דילמה, תיקון או החלפת מגבר Kenwood KRF-V5030d?
מגבר הצליל היקפי שלי מדגם KRF-V5030d הפסיק לעבוד (לאחר 13 שנה...). כאשר לוחצים על כפתור ההדלקה הוא נדלק לזמן קצר אך ברגע שהממסר מתקתק הוא נכבה (סביר שהתקלה היא ביחידת המגבר הסופית). המגבר מחובר לסאב פאסיווי (SCS-75) ול 5 רמקולים מתוצרת JBL.
הדילמה שלי כעת היא כיצד להמשיך, תיקון או החלפה.
-האם ניתן לתקן את המגבר? אם כן, היכן? אני מאוד מרוצה מאיכות הצליל והאופציות הקימות בו כך שהייתי שמח להשאר איתו.
-איזה מגבר משומש מומלץ במקומו במחיר של כ 400-500 ש"ח? אני אשמח למגבר בעל איכות צליל דומה או טובה, תמיכה בפורמטי האודיאו המקובלים כגון DTS, חיבור SPDIF וכו'.
האם יש יתרון בחיבור HDMI במגבר?
הדילמה שלי כעת היא כיצד להמשיך, תיקון או החלפה.
-האם ניתן לתקן את המגבר? אם כן, היכן? אני מאוד מרוצה מאיכות הצליל והאופציות הקימות בו כך שהייתי שמח להשאר איתו.
-איזה מגבר משומש מומלץ במקומו במחיר של כ 400-500 ש"ח? אני אשמח למגבר בעל איכות צליל דומה או טובה, תמיכה בפורמטי האודיאו המקובלים כגון DTS, חיבור SPDIF וכו'.
האם יש יתרון בחיבור HDMI במגבר?
לפי התגובה הזאת ולפי מה שקראתי במאמר (המצוין אך מרגיז) "חיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי" אני מניח כי אצטרך לרכוש מגבר חדש משומש.
מה המגבר המשומש המומלץ שניתן לרכוש בכ-500 ש"ח שיעמוד בפרמטרים הבאים:
-תמיכה בפורמטי הווידאו/אודיאו המקובלים כגון DTS, דולבי וכו,
-חיבור HDMI במגבר. ד"א, האם ישנו מפצל HDMI? ב HTPC ישנה רק יציאה אחת והיא מחוברת לטלוויזייה.
-כמובן, איכותית מבחינת הסאונד...
המערכת שלי כוללת:
-מערכת HTPC המבוססת על לוח של Asrock דגם H67M B3 עם מעבד Intel CORE i3 S1155 3.1GHz 2100
-טלוויזית פלזמה, 50" ברזולוצייה של 1920 על 1080 (תוצרת LG דגם 50PK550R) המחוברת בחיבור HDMI.
-הסאונד מושמע דרך סאב פאסיווי (SCS-75) ו 5 רמקולים מתוצרת JBL.
-אני משתמש ב WIN7
מה המגבר המשומש המומלץ שניתן לרכוש בכ-500 ש"ח שיעמוד בפרמטרים הבאים:
-תמיכה בפורמטי הווידאו/אודיאו המקובלים כגון DTS, דולבי וכו,
-חיבור HDMI במגבר. ד"א, האם ישנו מפצל HDMI? ב HTPC ישנה רק יציאה אחת והיא מחוברת לטלוויזייה.
-כמובן, איכותית מבחינת הסאונד...
המערכת שלי כוללת:
-מערכת HTPC המבוססת על לוח של Asrock דגם H67M B3 עם מעבד Intel CORE i3 S1155 3.1GHz 2100
-טלוויזית פלזמה, 50" ברזולוצייה של 1920 על 1080 (תוצרת LG דגם 50PK550R) המחוברת בחיבור HDMI.
-הסאונד מושמע דרך סאב פאסיווי (SCS-75) ו 5 רמקולים מתוצרת JBL.
