המקור הולך להיות קבצים על המחשב שלי. העתקתי את הדיסקים שלי למחשב עם EAC ו- Accurate Rip בפורמט FLAC (שהינו פורמט Lossless), כחה שלפחות תיאורטית הם העתק מושלם של הדיסקים (למי שמעוניין יש מדריך מצוין ב- http://www.carltonbale.com/projects/cd_audio_extraction ).
בגדול ע"פ מה שהבנתי יש 3 אופציות "להוציא" את המוזיקה מהמחשב: כרטיס אודיו (כלומר עם DAC פנימי), יציאה דיגיטאלית ל- DAC חיצוני או שימוש ב- Media Streamer כלשהו (כלומר שימוש ב- DAC שלו).
אני כרגע נוטה ללכת על ה- Squeezebox3 שנמכר כרגע ב- 1890 ש"ח ב- ynon (לדעתי מחיר סביר ביותר), ולהשתמש ב- DAC הפנימי שלו, עם אופציה בעתיד לקנות DAC חיצוני ולהשתמש ביציאה הדיגיטלית של ה- Squeezebox. ממה שקראתי, ה- DAC של ה- Squeezebox סביר ביותר (מבוסס צ'יפ 24bit של Burr-Brown), כחה שאולי אפילו מיותר DAC חיצוני... היתרון בשימוש ב- Squeezebox הוא הנוחות של ההשמעה (הביקורות די משבחות את ממשק המשתמש שלו), ולא פחות חשוב, העובדה שבצורה זו אפשר להשאיר את המחשב המרעיש הרחק בחדר אחר ואין צורך לשים אותו בסמוך למערכת... קיימת אופציה להתחבר אליו אלחוטית, אבל אני יעדיף להעביר כבל רשת בבית ולהימנע מבעיות של אלחוטי...
(אגב, קראתי הרגע את מה שכתבתי וזה נשמע כאילו אני מנסה למכור לכם את ה- Squeezebox, אז רק להסרת ספק, אין לי שום קשר אליהם... אני בכלל עובד הייטק).
ועכשיו לעיקר. רמקולים – לא החלטתי אם רצפתיים או מדפיים. מגבר – אני נוטה למגבר טרנזיסטורי אבל לא החלטתי אם integrated או בשני חלקים. המערכת תשב בסלון בגודל 4x4 גובה 2.6, הסלון די ריק, יש ספה ושולחן וזהו כמעט... התקציב לא סופי עדיין, אבל סדר גודל של 10-15, ובהנחה שאני לוקח את ה- Squeezebox אז נשאר 8-13 (מחשב כבר יש לי... אולי בעתיד אני ייבנה איזה Server במיוחד לצורך המוזיקה, אבל כרגע אין צורך).
אז יש לי כמה שאלות לפני שאני מתחיל לחרוש חנויות:
דבר ראשון לגבי המקור (המחשב וה- squeezebox), איך נשמע לכם הרעיון? יש אופציה יותר טובה מבחינת הנוחות / איכות (ברמת מחיר כזאתי)?
לגבי המגבר והרמקולים – אני נוטה ללכת על יד שנייה, השאלה איך בדיוק עושים השוואה בנושא... כלומר ע"פ מיטב ידיעתי הזיכרון השמיעתי שלנו (המין האנושי) הוא די דפוק... לא בעיה להשוות כמה מערכות ששומעים ממש אחד אחרי השנייה, אבל מה קורה כשהולכים מחנות אחת לשנייה ואולי גם קופצים לשמוע חלקים שאנשים פרטיים מוכרים, כאשר עוברים שעות או ימים בין שמיעה לשמיעה... קשה מאוד להשוות כחה, שלא לדבר על להשוות 2 מגברים עם רמקולים שונים או דברים בסגנון... אז מה עושים?
ויותר ספציפית – לגודל החדר שלי מומלץ מדפי או רצפתי? לתקציב שלי מומלץ integrated או שאפשר ללכת על מגבר שני חלקים? ואולי בכלל עדיף לי ללכת על מגבר ורמקולים חדשים?
ותודה מראש