סיכום שלי להתקנה נכונה והצעות ייעול ליס סטרימר
דרך התקנה נכונה של היס סטרימר בווינדוס 7 64 ביט עבור שידור HD:
1. מסירים את כל חבילות הקודקים הקיימות על המחשב
2. מורידים למחשב את תכנת היס סטרימר ומתקינים אותה. שימו לב שהטולבר "מתלבש" אך ורק על אינטרנט אקספלורר 32 ביט או על פיירפוקס - לא על כרום ולא על אקספולרר 64 ביט
3. מורידים למחשב ffdshow ומתקינים. אני בדקתי רק את גירסת 32 ביט, הבנתי שה-64 יכולה לעשות בעיות. מבחינתי גירסת 32 ביט עובדת נהדר על ווינדוס 7 64 ביט.
במהלך ההתקנה יש לסמן את כל הקודקים האפשריים, ולהעביר את קודקי הוידאו ל-Libavcodec. לא לבחור אף אחת מאפשרויות subtitles, normalization וכו' - אין צורך אלא אם כן אתם משתמשים בזה. כתוביות יופיעו בלי קשר דרך הקודקים של הסטרימר.
כמו כן, אין לבחור always skip deblocking
שימו לב שאין למחוק את חבילות הקודקים שמגיעות עם התכנה של היס סטרימר, אלא רק להוסיף את ה-ffdshow ולסמן שם את כל הקודקים. אחרת סרטונים מסוימים או שירותי אינטרנט כגון יוטיוב לא יעבדו
4. אין צורך ב-Haali Media Splitter
5. בתכנת היס סטרימר נכנסים להגדרות ובוחרים HD
6. מי שרוצה לשמוע קבצים עם DTS:
א. ניתן להתקין AC3Filter - נדמה לי - או כל תכנה שמסוגלת להמיר DTS לסטריאו, ולהמיר שם DTS לסטריאו באופן אוטומטי
ב. אחר כך אפשר להיכנס להגדרות אודיו של ffdshow ולהגדיר שסטריאו תמיד יומר לפרו לוג'יק 2 (או לבחור כל פעם ידנית דרך הרסיבר במידה ואפשר)
בשיטה הזאת DTS יומר אוטומטית לחמישה ערוצים וסאב
לא ניסיתי את זה בעצמי, אם מישהו מוצא דרך נוחה להעביר DTS לסטריאו וישר אחר כך לפרו לוג'יק 2, נא לעדכן
7. כמה שיפורים להגדרות של FFDshow, למי שיש מחשב כפול ליבה חזק יחסית:
א. בוידאו -
יש לסמן Dithering והיי קוואליטי קונברסן לידו
יש לבטל את כל האפשרויות תחת Trade quality for performance, אבל להשאיר מסומן את soft telecine
בקודקים, ללחוץ עם כפתור ימין על אחד הקודקים ולהעביר את "כל הקודקים היציבים" ל-Libavcodec.
בקודק H.264 יש לבטל את הבחירות של:
Skip Deblocking when safe
Always skip deblocking
במקרה ולאחר מכן הסרטים מגמגמים אפשר להחזיר skip when safe ואם הם עדיין מגמגמים אז always skip. זה יוריד קצת את איכות התמונה ויכול להיות שרק סרטים מסויימים ידרשו זאת ואחרים לא - אז לא לשכוח אחרי שרואים סרט בעייתי להוריד שוב את הסימונים עבור שאר הסרטים. שימו לב שגמגום זה קפיצות קטנות בפריימים ולא גלגל טעינה - לגלגל טעינה יש פתרון אחר.
ב-RGB conversion איפה שיש אפשרות לשנות ל"אוטו".
במקום בו אין אפשרות ל"אוטו": מי שמעביר לטלוויזיה לשנות אאוטפוט לבלס בהתאם - לבדוק אחר כך שהשחורים ואפורים מוצגים נכון. אצלי לא נראה שיש הבדל, אבל ייתכן ויש כאן רק אפשרות "נכונה" אחת
אני מזכיר, סאבטייטלס לא צריך להיות מסומן
ב. באודיו: מי שרוצה להשמיע את מה שהוא מקבל (סטרייט) לשנות במיקסר ל-same as input, אחרת - לפי מספר הרמקולים שלכם (ולא לשכוח לסמן LFE אם יש)
באודיו אין צורך וגם לא נכון להעביר את כל הקודקים היציבים ל-libavcodec
באאוטפוט - לסמן הכל תחת pass through
תחת אאוטפוט פורמט לסמן 16 ביט ו-24 ביט, לא לסמן את שאר הביטים. כן לסמן AC3
בצורה הזאת על מחשב ורשת מתאימים היס סטרימר מראה הכל חלק לגמרי או כמעט לגמרי ועובד יפה מאד.
