איזה תזרים אודיו להשאיר בעת עריכת סרט Blu-ray?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים.

בעת עריכת סרט בלוריי שלם (ע"מ לחסוך מקום פנוי) עם DVDFAB נתקלתי ב2 תזרימי השמע הבאים:
Dolby Digital ו DOLBY TRUEHD
הTrueHD שוקל יותר כמובן כי הוא פורמט Loseless והDD לא.

האם זה בסדר שאשאיר רק את הTrue HD? האם יש תמיכה אחורה? יש לי בכלל סיבה להשאיר את הDOLBY DIGITAL הרגיל? האם כל החומרות ייתמכו בDolby TrueHD?
אשמח להבהרה קצרה בנושא.
תודה.

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

ההודעה נערכה שתהייה יותר ברורה.

אשמח לעזרה.

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מישהו?...

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

הקפצה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46417
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #5 

פסקול ה- Dolby TrueHD מכיל Core מסוג Dolby Digital עבור תמיכה אחורה במכשירים אשר חסרים פענוח עבור Dolby TrueHD.
במידה ויש לך רסיבר תומך, מומלץ לעשות שימוש בפסקול ה- Dolby TrueHD. אם נפח הקובץ ממש קריטי עבורך, אז מראש עשה שימוש בגרסת mkv של 4GB לקובץ, כך תהנה מפסקול Dolby Digtial או DTS, תמונת HD ונפח קובץ קטן בהשוואה לגרסת ה -Blu-ray.

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #6 

זיו, אני יודע שכבר היינו בסיפור הזה, אבל אין לTrueHD שום Core. זאת בדיוק הסיבה שמוסיפים פסקול DD לצורך תמיכה אחורה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #7 

אני ניסיתי פעם מספר כותרי בלו-ריי עם DDtrueHD, ולא היה ניתן לנגן core של DD. זה היה עם רסיבר yamaha 459
זיו, שים לב לזה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_TrueHD#Blu-ray_Disc
Since TrueHD is an optional codec, a separate (primary) AC-3 audiotrack must be present on Blu-ray discs that contain a TrueHD track.
...

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מי צודק חבר'ה?

ולמה אני בכלל צריך רסיבר? לדוגמא, להורים שלי יש מחשב בסלון שמחובר בHDMI להעברת התמונה לLCD + כרטיס קול 5.1 שמתחבר למערכת רמקולים ביתית 5.1 (ללא רסיבר).
הרצתי שם לפני מספר חודשיים את הבלוריי המלא של אווטאר, שמכיל בלבד DTS-HD MASTER 5.1 ולא DD-AC3 וזה עבד. מה שאני מנסה להגיד זה שיש סרטים שכבר לא משוחררים עם DD אלא רק עם DD TRUE HD/DTS-HD MASTER.
אני מקווה שלא צריך... במטריקס (2) הסרתי את הDD ומחקתי את המקור. :|

הסתבכתי מעט :mrgreen:
מה שכן הבנתי ש DTS-HD MASTER ו DOLBY TRUEHD הם פורמטים שלא מאבדים מהאיכות (Loseless כמו FLAC) לעומת DTS-AC3...

וסתם שאלה שמעסיקה אותי בימים האחרונים - האם סרט BLURAY בהכרח יותר איכותי מאשר HDDVD? או ששניהם נלקחים מאותו מקור? יש סרטי בלוריי ששוחררו בHDDVD לפני מס שנים ורק לפני זמן קצר שוחררו לבלוריי. מעניין.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

ashk,
היה דיון בנושא בו הצגתי מספר הוכחות לקיום Core בפסקול Dolby TrueHD, מומלץ לקרוא שוב אם יש ספקות. בשרשור המדובר הגבת בהתלוצצויות ובתגובות לא עינייניות ולכן השרשור נסגר. נא המנע מזאת כאן.

dima_vy,
מה שתיארת זוהי כנראה בעיה של המקור, לא של המפענח. מומלץ גם לך לעבור על השרשור אליו קישרתי למעלה.

