חיבור רסיבר לממיר ולסטרימר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
DZ1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לפני מספר ימים פרסמתי שאלה בפורום בבקשה לסיוע לחיבור הרסיבר (YAMAHA RX-V690) לממיר (HOT HD) , לסטרימר (אקסטרימר פרו) ולטלויזיה (LG50-PQ300R).
הוצג בפני בפרוט רב איך לבצע את החיבור, אולם אחד מהמגיבים רשם (כי מכיוון שהרסיבר ישן וללא יציאות מתאימות) : "לא חבל לקבל איכות תמונה לא משהו רק עבור מיתוג מהרסיבר? חיבור כל המכשירים לטלויזיה בחיבור HDMI יתן את התמונה הטובה ביותר. מהטלויזיה להוציא כבל בננות אדום לבן (RCA) לאחת הכניסות ברסיבר וזהו".

ואכן, חיברתי את הממיר ישירות לחיבור HDMI1 בטלויזיה ואת הסטרימר ישירות למסך הטלויזיה לחיבור HDMI2 . עם זאת, כשאני מנסה לחבר את הרסיבר למסך הטלויזיה אני צריך להחליט לאיזו כניסה בטלויזיה להכניס את כבל הבננות (AV1, AV2 או AV3). לא מסתדר לי הגיונית (וגם מעשית לא עובד לי) לחבר לאחת הכניסות האלו, שהרי אם ארצה לראות טלויזיה או לראות דרך הסטרימר ולשמוע במקביל דרך הרסיבר לא אצליח, אלא אם אעביר בשלט הטלויזיה לAV1 או AV2 ואז בעצם לא אצליח לראות טלויזיה או לצפות בסטרימר.

יש משהו שאני מפספס?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

למה אתה צריך לחבר את הרסיבר לטלויזיה?

האם יש לך עוד מכשירים שמחוברים חוץ מממיר וסטרימר?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

DZ1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני מעוניין לשמוע דרך הרמקולים תכנים מהסטרימר ומהטלויזיה. כפי שרשמתי, הוצע לי תחילה למתג הכל דרך הרסיבר אולם אחד העונים (urik79) הציע לחבר ישירות את הסטרימר והממיר לטלויזיה ואת הרסיבר לחבר בכבל פשוט ישירות לטלויזיה. מצ"ב השרשור :
http://www.hometheater.co.il/vt153801

האם זה בלתי אפשרי ואני חייב למתג הכל דרך הרסיבר?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #4 

פשוט תחבר את הסטרימר ואת הממיר דרך יציאות נוספות שיש במכשירים. את הממיר בCOAX ואת הסטרימר דרך אופטי...
אם אין כניסות דיגיטאליות ברסיבר, פשוט תחבר את המכשירים עם כבל אודיו אנלוגי (כבל RCA אדום\לבן), למשל את הממיר לTV ואת הסטרימר לVCR...

מציע לך לצלם את החלקו האחורי של כל מכשיר ולעלות לכאן, כך ניתן לשרטט לך את אופצית חיבור אפשרית...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

DZ1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

ממה שאני מבין אתה מציע למתג הכל דרך הרסיבר. את זה כבר הסבירו לי בפרוט וצירפו תרשים של החלק האחורי של הרסיבר.

אני שאלתי שאלה אחרת...

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #6 

DZ1 כתב:ממה שאני מבין אתה מציע למתג הכל דרך הרסיבר. את זה כבר הסבירו לי בפרוט וצירפו תרשים של החלק האחורי של הרסיבר.

אני שאלתי שאלה אחרת...
...
לא.
מה שהוא מציע מדבר על העברת הווידאו ישירות לטלויזיה ואת האודיו ישירות לרסיבר.

DZ1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

זה מה ששאלתי.
חיברתי את הסטרימר ואת הממיר ישירות לטלויזיה ואני רוצה לחבר את הרסיבר לטלויזיה על מנת להצליח לשמוע את הטלויזיה והרסיבר דרך הרמקולים. לאיזה חיבור בטלויזיה אני מחבר את הרסיבר. ניסיתי ולא מצליח לקבל שמע...

