זהו חייבים להחליף ולהשתדרג
-
hefetze
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
לפני כמה ימים שבק ההרמן קרדון 5500 AVR שלי. אולי ניתן לתקן אבל הסוס כבר בן למעלה מ 10 וחסר פורמטים שהיום הם כבר חובה כמו HDMI ועוד פונקציות שהיום הן בסיסיות ולפני 10 שנים לא היו...
אני מאוד אוהב את הסאונד של ההרמן היה לי כבר לפניו את ה 80 AVR עם זוג טאנוי M3 שנתנו ביחד שילוב מעולה, אבל הוחלף גם בגלל שכבר לא תמך בדולבי דיגיטאל וכולי.
היום אני עם מישן מדפיים מקדימה (יעברו לאחור) ומה שאני מחפש זה:
רסיבר חם ועוטף בסגנון הסאונד של ההרמנים הישנים. אבל עם כל היכולות של ה ק"ב החדש.
זוג רצפתיים קדמי לסטריאו איכותי שחשוב לפחות כמו יכולות ה ק"ב
סנטר איכותי על מנת להנות גם מסרטים
ה SUB ישאר כרגע הימהה הישן והסביר שלי.
כל החבילה צריכה להיכנס לסדר גודל של כ 15K (קצת גמיש)
הסלון בינוני בגודלו 4X6 בערך.
אשמח לקבל עיצות מהמקצוענים בפורום.
בקש לקניה בחו"ל זו אופציה אם כי לא בהכרח אוותר על אחריות ושירות...
בתודה
אלי
אני מאוד אוהב את הסאונד של ההרמן היה לי כבר לפניו את ה 80 AVR עם זוג טאנוי M3 שנתנו ביחד שילוב מעולה, אבל הוחלף גם בגלל שכבר לא תמך בדולבי דיגיטאל וכולי.
היום אני עם מישן מדפיים מקדימה (יעברו לאחור) ומה שאני מחפש זה:
רסיבר חם ועוטף בסגנון הסאונד של ההרמנים הישנים. אבל עם כל היכולות של ה ק"ב החדש.
זוג רצפתיים קדמי לסטריאו איכותי שחשוב לפחות כמו יכולות ה ק"ב
סנטר איכותי על מנת להנות גם מסרטים
ה SUB ישאר כרגע הימהה הישן והסביר שלי.
כל החבילה צריכה להיכנס לסדר גודל של כ 15K (קצת גמיש)
הסלון בינוני בגודלו 4X6 בערך.
אשמח לקבל עיצות מהמקצוענים בפורום.
בקש לקניה בחו"ל זו אופציה אם כי לא בהכרח אוותר על אחריות ושירות...
בתודה
אלי
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
בתקציב הזה הייתי משקיע בערך 5,000 ש"ח ברסיבר, כ-7,500 ש"ח בקדמיים ואת השאר (כ-3,000 ש"ח) בסנטר...
מבחינת הקדמיים, מכיוון שחשובה לך גם "המוזיקליות", הייתי ממליץ לבחון את הרמקולים הרצפתיים הבאים:
- מוניטור אודיו סילבר RX6 או RX8 (בשילוב עם ה-RX סנטר מאותה הסדרה במרכז)
- B&W 683/684 (בשילוב עם ה-HTM62 מאותה הסדרה במרכז)
- קוואד 22L2 (בשילוב עם ה-L סנטר מאותה הסדרה במרכז)
- פוקאל קורוס 716 (בשילוב עם ה-700CC מאותה הסדרה במרכז)
- דאלי אייקון 5 או 6 (בשילוב עם האייקון ווקאל 2 מאותה הסדרה במרכז)
- טריאנגל אספריט אלתיאה (בשילוב עם האספריט ווצ'ה מאותה הסדרה במרכז)
עוד אופציה לגיטימית היא ללכת על רמקולים מדפיים מלפנים (ברמה גבוהה יותר מהרצפתיים לעיל) - במיוחד בהתחשב בעובדה שאתה "מסתדר" עם מדפיים כבר עכשיו:
- מוניטור אודיו גולד GX50 (והגולד סנטר התואם המרכז)
- B&W CM5 (וה-CM סנטר בתואם במרכז)
- פוקאל קורוס 807 (וה-800CC התואם במרכז)
- דאלי מנטור 1 (והמנטור ווקאל התואם במרכז)
- טאנוי רבולושן סיגנאצ'ר DC6 (וה-DC4 LCR התואם במרכז)
מבחינת רסיברים, אתה יכול תמיד ללכת על הרמן קרדון כמו בעבר, אבל לא הייתי מוותר בשלב הזה על בחינה של רסיברים כגון ה-709 ואפילו ה-809 של אונקיו, וה-671, 771 וה-710 (מסדרת ההיי-אנד אוונטג') של ימאהה... לפחות בנושא הרסיברים, בהחלט כדאי לשקול יבוא אישי מארה"ב כי דרך אפיק זה אתה יכול ללכת על רסיברים ברמה גבוהה מאוד באותו התקציב שבו תקנה רסיבר סביר בלבד בארץ - לדוגמה ה-709 של אונקיו יעלה כ-6,000 ש"ח בארץ לעומת כ-$600 בארה"ב (מה שמשקף עלות כוללת של כ-3,500-4,000 ש"ח), וה-809 כבר יעלה כחצי מחיר מבארץ (ועדיין פחות מה-709 בארץ...)!
מבחינת הקדמיים, מכיוון שחשובה לך גם "המוזיקליות", הייתי ממליץ לבחון את הרמקולים הרצפתיים הבאים:
- מוניטור אודיו סילבר RX6 או RX8 (בשילוב עם ה-RX סנטר מאותה הסדרה במרכז)
- B&W 683/684 (בשילוב עם ה-HTM62 מאותה הסדרה במרכז)
- קוואד 22L2 (בשילוב עם ה-L סנטר מאותה הסדרה במרכז)
- פוקאל קורוס 716 (בשילוב עם ה-700CC מאותה הסדרה במרכז)
- דאלי אייקון 5 או 6 (בשילוב עם האייקון ווקאל 2 מאותה הסדרה במרכז)
- טריאנגל אספריט אלתיאה (בשילוב עם האספריט ווצ'ה מאותה הסדרה במרכז)
עוד אופציה לגיטימית היא ללכת על רמקולים מדפיים מלפנים (ברמה גבוהה יותר מהרצפתיים לעיל) - במיוחד בהתחשב בעובדה שאתה "מסתדר" עם מדפיים כבר עכשיו:
- מוניטור אודיו גולד GX50 (והגולד סנטר התואם המרכז)
- B&W CM5 (וה-CM סנטר בתואם במרכז)
- פוקאל קורוס 807 (וה-800CC התואם במרכז)
- דאלי מנטור 1 (והמנטור ווקאל התואם במרכז)
- טאנוי רבולושן סיגנאצ'ר DC6 (וה-DC4 LCR התואם במרכז)
מבחינת רסיברים, אתה יכול תמיד ללכת על הרמן קרדון כמו בעבר, אבל לא הייתי מוותר בשלב הזה על בחינה של רסיברים כגון ה-709 ואפילו ה-809 של אונקיו, וה-671, 771 וה-710 (מסדרת ההיי-אנד אוונטג') של ימאהה... לפחות בנושא הרסיברים, בהחלט כדאי לשקול יבוא אישי מארה"ב כי דרך אפיק זה אתה יכול ללכת על רסיברים ברמה גבוהה מאוד באותו התקציב שבו תקנה רסיבר סביר בלבד בארץ - לדוגמה ה-709 של אונקיו יעלה כ-6,000 ש"ח בארץ לעומת כ-$600 בארה"ב (מה שמשקף עלות כוללת של כ-3,500-4,000 ש"ח), וה-809 כבר יעלה כחצי מחיר מבארץ (ועדיין פחות מה-709 בארץ...)!
-
hefetze
-
- חבר שרק התחיל