Efi222,
כל גרסאות הסרט Avatar שיצא לי לראות מכילות גם פסקול Dolby Digital, אבל זה לא הנושא העיקרי כאן. אם אתה מוותר על רסיבר, אין לך פענוח Lossless של הפסקול מכיוון שאין מסכים למיטב ידיעתי אשר מכילים מפענחים כאלו. ניתן להשתמש באמת במחשב עבור הפענוח כפי שקיים אצלך, אך לפי דבריך אתה דואג לפענוח של פסקול Lossy.
Blu-ray ו- HD DVD הינם רק המדיום הפיזי אשר משמש להעברת התוכן. ל- Blu-ray יש יתרון מכיוון שהוא מכיל נפח גדול יותר אשר מאפשר להכניס וידאו בקצב נתונים גבוה יותר, עוד פסי קול ותוספות - מכאן ניתן להניח שאיכות הוידאו בו תהיה טובה יותר. HD DVD הינו מדיום שנכחד ולא רלוונטי להיום.

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אקרא את השרשור.

גירסת הAVATAR שיש לי זה הבלוריי המלא שלא עבר עריכה ,ואין לו DD-AC3 רגיל...
אם אני מריץ את הסרט במחשב, דרך כרטיס קול 5.1 של CREATIVE ואז למערכת רמקולים של 5.1 - אני מאבד מן האיכות בעצם? מה הפתרון? לקנות רסיבר ב2000 ש"ח? ):

לגבי HDDVD V.S BLURAY - אם אתה בוחן רק את הסרט עצמו, ושניהם באותו BITRATE ובאותה רזולוצייה - אז בפועל אין הבדל, נכון? הרי המקור הוא אותו מקור הן לHDDVD והן לבלוריי, פשוט שחרור שונה מבחינת האחסון

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #11 

ל- Avatar יש מספר גרסאות Blu-ray, כל הגרסאות שראיתי מכילות פסקול Dolby Digital. ייתכן ואתה נתקלת בגרסה ללא. על מנת לאפשר פענוח של פסקול שעבורו אין לך מפענח, יש צורך לרכוש רכיב עם מפענח - רכיב כזה הינו רסיבר לדוגמה.
אם ל-2 הגרסאות יש אותו קצב נתונים והם הוכנו בצורה דומה, אזי סביר להניח כי האיכות בהן דומה.

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #12 

ziv_r
אתה בטח צוחק אלי! קיוויתי שיעורי בית נעשו כבר עד עכשיו :( נו טוב, באו נעשה ככה:
- אני מסכים (לא שהתווכחתי עם זה לפני) שיש שם DD (אני מוכן לקרוא לזה CORE. בשבילך! כי ראית מלה זו באתר של DOLBY :) )
- אתה סוף סוף מפנים שאין (וזה במודע ו-BY DESIGN) לTHD תמיכה אחורה (אגב, נכון לקרוא לה בדיון שלנו דווקא FORWARD :) )

הולך?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

ashk,
אתה לא מציג שום אסמכתה לדבריך בשרשור הנוכחי. בשרשור המקורי בו הדיון החל, יש אינספור אסמכתות שהוצגו אשר סותרות את דבריך. כל עוד לא תציג מידע חדש, אתה הוא זה מבין שנינו שצריך לעשות שיעורי בית.
כל הסקת המסקנות שלך מדברי שגויה. דברי הינם כפי שנכתבו.

אתה מסיט כאן את הדיון שוב. אם יש בידיך אסמכתות ולא דברים באויר, אזי פתח שרשור חדש והצג אותן.

