הסרת אנטנות טלוויזיה ומיחזורן - ועכשיו הצעת החוק
הצעת חוק הרשויות המקומיות (הסרת אנטנות טלוויזיה ומיחזורן), התשע"ב–2011
עם המעבר לשידורים דיגיטליים, התייתר הצורך באנטנות הקליטה הישנות ששימשו לקליטת השידורים האנלוגיים. אנטנות אלו, שאין בהן עוד שימוש, מכערות את הנוף העירוני ומהוות מפגע סביבתי. המתכת שממנה עשויות האנטנות היא בעלת ערך ויכולה להיאסף למיחזור לצורך שימוש חוזר. מהאמור עולה כי התועלת שתצמח מהסרת האנטנות היא אפוא כפולה: גם הסרת המפגע סביבתי שמהוות כיום האנטנות וגם מיחזור המתכת ממנה הן עשויות.
מוצע כי האחריות להסרת האנטנות ומיחזורן תוטל על הרשויות המקומיות לאחר קבלת הסכמה מבעל האנטנה. עוד מוצע כי במקרה שבו בעל האנטנה מסרב לאפשר לרשות המקומית להסיר את האנטנה שברשותו תוטל עליו האחריות להסרתה. הצעת החוק מסמיכה את הרשויות המקומיות לקבוע בחוק עזר הסדרים ליישום החוק.
הונח היום על שולחן הכנסת ע"י חברי הכנסת: נחמן שי, איתן כבל, מירי רגב ו-עינת וילף.
http://www.knesset.gov.il/privatelaw/data/18/3620.rtf
עם המעבר לשידורים דיגיטליים, התייתר הצורך באנטנות הקליטה הישנות ששימשו לקליטת השידורים האנלוגיים. אנטנות אלו, שאין בהן עוד שימוש, מכערות את הנוף העירוני ומהוות מפגע סביבתי. המתכת שממנה עשויות האנטנות היא בעלת ערך ויכולה להיאסף למיחזור לצורך שימוש חוזר. מהאמור עולה כי התועלת שתצמח מהסרת האנטנות היא אפוא כפולה: גם הסרת המפגע סביבתי שמהוות כיום האנטנות וגם מיחזור המתכת ממנה הן עשויות.
מוצע כי האחריות להסרת האנטנות ומיחזורן תוטל על הרשויות המקומיות לאחר קבלת הסכמה מבעל האנטנה. עוד מוצע כי במקרה שבו בעל האנטנה מסרב לאפשר לרשות המקומית להסיר את האנטנה שברשותו תוטל עליו האחריות להסרתה. הצעת החוק מסמיכה את הרשויות המקומיות לקבוע בחוק עזר הסדרים ליישום החוק.
הונח היום על שולחן הכנסת ע"י חברי הכנסת: נחמן שי, איתן כבל, מירי רגב ו-עינת וילף.
פשוט לא יאומן
זה מדהים איך הצירוף של בורות ויומרה יכול לגרום לאנשים משכילים להגחיך את עצמם במסקנות כל כך מטופשות. היו זמנים שאותה לוגיקה עקומה נגמרה בהעלאת נשים על המוקד באשמת היותן מכשפות...
מומלץ שמישהו מאיתנו שהרקע הרלבנטי בתחום השדות האלקטרומקנטיים עדיין טרי בראשו יחבר כאן מכתב עם ההסבר הפיסיקלי המדוייק למופרכותה של הטענה ש"עם המעבר לשידורים דיגיטליים, התייתר הצורך באנטנות הקליטה הישנות ששימשו לקליטת השידורים האנלוגיים".
כשרות לציבור מצ"ב כתובות האימייל של חברי הכנסת החתומים על הצעת החוק הזו:
[email protected] - נחמן שי
[email protected] - איתן כבל
[email protected] - מירי רגב
[email protected] - עינת וילף
ואפשר לקנח ב- [email protected] וב- [email protected] בתקווה שהמסר יגיע גם לאדון מנשה סמירה שהחל בכל מחול השדים הזה.
זה מדהים איך הצירוף של בורות ויומרה יכול לגרום לאנשים משכילים להגחיך את עצמם במסקנות כל כך מטופשות. היו זמנים שאותה לוגיקה עקומה נגמרה בהעלאת נשים על המוקד באשמת היותן מכשפות...