קודם כל (או קודם קול
) תודה על העיצה והמידע.
אם בכל זאת הרמן
1. האם הסאונד (במוסיקה) הוא ברמה ובאופי של ההרמנים הישנים? הבנתי מקריאה בפורום שהדגש במכשירים החדשים הוא יותר על ק"ב ופחות על מוסיקה.
2. על איזה דגמים כדאי לחשוב.
מבחינת הרמקולים הקדמיים
אחת הסיבות והתירוצים
להחלפה היא שאני מאוד לא מרוצה מהמדפיים העכשווים...ולכן מעדיף להחליף לרצפתיים.
מהרמקולים שציינת איזה יתנו את הסאונד החם (לא מתכתי, נקי, מדויק) ביותר? אני כמובן אלך לשמוע כל אחד וכל שילוב, אבל מנסה לצמצם את המבחר כדי לא להתברבר..
תודה
אם בכל זאת הרמן
1. האם הסאונד (במוסיקה) הוא ברמה ובאופי של ההרמנים הישנים? הבנתי מקריאה בפורום שהדגש במכשירים החדשים הוא יותר על ק"ב ופחות על מוסיקה.
2. על איזה דגמים כדאי לחשוב.
מבחינת הרמקולים הקדמיים
אחת הסיבות והתירוצים
מהרמקולים שציינת איזה יתנו את הסאונד החם (לא מתכתי, נקי, מדויק) ביותר? אני כמובן אלך לשמוע כל אחד וכל שילוב, אבל מנסה לצמצם את המבחר כדי לא להתברבר..
תודה
- bangoo
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 687
יכול להמליץ על Focal 807 מאוד אוהב איך שהם נשמעים במוזיקה למרות שמחוברים לרסיבר Yamaha קצת ישן.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

