אהלן מחפש אוזניות קשת עד 350 ש"ח
-
shai87
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
האוזניות יהיו בבית תמיד, אחבר אותן למחשב ולפסנתר החשמלי שלי,
ככה שנושא העיצוב שלהן ממש לא על הפרק.
צריך אוזניות יחסית אטומות וחשוב לי הבאסים, יש לי אוזניות INEAR מצוינות אך ללא באסים שולטים וזה די מפריע לי.
חשבתי אולי על HD428, איך הן?
תודה רבה!
ככה שנושא העיצוב שלהן ממש לא על הפרק.
צריך אוזניות יחסית אטומות וחשוב לי הבאסים, יש לי אוזניות INEAR מצוינות אך ללא באסים שולטים וזה די מפריע לי.
חשבתי אולי על HD428, איך הן?
תודה רבה!
- Ilyan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2544
אם אתה הולך לחבר אותן לפסנתר, לא יותר חשוב לאוזניות יהיה מיד טוב לא פחות מבאסים?
-
shai87
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
בהחלט חשוב, אך כרגע אני מנגן שעה-שעתיים ביום רק בסופ"ש.
עם המחשב אני נמצא כל השבוע, ככה חשוב לי באסים סבירים ומעלה.
לדוגמא האוזניות שיש ברשותי לנסיעות, HF5 טובות מאוד כמובן ביחס לתקציב, אבל חסר לי הבאסים שם.
לדוגמא האוזניות שיש ברשותי לנסיעות, HF5 טובות מאוד כמובן ביחס לתקציב, אבל חסר לי הבאסים שם.
- Ilyan
-
- חבר ותיק

אוקיי רק שתדע שעם אוזניות אטומות בתקציב נמוך הבאס ברוב הגדול של המקרים יבוא ע"ח חשבון איכות של המיד, זה נובע האטימה כאמור. ממה שאני מכיר הAKG 518 מתאימות למה שאתה מחפש, אבל קשה לי להמליץ בפה מלא כי הן מאוד לא נוחות. ניתן מעט למתוח את הקשת כך שתלחץ פחות, זה לוקח זמן ולא משפר באופן מאוד משמעותי, אבל זה גם עניין סובייקטיבי. מעבר לזה ניתן גם לשפר את הסאונד עם שכבה של בלו-טאק מאחורי הדרייבר ובקפסולות, זה מאזן את הסאונד.
- שלגון
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2770
גם לי יש HF5, ואני משתמש בו בדרכים לשמוע מוזיקה מה- Cowon D2+ 16G שלי. עניין של טעם, אני לא bass-head.shai87 כתב:בהחלט חשוב, אך כרגע אני מנגן שעה-שעתיים ביום רק בסופ"ש.
לדוגמא האוזניות שיש ברשותי לנסיעות, HF5 טובות מאוד כמובן ביחס לתקציב, אבל חסר לי הבאסים שם....
זה נכון, שהאוזניות האלה לא מצטיינות בבאסים, אבל זאת לא כל התמונה. לפחות במקרה שלי, גם בנגן שלי יש תופעה מוכרת של roll-off של התדרים הנמוכים כאשר מחברים אוזניות עם impedance נמוך (8,16 אוהם). לצורך זה יש מתאמי impedance או מגבר שמתקנים את העניין.
גם בחירה של ear piece שלא אוטמת טוב פוגעת בזה.
לסיכום, אולי אוזניות אחרות לא יפתרו לך את הבעיה. אלא אם כן אנחנו מדברים על אוזניות שמעוותות את הצליל ומגבירות את הבאסים. אבל אז, אולי כדאי פשוט לשחק עם האקווליזר בשביל לתקן את הבעיה.
- Ilyan
-
- חבר ותיק

איך הגעת למסקנה שroll off בבאס של HF4 קשור לנגן? אתה יודע מה עכבת מוצא שלו?
- שלגון
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2770
ה- Cowon D2 נגן פופולרי מאד בקרב הקהל האודיופילי. יש לא מעט דיונים בנושא. הנה שתי דוגמיות:Ilyan כתב:איך הגעת למסקנה שroll off בבאס של HF4 קשור לנגן? אתה יודע מה עכבת מוצא שלו?...
http://rmaa.elektrokrishna.com/Comparis ... 0Loads.htm
http://rmaa.elektrokrishna.com/Comparis ... %20Ohm.htm
תחפש בגוגל cowon d2 rolloff ותמצא המון דיונים באתרים כמו iaudiophile, head-fi ו- anythingbutipod.
- Ilyan
-
- חבר ותיק

מעניין, אם כי אני לא מתרשם מהגרפים האלה של RMAA, הם יותר מדי לינארים ולא תואמים את המציאות (אטימוטיק ER6i יותר באסיות מAtrio M5 למשל).
יש לי אוזניות של 12אום (נופורס NE-7M), מהנגן שלי, cowon S9, אין ספק שהבאס באוקטבה-שתיים האחרונות לא מראה הרבה נוכחות אבל גם כשאני מחבר אותן לדאק שלי (פחות מ-2 אום עכבת מוצא),אחרי השוואת עוצמות) העסק לא ממש משתפר, אז נראה לי שבמקרה הזה האוזניות יותר אשמות.
עם איזה מתאם אתה משתמש?
יש לי אוזניות של 12אום (נופורס NE-7M), מהנגן שלי, cowon S9, אין ספק שהבאס באוקטבה-שתיים האחרונות לא מראה הרבה נוכחות אבל גם כשאני מחבר אותן לדאק שלי (פחות מ-2 אום עכבת מוצא),אחרי השוואת עוצמות) העסק לא ממש משתפר, אז נראה לי שבמקרה הזה האוזניות יותר אשמות.
עם איזה מתאם אתה משתמש?
- GilSt
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 628
סליחה על סטייה מהנושא - איך אתה מחבר את ה COWON לDAC?Ilyan כתב:מעניין, אם כי אני לא מתרשם מהגרפים האלה של RMAA, הם יותר מדי לינארים ולא תואמים את המציאות (אטימוטיק ER6i יותר באסיות מAtrio M5 למשל).
עם איזה מתאם אתה משתמש?...
יש לו יציאה דיגיטאלית?
- Ilyan
-
- חבר ותיק

חח הלוואי, בדקתי אותם בנפרד.