שוליים אפוריים - Yes Max HD
כנראה מאז שירד הגרסא עם הסטרימר לממיר אתמול, כל ערוץ שמשדר בפורמט 4:3 "זוכה" לשוליים אפוריים בצדדים (שמאל ימין). זה בולט במיוחד בלילה ועם סדרות letterbox כמו "1-0-0" בערוץ 10, כאשר הפס העליון והתחתון בשידור הרבה יותר חשוכים מהשוליים האפוריים החדשים של יס...
באג ידוע?
PS: אני יודע על קיום המתיחה החכמה אבל לא חסיד השיטה. אני אוהב לראות כל תוכן ביחס מסך המקורי שלו.
באג ידוע?
PS: אני יודע על קיום המתיחה החכמה אבל לא חסיד השיטה. אני אוהב לראות כל תוכן ביחס מסך המקורי שלו.
זה שאתה מדבר על יס לא אומר שאני לא יכול לדבר על הוט.... או שיש חוקים אחרים באתר ?EtchDee כתב:אין קשר לשרשור. מדובר על Yes Max HD, ואני רוצה שחור.magichd כתב:לי הייתה את הבעיה בהוט היה לי בשתי הצדדים קטע שחור... שינתי מ1080 ל720 וזה בסדר..... אגב הוט משדרת 1080 בכלל ?......
אני בספק, רוב השוק LCD לדעתי.yaronkle כתב:EtchDee,
לדעתי הוכנס בכוונה.
אם זה פסים שחורים או אפורים אז אני אעדיף את האפורים בשביל שיהיה אפשר לצפות ב- 4:3 על הפלאזמה (לא לוקח אחריות)....
לא ידעתי ששידור שחור הורס פלזמות.
הבנתי. אבל כמו שכתבת קודם, ה-Letterbox סביב הרבה סדרות וסרטים (אפילו בערוצי 16:9 hd), ופסי ה-overscan סביב ערוצי 4:3, שוברים את האחידות ממילא.
בכל אופן לא נראה לי שהפכו שחור לאפור רק לבעלי פלאזמות שהגדירו Pillarbox, זה מעט מדי לקוחות. בכל מקום שביקרתי בו בארץ אנשים מותחים את שידורי 4:3 לדעת. בדרך כלל לא מודעים לכך, כי זו הגדרת יצרן או מתקין כבלים.
בכל אופן לא נראה לי שהפכו שחור לאפור רק לבעלי פלאזמות שהגדירו Pillarbox, זה מעט מדי לקוחות. בכל מקום שביקרתי בו בארץ אנשים מותחים את שידורי 4:3 לדעת. בדרך כלל לא מודעים לכך, כי זו הגדרת יצרן או מתקין כבלים.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
אתה צודק לגבי בעיית ה- overscan שמוסיף פס שחור דק ברוחב סנטימטר בחלק מהערוצים.
אתה גם צודק שרוב האנשים מותחים את השידור על מסך מלא.
אבל יש לא מעט שצופים עם Pillar Boxes. אתה ואני צופים כך.
ראה כמה תלונות יש על כך שה- YesStreamer מציג תוכן שאינו 16:9 במדוייק כ- 4:3.
אני בטוח שיש בעלי פלאזמה שהיו רוצים לצפות ב- 4:3 ללא חשש.
אם שמת לב, יש אופציה בממיר שנקראת מתיחה חכמה (החליפו את זה ל- zoom). היא הייתה אמורה למתוך שידור 4:3 ל- 16:9.
לדעתי זה מראה ש- Yes חשבו על הדברים האלו מזמן.
אתה גם צודק שרוב האנשים מותחים את השידור על מסך מלא.
אבל יש לא מעט שצופים עם Pillar Boxes. אתה ואני צופים כך.
ראה כמה תלונות יש על כך שה- YesStreamer מציג תוכן שאינו 16:9 במדוייק כ- 4:3.
אני בטוח שיש בעלי פלאזמה שהיו רוצים לצפות ב- 4:3 ללא חשש.
אם שמת לב, יש אופציה בממיר שנקראת מתיחה חכמה (החליפו את זה ל- zoom). היא הייתה אמורה למתוך שידור 4:3 ל- 16:9.
לדעתי זה מראה ש- Yes חשבו על הדברים האלו מזמן.
כן, כתבתי בראש השרשור שאני מודע לקיום המתיחה חכמה אך לא מעוניין בה.
הכל נכון אבל אני לא רואה סיבה להפוך Pillarbox לאפור סתם פתאום כשנתיים אחרי השקת הממיר, ובכך להטיב רק עם בעלי פלאזמות, לכאורה, על חשבון כיעור התמונה במסכי LCD.
אלא אם כן פספסתי ידיעות על מעבר ערוץ 2 וערוץ 10 ל-hd והחלפת כל ערוצי yes ל-hd בממיר hd (כלמור אפיק 1 במקום 501 וכן הלאה). אם כל זה יקרה בעתיד הקרוב אז באמת לא יהיה הצדקה ל-Pillarbox, המהווה פתרון מעבר. בינתיים הוא עדיין שימושי.
הכל נכון אבל אני לא רואה סיבה להפוך Pillarbox לאפור סתם פתאום כשנתיים אחרי השקת הממיר, ובכך להטיב רק עם בעלי פלאזמות, לכאורה, על חשבון כיעור התמונה במסכי LCD.
אלא אם כן פספסתי ידיעות על מעבר ערוץ 2 וערוץ 10 ל-hd והחלפת כל ערוצי yes ל-hd בממיר hd (כלמור אפיק 1 במקום 501 וכן הלאה). אם כל זה יקרה בעתיד הקרוב אז באמת לא יהיה הצדקה ל-Pillarbox, המהווה פתרון מעבר. בינתיים הוא עדיין שימושי.