למרות הביקורת, שווה לבדוק את הדגמים החדשים של הרמן אם אתה אוהב את החברה - מה שכן, זו בהחלט הזדמנות לבדוק גם מוצרים מחברות מתחרות...hefetze כתב:קודם כל (או קודם קול) תודה על העיצה והמידע.
אם בכל זאת הרמן
2. על איזה דגמים כדאי לחשוב....
לגבי דגמים של הרמן, הייתי בודק את ה-AVR460 ואת ה-AVR365 (שהוא קצת יותר חדש ויש לו כמה פיצ'רים חביבים של-460 אין...).
סאונד חם תקבל משלושת הרמקולים הראשונים שציינתי (מוניטור אודיו, B&W וקוואד). לעניות דעתי המוניטור אודיו נותן הכי הרבה תמורה לכסף משלושתם, אבל זה מן הסתם תלוי מאוד בטעם שלך ושווה כאמור בחינה מעמיקה...hefetze כתב:מבחינת הרמקולים הקדמיים
אחת הסיבות והתירוציםלהחלפה היא שאני מאוד לא מרוצה מהמדפיים העכשווים...ולכן מעדיף להחליף לרצפתיים.
מהרמקולים שציינת איזה יתנו את הסאונד החם (לא מתכתי, נקי, מדויק) ביותר? אני כמובן אלך לשמוע כל אחד וכל שילוב, אבל מנסה לצמצם את המבחר כדי לא להתברבר.....
- Almogc
-
- מורעל האתר

- תגובות: 2444
*נמחק*
- liorparente
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 575
המוניטור אודיו רמקול מדהים. שמעתי את הRX8 ואעלי אישית הוא הרמקול המועדף. לדעתי העניין מאוד תלוי בחלל שלך מבחינה אקוסטית האם ללכת על רמקול מדפי או רצפתי.
- Almogc
-
- מורעל האתר

אגב עוד זוג ששווה בדיקה ולא קיבל התייחסות: Paradigm Monitor 11
- שמעון-מור-יוסף
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
המוניטור אודיו אינם נכללים לפי ההגדרה שלו {ובדרך כלל} כבעלי "סאונד חם"epony כתב: סאונד חם תקבל משלושת הרמקולים הראשונים שציינתי (מוניטור אודיו, B&W וקוואד). לעניות דעתי המוניטור אודיו נותן הכי הרבה תמורה לכסף משלושתם, אבל זה מן הסתם תלוי מאוד בטעם שלך ושווה כאמור בחינה מעמיקה......
אגב כמעט לכל רמקול/ סט ניתן לתת גוון "חם" על ידיי שילוב נכון של שאר חלקי המערכת והחלל
- epony
-
- חבר במועדון 10K