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

"על מנת לאפשר פענוח של פסקול שעבורו אין לך מפענח". למה אתה מתכוון? כרגע, הסרט רץ עם סאונד. אתה מתכוון לזה שהמערכת לא מפענחת כראוי את הסאונד ולא מפיקה ממנו את המיטב, בלי קשר לזה שזה עובד?
בעצם, לפי דברייך, כאשר אני מרית אותו כרגע הוא רץ עם DD שיש בתוכו ולא עם הDD TRUE HD.
כשאני מנגן את הסרט עם הפסקול TRUEHD שומעים חזק יותר ומעט יותר טוב גם כאשר אין לי רסיבר לעומת הDD

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

Efi222
אם אני מבין נכון, אין לך רסיבר כלשהו בין המקור לבין הטלויזיה... אם זה נכון, אז כנראה הנגן שלך (המחשב לצורך העניין) עושה פענוח של פס קול, מקודד אותו לסטריאו ורק אז אודיו מגיע לטלויזיה. אם יש לך בטלויזיה אפשרות לראות נתונים על מה שהיא מציגה, רוב הסיכויים תראה שאודיו שלך הוא בסטריאו.

לגבי האיכות - אם אתה מנגן סרט עם פס-קול DDTrueHD אז סביר להניח שהתוצאה בסטריאו תהיה טיפה יותר טובה אולי, כי המקור יותר טוב, מאשר הייתה עושה אותו דבר עם פס-קול Dolby Digital.

אם באמת יש לך תצורה כזאת של מערכת, כלומר מחשב+טלויזיה בלבד, לדעתי תשמור על פס-קול הקטן יותר בנפח. במידה ואתה שוקל לרכוש מערכת סטריאו בעתיד, ואת הסרט אתה שומר לאוסף, אז אני הייתי שומר את הפס-קול הטוב יותר, כלומר DDTrueHD, כדי שעתיד תהיה אפשרות להנות ממנו

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

המחשב אכן משדר וידאו בHDMI לטלוויזיה, אך הסאונד עובר דרך כרטיס קול 5.1 של חברת Creative למערכת שמע 5.1 שכוללת מגבר (תומך DTS/AC3.

כמובן שאני אשמור את פס הקול הטוב ביותר לעתיד. השאלה שעדיין לא הבנתי מכל הסיפור והסיבוך כאן, האם שווה לי להשאיר את הDolby Digital (AC3) או למחוק, וגם כאשר אין לי רסיבר מתאים שמפענח את הפורמט Loselsss, למה שומעים בו יותר טוב מהDD הרגיל?
אם הTrue Hd מכיל באותו את הDD הרגיל, הרי שאין סיבה לשמור את פס הקול הזה. מצד שני, הם לא היו מצרפים אותו לדיסק סתם.

איזה סרט. :עצוב:
נערך לאחרונה על ידי Efi222 ב 15/11/2011 21:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

אם אתה בוחר פס קול DDTrueHD והכל עובד לך, אז אין טעם להשאיר פס קול Dolby Digital.

אגב, רק כדי להבין, אתה יכול לפרט קצת יותר, על איזה מגבר בדיוק אתה מדבר?
כי סה"כ לא ציינת איפה בדיוק מתבצע פענוח של אודיו... האם מדובר בסט רמקולים 5.1 של Creative או משהו כזה?
איך בוצע החיבור בין המחשב למגבר?

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

כרגע אין לי את המערכת זה בבית של ההורים. משהו כסוף של LENCO :lol:
לגבי החיבור אני משער שמדובר על חיבור 3.5" רגיל אך אני לא רוצה להגיד סתם.
מחר אני עובר שם אז אני אקח את הדגם על הדרך (:
אבל בלי קשר, אני ממש אשמח להבין מי נגד מי קצת לעומק, כי קצת נאבדתי בדרך.

תודה מראש על הכל!

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

תשמע, אם אתה רוצה להבין מה קורה באמת תתחיל לקרוא:
החל מכאן http://www.hometheater.co.il/article1351

אחרי זה תקרא את זה:
1. http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
2. http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... cle&sid=18
3. http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... cle&sid=27
4. http://www.hometheater.co.il/article00209
אחרי שתסיים לקרוא, אם יהיו לך שאלות - תשאל:)

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אני אנסה למצוא זמן בסופ"ש לקרוא את כל מה שציינת. צילמתי אתמול תמונה של המגבר שאצל ההורים שלי של LENCO. אעלה את התמונה מחר.
הדעות שלכם חלוקות לצערי לכאן ולכאן אז כנראה שאצטרך לחפור לעומק :)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”