במקרה של סרט כבד מאד (1080p בדחיסה נמוכה) נראה שאפשר ללחוץ pause בשלט כדי לאפשר buffering, אחריו הסרט ייראה בצורה חלקה. זה במקרה שהסרט נתקע במהלך טעינה, במקרה והסרט מגמגם, יש לבצע את הפיתרון עם הדיבלוקינג שמתואר למעלה
כמה הצעות לעתיד:
טולבר - אפשרות בחירה על איזה דפדפן להתקין, כמו כן עדיף בהרבה כפתור יחיד ולא טולבר.
בעיה אפשרית נוספת בטולבר היא שלפחות נראה שהוא מתקין את עצמו על הדפדפן פעמיים
רזולוציה - כרגע הסטרימר תמיד משדר על 720p (כשהממיר במצב אוטומט) או על 1080i (כשהממיר על מצב 1080i). זה דומה לאיך שהויאודי של יס עובד, וזה לא קשור לרזולוציה המקורית של הקובץ. במצב אוטומט גם קבצים ברזולוציה נמוכה וגם קבצים של 1080p ישודרו ב-720, במצב 1080i גם קבצים של 720 ישודרו ב-1080i.
שיפור רציני יהיה לתת לממיר אופציה של הוצאת 1080p - ככה קבצי 1080p יעברו המרה אחת פחות בדרך וישודרו במלוא האיכות שלהם - ולאפשר לאוטומט להוציא קבצים של המחשב באיכות המקורית שלהם ולא תמיד ב-720
מחיקת קישורי יוטיוב - כרגע אי אפשר, אני בטוח שזה יסודר בקרוב
כתוביות - אין כרגע שום אפשרות לקבוע את הגודל והפונט של הכתוביות, או את סדר הפיסוק (עברית/אנגלית). לא רק זה, כרגע הכתוביות מוצגות בענק ובפונט מכוער
הוספת אופציה הגדלת/הקטנת תמונה באמצעות השלט
לינקים של הסטרימר (וויינט, וואלה וכו') - לשפר איכות, מהירות ומגוון, להוסיף את הסדרות מאתר יס (ב-HD)
להוסיף שירותים (גרובשארק, אתרים נוספים)
סה"כ שירות מצוין, כמובן שבייחוד אם הוא יהיה בחינם. אם לא, מקווה שהמחיר יהיה הוגן (אני חושב שסביב החמישה שקלים לחודש זה טוב)
1. מסירים את כל חבילות הקודקים הקיימות על המחשב
2. מורידים למחשב את תכנת היס סטרימר ומתקינים אותה. שימו לב שהטולבר "מתלבש" אך ורק על אינטרנט אקספלורר 32 ביט או על פיירפוקס - לא על כרום ולא על אקספולרר 64 ביט
3. מורידים למחשב ffdshow ומתקינים. אני בדקתי רק את גירסת 32 ביט, הבנתי שה-64 יכולה לעשות בעיות. מבחינתי גירסת 32 ביט עובדת נהדר על ווינדוס 7 64 ביט.
במהלך ההתקנה יש לסמן את כל הקודקים האפשריים, ולהעביר את קודקי הוידאו ל-Libavcodec. לא לבחור אף אחת מאפשרויות subtitles, normalization וכו' - אין צורך אלא אם כן אתם משתמשים בזה. כתוביות יופיעו בלי קשר דרך הקודקים של הסטרימר.