-אני משתמש ב WIN7
הדרך הפשוטה היא לבדוק מה מוצע למכירה בתקציב הזה שעונה על הדרישות שלך.
לא יהיו לך יותר מידי אפשרויות להתלבט ביניהן...
אגב,
למה אתה צריך HDMI במגבר?
אתה יכול לחבר את ה HTPC לרסיבר באמצעות כבל דיגיטלי (אופטי או קואקסיאלי).
ארז.
לא יהיו לך יותר מידי אפשרויות להתלבט ביניהן...
אגב,
למה אתה צריך HDMI במגבר?
אתה יכול לחבר את ה HTPC לרסיבר באמצעות כבל דיגיטלי (אופטי או קואקסיאלי).
ארז.
ארז.
-מצאתי מספר מגברים בתחום הזה (krf-v5090d למשל) אך בגלל חוסר הידע שלי בתחום אני אשמח לקבל המלצה מבעלי הניסיון בתחום.
-למה אני צריך HDMI במגבר? כי קראתי את מאמר "חיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי"... לפיו, חיבור SPDIF לא מאפשר תמיכה בפורמטים המתקדמים.
-מצאתי מספר מגברים בתחום הזה (krf-v5090d למשל) אך בגלל חוסר הידע שלי בתחום אני אשמח לקבל המלצה מבעלי הניסיון בתחום.
-למה אני צריך HDMI במגבר? כי קראתי את מאמר "חיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי"... לפיו, חיבור SPDIF לא מאפשר תמיכה בפורמטים המתקדמים.
חיבור HDMI לא יעזור לך אם אין לרסיבר את המפענחים של פורמטי בלו ריי ואת זה לא תוכל השיג בתקציב שנקבת.
מציע לך לבדוק מה נכנס לתקציב שלך ביד 2 , צלצל (או שלח SMS ) לבעלים שלהם ותשאל בן כמה המכשיר.
תרשום פה את המידע (יצרן, דגם, בן כמה המכשיר) ותקבל התיחסות מהחברים.
ארז
מציע לך לבדוק מה נכנס לתקציב שלך ביד 2 , צלצל (או שלח SMS ) לבעלים שלהם ותשאל בן כמה המכשיר.
תרשום פה את המידע (יצרן, דגם, בן כמה המכשיר) ותקבל התיחסות מהחברים.
ארז
אני חושב על מגברים באותה סדרה, למשל KRF-V5090d בן 6 בעלות של 400 ש"ח (כנראה ללא השלט). האם כדאי?
אולי לא הבנתי את מה שנכתב ב"חיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי", להבנתי (לפי המאמר) אפילו DTS יושמע ע"י המגבר רק כאשר יגיע דרך חיבור ה- HDMI.
דרך אגב, משהו מוזר. במגבר הישן שלי (KRF-V5030d) הייתה כניסה דיגיטלית קווקסיאלית בשם Video 2 לה היה ניתן לחבר סיגנל דיגיטלי שהיה מתקדם יותר מ SPDIF רגיל, כאשר חיברתי את ה HTPC שלי לשם וכיוונתי את המגבר למצב DTS קיבלתי צליל היקפי מלא (למיטב הבנתי).
במגברים באותה משפחה (KRF-V5090d למשל) מופיעה גם כן הכניסה הזאת ובספר מופיע "The digital in jacks can accept DTS, Dolby Digital, or PCM signals. Connect components capable of outputting DTS, Dolby Digital, or standard PCM (CD) format digital signals. If you have connected any digital components to this model, be sure to read the “Input mode settings” section carefully."
וזה מעלה לי שתי שאלות:
-האם כניסה זאת מפענחת את סיגנל הכניסה בפורמטים המתקדמים בלבד או ניתן להשתמש בה להעברת סיגנל כניסה מפוענח מראש?
