של "קטיעות/עצירות" ואיבודי פריימים יופיעו, במיוחד כאשר הממרה של האות תבוצע ממקור מתדר אחד לתדר שני.
אפשר לדון על הנושא הזה שעות, אני חושב שמיצנו את זה, בשלב זה.
בכל מקרה ההמרה אמורה להתבצע בתדר הרבה יותר גבוה, מעבד חזק בעל אלגוריתם תיקון טוב אמור לפצות על בעיית סינכרון כמו שתיארת. (העין לא אמורה להרגיש את השינוי של ההמרה - למרות שתמיד יישנו איבוד מידע ולא תמיד אלגוריתם ה"מיצוע" מבצע את עבודת התיקון כהלכה).
אכן, בעיית סינכרון הינה בעייה קשה, תמיד תופעות של "קטיעות/עצירות" ואיבודי פריימים יופיעו, במיוחד כאשר הממרה של האות תבוצע ממקור מתדר אחד לתדר שני.
אפשר לדון על הנושא הזה שעות, אני חושב שמיצנו את זה, בשלב זה.