כמו כן, אין לבחור always skip deblocking
שימו לב שאין למחוק את חבילות הקודקים שמגיעות עם התכנה של היס סטרימר, אלא רק להוסיף את ה-ffdshow ולסמן שם את כל הקודקים. אחרת סרטונים מסוימים או שירותי אינטרנט כגון יוטיוב לא יעבדו
4. אין צורך ב-Haali Media Splitter
5. בתכנת היס סטרימר נכנסים להגדרות ובוחרים HD
6. מי שרוצה לשמוע קבצים עם DTS:
א. ניתן להתקין AC3Filter - נדמה לי - או כל תכנה שמסוגלת להמיר DTS לסטריאו, ולהמיר שם DTS לסטריאו באופן אוטומטי
ב. אחר כך אפשר להיכנס להגדרות אודיו של ffdshow ולהגדיר שסטריאו תמיד יומר לפרו לוג'יק 2 (או לבחור כל פעם ידנית דרך הרסיבר במידה ואפשר)
בשיטה הזאת DTS יומר אוטומטית לחמישה ערוצים וסאב
לא ניסיתי את זה בעצמי, אם מישהו מוצא דרך נוחה להעביר DTS לסטריאו וישר אחר כך לפרו לוג'יק 2, נא לעדכן
7. כמה שיפורים להגדרות של FFDshow, למי שיש מחשב כפול ליבה חזק יחסית:
א. בוידאו -
יש לסמן Dithering והיי קוואליטי קונברסן לידו
יש לבטל את כל האפשרויות תחת Trade quality for performance, אבל להשאיר מסומן את soft telecine
בקודקים, ללחוץ עם כפתור ימין על אחד הקודקים ולהעביר את "כל הקודקים היציבים" ל-Libavcodec.
בקודק H.264 יש לבטל את הבחירות של:
Skip Deblocking when safe
Always skip deblocking
במקרה ולאחר מכן הסרטים מגמגמים אפשר להחזיר skip when safe ואם הם עדיין מגמגמים אז always skip. זה יוריד קצת את איכות התמונה ויכול להיות שרק סרטים מסויימים ידרשו זאת ואחרים לא - אז לא לשכוח אחרי שרואים סרט בעייתי להוריד שוב את הסימונים עבור שאר הסרטים. שימו לב שגמגום זה קפיצות קטנות בפריימים ולא גלגל טעינה - לגלגל טעינה יש פתרון אחר.
ב-RGB conversion איפה שיש אפשרות לשנות ל"אוטו".
במקום בו אין אפשרות ל"אוטו": מי שמעביר לטלוויזיה לשנות אאוטפוט לבלס בהתאם - לבדוק אחר כך שהשחורים ואפורים מוצגים נכון. אצלי לא נראה שיש הבדל, אבל ייתכן ויש כאן רק אפשרות "נכונה" אחת
אני מזכיר, סאבטייטלס לא צריך להיות מסומן
ב. באודיו: מי שרוצה להשמיע את מה שהוא מקבל (סטרייט) לשנות במיקסר ל-same as input, אחרת - לפי מספר הרמקולים שלכם (ולא לשכוח לסמן LFE אם יש)
באודיו אין צורך וגם לא נכון להעביר את כל הקודקים היציבים ל-libavcodec
באאוטפוט - לסמן הכל תחת pass through
תחת אאוטפוט פורמט לסמן 16 ביט ו-24 ביט, לא לסמן את שאר הביטים. כן לסמן AC3
בצורה הזאת על מחשב ורשת מתאימים היס סטרימר מראה הכל חלק לגמרי או כמעט לגמרי ועובד יפה מאד.
במקרה של סרט כבד מאד (1080p בדחיסה נמוכה) נראה שאפשר ללחוץ pause בשלט כדי לאפשר buffering, אחריו הסרט ייראה בצורה חלקה. זה במקרה שהסרט נתקע במהלך טעינה, במקרה והסרט מגמגם, יש לבצע את הפיתרון עם הדיבלוקינג שמתואר למעלה
כמה הצעות לעתיד:
טולבר - אפשרות בחירה על איזה דפדפן להתקין, כמו כן עדיף בהרבה כפתור יחיד ולא טולבר.
בעיה אפשרית נוספת בטולבר היא שלפחות נראה שהוא מתקין את עצמו על הדפדפן פעמיים
רזולוציה - כרגע הסטרימר תמיד משדר על 720p (כשהממיר במצב אוטומט) או על 1080i (כשהממיר על מצב 1080i). זה דומה לאיך שהויאודי של יס עובד, וזה לא קשור לרזולוציה המקורית של הקובץ. במצב אוטומט גם קבצים ברזולוציה נמוכה וגם קבצים של 1080p ישודרו ב-720, במצב 1080i גם קבצים של 720 ישודרו ב-1080i.