מומלץ שמישהו מאיתנו שהרקע הרלבנטי בתחום השדות האלקטרומקנטיים עדיין טרי בראשו יחבר כאן מכתב עם ההסבר הפיסיקלי המדוייק למופרכותה של הטענה ש"עם המעבר לשידורים דיגיטליים, התייתר הצורך באנטנות הקליטה הישנות ששימשו לקליטת השידורים האנלוגיים".
כשרות לציבור מצ"ב כתובות האימייל של חברי הכנסת החתומים על הצעת החוק הזו:
ואפשר לקנח ב- [email protected] וב- [email protected] בתקווה שהמסר יגיע גם לאדון מנשה סמירה שהחל בכל מחול השדים הזה.
כבר שיגרתי
אני כבר שיגרתי בנוסח הזה:asaf23 כתב:אולי עופר ומרטין יכולים לנסח מכתב בשם האתר?...
הנדון: הצעת חוק הרשויות המקומיות (הסרת אנטנות טלוויזיה ומיחזורן), התשע"ב–2011
שלום רב,
אתר הכנסת פרסם את הצעת חוק שבנדון אשר הונחה היום על שולחן הכנסת ביוזמתך וביוזמת חברי כנסת נוספים.
לדעתי הצעת החוק בדבר ההמלצה להסיר את האנטנות המוצבות על גגות הבתים, אינה נכונה וזאת מכמה סיבות מרכזיות:
1. איכות השידור (ומכאן איכות הקליטה) במקומות מסוימים אינו מאפשר צפייה תקינה בעזרת אנטנה פנימית ובכדי לקלוט שידור יש צורך בשימוש באנטנה חיצונית כמו זו המותקנת על גגות הבתים.
2. במקומות אטומים (מרחבים מוגנים, ממ"דים ומקלטים) הקליטה, בעזרת אנטנה פנימית, אינה אפשרית ללא עזר חיצוני כמו אנטנה על גג הבנין. זאת בעיקר במקלטים שממוקמים מתחת לאדמה. בשעת חירום, כאשר יש צורך לקבל מידע בזמן אמת מדובר צה"ל דרך אמצעי התקשורת, חיוני שתהיה קליטה במרחבים המוגנים המפורטים (בעיקר עבור אוכלוסייה של חרשים וכבדי שמיעה אשר אינם יכולים לעשות שימוש ברדיו טרנזיסטור ומקור המידע היחיד שעומד לרשותם הוא שידורי מכשיר הטלוויזיה אשר מאפשר קריאה של תרגום סימולטני לשפת הסימנים או כתוביות) ולכן חיוני קיום אנטנות על גג הבתים.
יש לציין שהאנטנות הישנות אומנם לא נועדו לקליטת שידורים דיגיטליים אך בהחלט ניתן לקלוט בעזרתם את השידורים הללו, ולעתים ללא האנטנה החיצונית, הקליטה בלתי אפשרית.
לאור האמור - אבקש לשקול שוב את הצעת החוק שהונחה היום על שולחן הכנסת וזאת עד אשר פיקוד העורף יחווה את דעתו בנושא ועד אשר הרשות השנייה תשפר באופן משמעותי את איכות הקליטה של שידורי "עידן פלוס".
לטיפולך אודה,
בברכה,
תודה עבור הכתובות
אגב, תודה עבור הכתובות.gimm כתב:פשוט לא יאומן![]()
ואפשר לקנח ב- [email protected] וב- [email protected] בתקווה שהמסר יגיע גם לאדון מנשה סמירה שהחל בכל מחול השדים הזה....
והנה המכתב ששלחתי אני:
לכבוד
חבר הכנסת נחמן שי;
חבר הכנסת איתן כבל;
חברת הכנסת מירי רגב;
חברת הכנסת עינת וילף;
הרשות השניה לרדיו וטלויזיה, מוקד "עידן פלוס"
בעקבות הצעת החוק "הצעת חוק הרשויות המקומיות (הסרת אנטנות טלוויזיה ומיחזורן), התשע"ב–2011" שעלתה היום על שולחן הכנסת, הריני להפנות את תשומת לבכם למכתב גלוי שהתפרסם היום בעניין בפורום "לווין, כבלים,DTT, עידן+" באתר hometheater.co.il (אתר ותיק ומקצועי העוסק בנושאים טכנולוגיים שונים ובכלל זה בשידורי טלויזיה): הסרת אנטנות טלוויזיה ומיחזורן - ועכשיו הצעת החוק .