צודק, המוניטור אודיו נחשבים בד"כ ל-"שקופים", כלומר משקפים את הסאונד של שאר חלקי המערכת ולא מוסיפים גוון משלהם לסאונד...Av1 כתב:המוניטור אודיו אינם נכללים לפי ההגדרה שלו {ובדרך כלל} כבעלי "סאונד חם"epony כתב: סאונד חם תקבל משלושת הרמקולים הראשונים שציינתי (מוניטור אודיו, B&W וקוואד). לעניות דעתי המוניטור אודיו נותן הכי הרבה תמורה לכסף משלושתם, אבל זה מן הסתם תלוי מאוד בטעם שלך ושווה כאמור בחינה מעמיקה......
אגב כמעט לכל רמקול/ סט ניתן לתת גוון "חם" על ידיי שילוב נכון של שאר חלקי המערכת והחלל...
- Almogc
-
- מורעל האתר

וזה מה שאני באופן אישי מאוד אוהב... בלי ״צבעים״ מיותרים
- שמעון-מור-יוסף
-
- עוסק בתחום

אני רואה תגובות וההמלצות שלך לגולשים וחברים ועל הרצון לעזור מגיע לך כל הכבודepony כתב:צודק, המוניטור אודיו נחשבים בד"כ ל-"שקופים", כלומר משקפים את הסאונד של שאר חלקי המערכת ולא מוסיפים גוון משלהם לסאונד...Av1 כתב:המוניטור אודיו אינם נכללים לפי ההגדרה שלו {ובדרך כלל} כבעלי "סאונד חם"epony כתב: סאונד חם תקבל משלושת הרמקולים הראשונים שציינתי (מוניטור אודיו, B&W וקוואד). לעניות דעתי המוניטור אודיו נותן הכי הרבה תמורה לכסף משלושתם, אבל זה מן הסתם תלוי מאוד בטעם שלך ושווה כאמור בחינה מעמיקה......
אגב כמעט לכל רמקול/ סט ניתן לתת גוון "חם" על ידיי שילוב נכון של שאר חלקי המערכת והחלל......
אבל יש לך מדיי פעם הצהרות שנישארות ללא מענה/ תגובה/ תיקון ובכך אתה "מנחיל" דעות
מלכתחילה קבעת שהמוניטור אודיו "חמים", ולפתע אתה קובע כי הם "שקופים"
על בסיס מה אתה קובע שרמקול/ חברה/ סדרה X נחשבים ל "חמים" / "קרים" / "שקופים" / _____
לפי הלוגו שלך אני במבין שאתה משוחד בעניין אבל לא כל מוצר מתאים לכל מצב
- epony
-
- חבר במועדון 10K

מבלי להיכנס להגדרות סובייקטיביות, הייתה לי הרגשה מהדיון שהתפתח ששבמקרה דנן מדובר ברמקול שיכול בהחלט להתאים לצרכי פותח השרשור.Av1 כתב:אני רואה תגובות וההמלצות שלך לגולשים וחברים ועל הרצון לעזור מגיע לך כל הכבודepony כתב:צודק, המוניטור אודיו נחשבים בד"כ ל-"שקופים", כלומר משקפים את הסאונד של שאר חלקי המערכת ולא מוסיפים גוון משלהם לסאונד...Av1 כתב:המוניטור אודיו אינם נכללים לפי ההגדרה שלו {ובדרך כלל} כבעלי "סאונד חם"epony כתב: סאונד חם תקבל משלושת הרמקולים הראשונים שציינתי (מוניטור אודיו, B&W וקוואד). לעניות דעתי המוניטור אודיו נותן הכי הרבה תמורה לכסף משלושתם, אבל זה מן הסתם תלוי מאוד בטעם שלך ושווה כאמור בחינה מעמיקה......
אגב כמעט לכל רמקול/ סט ניתן לתת גוון "חם" על ידיי שילוב נכון של שאר חלקי המערכת והחלל......
על בסיס מה אתה קובע שרמקול/ חברה/ סדרה X נחשבים ל "חמים" / "קרים" / "שקופים" / _____![]()
לפי הלוגו שלך אני במבין שאתה משוחד בעניין אבל לא כל מוצר מתאים לכל מצב...
אני לא "קובע", אני מביע דעה (המבוססת על נסיוני האישי ומסתמכת לרוב במידה מסויימת גם על ביקורות מקצועיות מהארץ ומחו"ל), ולזאת למיטב ידיעתי רשאי כל חבר בפורום... בינינו, "ההצהרות" שלי בסה"כ הרבה יותר מתונות ומאוזנות משל כמה חברים אחרים בפורום, ובכל מקרה אני משתדל תמיד להדגיש שמה שהכי חשוב זה משמע אוזניים והטעם האישי של המאזין (דווקא הנקודה הזאת מביאה אותי בד"כ לטונים צורמים יותר מול חברי פורום שקונים רסיברים ב-5 ספרות על סמך המלצה בפורום מבלי לבחון אותם במו אוזניהם כלל..!
גם במקרה הנדון "שלחתי" את הבחור לעשות שיעורי בית בחנות מתמחה (לך תדע, בסוף הוא עוד יגיע אליך...), כך שגם אם הטעיתי מישהו בהתייחסות הסובייקטיבית לגוון הצליל מרמקול כזה או אחר, הרי שספק אם נגרם נזק כזה או אחר.
נ.ב. את הלוגו שלי עיצבתי במו ידי ביום שהצטרפתי לפורום (לפני 6.5 שנים בערך) אז לא הייתי מסיק מסקנות מרחיקות לכת בהסתמך על כך...
-
hefetze
-
- חבר שרק התחיל

