עזרה בחיבור רסיבר ממיר וסטרימר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
DZ1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אשמח לקבל סיוע בחיבור:

יש לי מסך פלאזמה של LG,סטרימר של אקסטרימר (פרו), ממיר מג'יק של הוט ורסיבר של יאמהה (ישן מאד, אמנם עם דולבי דיגטל אבל עם חיבורי קומפוננט פשוטים לאודיו ו-S וידאו לתמונה).

אשמח לקבל הסבר פשוט לגבי אופן החיבור (איזה כבלים ומה מחברים ולאן )... אין לי מושג מאיפה להתחיל.

כמו כן, האם יש איזשהו מתאם ששווה לקנות על מנת לשפר את איכות החיבורים הקיימים ברסיבר?

רב תודות,

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

מה הדגם של הרסיבר?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

נראה לי שיהיה לך הכי פשוט לחבר את הכל בחיבורי בננות רגילים, ומה שאפשר בחיבור S-VIDEO...

אין מתאם ששווה לקנות פשוט מכיוון שאפילו רסיבר בסיסי ב-1,000 ש"ח ייתן לך את כל מה שהרסיבר הישן של ימאהה כבר לא יכול לתת לך - אלא אם מדובר על מגבר איכותי ו/או נדיר, הייתי אומר לו יפה שלום ומתחיל לחשוב על שדרוג..!

יותר מזה יהיה קשה לעזור לך בשלב זה כי לא פירטת לגבי הדגמים של המסך והרסיבר, כך שלא ניתן לתת הסבר מפורט יותר לגבי החיבורים עצמם... :oops:

DZ1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

הי,
תודה על התגובה המהירה,

הדגם של הרסיבר הנו yahama rx-v690
הדגם של מסך הפלאסמה LG50 PQ300R

איך בכל זאת אני מחבר, מה מתחבר למה?

כמו כן, האם אכן הרסיבר כבר לא יכול לתת לי שירות מספק בגלל סוג החיבורים?(יש לי 5 רמקולים של וורפידל)

תודה,

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #5 

קשה מאד להסביר דברים כאלו בכתב ללא איורים
אבל בגדול אתה צריך להוציא כבל אודיו (אדום ולבן) מה-output של המכשירים ללא קשר אם זה סטרימר או dvd או ממיר
ולחבר אותם ל input במגבר, אותו כנ"ל גם לגבי הוידאו כבל צהוב בד"כ או S-video
אח"כ אתה צריך להוציא מה-output של המגבר וידאו לטלויזיה (אחרת לא תוכל לראות מן הסתם) שוב אם חיברת כבל וידאו רגיל אז אתה מוציא לטלוויזיה כבל רגיל איפה שחיברת s-video אתה מוציא s-video לטלוויזיה.
המגבר תומך ב 5.1 אז אין לך בעיה לחבר את הרמקולים front, center, surround ו Sub Woofer

אבל שוב מאד קשה ללא איורים
ננסה למצוא איור של המגבר הספציפי מאחור ולעזור לך

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #6 

כאן יש הוראות מפורטות לחיבורים לדגם המגבר שלך יש כאן גם חיבורים מהמגבר החותה למכשירים השונים וגם מהמכשירים השונים למגבר, שזה מה שאתה צריך
ה-out מהמכשירים ל in של המגבר

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4320
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #7 

לדעתי שווה לחבר הכל למסך בחיבור HDMI ולהוציא אודיו מהמסך לרסיבר.
עבור רסיבר כזה אין טעם למתג את הוידאו דרך הרסיבר.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

טוב אז ככה:

את הממיר אתה מחבר לרסיבר בכבל שיש לו מצד אחד מחבר SCART (המחבר הגדול עם ה-21 פינים), ובצד השני (הצד שהולך לרסיבר) בכבל S-VIDEO ושני כבלי סטריאו פשוטים (בננות אדום/לבן) - הנה דוגמה לכבל כזה.
את החיבור SCART אתה מחבר לחיבור SCART בממיר שמסומן TV, את הצד של ה-S-VIDEO אתה מחבר לחיבור S-VIDEO האמצעי מהשלושה בגב של הרסיבר (VCR 2 IN), ואת החיבור סטריאו אתה מחבר לפי הצבעים לכניסה ברסיבר שנקראת VCR 2 IN (הכניסה השנייה מימין מבין הזוגות של הבננות אדום/לבן שבחלק התחתון של הרסיבר).

את הסטרימר אתה מחבר עם כבל בעל 3 בננות אדום/לבן/צהוב לכניסה שמסומנת LD/TV לפי הצבעים (זאת אמורה להיות הכניסה החמישית מימין - שים לב שבדיוק מעל הבננות אדום/לבן יש חיבור בננה צהוב למטרת סיגנל הווידאו ממקור זה) - הנה דוגמה לכבל כזה.

עכשיו אתה צריך עוד כבל כזה של שלוש בננות אדום/לבן/צהוב ובנוסף גם כבל S-VIDEO רגיל. בנוסף, צריך לקנות מתאם SCART ל-TV שלך - נגיד משהו כזה - ומחבר אותו לכניסת SCART בגב של ה-TV שנקראת AV1.

