הגיע תורי - המלצות למערכת קולנוע ביתית חדשה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

שלום,

בשעה טובה אני מתכנן לקנות מערכת קולנוע ביתית, בפעם הראשונה. כיום יש לי סאונד בר נחמד אבל לא יותר מזה ולכן אני מתחיל מאפס.
מאחר ואני רוצה שתהיה לי בסופו של דבר מערכת טובה ולא רוצה להתפשר יותר מדי, החלטתי לעשות את הקניה בחלקים, כל פעם להקציב סכום לחלק אחר.
מאחר ואני מתחיל מאפס, אני מאמין שהחלק הראשון הוא לקנות רסיבר ורמקולים קדמיים, התקציב אמור להיות בסביבות ה-5000 שקל.

1. רסיבר - מאחר ואני רוצה מערכת טובה בסופו של דבר, אני לא רוצה להתפשר כאן (ברמת כניסה-ביניים)וחשבתי על אחד מהדגמים החדשים שגם כוללים שימוש ברשת ביתית ושליטה מאייפון.
האפשרויות שראיתי הן yamaha 671, onkyo 609, pioneer 921/1021.
הנטיה כרגע (לפני ששמעתי) היא לכיוון הימהה, מבחינת קלות תפעול, כיול ונוחות, אבל זאת רק התרשמות מקריאה ולא מנסיון, אז אשמח להמלצות/עצות כאן.

2. רמקולים - המטרה היא מערכת עבור סרטים וסדרות בעיקר, אבל אני אשמח לכך שאוכל להנות גם ממוזיקה באיכות טובה מפעם לפעם, לכן לאחר שקראתי לא מעט שרשורים, חשבתי על שילוב של רמקולים רצפתיים. בכל מקרה הסלון הוא לא גדול מדי, לכן עדיפות לרצפתיים פחות מסיביים.
בתחום הזה אין לי מושג כלל ולכן כל המלצה שתתאים לתקציב הנשאר, תהיה נהדרת.

3. סראונד - תתאפשר חריגה בתקציב במעט, אם יש רעיון לרמקולי סראונד זולים וטובים שיספיקו לפחות עד השדרוג הבא, כדי שאוכל לקבל חווית סראונד כבר מההתחלה.

הסלון הוא לא גדול, כ-3 מטר אורך (מהספה לטלוויזיה) וכ-4 מטר רוחב, עם המשך למטבח (אין ממש הפרדה, רק שולחן בר בין הסלון למטבח שהוא עוד 2 מטר בערך ברוחב.).
אני כמובן רוצה ללכת לשמוע כי זה מה שקובע בסוף, אבל אשמח לבוא עם איזה ידע מוקדם לפני, כדי שאדע במה להתמקד ומה האפשרויות שלי בתקציב הנ"ל.

אני רוצה חדש :-) לכן יד שניה לא כל כך רצוי אבל אין לי בעיה עם הזמנה מחו"ל, אם זה מוזיל משמעותית.

תודה רבה לעוזרים.

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

לדעתי בשביל רצפתיים טובים ללא סאב תצטרך לעלות את התקציב שלך (גם אם תזמין מחול).
נסה לשמוע לכמה מדפיים טובים (לדוגמא של מוניטור אודיו, וורפדיל, דאלי). בנוסף, הייתי יורד ברמה של הרסיבר (578 של אונקיו, 571 ימאה וכו') בתקציב של סה"כ מערכת עד 10000.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

כמה נקודות לשיקולך:

>> רצפתיים סבירים מתחילים בכ-3,000 ש"ח (למשל וורפידייל דיאמונד 10.5 או 10.6, מוניטור אודיו M4, מישן MX3 וכיו"ב...)
לדעתי שווה בהחלט לשקול גם רמקולים מדפיים בתור קדמיים (למשל מוניטור אודיו BX2 או אפילו RX1, אקוסטיק אנרג'י AELITE-1, דאלי לקטור 2 או 3, B&W 686 וכיו"ב...) כי בחירה זו תאפשר לך לקבל יותר תמורה למחיר בתקציב הנתון, ובפרט אם תשלב סאב במערכת (מה שמומלץ בחום רב היות והיא מיועדת בסופו של דבר בעיקר לק"ב...) - מדפיים איכותיים בשילוב סאב טוב יתחרו בכבוד רב ברמקול רצפתי שעולה אותו דבר כמו המדפיים!