חברים, ראשית תודה על התגובות של כולכם, אני (בתור פותח השירשור) אכן אלך ואקשיב לכל הרכיבים עליהם המלצתם ואדע להחליט מה מתאים לי ומה...לא.
בכל מקרה ובמיוחד בשמיעה יש את הצד הסוביקטיבי. מה שנעים לי באוזן נשמע לאחר סתמי או חפות מתאים.
דעת מנוסים ומבינים עוזרת לצמצם את המבחר העצום ולהכווין למוצרים ה"שווים בדיקה".
אין זה אומר שארוץ ואקנה רק בגלל המלצה ואפילו אין זה אומר שהבחירה תיפול על אחת ההמלצות. אבל כרגע יש לי לפחות בסיס טוב לדעת מה אני רוצה לשמוע ומאיפה להתחיל...
אז הויכוחים על גוון טעם ודעה הם עקרים.
בכל אופן ביום שישי אתחיל בסבב חנויות ובחינה, ואעדכן בתוצאות :
אלי
בכל מקרה ובמיוחד בשמיעה יש את הצד הסוביקטיבי. מה שנעים לי באוזן נשמע לאחר סתמי או חפות מתאים.
אין זה אומר שארוץ ואקנה רק בגלל המלצה ואפילו אין זה אומר שהבחירה תיפול על אחת ההמלצות. אבל כרגע יש לי לפחות בסיס טוב לדעת מה אני רוצה לשמוע ומאיפה להתחיל...
אז הויכוחים על גוון טעם ודעה הם עקרים.
בכל אופן ביום שישי אתחיל בסבב חנויות ובחינה, ואעדכן בתוצאות :
אלי
- Almogc
-
- מורעל האתר

מחשבה בריאהhefetze כתב:חברים, ראשית תודה על התגובות של כולכם, אני (בתור פותח השירשור) אכן אלך ואקשיב לכל הרכיבים עליהם המלצתם ואדע להחליט מה מתאים לי ומה...לא.
אז הויכוחים על גוון טעם ודעה הם עקרים.![]()
בכל אופן ביום שישי אתחיל בסבב חנויות ובחינה, ואעדכן בתוצאות :![]()
אלי...
תהנה מהתהליך הזה והכי חשוב, מהתוצאה הסופית, בהצלחה.
- שמעון-מור-יוסף
-
- עוסק בתחום

