שאלה לגבי רמקולים
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
אני מתכוון לקנות רסיבר של פיוניר דגם 521, ויש לי כבר סט רמקולים סטליטים + סאב (בני 5 שנים בערך). עכשיו, הסלון שלנו באורך 6 מטר כמעט, ורציתי לדעת אם זוג רמקולים קדמיים (ממוצע, לא יוקרתי) יתן לי שווה ערך (או יותר) מבחינת אפקט הסאונד או שעדיף לי להישאר עם מה שיש לי.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
- מה גודל כל החדר (תרשים יעזור...)?
- האם הוא פתוח באחד או יותר מצדדיו (פינת אוכל, מטבח, מסדרון, יציאה למרפסת וכיו"ב)?
- איזה רמקולים יש לך (מספר דגם יעזור)?
- חשבת על תקציב לשדרוג?
- האם לקחת בחשבון שייתכן ותצטרך לשדרג גם את הסנטר (שעושה את רוב העבודה בק"ב...)?
- האם הוא פתוח באחד או יותר מצדדיו (פינת אוכל, מטבח, מסדרון, יציאה למרפסת וכיו"ב)?
- איזה רמקולים יש לך (מספר דגם יעזור)?
- חשבת על תקציב לשדרוג?
- האם לקחת בחשבון שייתכן ותצטרך לשדרג גם את הסנטר (שעושה את רוב העבודה בק"ב...)?
שלום,
רמקולים מדפיים נשמעים שונה מסטליטים ורצפתיים בוודאי ובוודאי...
השאלה היא מהן הציפיות שלך ומה יספק אותך.
מה זה "אפקט סאונד"?
יצא לך להאזין לרמקולים מדפיים או רצפתיים? אם כן, לא הבחנת בשוני ביניהם לבין סטליטים?
ארז
רמקולים מדפיים נשמעים שונה מסטליטים ורצפתיים בוודאי ובוודאי...
השאלה היא מהן הציפיות שלך ומה יספק אותך.
מה זה "אפקט סאונד"?
יצא לך להאזין לרמקולים מדפיים או רצפתיים? אם כן, לא הבחנת בשוני ביניהם לבין סטליטים?
ארז
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

הדגם הוא dome 388. קניתי אותם בזמנו כחלק מחבילה עם דיוידי ורסיבר (שבינתיים נמכר). בחדר יותר קטן הייתי די מרוצה ממנו, האמת. השאלה אם גודל החדר משפיע.
מבחינת מבנה הסלון, מצד שמאל יש דלת הזזה ליציאה לגן, מקדימה ואחורה קיר סולידי ורק מצד ימין הוא פתוח (עם גרם מדרגות).
האמת שיצא לי לאחרונה לשמוע רמקולים איכותיים (מאוד!). רק המחירים צורמים לאוזניים...
כשדיברתי על "אפקט סאונד" התככנתי לסאראונד. האם אפשר לקבל צליל היקפי עם רק 2 רמקולים?
מבחינת מבנה הסלון, מצד שמאל יש דלת הזזה ליציאה לגן, מקדימה ואחורה קיר סולידי ורק מצד ימין הוא פתוח (עם גרם מדרגות).
האמת שיצא לי לאחרונה לשמוע רמקולים איכותיים (מאוד!). רק המחירים צורמים לאוזניים...
כשדיברתי על "אפקט סאונד" התככנתי לסאראונד. האם אפשר לקבל צליל היקפי עם רק 2 רמקולים?
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
- epony
- חבר במועדון 10K

אפשר לקבל צליל היקפי משני רמקולים, אבל זה דורש מערכת סראונד וירטואלי ייעודית שבד"כ קונים קומפלט - הנה דוגמה.
לגבי האם אפקט הסראונד משני רמקולים ומערכת ייעודית יהיה טוב כמו האפקט המתקבל ממערכת סראונד 5.1 מלאה - כנראה שלא, ועל אחת כמה וכמה אם אתה מדבר על לחבר מערכת כזאת בסלון שתיארת. מערכות סראונד וירטואלי מתפקדות הרבה יותר טוב בחדרים סגורים...
לגבי האם אפקט הסראונד משני רמקולים ומערכת ייעודית יהיה טוב כמו האפקט המתקבל ממערכת סראונד 5.1 מלאה - כנראה שלא, ועל אחת כמה וכמה אם אתה מדבר על לחבר מערכת כזאת בסלון שתיארת. מערכות סראונד וירטואלי מתפקדות הרבה יותר טוב בחדרים סגורים...
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