-היא האם ניתן לוותר על חיבור ה- HDMI ולהשתמש בכניסה זאת במקומו? וכמובן שאוותר על תמיכה פורמטי בלו ריי (לא מוכר לי פורמט זה, רוב הקבצים שאני רואה הם בפורמט MKV ולא ראיתי שם פס קול עם פורמט לא מוכר)
עוד דבר, במגברים אלה ישנה כניסה בשם DVD/6CH אשר מקבלת סיגנל דיגיטלי. מהי כניסה זאת ומה ניתן לעשות איתה כאשר מחברים HTPC בעל יכולת פיענוח פורמטים לא מוגבלת?
אולי לא הבנתי את מה שנכתב ב"חיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי", להבנתי (לפי המאמר) אפילו DTS יושמע ע"י המגבר רק כאשר יגיע דרך חיבור ה- HDMI.
דרך אגב, משהו מוזר. במגבר הישן שלי (KRF-V5030d) הייתה כניסה דיגיטלית קווקסיאלית בשם Video 2 לה היה ניתן לחבר סיגנל דיגיטלי שהיה מתקדם יותר מ SPDIF רגיל, כאשר חיברתי את ה HTPC שלי לשם וכיוונתי את המגבר למצב DTS קיבלתי צליל היקפי מלא (למיטב הבנתי).
במגברים באותה משפחה (KRF-V5090d למשל) מופיעה גם כן הכניסה הזאת ובספר מופיע "The digital in jacks can accept DTS, Dolby Digital, or PCM signals. Connect components capable of outputting DTS, Dolby Digital, or standard PCM (CD) format digital signals. If you have connected any digital components to this model, be sure to read the “Input mode settings” section carefully."
וזה מעלה לי שתי שאלות:
-האם כניסה זאת מפענחת את סיגנל הכניסה בפורמטים המתקדמים בלבד או ניתן להשתמש בה להעברת סיגנל כניסה מפוענח מראש?
-היא האם ניתן לוותר על חיבור ה- HDMI ולהשתמש בכניסה זאת במקומו? וכמובן שאוותר על תמיכה פורמטי בלו ריי (לא מוכר לי פורמט זה, רוב הקבצים שאני רואה הם בפורמט MKV ולא ראיתי שם פס קול עם פורמט לא מוכר)
עוד דבר, במגברים אלה ישנה כניסה בשם DVD/6CH אשר מקבלת סיגנל דיגיטלי. מהי כניסה זאת ומה ניתן לעשות איתה כאשר מחברים HTPC בעל יכולת פיענוח פורמטים לא מוגבלת?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14360
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אם אתה רוצה להמשיך עם קנווד חפש את הדגמים הבכירים מלפני חמש עד שבע שנים.
כמו 8060 או אחרים המתחלים בספרה 8 או 9.
http://www.hometheater.co.il/vt114383.% ... KRF-V8030D
http://www.avland.co.uk/kenwood/krfv8060/index.htm
כמו 8060 או אחרים המתחלים בספרה 8 או 9.
http://www.hometheater.co.il/vt114383.% ... KRF-V8030D
http://www.avland.co.uk/kenwood/krfv8060/index.htm
חיבור HDMI מעביר וידאו ופורמטי אודיו מתקדמים אבל בשביל זה צריך שלרסיבר יהיו את המפענחים המתאימים.
אין סיכוי שתשיג רסיבר כזה בתקציב שהגדרת.
פורמט DTS ודולבי דיגיטל סראונד עובר בחיבור דיגיטלי רגיל - אופטי וקואקסיאלי. לא צריך בשביל זה HDMI .
היה לי רסיבר קנווד לפני 12 שנים אבל מסדרה גבוהה, סדרה 8 וההגברה שלו היתה בהחלט טובה. הוא עדיין עובד אצל קרוב משפחה...
הסדרות הגבוהות הרבה יותר טובות וכדאי למצוא אותם ולהוסיף מעט עבורן.
העברת סיגנאל מפוענח מראש מתבצעת בחיבור אנלוגי רגיל.