epony כתב:מבלי להיכנס להגדרות סובייקטיביות, הייתה לי הרגשה מהדיון שהתפתח ששבמקרה דנן מדובר ברמקול שיכול בהחלט להתאים לצרכי פותח השרשור.Av1 כתב:אני רואה תגובות וההמלצות שלך לגולשים וחברים ועל הרצון לעזור מגיע לך כל הכבודepony כתב:צודק, המוניטור אודיו נחשבים בד"כ ל-"שקופים", כלומר משקפים את הסאונד של שאר חלקי המערכת ולא מוסיפים גוון משלהם לסאונד...Av1 כתב:המוניטור אודיו אינם נכללים לפי ההגדרה שלו {ובדרך כלל} כבעלי "סאונד חם"epony כתב: סאונד חם תקבל משלושת הרמקולים הראשונים שציינתי (מוניטור אודיו, B&W וקוואד). לעניות דעתי המוניטור אודיו נותן הכי הרבה תמורה לכסף משלושתם, אבל זה מן הסתם תלוי מאוד בטעם שלך ושווה כאמור בחינה מעמיקה......
על בסיס מה אתה קובע שרמקול/ חברה/ סדרה X נחשבים ל "חמים" / "קרים" / "שקופים" / _____![]()
לפי הלוגו שלך אני במבין שאתה משוחד בעניין אבל לא כל מוצר מתאים לכל מצב...
הנה הבעיה שנראת כהבעת עמדה מיושבת ונחרצת ולא הרגשה {כהגדרתך}
הצעת לבחור חלוקת תקציב של 7500 ש"ח לקדמיים ואז הצעת 11 אופציות שונות {שאגב אף אחת מהן לא עונה להגדרה של המבקש ל "חם"}
אני לא "קובע", אני מביע דעה (המבוססת על נסיוני האישי ומסתמכת לרוב במידה מסויימת גם על ביקורות מקצועיות מהארץ ומחו"ל), ולזאת למיטב ידיעתי רשאי כל חבר בפורום... בינינו, "ההצהרות" שלי בסה"כ הרבה יותר מתונות ומאוזנות משל כמה חברים אחרים בפורום, ובכל מקרה אני משתדל תמיד להדגיש שמה שהכי חשוב זה משמע אוזניים והטעם האישי של המאזין (דווקא הנקודה הזאת מביאה אותי בד"כ לטונים צורמים יותר מול חברי פורום שקונים רסיברים ב-5 ספרות על סמך המלצה בפורום מבלי לבחון אותם במו אוזניהם כלל..!)
גם במקרה הנדון "שלחתי" את הבחור לעשות שיעורי בית בחנות מתמחה (לך תדע, בסוף הוא עוד יגיע אליך...), כך שגם אם הטעיתי מישהו בהתייחסות הסובייקטיבית לגוון הצליל מרמקול כזה או אחר, הרי שספק אם נגרם נזק כזה או אחר.
הבעיה שניתבת אותו לחברות ודגמים ספציפיים ומכוון שבפורומים דחות הגולשים נחשבות כחסרות אינטרסים יש להן כובד משקל ברגעי החלטה/ חוסר ידיעה ולכן ישנו סיכוי גדול שמקבל ההמלצות ילך לפיהן וישלול אחרות שאוליי עלולות להיות יותר טובות ומתאימות עבורו.
נ.ב. את הלוגו שלי עיצבתי במו ידי ביום שהצטרפתי לפורום (לפני 6.5 שנים בערך) אז לא הייתי מסיק מסקנות מרחיקות לכת בהסתמך על כך...
תבין שזה מאוד בעייתי
רוב ההמלצות שלך שנענות על מס' מאוד מאוד מצומצם של חברות ודגמים שלא תמיד מתאימים ומשתלבים בכל מצב, דרישה, צורך ורעיון...
כוונתי היא שצריך למתן כל תגובה מכוון שלפעמים מדובר בממון רב {כל אחד והכיס שלו} שיכול ללכת לאיבוד בגלל המלצה לא נכונה או אי הבנה כל שהיא
חשוב לי להבהיר שאני לא תוקף אותך חלילה.
נערך לאחרונה על ידי שמעון-מור-יוסף ב 10/11/2011 9:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

hefetze כתב:חברים, ראשית תודה על התגובות של כולכם, אני (בתור פותח השירשור) אכן אלך ואקשיב לכל הרכיבים עליהם המלצתם ואדע להחליט מה מתאים לי ומה...לא.
אז הויכוחים על גוון טעם ודעה הם עקרים.![]()
בכל אופן ביום שישי אתחיל בסבב חנויות ובחינה, ואעדכן בתוצאות :![]()
אלי...
- epony
-
- חבר במועדון 10K

