ריצוד במסכי פלאזמה - כיצד להיפטר ממנו?
שלום,
קניתי לאחרונה טלויזית Panasonic TX-P50VT20. הצבעים עשירים והשחור עמוק, אך עם זאת הטלויזיה סובלת מריצוד הנראה בעיקר כאשר מוצג תוכן בהיר על המסך (גלישה באינטרנט וסצנות בהירות בסרטים). התופעה מזכירה מאוד את מה שקורה במסכי מחשב מסוג CRT כאשר תדר הרענון שלהם נמוך מ-85Hz.
יש לציין שהטלויזיה מחוברת למחשב בלבד באמצעות כבל DVI/HDMI ופועלת ברזולוצית FullHD בתדר 60Hz (אומת על ידי תפריטי הטלויזיה, הגדרות כרטיס המסך ובחינת מפרט הטלויזיה). אני לא יכול להעלות את תדר הרענון מעל ל-60hz כי הטלויזיה לא מציגה תמונה כך.
האם יש פיתרון לבעיה? האם יש צורך בטלויזיה אחרת (אני יכול להחליף). אני מעוניין בפלאזמה בגלל איכות הצבעים והתגובה המהירה והתמודדות מועדפת עם תכני SD. הטלויזיה תמיד תקבל את אות התמונה מהמחשב (אין ממיר, קונסולת משחק וכו').
תודה,
רועי
קניתי לאחרונה טלויזית Panasonic TX-P50VT20. הצבעים עשירים והשחור עמוק, אך עם זאת הטלויזיה סובלת מריצוד הנראה בעיקר כאשר מוצג תוכן בהיר על המסך (גלישה באינטרנט וסצנות בהירות בסרטים). התופעה מזכירה מאוד את מה שקורה במסכי מחשב מסוג CRT כאשר תדר הרענון שלהם נמוך מ-85Hz.
יש לציין שהטלויזיה מחוברת למחשב בלבד באמצעות כבל DVI/HDMI ופועלת ברזולוצית FullHD בתדר 60Hz (אומת על ידי תפריטי הטלויזיה, הגדרות כרטיס המסך ובחינת מפרט הטלויזיה). אני לא יכול להעלות את תדר הרענון מעל ל-60hz כי הטלויזיה לא מציגה תמונה כך.
האם יש פיתרון לבעיה? האם יש צורך בטלויזיה אחרת (אני יכול להחליף). אני מעוניין בפלאזמה בגלל איכות הצבעים והתגובה המהירה והתמודדות מועדפת עם תכני SD. הטלויזיה תמיד תקבל את אות התמונה מהמחשב (אין ממיר, קונסולת משחק וכו').
תודה,
רועי
תקרא פה, ותראה אם זה רלוונטי למה שאתה רואה:roypel כתב:שלום,
תודה,
רועי...
http://www.hometheater.co.il/vt126349.% ... %D7%A7-V20
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
נתחיל מזה שהטכנולוגיה של פלזמה תמיד תרצד - כל הרעיון הוא להבהב את הפיקסלים באופן כזה שיגרום לך לחוש שיש כאן עניין של גוונים. בפועל פלזמה יכולה להיות במצב דלוק או כבוי ולכן אם פיקסל דלוק לחלקיק של שניה, הוא כאילו דלוק טיפה בגלל אפקט המריחה של העין עצמה (זמן תגובה של העין זה בסביבות 60-70 הרץ).
בשביל להמנע מהבהוב, הפיקסלים בפלזמה מהבהבים לרוב ב-480HZ או ב-600HZ (תדר שהוא פי 10 יותר מהיר מזמן התגובה של העין). כל זאת מתוך הנחה שזה לא יטריד. יש אנשים שהבהוב הזה מטריד אותם, אבל זה אחוז מאוד נמוך של אנשים (חלקיקי הפרומיל).
עוד אפשרות היא שאתה משתמש במינוח הבהוב באופן מוטעה ושאתה מתכוון ל "הבהוז" או JUDDER. כאן לא מדובר על הבהוב של ממש אלא על תנועה לא חלקה. כלומר, כאילו שאם יש כדור שמגיע מנקודה A לנקודה B על המסך, במקום שהוא נע באופן הדרגתי בין שתי הנקודות, הוא כאילו קופץ במקטעים עד שהוא מגיע ליעדו.
מי מבין שתי התופעות היא הבעיה שאתה מדבר עליה?
בשביל להמנע מהבהוב, הפיקסלים בפלזמה מהבהבים לרוב ב-480HZ או ב-600HZ (תדר שהוא פי 10 יותר מהיר מזמן התגובה של העין). כל זאת מתוך הנחה שזה לא יטריד. יש אנשים שהבהוב הזה מטריד אותם, אבל זה אחוז מאוד נמוך של אנשים (חלקיקי הפרומיל).
עוד אפשרות היא שאתה משתמש במינוח הבהוב באופן מוטעה ושאתה מתכוון ל "הבהוז" או JUDDER. כאן לא מדובר על הבהוב של ממש אלא על תנועה לא חלקה. כלומר, כאילו שאם יש כדור שמגיע מנקודה A לנקודה B על המסך, במקום שהוא נע באופן הדרגתי בין שתי הנקודות, הוא כאילו קופץ במקטעים עד שהוא מגיע ליעדו.
מי מבין שתי התופעות היא הבעיה שאתה מדבר עליה?
זה משהו שחלק מהאנשים מתלוננים עליו
ההסבר הפשוט הוא שחלק רואים את זה וחלק לא..
לי היתה את אותה הבעיה כאשר קנינו טלויזיה לסלון
והסתקלנו על פלזמות (אני ואבא שלי) אבא שלי חפר לי שהפלזמות מהבהבות - חשבתי שמשהו לא בסדר אצלו בראש...
בסוף קנינו LCD...
ההסבר הפשוט הוא שחלק רואים את זה וחלק לא..
לי היתה את אותה הבעיה כאשר קנינו טלויזיה לסלון
והסתקלנו על פלזמות (אני ואבא שלי) אבא שלי חפר לי שהפלזמות מהבהבות - חשבתי שמשהו לא בסדר אצלו בראש...
בסוף קנינו LCD...
בהחלט התופעה הראשונה. נתתי את דוגמת מסכי ה-CRT בהם חוויתי את אותו עניין. לא התכוונתי לפתרון כיצד לגרום למסך לא לרצד, כמו שאמרת זו הטכנולוגיה, אבל בדיוק כפי שניטן היה למראית עיין להעלים את התופעה עם מסכי/טלויזיות CRT ע"י העלאת תדר הרענון, אולי יש גם פתרון בפלאזמות. העובדה היא שבטלויזיות מסוג CRFT ישנות שפעלו ב- לא הרגשתי את ההבהוב 100Hz ובפלאזמה שלי אני כן ואני רואה שהיא פועלת ב-60Hz.oferlaor כתב:מי מבין שתי התופעות היא הבעיה שאתה מדבר עליה?...