חיבור דיגיטלי לא מפענח את הסיגנאל אלא רק מעביר אותו הלאה בתצורה דיגיטלית והפענוח לאנלוג מתבצע בהמשך.
ארז
פורמט DTS ודולבי דיגיטל סראונד עובר בחיבור דיגיטלי רגיל - אופטי וקואקסיאלי. לא צריך בשביל זה HDMI .
היה לי רסיבר קנווד לפני 12 שנים אבל מסדרה גבוהה, סדרה 8 וההגברה שלו היתה בהחלט טובה. הוא עדיין עובד אצל קרוב משפחה...
חיבור דיגיטלי לא מפענח את הסיגנאל אלא רק מעביר אותו הלאה בתצורה דיגיטלית והפענוח לאנלוג מתבצע בהמשך.
ארז
לא הבנתי איזה שיפורים ישנם בסדרות היותר מתקדמות. מה שראיתי הוא:ארז_וחני כתב:חיבור HDMI מעביר וידאו ופורמטי אודיו מתקדמים אבל בשביל זה צריך שלרסיבר יהיו את המפענחים המתאימים.
-איזה פורמטי וידאו ואודיו? שוב, רוב הקבצים שאני רואה הם בפורמט MKV בקידוד H264 כך שלא ממש מובן מהם הפורמטים האלה.
היה לי רסיבר קנווד לפני 12 שנים אבל מסדרה גבוהה, סדרה 8 וההגברה שלו היתה בהחלט טובה. הוא עדיין עובד אצל קרוב משפחה... את זה הבנתי מהמפרט של הקנווד אע"פ שזה לא מובן מהמאמר.
ארז...
-"Multi chanel music" (אני מניח כי ה HTPC יכול לבצע זאת במידת הצורך)
-אופני פעולה שונים של ה DSP כמו תיאטרון, אולם קולנוע וכו' (ה HTPC מבצע זאת)
אני מפספס משהו?
- טלHD
- גורו

כן.
הגברה, הגברה, הגברה.
בסדרות 8 ומעלה הרבה יותר איכותית.
הגברה, הגברה, הגברה.
בסדרות 8 ומעלה הרבה יותר איכותית.
- טלHD
- גורו

אני יודע שזה נדיר...אבל שווה מאמץ:
חפש את סדרות העילית שלהם. היה לגיסי מכשיר כזה וההגברה שלו איכותית ועוצמתית בטירוף.
KRF-9993/5 + KRF-7773
כמו כן, גם 8060 ו 9060 (נדיר) מעולים.
http://www.avland.co.uk/kenwood/krfx9995/
מצאתי אפילו מודעה ישנה למכירה של רסיבר כזה:
http://www.dtown.co.il/forum/21703-kenw ... 7773d.html
אני מאמין שאם תמצא אותו היום המחיר יהיה חצי ממה שביקשו אז כמשומש.
מצאתי גם הודעה שלי בנושא הסדרות הגבוהות של קנווד מלפני שנה ורבע...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 48#1153848
חפש את סדרות העילית שלהם. היה לגיסי מכשיר כזה וההגברה שלו איכותית ועוצמתית בטירוף.
KRF-9993/5 + KRF-7773
כמו כן, גם 8060 ו 9060 (נדיר) מעולים.
http://www.avland.co.uk/kenwood/krfx9995/
מצאתי אפילו מודעה ישנה למכירה של רסיבר כזה:
http://www.dtown.co.il/forum/21703-kenw ... 7773d.html
אני מאמין שאם תמצא אותו היום המחיר יהיה חצי ממה שביקשו אז כמשומש.
מצאתי גם הודעה שלי בנושא הסדרות הגבוהות של קנווד מלפני שנה ורבע...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 48#1153848
הבנתי.
מבחינתי ה V5030d הישן היה מספיק לי מבחינת איכות אע"פ שלא היה חלק מסדרות העילית, כך שאני לא ממש בטוח כי אוכל לנצל את האיכוית המשופרות של מה שהוצע. חוץ מזה, הרמקולים שיש לי (של JBL איכותיים אך קטנים) כנראה לא יכלו להעביר את האיכות המשפרת.