שיפור רציני יהיה לתת לממיר אופציה של הוצאת 1080p - ככה קבצי 1080p יעברו המרה אחת פחות בדרך וישודרו במלוא האיכות שלהם - ולאפשר לאוטומט להוציא קבצים של המחשב באיכות המקורית שלהם ולא תמיד ב-720
מחיקת קישורי יוטיוב - כרגע אי אפשר, אני בטוח שזה יסודר בקרוב
כתוביות - אין כרגע שום אפשרות לקבוע את הגודל והפונט של הכתוביות, או את סדר הפיסוק (עברית/אנגלית). לא רק זה, כרגע הכתוביות מוצגות בענק ובפונט מכוער
הוספת אופציה הגדלת/הקטנת תמונה באמצעות השלט
לינקים של הסטרימר (וויינט, וואלה וכו') - לשפר איכות, מהירות ומגוון, להוסיף את הסדרות מאתר יס (ב-HD)
להוסיף שירותים (גרובשארק, אתרים נוספים)
סה"כ שירות מצוין, כמובן שבייחוד אם הוא יהיה בחינם. אם לא, מקווה שהמחיר יהיה הוגן (אני חושב שסביב החמישה שקלים לחודש זה טוב)
- elfoncrack
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני משתמש יחסית חדש,היום רק נסיתי את ה YES STREAMER,
וכבר נתקלתי במספר בעיות כמו כולם !
חלק מהפתרונות שהצגתה פה בהחלט עזרו,אז תודה מראש,
בכל מקרה,
יש לי מחשב נייד,שאני מחובר לרשת דרך הWIFI ...
והוא לא מראה לי את השם של המחשב בממיר,
בתוכנה הוא מציג שהמחשב מחובר,רק בממיר זה לא מראה כלום,
עכשיו במחשב רגיל,לא נייד,הכל בסדר ,הוא מראה שאני מחובר,רק לוקח לו זמן להראות בממיר את המחשב...
שאת זה גם נסיתי לפתור בעזרת הפתירון של להכנס ל SERVIES ולעשות RESTART ועדיין כלום..הזמן פעולה נשאר אותו דבר,צריך לחכות ואז המחשב מופיע אחרי 5-10 דקות בממיר,
אממ וזהו ,זה הכל,אני אשמח לעזרה,תודה!
בכל מקרה,
עכשיו במחשב רגיל,לא נייד,הכל בסדר ,הוא מראה שאני מחובר,רק לוקח לו זמן להראות בממיר את המחשב...
שאת זה גם נסיתי לפתור בעזרת הפתירון של להכנס ל SERVIES ולעשות RESTART ועדיין כלום..הזמן פעולה נשאר אותו דבר,צריך לחכות ואז המחשב מופיע אחרי 5-10 דקות בממיר,
אממ וזהו ,זה הכל,אני אשמח לעזרה,תודה!
ויאודי עובד?elfoncrack כתב:אני משתמש יחסית חדש,היום רק נסיתי את ה YES STREAMER,
בכל מקרה,
אממ וזהו ,זה הכל,אני אשמח לעזרה,תודה!...
ניסית לנתק ולהחזיר את הממיר לחשמל?
ניסית להסיר ולהתקין מחדש את כל התוכנות הקשורות לסטרימר?
לאחר ניסיון עם כל מיני קבצים, יש קבצי 720p (אולי גם אחרים, לא יודע) שמנוגנים באופן מקרטע לא משנה מה עושים.
מדובר בקבצים שמנוגנים היטב במחשב אבל מקרטעים ומגמגמים בסטרימר.
זה משהו שצריך לפתור
בעיה נוספת: הרצה קדימה ואחורה ממש לא עובדת - כמו גם נגן מנקודת הצפיה האחרונה
מדובר בקבצים שמנוגנים היטב במחשב אבל מקרטעים ומגמגמים בסטרימר.
זה משהו שצריך לפתור
בעיה נוספת: הרצה קדימה ואחורה ממש לא עובדת - כמו גם נגן מנקודת הצפיה האחרונה
- elfoncrack
-
- חבר שרק התחיל

דווקא 720p רץ מעולה אצלי 
- elfoncrack
-
- חבר שרק התחיל

יש לי בעיה עם סרט אחד,שלוחצים על הכתפור הצהוב לבדוק את הכתוביות,אז הוא לא מראה "עברית",
הוא מראה SSW , ובכלל התרגום שהורדתי זה SRT..
אה ושכחתי לציין,
הוא מראה את הכתוביות הפוכות.
הוא מראה SSW , ובכלל התרגום שהורדתי זה SRT..
אה ושכחתי לציין,
הוא מראה את הכתוביות הפוכות.