מחשב לא מקבל IP לאחר התקנת FreeNAS גרסה 7

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
bambolio פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עד עכשיו לא הייתה לי בעיה והתעסקתי עם התוכנה, למדתי אותה וכו'.
היום הגיע המחשב החדש, התקנתי הכל, העלתי את גרסה 7 מ-DOK והוא קיבל כתובת דיפולטית כמו תמיד של 192.168.1.250 שאני לא יכול לגשת אליה (הנתב שלי 192.168.0.1).
לכן בתפריט הראשי לחצתי 2 שזה אומר Set LAN IP Address ואמרתי לו לקבל מ-DHCP, עד עכשיו במחשב הישן הכל עבד סבבה ועם המחשב החדש הוא כתב כרגיל כל מיני דברים ואז הוא רשם לי שאני יכול לגשת ל-GUI בכתובת של http://80
אני כמובן לא יכולתי לגשת לשם לכן ניסיתי שוב אבל הפעם אמרתי לו לא להשתמש ב-DHCP אלא קינפגתי בעצמי כתובת וגם ראיתי בראוטר שהוא נתן לו את הכתובת המסויימת שקינפגתי לו אבל שוב אני לא יכול לגשת ל-GUI הוובי וגם אין פינג, אגב גם העלאה מחדש של המחשב לאחר שיחזור הגדרות לדיפולט לא עזר.

יכול להיות שהכרטיס רשת שלי בעייתי ?
יש לי לוח של ג'יגבייט Z68M-D2H

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

הכרטיס אכן לא נתמך יש כאן הוראות איך להשמיש אותו אם אתה מרגיש בטוח מספיק (כאן המקום לציין שאין לי מספיק ניסיון לעזור לך אם אתה מסתבך :lol: )
http://www.kristijan.org/2010/11/freena ... work-card/
לדעתי הכי פשוט לקנות כרטיס רשת פשוט ב50 שקל שעובד עם FREENAS ולגמור את העניין ללוח שלך יש מספיק מקום להרחבות. זה היה הפיתרון שבו הלכתי כאשר גרסה 6 לא תמכה בכרטיס רשת שהיה לי על הלוח.
גיא

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

ללוח האם שלך, כמו בלוח האם שלי, יש את התקן הרשת Realtek RTL8111E, שאכן לא נתמך בגירסאות הרשמיות. במדריך שכתבתי נתתי לינקים לגירסה מיוחדת מוכנה הכוללת תמיכה בהתקן הרשת הזה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bambolio פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

ניסיתי את הגרסה מהמדריך ועדיין לא זיהה את הכרטיס ובלוח אין לי PCI אלא רק PCI-E
כרגע אני עובד עם גרסה 8.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”