את הכבל עם השלוש בננות אדום/לבן/צהוב אתה מחבר רק את הצהוב בצד של הרסיבר לחיבור הצהוב שמסומן MONITOR OUT תחת קבוצת החיבורים שנקראת VIDEO SIGNAL. את הצד השני של הכבל הזה אתה מחבר למתאם SCART שמחובר ל-AV1 ב-TV שלך.

אתה גם תצטרך עוד כבל S-VIDEO, שאותו אתה מחבר ברסיבר ליציאת S-VIDEO שנקראת MONITOR OUT, וב-TV שוב למתאם SCART שמחובר לכניסת AV1.

את הרמקולים אתה מחבר כל רמקול לחיבור שמתאים לו - רק תקפיד שאתה מחבר מינוס למינוס (חיבורים שחורים) ופלוס לפלוס (חיבורים אדומים) גם ברסיבר וגם ברמקולים..!

זהו, עכשיו אם הכל עובד כמו שצריך אז לא משנה מה אתה רואה, אתה רק צריך לכוון בשלט של ה-TV לקלוט את AV1, וללחוץ בשלט של הרסיבר על המכשיר המתאים: VCR 2 בשביל הממיר ו-LD/TV בשביל הסטרימר.

בהצלחה!

נ.ב. אם אתה רוצה לשמוע מהטלוויזיה ולא מהרמקולים (לא בטוח שזה אפשרי, אבל זה שווה ניסיון), אז אתה יכול לחבר גם את הכבלים עם החיבורי בננה אדום/לבן, לחיבורים באותו הצבע ברסיבר שמסומנים TAPE REC OUT ונמצאים בדיוק מתחת לחיבור הצהוב של ה-MONITOR OUT (וב-TV גם לחבר אותם למתאם SCART שחיברת ל-AV1).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #9 

EPONY
(Y)

מה שחשוב DZ1 שתבין זה שאתה לא תקבל סראונד אמיתי, אין חיבורים דיגיטליים בכלל.

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #10 

Epony,

לא מפסיק להפתיע, זה עניין של זמן עד שאני רואה לוגו של "עוסק בתחום" ? אין לי ספק שאתה גם תצליח עם רמת שירות שאתה מפגין.
צריך לעשות עליך copy / paste באתר שיהיו עוד אנשים כאלה (Y) (Y)

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4320
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #11 

לא חבל לקבל איכות תמונה לא משהו רק עבור מיתוג מהרסיבר?

חיבור כל המכשירים לטלויזיה בחיבור HDMI יתן את התמונה הטובה ביותר.
מהטלויזיה להוציא כבל בננות אדום לבן (RCA) לאחת הכניסות ברסיבר וזהו.
ככה אם ירצה יפעיל את הרסיבר. אם לא , לא.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #12 

(Y) (Y)
Epony

DZ1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

תודה רבה.

קצת מבולבל - האם אכן כדאי לחבר את הסטרימר ואת הממיר לטלויזיה בחיבור HDMI ישירות ואז מהטלויזיה פשוט להוציא חיבור שמע רגיל לרסיבר או לחלופין לחבר לפי כל החיבורים שפורטו כאן (כלומר להעביר הכל דרך הרסיבר ובאמת שאלה - מה היתרון בלהעביר דרך הרסיבר גם את התמונה (S VIDEO) וגם את האודיו כפי שפורט פה?

מה דעתכם?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #14 

EPONY
(Y)
הסבר ממש יפה :)

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

EPONY
איזה תותחחחחחחח (Y) (Y) (Y)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #16 

(f) (f) (f)

עכשיו רק שיעבוד ;)

נ.ב. שתי הערות לסדר היום:

- לממיר הוט מג'יק אין חיבור HDMI, אז המכשיר היחיד שניתן לחבר כך ישירות ל-TV הוא הסטרימר. בכל מקרה, ל-TV הזאת אין בכלל יציאת אודיו (גם לא יציאת אוזניות..!), כך שכל הדיון הזה הוא תיאורטי בלבד. :oops:

- לפרוטוקול, היתרון בלהעביר הכל דרך הרסיבר הוא שכשרוצים לעבור מצפיה בממיר לצפיה בסטרימר, אז רק צריך ללחוץ על כפתור אחד בשלט של הרסיבר. אם הדברים לא עוברים כולם דרך הרסיבר, אז צריך להתחיל להחליף תחנות גם ב-TV. לא שזה סוף העולם, זה פשוט טיפה פחות נוח (וגם יש טיפה פחות בלאגן עם הכבלים) ;)

DZ1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

יש לי גם ממיר HD ולפי מה שאני זוכר יש לו יציאת HD.

ולטלויזיה יש יציאת אודיו בצד שמאל....אם אני זוכר נכון

אם אכן כך, האם אני יכול לחבר הכל לטלויזיה ולהוציא רק אודיו מהטלויזיה לרסיבר וזהו?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

אתה יכול לנסות... ;)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”