המכתב עוסק בעיקרו בסיבות בגללן הצעת החוק הזו, למרות יתרונותיה בתחום האסתטיקה העירונית ואיכות הסביבה, הינה מופרכת בעיקרה ובהכרח תפגע קשות באיכות קליטת השידורים הקרקעיים (DTT) הניתן היום לאזרחים רבים במדינה והמסתמכים לשם כך בקיומן של האנטנות הנ"ל. המכתב גם מתייחס להשלכות בטחוניות קשות אשר יהיו לצעת כזה לעת חירום (אנא קראו בקישור).
באשר לנקודה הראשונה, בהיותי בוגר הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, הריני להבטיחכם שלמרות הכותרת "שידורי טלויזיה דיגיטליים" הנלווית לשידורי עידן+ הרי שהעיקרון על פיו משודרים שידורים אלה ממשדרי הרשות השניה ונקלטים בבתי האזרחים לא השתנה כהוא זה לעומת השידורים "האנלוגיים" אליהם הורגלנו לפני כניסת "עידן פלוס" - ועיקרון זה הוא אנלוגי לחלוטין (התפשטות גלים אלקטרומגנטיים באוויר בשידורי UHF, בשני המקרים) ומחייב אנטנות איכותיות לשם אבטחת קליטה תקינה.
הנסיון לאורך השנים מאז החלו שידורי עידן+ מראה שעבור חלקים נרחבים מקרב אזרחי המדינה אשר קולטים שידורי טלויזיה קרקעיים (עידן+), קיומה של אנטנה חיצונית "ישנה" על הגג הוא הגורם שמבטיח את יכולתם לקלוט את השידורים האלה בצורה תקינה (הח"מ נמנה על אוכלוסיה זו, לאחר נסיונות רבים לקלוט בדרכים אחרות). יתרה מכך, מדיווחים רבים של אנשים אשר נעזרו בטכנאי הרשות השניה לפתרון בעיות באיכות הקליטה עולה כי טכנאי הרשות בעצמם ממליצים, כאופציה ראשונה, לחבר את ממיר ה-DTT לאנטנה שמותקנת להם על הגג כדי לשפר את הקליטה.
לאור הנאמר, אבקש לבטל את קידומה של הצעת חוק האמורה. בטוחני כי לאחר בחינה מחודשת, בעזרתם של יועצים ואנשי מקצוע מתאימים, יסתבר לכם כי אין כל הגיון בהפעלת התקנה כאמור.
* כרקע נוסף לדיון אתם מוזמנים לקרוא בין השאר את השרשורים הבאים באותו נושא, שבאו בתגובה להמלצתו של יו"ר הרשות השניה מנשה סמירה להסיר את האנטנות מעל הגגות:
"עד הקיץ הבא לא יהיו אנטנות על הגגות" (YNET)
הסרת אנטנות מגגות הבתים - היכן הכל התחיל?
בברכה......
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
שמעו חברים אני פשוט בשוק, מר מנשה סמירה מנכ"ל הרשות עשה עבודה מצויינת של דיסאינפורמציה ברמה מפחידה.
אני מקווה שהמכתבים ששלחתם אכן יגיעו ליעדם, אנא עדכנו אם קיבלתם תשובה
שווה להוסיף למכתב שלכם שגם הרשות עצמה ממליצה להתקין אנטנה חיצונית, מתוך אתר הרשות:
http://www.rashut2.org.il/idan_faq.asp
אני מקווה שהמכתבים ששלחתם אכן יגיעו ליעדם, אנא עדכנו אם קיבלתם תשובה
שווה להוסיף למכתב שלכם שגם הרשות עצמה ממליצה להתקין אנטנה חיצונית, מתוך אתר הרשות:
http://www.rashut2.org.il/idan_faq.asp
מהי אנטנה מותאמת ?