>> אתה בהחלט תוכל לחסוך סכום לא מבוטל (כמה מאות עד כמה אלפי ש"ח) אם תבצע את הרכישה בחו"ל - לדוגמה, ה-671 של ימאהה עולה בארץ כ-4,000 ש"ח, בעוד שביבוא אישי מארה"ב אתה יכול להשיג אותו בכ-$540 באמאזון, או בכ-$350(!!!) ב-www.newegg.com אם אתה נרשם לאתר ומשתמש בקוד שמצויין בדף המוצר. בגלל שצריך גם להעמיס עלויות מיסוי והובלה על המחירים הללו, החיסכון של ה-$200 ברכישה ב-NEWEGG הופך לחיסכון של כ-1,000 ש"ח בסה"כ!! בהערכה גסה, רכישה מאמאזון תחסוך כ-500 ש"ח מול מחירי הארץ (חשוב לזכור שצריך לרכוש גם ממיר מתח מתאים אם קונים מגבר בארה"ב...), ואילו רכישה בדיל של NEWEGG תחסוך כ-1,500 ש"ח מול המחיר בארץ.
בכל נוגע לרמקולים, גם כאן יש הזדמנות לחיסכון משמעותי, אך רכישת רמקולים בארה"ב מגבילה אותך מאוד מבחינת המבחר העומד לרשותך, מכיוון שיש הרבה מאוד פירמות אירופאיות בתחום שפשוט לא משתלם לייבא מארה"ב - אם אתה בכל זאת שוקל לייבא רמקולים מארה"ב, מומלץ לבחון פירמות אמריקאיות כגון פולק אודיו וקליפש...

* לא הייתי רץ לימאהה 671 רק כי הוא נראה לך נוח יותר... לעניות דעתי הרבה יותר חשוב לבחון איזה שילוב של רסיבר ורמקולים נשמע לך הכי טוב ולא לקנות שום דבר "על הנייר".

>> אם התקציב הוא 5,000 ש"ח לרסיבר וקדמיים, הייתי משקיע כשליש מכך ברסיבר (מה שפחות או יותר מוריד אותך בשתי דרגות מהרמה של הרסיברים שעליה הסתכלת אם אתה מתכנן לרכוש את המכשיר בארץ..!), וכשני-שליש ברמקולים.

>> אופציה לרמקולי סראונד טובים בתקציב קטן יחסית היא המורל SP1 - זוג עולה כ-700 ש"ח...

>> חשוב לזכור שאם המטרה היא ביצועים טובים בקולנוע ביתי, אז כדאי לתת דגש בתקציב הנתון לסנטר ולסאב איכותיים, מכיוון שאלה הרמקולים שבאים הכי הרבה לידי ביטוי ביישומים של ק"ב! חשוב להתאים את הסנטר לרמקולים הקדמיים, ובמקרה של הסאב, ההתאמה לא חשובה, ואפשר למצוא דילים מעולים לסאבים משובחים במיוחד (למשל HSU ו-Elemental Design) בתקציב לא גבוה בארה"ב.

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

קודם כל תודה על התשובות המושקעות!

דבר שני, אומנם אמרתי שלא ארצה להתפשר יותר מדי, אבל הכוונה היא עדיין לרמת כניסה-ביניים. המטרה היא לבנות מערכת חדשה ראשונית ולאחר שכל הרכיבים יהיו במקום, הדבר הבא יהיה שדרוג כל חלק לרמות גבוהות יותר, אבל זה עוד רחוק :)

לגבי התקציב, אם באמת מדובר ברסיבר מחו"ל שיעלה בסביבות ה-2500 שקל, אפשר להשאיר כ-3000 שקל לרצפתיים (חריגה סבירה) כמו שאמרת, לא?
בכל מקרה רשמתי לעצמי את האפשרויות ברצפתיים וגם במדפיים, יכול להיות רעיון טוב ביחד עם סאב, השאלה היא האם מדפיים+סאב יכנסו לתקציב?
האם במוזיקה זו גם תהיה אופציה טובה לעומת הרצפתיים?

לגבי הפירמות האמריקאיות, יש דגמים מסויימים?