יש לך דרך מאוד משעשעת לא לתקוף אותי - אבל אני לא לוקח את זה אישית, אז שיבושם לך...Av1 כתב: הנה הבעיה שנראת כהבעת עמדה מיושבת ונחרצת ולא הרגשה {כהגדרתך}
הצעת לבחור חלוקת תקציב של 7500 ש"ח לקדמיים ואז הצעת 11 אופציות שונות {שאגב אף אחת מהן לא עונה להגדרה של המבקש ל "חם"}
הבעיה שניתבת אותו לחברות ודגמים ספציפיים ומכוון שבפורומים דחות הגולשים נחשבות כחסרות אינטרסים יש להן כובד משקל ברגעי החלטה/ חוסר ידיעה ולכן ישנו סיכוי גדול שמקבל ההמלצות ילך לפיהן וישלול אחרות שאוליי עלולות להיות יותר טובות ומתאימות עבורו.
תבין שזה מאוד בעייתי
רוב ההמלצות שלך שנענות על מס' מאוד מאוד מצומצם של חברות ודגמים שלא תמיד מתאימים ומשתלבים בכל מצב, דרישה, צורך ורעיון
כוונתי היא שצריך למתן כל תגובה מכוון שלפעמים מדובר בממון רב {כל אחד והכיס שלו} שיכול ללכת לאיבוד בגלל המלצה לא נכונה או אי הבנה כל שהיא
חשוב לי להבהיר שאני לא תוקף אותך חלילה....
מצד אחד אתה אומר שאני מציע 11 אופציות ומצד שני אתה אומר שההמלצות שלי נשענות על מספר מצומצם מאוד של דגמים...
לצורך העניין, אני מעדיף להתייחס ל-"המלצות" שלי יותר כאל קריאות כיוון (או "הכוונות"), כי אמור אני לא ממליץ על מוצר אחד או שילוב ספציפי של מוצרים, כי אם שולח אנשים לעשות שיעורי בית תוך הכוונה למספר סביר של דגמים שונים בתקציב שלהם.
ההכוונות שלי נשענות לרוב על מספר סביר של דגמים (הרבה פעמים אנשים מתלוננים שנתתי להם יותר מדי שיעורי בית
1) אני נוטה לתת עדיפות למותגים שיחסית קל למצוא בארץ. ספציפית לך כעוסק בתחום אני בהחלט מבין שזה עלול טיפה לצרום (ולכן אני משתדל להכווין אנשים לסאבים של SUNFIRE, עם לינק לאתר שלך, כדי שחס וחלילה לא תטען לקיפוח
2) רוב לא מבוטל של ההכוונות שלי נשען על רמות תקציב די מוגדרות, כך שסביר שחלק מהמוצרים שאני מציין חוזרים על עצמם (לפעמים אפילו מספר פעמים באותו השבוע) - פשוט הפנמתי שיותר קל לתת את אותן ההכוונות שוב למישהו אחר אפילו באותו יום מאשר להתחיל להציע לאנשים לעשות חיפוש בפורום אחרי שרשורי עבר...
בכל מקרה, אני לא קונה את הטיעון שלך שהאדם הסביר ילך שולל אחרי הפוסטים שלי ויתייחס אליהם כתורה מסיני, ואני כן חושב שאני ממתן את הפוסטים הללו באופן עקבי בהמלצה חמה וחד-משמעית ללכת לחנות מתמחה ולבחון באופן אישי את כל המוצרים. יתר על כן, זהו פורום פתוח ואין לי מנדט על אף שרשור פה - כל אחד יכול להביע את דעתו ולתת הכוונה שונה משלי (וזו לעניות דעתי הסיבה שהפורום הזה כ"כ פופולרי מלכתחילה)!
בשורה התחתונה, כל אדם רשאי לדעתו, ובמקום לדון באריכות בפוסטים שלי, אתה מוזמן להשיא המלצות (סליחה, הכוונות) משלך לפותח השרשור - אין לי שום בעיה עם ביקורת, אבל כפי שפותח השרשור אמר בעצמו, לדידו לא התווסף הרבה ערך לדיון בעקבות הפוסטים שלך...