ניתן למצוא בחנויות למוצרי חשמל ואלקטרוניקה שלושה סוגים של אנטנות מותאמות לקליטת שידורי עידן+. הרשות השנייה ממליצה לוודא כי הציוד עונה לדרישות הטכניות המינימליות ההכרחיות, כמפורט באתר האינטרנט של הרשות השנייה. רוב הממירים נמכרים בערכה יחד עם אנטנת Whip (Stick)l. הרשות השנייה ממליצה, במידת הצורך, לרכוש אנטנה בעלת עוצמה חזקה יותר לשיפור הקליטה: אנטנת יאגי (Yagi) או אנטנה אקטיבית פנימית (מלבנית). כדי למקם את האנטנה, חשוב להזיזה בחדר וכך למצוא את המיקום האידיאלי שבו מתקבלת הקליטה הטובה ביותר. קיימות אנטנות יאגי מסיביות יותר המיועדות להתקנה חוץ דירתית (על הגג), אשר משפרות את הקליטה במקומות שבהם יש בעיית קליטה תוך דירתית. השיקולים לבחירת אנטנה ספציפית משתנים בהתאם לאזור המגורים, סוג הממיר וכדומה. בכל שאלה בעניין התאמת האנטנה, ניתן לקבל סיוע ממוקד עידן+ באמצעות טופס הפנייה או בטלפון 9524*....
arotman -
מבטיח לעדכן אם אשמע משהו מהח"כים המכובדים.
הציטוט שלך מאתר הרשות פשוט שווה זהב, היה טוב לו היית שולח אותו לאותה רשימת תפוצה מכובדת.
ובאופן כללי - כל מי שקורא כאן בפורום יותר ממוזמן להשקיע כמה דקות ולשלוח הודעה לכתובות האימייל הנ"ל. כמו שלמדנו בקיץ אנחנו האנשים הפשוטים יכולים להשפיע, ויש גם כוח למספרים. מספיקה כותרת עם שם הצעת החוק (כמו במכתב של Brendan) והפניה לשרשור הזה כאן. הם כבר יבינו.
ושאלה לעופר, זיו ומנהלי האתר האחרים שמקשיבים:
האם אי אפשר לעשות כאן משהו קצת יותר דרמטי כדי לעצור את תיאטרון האבסורד הזה? אין ביניכם מישהו שמכיר מישהו שם בחלונות היותר גבוהים? או, לחליפין פניה לתקשורת עם הסיפור ההזוי הזה? (תארו לעצמכם כותרת בעיתון: "חברי כנסת נגד המלצות הרשות השניה, מי צודק?" או "חברי הכנסת שלא למדו פיסיקה").
אין ספק שאפשר לעשות מסיפור החלם הזה צימעס עיתונאי, במידה כזו שכל חבר כנסת שעיניו בראשו לא ירצה יותר להתקרב יותר לכל נושא האנטנות שעל הגג.
פשוט נראה לי שהפורום הזה, עם כל הכבוד לו, הוא בינתיים מעט מידי וצנוע מידי לעומת מה שצריך ואפשר לעשות כדי להחזיר את השפיות למקבלי ההחלטות.
מבטיח לעדכן אם אשמע משהו מהח"כים המכובדים.
הציטוט שלך מאתר הרשות פשוט שווה זהב, היה טוב לו היית שולח אותו לאותה רשימת תפוצה מכובדת.
ובאופן כללי - כל מי שקורא כאן בפורום יותר ממוזמן להשקיע כמה דקות ולשלוח הודעה לכתובות האימייל הנ"ל. כמו שלמדנו בקיץ אנחנו האנשים הפשוטים יכולים להשפיע, ויש גם כוח למספרים. מספיקה כותרת עם שם הצעת החוק (כמו במכתב של Brendan) והפניה לשרשור הזה כאן. הם כבר יבינו.
ושאלה לעופר, זיו ומנהלי האתר האחרים שמקשיבים:
האם אי אפשר לעשות כאן משהו קצת יותר דרמטי כדי לעצור את תיאטרון האבסורד הזה? אין ביניכם מישהו שמכיר מישהו שם בחלונות היותר גבוהים? או, לחליפין פניה לתקשורת עם הסיפור ההזוי הזה? (תארו לעצמכם כותרת בעיתון: "חברי כנסת נגד המלצות הרשות השניה, מי צודק?" או "חברי הכנסת שלא למדו פיסיקה").
אין ספק שאפשר לעשות מסיפור החלם הזה צימעס עיתונאי, במידה כזו שכל חבר כנסת שעיניו בראשו לא ירצה יותר להתקרב יותר לכל נושא האנטנות שעל הגג.
פשוט נראה לי שהפורום הזה, עם כל הכבוד לו, הוא בינתיים מעט מידי וצנוע מידי לעומת מה שצריך ואפשר לעשות כדי להחזיר את השפיות למקבלי ההחלטות.
מה, לא ברור? זה שידורים אבל הם דיגיטליים, וכל מה שדיגיטלי לא קשור לאנטנה, לא?asaf23 כתב:חברים,
המדינה הזאת פשוט בדיחה. זה כבר לא מצחיק.
איך אפשר לקלוט שידורים בלי אנטנה?![]()
מחר אשגר מכתב לכבוד השר כחלון....
בהצלחה עם כבוד השר - ספר לנו.
דרך אגב, הרשימה המלאה של חברי הכנסת שקשורים ליוזמה הזאת: (מתוך המסמך)
יוזמים: חברי הכנסת
נחמן שי
איתן כבל
מירי רגב
עינת וילף
מצטרפים: חברי הכנסת
אלי אפללו
שלמה מולה
ניצן הורוביץ
יואל חסון
רונית תירוש
אריה אלדד
אורית זוארץ
יוזמים: חברי הכנסת
נחמן שי
איתן כבל
מירי רגב
עינת וילף
מצטרפים: חברי הכנסת
אלי אפללו
שלמה מולה
ניצן הורוביץ
יואל חסון
רונית תירוש
אריה אלדד
אורית זוארץ
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
Brendan ו gimm
לידיעתכם העברתי דוא"ל מפורט עם הפנייה לשרשור זה עם העתק לעופר לאור לכתבת ערוץ 10 נגה ניר נאמן שהכינה את הכתבה הזאת לפני כשנה:
http://www.youtube.com/arierotman#p/u/3/7L-kotaXPWw
עופר וגם אני מופיעים בכתבה ויש לציין כי מצב הקליטה באזור שלי ברמת השרון לא השתנה מאז, מה שכן לאחר שהתאמתי את מערכת הקליטה בבניין הקליטה תקינה.
לידיעתכם העברתי דוא"ל מפורט עם הפנייה לשרשור זה עם העתק לעופר לאור לכתבת ערוץ 10 נגה ניר נאמן שהכינה את הכתבה הזאת לפני כשנה:
http://www.youtube.com/arierotman#p/u/3/7L-kotaXPWw
עופר וגם אני מופיעים בכתבה ויש לציין כי מצב הקליטה באזור שלי ברמת השרון לא השתנה מאז, מה שכן לאחר שהתאמתי את מערכת הקליטה בבניין הקליטה תקינה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
gimm
היתה תחלופה של תקשורת ביני לבין המשרד על בסיס הנושא הזה לפני כמה חודשים והם נשבעו לי שם שהם בפירוש לא ממליצים להעלים את האנטנות. בקיצור, לא דובים ולא יער.
הדרך היחידה לקדם את זה היא הדרך של אריה.
לצערי אני לא אופטימי. במיוחד בת"א, רמת גן ובגבעתיים לדעתי ירימו את הכפפה הזו מהר מאוד.
היתה תחלופה של תקשורת ביני לבין המשרד על בסיס הנושא הזה לפני כמה חודשים והם נשבעו לי שם שהם בפירוש לא ממליצים להעלים את האנטנות. בקיצור, לא דובים ולא יער.
הדרך היחידה לקדם את זה היא הדרך של אריה.
לצערי אני לא אופטימי. במיוחד בת"א, רמת גן ובגבעתיים לדעתי ירימו את הכפפה הזו מהר מאוד.
עושה רושם שכמו במקרים רבים אחרים במדינה יד ימין לא יודעת מיד שמאל. זה קורה בתוך הרשות השניה (הצהרות מנשה סמירה מול ציטוטים מהסוג שאריה הביא) וכנראה זה קיים גם במשרד התקשורת. ושוב כמו בתחומים אחרים חברי הכנסת המסכנים מוזנים באינפורמציה שגויה ואינטרסנטית ונרתמים שלא בטובתם ליוזמות חסרות כל הגיון.
יש לקוות שהדרך של אריה תניב פירות. היה טוב בנוסף לפנות באופן ישיר לחברי הכנסת האמורים כדי להעמיד אותם על טעותם, מי מאיתנו שיש לו את הקשרים הנכונים או מספרי הטלפון (לי אין). אני משוכנע שהיוזמה הזו לא נובעת מתוך רשעות לשמה אלא התגלגלה כטרגדיה של טעויות מתוך אי הבנה בחומר - ולכן יש סיכוי שההגיון ינצח לשם שינוי, אם נשכיל ללחוץ במקומות הנכונים.
יש לקוות שהדרך של אריה תניב פירות. היה טוב בנוסף לפנות באופן ישיר לחברי הכנסת האמורים כדי להעמיד אותם על טעותם, מי מאיתנו שיש לו את הקשרים הנכונים או מספרי הטלפון (לי אין). אני משוכנע שהיוזמה הזו לא נובעת מתוך רשעות לשמה אלא התגלגלה כטרגדיה של טעויות מתוך אי הבנה בחומר - ולכן יש סיכוי שההגיון ינצח לשם שינוי, אם נשכיל ללחוץ במקומות הנכונים.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
אני בזמנו פניתי באמצעות דוא"ל למספר ח"כ בנושאים שונים ומעולם לא זכיתי להתיחסות כלשהי אפילו לא תודה קיבלנו, יתכן כי עוזרי הח"כ מסננים את התכתובות?gimm כתב:עושה רושם שכמו במקרים רבים אחרים במדינה יד ימין לא יודעת מיד שמאל. זה קורה בתוך הרשות השניה (הצהרות מנשה סמירה מול ציטוטים מהסוג שאריה הביא) וכנראה זה קיים גם במשרד התקשורת. ושוב כמו בתחומים אחרים חברי הכנסת המסכנים מוזנים באינפורמציה שגויה ואינטרסנטית ונרתמים שלא בטובתם ליוזמות חסרות כל הגיון.
יש לקוות שהדרך של אריה תניב פירות. היה טוב בנוסף לפנות באופן ישיר לחברי הכנסת האמורים כדי להעמיד אותם על טעותם, מי מאיתנו שיש לו את הקשרים הנכונים או מספרי הטלפון (לי אין). אני משוכנע שהיוזמה הזו לא נובעת מתוך רשעות לשמה אלא התגלגלה כטרגדיה של טעויות מתוך אי הבנה בחומר - ולכן יש סיכוי שההגיון ינצח לשם שינוי, אם נשכיל ללחוץ במקומות הנכונים....
בכל מקרה גם אם בסוף יעבור החוק יש דרכים "לעקוף" על ידי שימוש באנטנות "מוסלקות" שלא נראות כמעט.
אלא אם כן ח"כ רוצים לראות מאות אלפי אנטנות חיצוניות המבצבצות ממרפסות וחלונות.
למי לפנות?
לדעתי הכתובת היא פיקוד העורף וזאת תוך התמקדות בנושא של קליטה מתוך מרחבים מוגנים ומקלטים תת קרקעיים המאפיינים מבני מגורים ישנים.arotman כתב:אני בזמנו פניתי באמצעות דוא"ל למספר ח"כ בנושאים שונים ומעולם לא זכיתי להתיחסות כלשהי אפילו לא תודה קיבלנו, יתכן כי עוזרי הח"כ מסננים את התכתובות?gimm כתב:עושה רושם שכמו במקרים רבים אחרים במדינה יד ימין לא יודעת מיד שמאל. זה קורה בתוך הרשות השניה (הצהרות מנשה סמירה מול ציטוטים מהסוג שאריה הביא) וכנראה זה קיים גם במשרד התקשורת. ושוב כמו בתחומים אחרים חברי הכנסת המסכנים מוזנים באינפורמציה שגויה ואינטרסנטית ונרתמים שלא בטובתם ליוזמות חסרות כל הגיון.
יש לקוות שהדרך של אריה תניב פירות. היה טוב בנוסף לפנות באופן ישיר לחברי הכנסת האמורים כדי להעמיד אותם על טעותם, מי מאיתנו שיש לו את הקשרים הנכונים או מספרי הטלפון (לי אין). אני משוכנע שהיוזמה הזו לא נובעת מתוך רשעות לשמה אלא התגלגלה כטרגדיה של טעויות מתוך אי הבנה בחומר - ולכן יש סיכוי שההגיון ינצח לשם שינוי, אם נשכיל ללחוץ במקומות הנכונים....
בכל מקרה גם אם בסוף יעבור החוק יש דרכים "לעקוף" על ידי שימוש באנטנות "מוסלקות" שלא נראות כמעט.
אלא אם כן ח"כ רוצים לראות מאות אלפי אנטנות חיצוניות המבצבצות ממרפסות וחלונות....
הבעיה היא שבפיקוד העורף, כמו שאר הצבא, אין עם מי לדבר. כאשר התחלתי התכתבות מול הרשויות השונות (מרכז שלטון מקומי, רשות מקומית, פיקוד העורף, הרשות השנייה ו- האגודה לתרבות הדיור) הבנתי שיש צורך להתמקצע בתחום משחק הפינג פונג היות וזה שם המשחק.
יפה עשית שציינת את העניין הזה, וזו הנקודה המרכזית שאני נוהג לחזור עליה בפני כל -gimm כתב:...ועיקרון זה הוא אנלוגי לחלוטין (התפשטות גלים אלקטרומגנטיים באוויר בשידורי UHF, בשני המקרים)...
האנטנות מיועדות אך ורק לקלוט גלי רדיו בתחום ה-UHF, ומכיוון שגם השידורים האנלוגיים וגם השידורים הדיגיטליים משודרים על גבי גלים אלו, יוצא שהאנטנה פועלת באופן זהה בשתי השיטות, ולכן הטענה שאינן נדרשות עוד, איננה נכונה מהפן המקצועי.
זאת, יחד עם הטענה של Brendan בנוגע לקשיי קליטה במרחבים מוגנים בשעת חירום, הן שתי הטענות המרכזיות שיש להחדיר לראשם של מקבלי ההחלטות...
כנראה שאין מנוס מלציין אותן שוב ושוב ושוב כמו תוכי, עד שיקלט אצל מישהו...
*** עדכון ***
עדכון:
ח"כ איתן כבל הודה לי על המכתב וביקש להודיע שהוא מעביר את המכתב לח"כ נחמן שי שהוא יוזם הצעת החוק.
בשם ח"כ נחמן שי, קיבלתי תשובה מהעוזרת הפרלמנטרית שלו, כרמל שנקר, אשר כותבת:
"קיבלתי את פנייתך.
הנושא שהעלית לגבי המשך השימוש באנטנות הטלוויזיה בהחלט נלקח בחשבון במהלך עבודתנו על הצעת החוק, אולם אנו סבורים כי החשיבות שבהסרת המפגע הסביבתי (האנטנות שאינן בשימוש) רבה.
בניסוח ההצעה עלו כמה רעיונות לעניין זה, בין היתר עלתה האפשרות ליצור מנגנון פטור לחובת ההסרה למי שיראה כי האנטנה עדיין בשימוש. בשלב זה (שהוא עוד מאוד מוקדם בתהליך) לא הכנסנו את הוראת הפטור. אולם במידת הצורך היא תוסף בהמשך הליך החקיקה."
------------------------------------------------
ח"כ איתן כבל הודה לי על המכתב וביקש להודיע שהוא מעביר את המכתב לח"כ נחמן שי שהוא יוזם הצעת החוק.
בשם ח"כ נחמן שי, קיבלתי תשובה מהעוזרת הפרלמנטרית שלו, כרמל שנקר, אשר כותבת:
"קיבלתי את פנייתך.
הנושא שהעלית לגבי המשך השימוש באנטנות הטלוויזיה בהחלט נלקח בחשבון במהלך עבודתנו על הצעת החוק, אולם אנו סבורים כי החשיבות שבהסרת המפגע הסביבתי (האנטנות שאינן בשימוש) רבה.
בניסוח ההצעה עלו כמה רעיונות לעניין זה, בין היתר עלתה האפשרות ליצור מנגנון פטור לחובת ההסרה למי שיראה כי האנטנה עדיין בשימוש. בשלב זה (שהוא עוד מאוד מוקדם בתהליך) לא הכנסנו את הוראת הפטור. אולם במידת הצורך היא תוסף בהמשך הליך החקיקה."
------------------------------------------------