אני כמובן יודע שסאב וסנטר הם חיוניים לק"ב, אבל כמו שאמרתי זאת המטרה בחלקים, הם יכנסו לשדרוג הבא ובינתיים הרמקולים הקדמיים "יחפו" על כך עד כמה שאפשר.
לגבי הרמקולי סראונד, בהחלט חשבתי על האופציה של המורל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

בהחלט אפשר לדעתי להתכנס לתקציב עם חריגה קטנה אם אתה קונה רסיבר בדיל טוב בארה"ב (הדיל של ימאהה שציינתי לעיל או האונקיו 609 שעולה רק $380 באמאזון...)

מדפיים איכותיים בהחלט יכולים להתחרות ברצפתיים באותו סדר גודל של תקציב, בעיקר בזכות העובדה שאתה יכול בד"כ "לקפוץ" בדרגה אחת של איכות באותו כסף אם אתה הולך על מדפיים במקום על רצפתיים. אופציה נוספת היא כאמור לקנות מדפיים+סאב במקום רצפתיים, אבל אני לא בטוח לגבי שמירת מסגרת התקציב באופציה הזאת אם אתה מעוניין בסאב איכותי (אלה מתחילים בכ-2,000 ש"ח, מה שמגביל אותנו למדפיים סבירים ותו לא אם אנחנו נשארים במסגרת תקציב של 3,000 ש"ח לרמקולים...) - מקסימום כפי שאמרת תמיד אפשר להתפשר קצת על התוצאה בשלב כזה או אחר וללכת על מדפיים איכותיים עכשיו אפילו שהם לא יהיו טובים כמו רצפתיים, אם לוקחים בחשבון שבטווח הבינוני-ארוך ברגע שתשקיע בסאב איכותי אז תרוויח פעמיים! ;)

לדוגמה, אם ניקח רמקול רצפתי של מוניטור אודיו מסדרת הברונזה של החברה, דגם ה-BX5 עולה משהו כמו 4,500 ש"ח. באותו מחיר אפשר לקנות את ה-RX2 מסדרת הסילבר של אותה החברה - רמקול מדפי שלעניות דעתי הוא טוב משמעותית מהרצפתי הנ"ל..!
מצד שני, אפשר ללכת על רמקול מדפי כדוגמת ה-BX2 מאותה סדרת הברונזה של הרצפתי הנ"ל, ולקבל כמעט בדיוק את אותו הרמקול, רק בפחות מחצי מחיר (כ-2,000 ש"ח)!

בשלב הזה הכי טוב שתקשיב לכמה סדרות של רמקולים מאלה שצויינו לעיל, תוך השוואה בין רצפתיים למדפיים כמובן גם בין חברות שונות. סביר להניח שבסטריאו תשים לב להבדלים משמעותיים יותר בין הרצפתיים למדפיים, אבל אם תשלב סאב טוב עם המדפיים תראה שהפערים נעלמים ולפעמים אפילו מתהפכים לטובת המדפיים!

באשר לרמקולים האמריקאיים, בתקציב שלך שווה לבחון את ה-TSi300 הרצפתיים של פולק אודיו (או מדפיים מאותה הסדרה או מסדרת ה-RTi הגבוהה יותר), ואת סדרת ה-Reference של קליפש (הרצפתיים מסומנים ב-RF והמדפיים ב-RB).

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

שוב תודה רבה, בהחלט יש לי כמה דברים לבדוק (Y)
וכנראה זה גם יענה לי על השאלה העתידית של במה להשקיע בחלק ב' - כנראה שסאב.. :)

CCHAOSS
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

אם אתה באמת מתכוון לייבוא מחו"ל חכה ובדוק את המחירים בבלאק פריידי...הצעה קטנה

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

CCHAOSS כתב:אם אתה באמת מתכוון לייבוא מחו"ל חכה ובדוק את המחירים בבלאק פריידי...הצעה קטנה
...
כן, חשבתי על זה... יש מקומות מיוחדים שכדאי לבדוק לקראת התאריך?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

CCHAOSS כתב:אם אתה באמת מתכוון לייבוא מחו"ל חכה ובדוק את המחירים בבלאק פריידי...הצעה קטנה
...
(Y) (Y) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”