תודה,

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
שם מלא: neter
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #8 

DZ1 כתב:לפני מספר ימים פרסמתי שאלה בפורום בבקשה לסיוע לחיבור הרסיבר (YAMAHA RX-V690) לממיר (HOT HD) , לסטרימר (אקסטרימר פרו) ולטלויזיה (LG50-PQ300R).
הוצג בפני בפרוט רב איך לבצע את החיבור, אולם אחד מהמגיבים רשם (כי מכיוון שהרסיבר ישן וללא יציאות מתאימות) : "לא חבל לקבל איכות תמונה לא משהו רק עבור מיתוג מהרסיבר? חיבור כל המכשירים לטלויזיה בחיבור HDMI יתן את התמונה הטובה ביותר. מהטלויזיה להוציא כבל בננות אדום לבן (RCA) לאחת הכניסות ברסיבר וזהו".

ואכן, חיברתי את הממיר ישירות לחיבור HDMI1 בטלויזיה ואת הסטרימר ישירות למסך הטלויזיה לחיבור HDMI2 . עם זאת, כשאני מנסה לחבר את הרסיבר למסך הטלויזיה אני צריך להחליט לאיזו כניסה בטלויזיה להכניס את כבל הבננות (AV1, AV2 או AV3). לא מסתדר לי הגיונית (וגם מעשית לא עובד לי) לחבר לאחת הכניסות האלו, שהרי אם ארצה לראות טלויזיה או לראות דרך הסטרימר ולשמוע במקביל דרך הרסיבר לא אצליח, אלא אם אעביר בשלט הטלויזיה לAV1 או AV2 ואז בעצם לא אצליח לראות טלויזיה או לצפות בסטרימר.

יש משהו שאני מפספס?
...
לדעתי בחיבור HDMI אין ירידה באיכות. האופציה הטובה ביותר, והנפוצה ביותר, זה לחבר את כל מכשירי הHDMI לרסיבר (בהנחה שיש לך מספיק כניסות HDMI ברסיבר) ואת היציאה הבודדת של הרסיבר לטלויזיה. הרסיבר משמש לברירת הכניסות כאשר הטלויזיה מצידה נשארת קבוע על ערוץ כניסת HDMI1.
כל שימוש בRCA כדי להוביל אות של HDMI, תפגע באיכות (למעשה אתה משתמש בהמרת אות דיגטאלי לאנלוגית של הרסיבר ומעביר אות אנלוגית לטלויזיה).
החיסרון היחיד של השיטה זה שלא ניתן יהיה ל

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

לא הבנתי למה בעצם אתה רוצה לחבר את הרסיבר לטלוויזיה בכלל..?

DZ1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אני רוצה לשמוע דרך הרמקולים והבס בגלל זה אני זקוק לרסיבר.

לרסיבר שלי רק כניסות קומפוננט פשוטות ו S וידאו בלבד, והציעו לי פה בפורום לחבר את הטלויזיה ישירות לסטרימר וגם את הטלויזיה ישירות לממיר ואז על מנת שאוכל לשמוע ברמקולים לחבר את הרסיבר ישירות לטלויזיה.

זה לא אפשרי?

האם הכל חייב לעבור דרך הרסיבר?

אנא עזרתכם,

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

אתה צודק בשאלה דלך ובטיפ המקורי.
זה במיוחד תקף עבור smart tv וטלוויזיות עם מקלט dtt שכן אז חייבים להוציא את הסאונד מהטלוויזיה חזרה לכיוון הרסיבר.
אתה צריך לחפש יציאת סאונד מהטלוויזיה ולא כניסה. Av1, למשל זו כניסה. יש טלויזיות שחלק מהכניסות הן דו כיווניות, אז צריך לבדוק.
יעזור אם תיתן דגם של הטלוויזיה ו/או צילום של החלק האחורי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

at500
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
שם מלא: Tzahi Lugassi
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

אין יציאות בטלוויזיה הנ"ל לפי המפרט שלה.

במקרה זה תאלץ לחבר את יציאות האודיו מהממיר ומהסטרימר ,במקביל לחיבור שלהם לטלוויזיה, לכניסות האודיו הרלוונטיות ברסיבר.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #13 

סליחה אבל אני לא מבין מה אתה רוצה...

תחבר את מקורות הוידאו לטלויזיה ואת מקורות הסאונד לרסיבר... זהו...סוף...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”