[img2=550x336]http://up353.siz.co.il/up3/mrlbmtxkjyng.jpg[/img2]
[img2=550x308]http://cdn.slashgear.com/wp-content/upl ... 4200_4.jpg[/img2]
[img2=550x362]http://www.smallnetbuilder.com/images/s ... board1.jpg[/img2]
חומרה:
מעבד: Broadcom BCM4718 480Mhz
זיכרון: 64MB RAM
פלאש: 16MB
מהירות: יציאת הWAN והLAN של 1GE , אלחוטי 300Mbps ב2.4Ghz וגם 450Mbps ב5Ghz.
3x3 אנטנות (3 קליטה 3 שידור- ז"א 6 אנטנות פנימיות).
DUAL BAND
תמיכה בIPV6 וכו'.
CTF. (לכל מי ששואל מה זה: נקצר לכם http://en.wikipedia.org/wiki/Cut-through_switching )
FAST-NAT.
(לכל המודאגים, השנאי שהגיע איתו הוא שנאי ממותג עם כניסה של 100-240V, ככה שרק מחברים מתאם אמריקאי ונגמר הסיפור, אין שום בעייה לעבוד עם השנאי שהוא מגיע איתו)
כל מי שמעוניין לבדוק את הקושחה המקורית, הנה אימולאטור:
http://www.networkoverload.com/routers/ ... index.html
לעניין:
אני הזמנתי את הנתב מחול מEBAY סביבות ה140$, חיכיתי וחיכיתי והוא הגיע אלי.
שש ושמח ניגשתי לעבודה, לבדוק את הנתב שאני מחכה לו דיי הרבה זמן
מבחינת פונקציות הוא תומך ברוב הפונקיות הנפוצות של נתבים בייתים.
אבל אותי מה שעיניין אותי היה ביצועים. (על זה בעיקר אני אדבר במהלך הביקורת)
הנתב הגיע עם הקושחה המקורית 1.0.02 של לינקסיס-סיסקו ניגשתי ועשיתי עידכון לגירסא הכי חדשה 1.0.03
Release Notes:
http://homedownloads.cisco.com/download ... 282011.txt
והתחלתי עם הבדיקות.
אני רוצה להדגיש את העובדה, שנתב אם רשום שיש לי פורטים של 1Gbit זה לא אומר שהוא יכול לתת את המהירות הנ"ל, אני פשוט רואה ושומע הרבה אנשים שאומרים, yey קניתי נתב של 1Gbit ומתברר שאכן רשום שזה פורט של 1 גיגה, אבל בפועל הסיפור הוא אחר לגמריי.
3 דברים שצריכים לדעת לגביי מהירות של נתבים:
1. אם רשום שהנתב תומך במהירות של 1 גיגה, זה אומר שמהירות LAN-LAN (מהירות ברשת הפנימית )אתם תגיעו למקסימום של 940Mbps לכל כיוון ואתם תגיעו לזה בלי בעייה, זה אך ורק תלוי במחשבים שלכם.
הסיבה לכך היא שהרכיב שאחראי על העברה ברשת הפנימית הוא לא המעבד, אלא רכיב אחר וזה התפקיד היחידי שלו, ובכל נתב הוא באמת יצליח להגיע למהירות הנ"ל בלי בעיות, אך ורק תלות על המחשבים ברשת.
2. אם רשום שהנתב תומך במהירות של 1 גיגה, זה אומר שמהירות WAN-LAN (מהירות מקסימום של הורדה והעלאה מהאינטרנט ולאינטרנט) הוא לא יגיע למהירות הזאת. (ציוד בייתי).
3.חייגן תמיד מוריד את המהירות המקסימלית שהנתב יכול לספק: הבדיקות WAN-LAN נעשו כשהנתב במצב DHCP, וכמו שתראו בהמשך שהמהירות כשהנתב יכול לספק כשאני מחובר בחייגן PPTP המהירות צונחת ב1/8!, המהירות צונחת גם בPPPE וגם בL2TP, המון נתבים בייתים אחרים לדוגמא מוצר הדגל של EDIMAX 6574 מספק מהירות של 140 מגה במצב DHCP (כמו ה1043 של TPLINK) אך עם חייגן של PPPOE מהירות מגוחכת של 67Mbps ולהזכיר לכם יש לו יציאת WAN של 1Gbit!!!!
הבדיקות נעשו עם 2 מחשבים (אחד מהם אני יודע שהיה צוואר בקבוק)
מחשב א': I7 [email protected], 8GB ram, P55,128GB SSD Crucial C300, Windows 7 x64.
מחשב ב': מחשב נייד dual core 1.86Ghz, 3GB, 5400 HDD, Windows 7 x64 ולאחר מכן החלטתי לעשות את הבדיקות על לינוקס במחשב הנייד, התוצאות היו הרבה יותר גבוהות.
הבדיקות שעשיתי עם כל הקושחות:
מהירות העברת נתונים מיירבית LAN-LAN. (נעשה עם IPERF)
מהירות העברת נתונים מיירבית WAN-LAN. (נעשה עם IPERF)
מהירות העברת נתונים מיירבית WAN-LAN בחיבור PPTP, עשיתי שרת PPTP על ubuntu 11.04.
אני מעוניין לבדוק זאת גם בL2TP וPPPOE, בהמשך אני אעדכן שאני אעשה.
כמות חיבורים. (נעשה עם Matrix21 Router Session Test Tool)
PP/S - פאקטות של 1 BYTE (כמות העברת פאקטות בשניה -נעשה עם לינוקס HPING3).
