שלום
שנים אני מנסה להבין מדוע סרטי DVD שקודדו ב DD נשמעים כל כך חלש בהשוואה למוסיקה מ CD או לעוצמע ממוצעת של מקור כמו הטלויזיה? כאשר אני צופה בסרט DVD בקידוד DD אני נאלץ להרים את עוצמת הרסיבר ל מינוס 25 לעומת צפיה בערוץ 2 לדוגמה שאני שומע מצויין במינוס 35 דצי בל? למה הם לא דואגים לנרמל את העוצמות לפני הקידוד? האם זו הגבלה של הפורמט?
מדוע קידוד DD נשמע כל כך חלש??
-
Sexter
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1197
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
ה reference level בשתי השיתות שונה ולכן ההבדל. אם אני זוכר נכון מדובר בהבדל של 4db שזה לא מעט.
אין לזה ממש משמעות וזה לא הופך שיטה אחת עדיפה על השניה נכון להיום כאשר מדובר בפורמטים שהם lossless .
בעבר ( הרחוק ) דולבי דיגיטל השתמשו בקידוד עם רוחב פס קטן יותר ( 384Kb/s ) ואילו DTS השתמשו ב 768Kb/s ולכן היו טענות , חלקן צודקות, ש DTS נשמע "עשיר" יותר ו"דינאמי" יותר היות והוא משתמש בפחות דחיסה.
כאמור בעולם הפורמטים החדשים זה כבר מזמן לא רלוונטי.
ליאור
אין לזה ממש משמעות וזה לא הופך שיטה אחת עדיפה על השניה נכון להיום כאשר מדובר בפורמטים שהם lossless .
בעבר ( הרחוק ) דולבי דיגיטל השתמשו בקידוד עם רוחב פס קטן יותר ( 384Kb/s ) ואילו DTS השתמשו ב 768Kb/s ולכן היו טענות , חלקן צודקות, ש DTS נשמע "עשיר" יותר ו"דינאמי" יותר היות והוא משתמש בפחות דחיסה.
כאמור בעולם הפורמטים החדשים זה כבר מזמן לא רלוונטי.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי