זקוק לרעיון יצרתי מהמחות פה בנוגע לההעברת כבל בין שתי קומות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Playaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 541
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברה

יש איזה עניין שאני פשוט חייב לפתור , אך אין לי רעיון איך ליישם אותו.

אני רכשתי לאחרונה LCD 62" נהדרת לחדר טלויזיה שאני מאוד נהנה ממנה. החסרון היחיד שלה מבחינתי הוא שחיבור ה-USB שלה עושה לי צרות צרורות. אבל לא ניכנס לזה עכשיו, זה לא הנושא.

אני רוצה\צריך\חייב לחבר את המחשב שממוקם בקומה השניה אל הטלויזיה שממוקמת בול מתחתיו. להלן הסכמה:
[img2=550x491]http://img407.imageshack.us/img407/6256/jpgzy.jpg[/img2]

הפתרון הכי פשוט כמובן לקדוח חור ברצפה , להעביר כבל 5 מ' ולסגור עניין. אבל זה לא אלגנטי בכלל.
אני צריך איזה רעיון איך אפשר להעביר אותו במינמום נזק. חשבתי אולי להתעלק על אחד מהשקעים של בזק. אפשר לעשות דבר כזה? אולי לכם יש רעיון כלשהו? :מבולבל:

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

אני לא קבלן, אבל הפתרון "הפשוט" שהצעת לדעתי לא רק שאינו אלגנטי, אלא בעייתי מאד (ניקוז מים וכו').

אין כאן קיצורי דרך. הפתרון הוא להשיג את התוכניות שמראות איפה יש צינורות תקשורת בקירות ולזהות את המסלול הקצר ביותר שמאפשר את ההשחלה שאתה רוצה. גם אם אין תוכניות, חשמלאי מקצועי יוכל לזהות את זה (ע"י התבוננות ו/או ע"י מכשור מתאים).
בכל מקרה, שים לב שאסור להשחיל את הכבל שאתה רוצה בתוך הצנרת שמשמשת להעברת חוטי חשמל, אלא רק בצינורות שמשמשים לתקשורת (טלפון, טלוויזיה, רשת, וכד').
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #3 

הפתרון שהצעת הוא הפתרון הכי מורכב (ועקום) שיש.
הפתרון הקל, מעבירים את הכבל בבית על הקירות עם תופסנים עם מסמרים או תעלה, לא אסטטי אבל קל.

הפתרון הקשה יותר, במידה ויש קירות חיצוניים, קודחים בקיר החיצוני (בזוית כדי שלא יכנס גשם) מוציאים את הכבל מחוץ לבית מהחדר העליון ומכניסים לחדר התחתון וסותמים עם סיליקון את החורים (ככה העברתי אצלי).

הפתרון הקשה, מארתרים נקודת תקשורת קרובה (במידה ויש בכלל) ומנסים להשחיל בה את הכבל.

הפתרון הכי קשה, חוצבים בקיר, מכניסים צינור שרשורי וסותמים.

או שפשוט משתמשים ברשת אלחוטית. 8)
שחר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

דרך תשתית החשמל, כבלים או טלפוניה. אם יש לך אחד מהם בקומה העליונה אז כל חשמלאי יוכל להשתמש בתשתית הקיימת בכדי להעביר חוט משיכה ולהוסיף לך cat 5.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4882
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #5 

לא הבנתי איזה כבל אתה רוצה להעביר...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #6 

אין שום בעייה להתעלק על הנקודות של בזק, זאת כמובן במידה שאין עיקולים בלתי צפויים בצינור וההשחלה יחסית קלה.
סביר להניח שזה הולך אצלך ככה:
נק' בזק בחדר קומה 2----(צינור א)----ארון תקשורת דירתי----(צינור ב)----נק' בזק בסלון קומה 1

אם צינור א וצינור ב, בהם עובר החוט של בזק, קלים להשחלה ואין בהם עיקולים קשים בדרך, אז זו הדרך הכי אלגנטית להעביר את כבל הרשת (חוזר על שאלתו על אופניק, זה מה שאתה רוצה להעביר?).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

ufffnick כתב:לא הבנתי איזה כבל אתה רוצה להעביר...
...
אכן אתה צודק, פותח השרשור לא רשם באיזו צורת תשתית הוא מעוניין ולכן לא ניתן לדעת האם יש להשחיל כבל HDMI, כבל VGA, כבלי AUDIO, כבלי פיקוד\שליטה, כבל USB מאריך או בכלל כבל רשת יחיד לחיסור סטרימר.

בכל זאת כפי שרשמו מעלי ניתן לבצע את ההחשלה דרך תשתיות קיימות אך את זה ניתן לבדוק יחד עם בעל מקצוע או לבד אם יש לך את הציוד הדרוש. במידה ולא תעזר בבעלי מקצוע (זה יכול להיות מהפורום או מדפי זהב).

אני מציע שקודם תרשום איזה ציוד יש לך ומה אתה מנסה להשיג על ידי השחלה זו?

אגב, קידוח בטון זה לא מסובך, ניתן לבצע זאת בפינת החדר עם מקדח 8 או 10 מ"מ.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

loko11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #8 

אפשרי להוציא כבל מתוך ממ"ד?
וזה באמת אפשרי לעשות רשת ביתית (כאבל רשת שמחובר לחדרים דרך הראוטר) לכל הבית?

כמה יעלה בערך עבודה של חשמלאי שיעביר לי את הכבלים הללו?

תודה

Playaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

סלח לי לוקו , אבל זה פשוט חוצפה להתעלק ככה על הדיון שלי. לפחות תודיע שאתה בעניין אחר.

בכל אופן , תודה חברה על העזרה. לא ציפתי להעינות כזאת. נתתם לי כמה רעיונות ויש קצת התפתחויות.

דבר ראשון , מדובר בכבל HDMI שאותו אני רוצה להעביר. ככה שאני מניח שזה אפילו יותר מסובך ממה שחשבתם.
להעביר את הכבל בתוך הבית באמצעות תפסנים וכו' לא אפשרי לחלוטין.
מכיוון שמדובר בכבל - HDMI אני מניח שזה פוסל את ההצעה של ההעברת הכבל בקיר החיצוני , לא? מבחינת מזג אוויר (שמש ישירה , גשם , רוחות וכו')
מה שכן ,עשיתי בדיקה עם החשמלי שלנו , וגילתי שיש נישה שאולי תאפשר לי להוריד את הכבל ממש קרוב לחדר טלוויזיה - שזה מצויין! הסיבוך היחיד הוא שבאופציה הזו אני אצטרך כבל של כ-20 מ'... של HDMI....
זה נובע מכך שאני פשוט צריך לעשות עיקוף עם הכבל בכל חדר , גם בחדר של המחשב וגם בחדר טלוויזיה, מכיוון שיש דלת שמפרעיה לי להעביר ישירות . אם היה לי אפשרות להעביר איכשהו מעל\מתחת לפתח הדלת בצורה נורמלית (יש למישהו רעיון לגבי זה?) אז האורך של הכבל היה צונח ל-10 מ' בלבד - ואז מבחינתי זה יהיה פנטסטי.
גם בירננו את האופציה של ניצול התעלה של בזק , וירדנו מזה מיד.

מה דעתכם בעניין?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #10 

loko11 כתב:אפשרי להוציא כבל מתוך ממ"ד?
וזה באמת אפשרי לעשות רשת ביתית (כאבל רשת שמחובר לחדרים דרך הראוטר) לכל הבית?

כמה יעלה בערך עבודה של חשמלאי שיעביר לי את הכבלים הללו?

תודה
...
אפשר להוציא כבל ממ"ד בתנאי שהצינור לא סתום עם סיליקון. אם כן אתה אלול להסתבך עם חציבות בקיר.
כמה עולה? תלוי מה אתה צריך בדיוק. לרוב תוכל לקבל הצעות מחי לאחר ביקור טכנאי בביתך.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #11 

Playaz כתב:סלח לי לוקו , אבל זה פשוט חוצפה להתעלק ככה על הדיון שלי. לפחות תודיע שאתה בעניין אחר.

בכל אופן , תודה חברה על העזרה. לא ציפתי להעינות כזאת. נתתם לי כמה רעיונות ויש קצת התפתחויות.

דבר ראשון , מדובר בכבל HDMI שאותו אני רוצה להעביר. ככה שאני מניח שזה אפילו יותר מסובך ממה שחשבתם.
להעביר את הכבל בתוך הבית באמצעות תפסנים וכו' לא אפשרי לחלוטין.
מכיוון שמדובר בכבל - HDMI אני מניח שזה פוסל את ההצעה של ההעברת הכבל בקיר החיצוני , לא? מבחינת מזג אוויר (שמש ישירה , גשם , רוחות וכו')
מה שכן ,עשיתי בדיקה עם החשמלי שלנו , וגילתי שיש נישה שאולי תאפשר לי להוריד את הכבל ממש קרוב לחדר טלוויזיה - שזה מצויין! הסיבוך היחיד הוא שבאופציה הזו אני אצטרך כבל של כ-20 מ'... של HDMI....
זה נובע מכך שאני פשוט צריך לעשות עיקוף עם הכבל בכל חדר , גם בחדר של המחשב וגם בחדר טלוויזיה, מכיוון שיש דלת שמפרעיה לי להעביר ישירות . אם היה לי אפשרות להעביר איכשהו מעל\מתחת לפתח הדלת בצורה נורמלית (יש למישהו רעיון לגבי זה?) אז האורך של הכבל היה צונח ל-10 מ' בלבד - ואז מבחינתי זה יהיה פנטסטי.
גם בירננו את האופציה של ניצול התעלה של בזק , וירדנו מזה מיד.

מה דעתכם בעניין?
...
תחשוב על רעיון של משדר\מקלט שמעביר את השידור של HDMI על גבי CAT5E וככה אתה יכול להעביר יותר מ20 מטר ותוכל לחסוך בקידוחים גדולים ומסובכים וניתן גם להעביר את הכבל מבחוץ (עם צינורות כמובן).
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #12 

סליחה שאני בוטה, אבל אם היה לך מספיק כסף לקנות מסך של 62", אתה סתם מסבך לעצמך את החיים עם העברת כבל ה-HDMI. גם אם תעביר אותו בסוף, זה מאוד מאוד לא נוח לעבוד ככה.
בהנחה שלא נכנסת לחובות מול השוק האפור בקניית המסך, עדיף לך להשקיע עוד קצת ממון בקניית HTPC או סטרימר שיישב בחדר הטלוויזיה והעברה פשוטה של כבל רשת דרך הצינורות הקיימים של בזק בדירה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #13 

נראה לי שלא חשבת לעומק על הנושא .... איך בדיוק תבצע את השליטה על המחשב מהקומה הראשונה באמצעות HDMI ?
או שאתה מתכוון לתזז את הילדים ?? :wink:

הפיתרון הנכון ביותר הוא סטרימר , ואז את יכול לרכוש שני מתאמי רשת על רשת החשמל ולפתור לך את כל הבעיות ... והחציבות ...
ב 1000 ש"ח +- אתה סוגר את הפינות (Y)

Playaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

דווקא זה ממש לא הבעיה. יש לי סט אחלוטי מיותר , שקולט בלי בעיה את המחשב מלמטה. זה היתרון שהמחשב כל כך קרוב לטלויזיה וחבל לי לא לנצל את זה.
אני מתכוון גם לקנות טוייסטיק אלחוטי למספר משחקים שאני רוצה להריץ מלמטה , ואפילו יש אפליקציה לאייפון שמאפשרת לשלוט לא רע על המחשב בכלל.

הייתי קונה סטרימר , במידה והוא באמת היה פתרון ראוי. סטרימר לא יוכל להריץ לי משחקים , סטרימר לא יוכל להריץ סרטיי בלו-ריי מלאים של 30 GB באופן אלחוטי (אפילו על מתאמי חשמל אולי, אבל בנוגע לזה אני לא בטוח) ככה שאם אני אצטרך להוציא כבל חזרנו לנקודת ההתחלה.

זה נכון שאני יכול לקנות HTPC , אבל אני מעדיף לחבר את המחשב הנוכחי שלי מלמעלה. סה"כ הרעיון בא לי מכיוון שהם כ"F קרובים , כך שחבל לי לא לנצל את זה.

jablonk
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #15 

סליחה אם אני מטעה יתקנו אותי פה המומחים אבל יש מעבירים שנכנסים לשקע החשמל ומעבירים רשת על תשתית החשמל. הם מעבירים 200mbps וזה אמור להספיק להזרמת תכני hd לא? צריך 2 כאלה אחד בכל קומה וזה יכול לתת פתרון נראה לי
מוסיקה זה סטריאו - לא לערבב

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”