עם הקושחה המקורית 1.0.03:
ללא CTF:
LAN-LAN
רק שליחה/הורדה: 935Mbps
שליחה והורדה בו זמנית: 1578Mbps
LAN-WAN
רק שליחה/הורדה: 110Mbps
הורדה ושליחה בו זמנית: 98Mbps
כמות חיבורים: 12218
PP/S: כמות של 5100 בשנייה.
CTF מאופשר:
LAN-LAN:
רק שליחה/הורדה:936Mbps
הורדה ושליחה בו זמנית: 1617Mbps
WAN-LAN:
רק הורדה/שליחה: 630Mbps
הורדה ושליחה בו זמנית: 598Mbps
כמות חיבורים:22283.
PP/S: כמות של 5100 בשניה.
בחיבור PPTP:
WAN-LAN
רק הורדה/שליחה: 102Mbps.
הורדה ושליחה בו זמנית: 93Mbps.
הממשק עצמו נורא מוגבל יחסית לשאר הקושחות, דיי איטי.
אני עברתי מTPLINK 841N שהיה עליו קושחה של DDWRT, והמהירות גלישה הייתה איטית יותר עם הקושחה המקורית של לינקסיס-סיסקו, ב2 הגרסאות שניסיתי מסיבה שלא ידועה לי.
דבר שנורא הציק לי בקושחה המקורית, שלא נמצא על זה שום מידע ברחבי הרשת, בפקודת טרייס הן בווינדוס והן בלינוקס לוקח לו 16 שניות לעשות Resolving לכתובת של הנתב.
ז"א שאתם עושים טרייס והוא מתעכב על ההופ הראשון 16 שניות, אותי אישית?! זה שיגע. ניסיתי מספר דברים אך לא הצלחתי להתגבר על זה. (ב2 הקושחות של לינקסיס-סיסקו).
(בשאר הקושחות שבדקתי, DDWRT וTOMATO לא היה את הבעייה הנל).
לאחר מכן עברתי לקושחה של DDWRT (בדקתי 2 גרסאות של DDWRT, לקחתי את התוצאות הכי גבוהות מבין הקושחות) שידעתי מראש שהיא לא כוללת בתוכה CTF מה שגורם לשיפור בביצועים.
והתוצאות הם כך:
LAN-LAN
רק הורדה/שליחה: 942Mbps
הורדה ושליחה בו זמנית:1624Mbps
WAN-LAN
רק הורדה/שליחה: 106Mbps
הורדה ושליחה בו זמנית: 90Mbps
כמות חיבורים: 28232
PP/S: כמות של 9958.
PPTP WAN-LAN:
רק הורדה/שליחה: 98Mbps
הורדה ושליחה בו זמנית: 88Mbps.
הקושחה הזאת הרבה יותר מפורטת, עם הרבה סטטיסטיקות עם הרבה יכולות, עם שליטה מלאה בIPTABLES, וכו'
הקושחה זזה הרבה יותר מהר מאשר קושחת הסטוק, הכל יותר זרם, דברים הגיבו מהר יותר, כנל גם אתרים, רק חבל שזה ללא CTF, הסיבה שאין CTF זה בגלל הסיבה שאז הרבה דברים לא יעבדו בקושחה כמו QOS וכל מיני אפשריות בNAT, בעצם רוב הIPTABLES לא יעבוד.
הקושחה השלישית שניסיתי: Tomato.
Tomato היא תומכת בנתבים עם מעבד של Broadcom, נותנת הרבה פיצרים במיוחד QOS ממש מורכב , מקצועי ומעולה.
זאת הייתה פעם ראשונה שאני עובד עם הקושחה הזאת.
אז לא ידעתי למה לצפות, אך לא היו לי ציפיות גבוהות, אפילו היו לי ציפיות נמוכות.
ניגשתי והתחלתי לבדוק.
LAN-LAN
רק הורדה/שליחה: 940Mbps
הורדה ושליחה בו זמנית: 1611Mbps
WAN-LAN
רק הורדה/שליחה: 109Mbps
הורדה ושליחה בו זמנית: 102Mbps
כמות חיבורים: 32154 (ואפשר יותר, אני רק צריך לשנות כמה דברים בNVRAM)
PP/S: כמות של 14228. (הכי גבוה!)
חייגן PPTP WAN-LAN
רק הורדה/שליחה: 108Mbps
הורדה ושליחה בו זמנית: 98Mbps
הקושחה הזאת, פשוט wow, נדהמתי עד כמה היא מפורטת, עד כמה שהיא נוחה והטופ?! כל כך מהירה!!
הקושחה טסה, הכל מגיב אותו מיקרו שניה
(כיום אני עם העגבנייה ביום יום)
אני כרגע מדבר עם אחד המפתחים של העגבנייה ואני מנסה לקבל גירסא עם CTF, אך זה יהיה תהליך ארוך.
לסיכום.
הנתב של סיסקו-לינקסיס E4200 הוא נתב עם קושחה חזקה מאוד ביחס לנתבים בייתים.
יש לו יכולת ROUTING מעולה! בין הטובות בשוק. תומך בהרבה גרסאות צד שלישית. מגיע מבית איכותי.
מהירות אלחוטית של עד 450Mbps, תומך בשידור של 2 רשתות אלחוטיות חומרתי של 2.4 ו5Ghz.
תומך בIPV6 תמיכה מלאה בכל הקושחות!
6 אנטנות, מה שממש הקפיץ לי את הקליטה ברחבי הבית (בית פרטי) גם עם ה5GHZ הייתה קליטה טובה ברוב חלקי הבית.
סה"כ מוצר מעולה, אני נורא מבסוט ממנו.
אם עד לפה לא הבנתם, אני נורא ממליץ עליו !
אני אמשיך לעדכן בנוגע למהירות בין L2TP וPPPOE.
שאלות , מענות הכל יתקבל בברכה.