הסתכלתי במפרט של krf-v7773d והוא נראה לי מיושן יותר (מבחינת כניסות/פורמטים) מה V5030d הישן שלי.
אשמח להמלצה על מגברים משומשים (מכל תוצרת) שניתן לרכוש בכ-500-700 ש"ח שיהיו הכדאיים ביותר בשבילי למערכת קולנוע ביתית.
מבחינתי ה V5030d הישן היה מספיק לי מבחינת איכות אע"פ שלא היה חלק מסדרות העילית, כך שאני לא ממש בטוח כי אוכל לנצל את האיכוית המשופרות של מה שהוצע. חוץ מזה, הרמקולים שיש לי (של JBL איכותיים אך קטנים) כנראה לא יכלו להעביר את האיכות המשפרת.
הסתכלתי במפרט של krf-v7773d והוא נראה לי מיושן יותר (מבחינת כניסות/פורמטים) מה V5030d הישן שלי.
אשמח להמלצה על מגברים משומשים (מכל תוצרת) שניתן לרכוש בכ-500-700 ש"ח שיהיו הכדאיים ביותר בשבילי למערכת קולנוע ביתית.
קיבלתי הצעה להרמן-קרדון AVR130 בן 4-5 שנים במחיר של 550 ש"ח. בגדול, הוא מזכיר את ה KRF-V5030d הישן שלי מבחינת יכולות אך קצת יותר מתקדם.
-כדאי/לא כדאי?
-המוכר אומר כי המגבר שלו מחובר ועובד כרגע, ישנן בדיקות מיוחדות שכדאי לבצע לפני רכישה?
-כדאי/לא כדאי?
-המוכר אומר כי המגבר שלו מחובר ועובד כרגע, ישנן בדיקות מיוחדות שכדאי לבצע לפני רכישה?
דילמה נוספת, מצאתי Kenwood KRF-v5090d בן 3 שנים (לדברי המוכר) במחיר מציאה. המגבר הוא ללא שלט אך בזמן החיבור ל HTPC אין צורך בו. המגבר נראה דומה מאוד ל Kenwood KRF-V5030d הישן שלי ומכיל בנוסף את האופציות הבאות:
Dolby Digital EX
Dolby PRO LOGIC IIx
DTS-ES
ACTIVE EQ
השאלה היא האם כדאי להשקיע יותר בהרמן-קרדון AVR130 או ניתן להסתפק ב- v5090d?
שוב, אני הולך להיות דיי מוגבל בגלל הרמקולים ובנוסף, רוב המדיות צפייה שלי הן MKV קטנות (פחות מ 10 ג'יגה) ולרובן אין את ערוצי ב DTS אלא AC3.
Dolby Digital EX
Dolby PRO LOGIC IIx
DTS-ES
ACTIVE EQ
השאלה היא האם כדאי להשקיע יותר בהרמן-קרדון AVR130 או ניתן להסתפק ב- v5090d?
שוב, אני הולך להיות דיי מוגבל בגלל הרמקולים ובנוסף, רוב המדיות צפייה שלי הן MKV קטנות (פחות מ 10 ג'יגה) ולרובן אין את ערוצי ב DTS אלא AC3.
קבל לינק לחוברת הפעלה של ההרמן קרדון AVR130 :
http://www.harmankardon.com/EN-GB/Produ ... ID=AVR+130
לא הייתי רוכש רסיבר ק"ב ללא שלט.
קח בחשבון שיש פונקציות שניתן להפעיל אותן רק דרך השלט....
ארז
http://www.harmankardon.com/EN-GB/Produ ... ID=AVR+130
לא הייתי רוכש רסיבר ק"ב ללא שלט.
קח בחשבון שיש פונקציות שניתן להפעיל אותן רק דרך השלט....
ארז