אני יודע, זה למה שלא הלכתי על משהו כמו סאונד בר. אז אני מבין שבחלל כזה גדול עדיף לי להישאר עם סאטליטים...?
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
- epony
- חבר במועדון 10K

או שילוב של הסאטליטים שיש לך עם זוג רמקולים קדמיים וסנטר רציניים יותר - במילים אחרות, אתה נשאר עם זוג סאטליטים מאחור ועם הסאב, וקונה זוג קדמיים וסנטר תואם כדי לשדרג את חוויית הסאונד...
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

נשמע רעיון טוב. אתה יכול להביא דוגמא לזוג + סנטר שיתאים?epony כתב:או שילוב של הסאטליטים שיש לך עם זוג רמקולים קדמיים וסנטר רציניים יותר - במילים אחרות, אתה נשאר עם זוג סאטליטים מאחור ועם הסאב, וקונה זוג קדמיים וסנטר תואם כדי לשדרג את חוויית הסאונד......
- epony
- חבר במועדון 10K

- חשבת על תקציב לשדרוג?...
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
זוג קדמיים עם מערכת סראונד וירטואלי לעולם לא תתקרב באיכות ובהדמיית סאונד למערכת 5 ערוצים מלאה..
את הסיבה אין צורך להגיד..
אני הייתי ממליץ לך לעשות כזה דבר..לקנות זוג קדמיים..ובערוצים האחוריים,לחבר אפילו שני סאטאלייטים ביחד,לאותו ערוץ כדי לקבל עוצמה שתשתווה לך לקדמיים,במידה ואתה לא רוצה להשקיע..
בהצלחה!.
את הסיבה אין צורך להגיד..
אני הייתי ממליץ לך לעשות כזה דבר..לקנות זוג קדמיים..ובערוצים האחוריים,לחבר אפילו שני סאטאלייטים ביחד,לאותו ערוץ כדי לקבל עוצמה שתשתווה לך לקדמיים,במידה ואתה לא רוצה להשקיע..
בהצלחה!.
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

[quote="242ariel242"
בהצלחה!.[/quote]
אפשר לעשות דבר כזה?
אין לי שום מושג ברמקולים. התקציב שלי הוא לכל היותר 1,000. אני יודע שזה לא הרבה - אין לי בעיה ליד שניה, אם המקור אמין.
בהצלחה!.[/quote]
אפשר לעשות דבר כזה?
אין לי שום מושג ברמקולים. התקציב שלי הוא לכל היותר 1,000. אני יודע שזה לא הרבה - אין לי בעיה ליד שניה, אם המקור אמין.
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
אפשרי..ברגע שהם מחוברים לאותו ערוץ,הם יקבלו את ההספק שהם צריכים..
הרסיבר יכול לתת הרבה יותר ממה ששני הסטלייטים האלה יצרכו.
אתה פשוט צריך לפצל את הכבל בסופו לשני פלוסים ושני מינוסים..
זה אמנם פחות אסטטי אבל יתן לך עוצמה שתתקרב לעוצמה של הקדמיים..
וב1000 ש"ח מן הסתם שלא תמצא משהו איכותי יותר מדי,אבל יש דברים מצוינים גם במחירים האלה..כמובן שהם יהיו ברמה נמוכה יותר אבל עדיין יתנו תמורה טובה למחיר.
שוב בהצלחה (-:
הרסיבר יכול לתת הרבה יותר ממה ששני הסטלייטים האלה יצרכו.
אתה פשוט צריך לפצל את הכבל בסופו לשני פלוסים ושני מינוסים..
זה אמנם פחות אסטטי אבל יתן לך עוצמה שתתקרב לעוצמה של הקדמיים..
וב1000 ש"ח מן הסתם שלא תמצא משהו איכותי יותר מדי,אבל יש דברים מצוינים גם במחירים האלה..כמובן שהם יהיו ברמה נמוכה יותר אבל עדיין יתנו תמורה טובה למחיר.
שוב בהצלחה (-: