שאלה לגבי מכשירי UPSCALE חיצוניים
-
logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מה אתם יודעים על כאלו?
ברשותי מסך LCD 32''. ברוב הסרטים אני צופה דרך המחשב בחיבור DVI, בשביל ה UPSCALING של כרטיס המסך לרזולוציה של ה LCD (והתמונה נראית נהדר). על מכשיר ה DVD, בחיבור קומפוננט או S-VIDEO התמונה נראית רע למדי.
לכן, כדי שיהיה לי מכשיר נוח עם שלט, אני שוקל או לקנות OPPO, או לחסוך כסף (מה גם שכבר יש לי מכשיר DVD טוב למעט העובדה שאין לו UPSCALING) ולקנות מכשיר שיחובר ל DVD הנוכחי ויבצע UPSCALE, מעין פרוססור חיצוני, כמו אלו:
http://cgi.ebay.com/Super-TV-Video-to-V ... dZViewItem
http://cgi.ebay.com/HDTV-Component-Vide ... dZViewItem
http://cgi.ebay.com/AV-S-Video-Componen ... dZViewItem
מישהו מכיר, נתקל, שמע? האם שווה משהו?
ברשותי מסך LCD 32''. ברוב הסרטים אני צופה דרך המחשב בחיבור DVI, בשביל ה UPSCALING של כרטיס המסך לרזולוציה של ה LCD (והתמונה נראית נהדר). על מכשיר ה DVD, בחיבור קומפוננט או S-VIDEO התמונה נראית רע למדי.
לכן, כדי שיהיה לי מכשיר נוח עם שלט, אני שוקל או לקנות OPPO, או לחסוך כסף (מה גם שכבר יש לי מכשיר DVD טוב למעט העובדה שאין לו UPSCALING) ולקנות מכשיר שיחובר ל DVD הנוכחי ויבצע UPSCALE, מעין פרוססור חיצוני, כמו אלו:
http://cgi.ebay.com/Super-TV-Video-to-V ... dZViewItem
http://cgi.ebay.com/HDTV-Component-Vide ... dZViewItem
http://cgi.ebay.com/AV-S-Video-Componen ... dZViewItem
מישהו מכיר, נתקל, שמע? האם שווה משהו?
למה להשתמש במכשיר DVD אם אתה מסוגל להציג DVD ממחשב
לגבי שלט לך על נגן THEATERTEK DVD שתומך בכל השלטים הנפוצים של HTPC באופן מלא עם הרחבות
לגבי שלט לך על נגן THEATERTEK DVD שתומך בכל השלטים הנפוצים של HTPC באופן מלא עם הרחבות
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
אם המטרה בעיקר לעשות UPSCALE ל-DVD אז עדיף DVD כמו OPPO.
אם גם טלויזיה זה סיפור, המכשירים היפים הללו לא יתנו לך דבר (הם די גרועים).
אם גם טלויזיה זה סיפור, המכשירים היפים הללו לא יתנו לך דבר (הם די גרועים).
-
logankungfu
- חבר ותיק

המטרה היא רק לבצע UPSCALE לסרטי DVD ו DVIX. אנחנו לא צופים בטלוויזיה כלל.
אם המכשירים האלה גרועים אז בעצם נגמר הסיפור..
אז עוד שאלה ברשותכם: האם קניית OPPO תיתן ברמת התמונה (עם מעבד פרוג'ה המפורסם) משהו מעבר למה שכרטיס המסך נותן ב DVI עם דרייברים של Nvidia Pure Video וכדומה? כיום, עם הדרייבר הזה, הכרטיס (BFG 6800 Ultra) נותן תמונה ב DVD שנראית ממש בהיי דפנישן (השוויתי עם סרטי היי דף אמיתיים שיש לי, והמרחק לא מאוד גדול. כיף אמיתי לצפות. יש לציין שלכן המעבר לתמונה של DVD אנלוגי ב S-VIDEO או קומפוננט ממש צורם לי בעין). האם ה OPPO יתן יותר?
ושאלה נוספת: עכשיו עם הופעתם (סוף סוף) של DVDים המבצעים UPSCALE ל 1080i, עם יציאת HDMI או DVI כמו הדגם החדש של סוני (על אף הלינק הישראלי אין מדובר במוצר מדבקה, הוא קיים באתרי מכירות רבים בחו"ל):
http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=1440# , האם שווה להזמין מחו"ל OPPO?
יש לציין שאת הסוני הנ"ל אני יכול להשיג במחיר שלא יעלה על מחיר הייבוא של ה OPPO. כמו כן, אני בטוח שבקרוב יופיעו עוד כמו פטריות אחרי הגשם.
האם ה OPPO היה מילת קסם בתקופה לא רחוקה בה UPSCALING עלה 6K, וכעת הוא מכשיר רגיל, או שעדיין יש לו משהו שלאחרים אין (צ'יפ של פרוג'ה?)?
אם המכשירים האלה גרועים אז בעצם נגמר הסיפור..
אז עוד שאלה ברשותכם: האם קניית OPPO תיתן ברמת התמונה (עם מעבד פרוג'ה המפורסם) משהו מעבר למה שכרטיס המסך נותן ב DVI עם דרייברים של Nvidia Pure Video וכדומה? כיום, עם הדרייבר הזה, הכרטיס (BFG 6800 Ultra) נותן תמונה ב DVD שנראית ממש בהיי דפנישן (השוויתי עם סרטי היי דף אמיתיים שיש לי, והמרחק לא מאוד גדול. כיף אמיתי לצפות. יש לציין שלכן המעבר לתמונה של DVD אנלוגי ב S-VIDEO או קומפוננט ממש צורם לי בעין). האם ה OPPO יתן יותר?
ושאלה נוספת: עכשיו עם הופעתם (סוף סוף) של DVDים המבצעים UPSCALE ל 1080i, עם יציאת HDMI או DVI כמו הדגם החדש של סוני (על אף הלינק הישראלי אין מדובר במוצר מדבקה, הוא קיים באתרי מכירות רבים בחו"ל):
http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=1440# , האם שווה להזמין מחו"ל OPPO?
יש לציין שאת הסוני הנ"ל אני יכול להשיג במחיר שלא יעלה על מחיר הייבוא של ה OPPO. כמו כן, אני בטוח שבקרוב יופיעו עוד כמו פטריות אחרי הגשם.
האם ה OPPO היה מילת קסם בתקופה לא רחוקה בה UPSCALING עלה 6K, וכעת הוא מכשיר רגיל, או שעדיין יש לו משהו שלאחרים אין (צ'יפ של פרוג'ה?)?
- oferlaor
- מנהל

אם אתה רואה סרטי DVD באיכות שאתה כבר מאוד מרוצה בה, אז למה לרעות בשדות זרים?
-
logankungfu
- חבר ותיק

אולי אלו שדות ירוקים יותר?
אני רוצה גם את הנוחות של DVD עם שלט, ואם יש יתרונות בתחום עיבוד התמונה- מה טוב.
לכן אני שואל, וכאן אני מעוניין בתשובה אובייקטיבית, בניגוד לנהוג, למשל, בפורום אודיו.
תתייחס לזה כאילו שאלתי אם האיכות בקומפוזיט או ה DVI קרובה. אז כן, יכול להיות שאני מרוצה מהקומפוזיט, אבל הייתי רוצה לדעת מה יש עוד.
אז מה אתם יכולים לספר לי?
אני רוצה גם את הנוחות של DVD עם שלט, ואם יש יתרונות בתחום עיבוד התמונה- מה טוב.
לכן אני שואל, וכאן אני מעוניין בתשובה אובייקטיבית, בניגוד לנהוג, למשל, בפורום אודיו.
תתייחס לזה כאילו שאלתי אם האיכות בקומפוזיט או ה DVI קרובה. אז כן, יכול להיות שאני מרוצה מהקומפוזיט, אבל הייתי רוצה לדעת מה יש עוד.
אז מה אתם יכולים לספר לי?
אני חוזר
תנסה THEATERTEK DVD עם שלט של מיקרוסופט MCE למשל
קישור נמצא בסקירת מוצרים
לדעתי דורש SP2 כי על SP1 לא רץ אצלי.
תנסה THEATERTEK DVD עם שלט של מיקרוסופט MCE למשל
קישור נמצא בסקירת מוצרים
לדעתי דורש SP2 כי על SP1 לא רץ אצלי.
-
logankungfu
- חבר ותיק

תודה עדי, יתכן וזה מה שיהיה.
ובכל זאת, מישהו יכול לענות לי לשתי השאלות האחרונות ששאלתי?
ובכל זאת, מישהו יכול לענות לי לשתי השאלות האחרונות ששאלתי?
דרך אגב התקנתי את BYREMOTE HIP וזה אוטמטי יודע לשלוט על נגן POWERDVD עם MCE REMOTE
זה גם פתרון נוח ומאוד זול לשלט+בקרה. כזכור גם IMON מציע פתרון כזה בצמוד לשלט שלו אבל MCE REMOTE הרבה יותר שימושי וחובה בMCE
זה גם פתרון נוח ומאוד זול לשלט+בקרה. כזכור גם IMON מציע פתרון כזה בצמוד לשלט שלו אבל MCE REMOTE הרבה יותר שימושי וחובה בMCE
הרחב אם תוכל
תן פרטים, היכן ובכמה.logankungfu כתב:יש לציין שאת הסוני הנ"ל אני יכול להשיג במחיר שלא יעלה על מחיר הייבוא של ה OPPO....
השאלה אם גם איכותי יותר מה OPPO מבחינת QA ולא רק איכות תמונה.
-
logankungfu
- חבר ותיק

פרטים-
חנות אלקטרוניקה בשם "סאני אלקטריק" בחיפה, המחיר- כ 1200 ש"ח, שזה בדיוק מחיר ייבוא ה OPPO פלוס מינוס חמישים ש"ח (לא כולל מכס, כך שזה יוצא אפילו זול יותר).
לגבי QA- סביר להניח שהוא לא נופל באיכותו מה OPPO ואף עדיף. אני יודע שיש יוצאים מהכלל, אבל בד"כ מוצרים של סוני אמינים למדי, בעןד ה OPPO, עם כל הכבוד וההייפ מסביבו, הוא עדיין סוג של מוצר מדבקה. גם ידוע לי שה OPPO הקודם של ישראל שבק חיים אחרי זמן קצר (אם כי הוא קיבל החלפה או כסף חזרה, אני לא זוכר, אבל השירות היה מצויין).
חנות אלקטרוניקה בשם "סאני אלקטריק" בחיפה, המחיר- כ 1200 ש"ח, שזה בדיוק מחיר ייבוא ה OPPO פלוס מינוס חמישים ש"ח (לא כולל מכס, כך שזה יוצא אפילו זול יותר).
לגבי QA- סביר להניח שהוא לא נופל באיכותו מה OPPO ואף עדיף. אני יודע שיש יוצאים מהכלל, אבל בד"כ מוצרים של סוני אמינים למדי, בעןד ה OPPO, עם כל הכבוד וההייפ מסביבו, הוא עדיין סוג של מוצר מדבקה. גם ידוע לי שה OPPO הקודם של ישראל שבק חיים אחרי זמן קצר (אם כי הוא קיבל החלפה או כסף חזרה, אני לא זוכר, אבל השירות היה מצויין).
- oferlaor
- מנהל

לא כל נגני UPSCALE דומים.
שום דבר לא מתקרב לאיכות התמונה של OPPO, לדעתי. כמובן שזה לא קונצנזוס (חבר שנתתי לו את המכשיר דווקא לא ראה הבדלים משמעותיים מנגן פשוט יותר של פיוניר).
שום דבר לא מתקרב לאיכות התמונה של OPPO, לדעתי. כמובן שזה לא קונצנזוס (חבר שנתתי לו את המכשיר דווקא לא ראה הבדלים משמעותיים מנגן פשוט יותר של פיוניר).
עפר, יצא לך לבדוק את הסוני הנדון, או שזו הערכה בלבד (ואם כן, כמה היא מבוססת)?oferlaor כתב:לא כל נגני UPSCALE דומים.
שום דבר לא מתקרב לאיכות התמונה של OPPO, לדעתי. כמובן שזה לא קונצנזוס (חבר שנתתי לו את המכשיר דווקא לא ראה הבדלים משמעותיים מנגן פשוט יותר של פיוניר)....
מתי
- oferlaor
- מנהל

אם הייתי בודק את המכשיר לגופו, אז ברור שהייתי כותב זאת...
הערתי הערה כללית שה-OPPO, מבחינת עיבוד תמונה, מגיע לרמות שהאחרים (כולל גדולים בהרבה מהם) לא הגיעו. מס' הצ'יפים בשוק ל-DEINTERLACING הוא קטן מאוד, וסוני מעולם לא השתמשו ב-DCDI (שהוא אחד הטובים בתחום, ובוודאי חזק מאוד ביחס BANG/BUCK).
הערתי הערה כללית שה-OPPO, מבחינת עיבוד תמונה, מגיע לרמות שהאחרים (כולל גדולים בהרבה מהם) לא הגיעו. מס' הצ'יפים בשוק ל-DEINTERLACING הוא קטן מאוד, וסוני מעולם לא השתמשו ב-DCDI (שהוא אחד הטובים בתחום, ובוודאי חזק מאוד ביחס BANG/BUCK).
אז תרשה לי לפשט את השאלה.oferlaor כתב:אם הייתי בודק את המכשיר לגופו, אז ברור שהייתי כותב זאת...
הערתי הערה כללית שה-OPPO, מבחינת עיבוד תמונה, מגיע לרמות שהאחרים (כולל גדולים בהרבה מהם) לא הגיעו. מס' הצ'יפים בשוק ל-DEINTERLACING הוא קטן מאוד, וסוני מעולם לא השתמשו ב-DCDI (שהוא אחד הטובים בתחום, ובוודאי חזק מאוד ביחס BANG/BUCK)....
האם למיטב ידיעתך קיים נגן ברמת ה OPPO (מבחינת עיבוד התמונה סוגי הצ'יפים בהם משתמש) שהוא בר תחרות ל OPPO גם במחיר (כלומר אותו סדר גודל +-)
מתי
- oferlaor
- מנהל