בשעה טובה אני מתכנן לקנות מערכת קולנוע ביתית, בפעם הראשונה. כיום יש לי סאונד בר נחמד אבל לא יותר מזה ולכן אני מתחיל מאפס.
מאחר ואני רוצה שתהיה לי בסופו של דבר מערכת טובה ולא רוצה להתפשר יותר מדי, החלטתי לעשות את הקניה בחלקים, כל פעם להקציב סכום לחלק אחר.
מאחר ואני מתחיל מאפס, אני מאמין שהחלק הראשון הוא לקנות רסיבר ורמקולים קדמיים, התקציב אמור להיות בסביבות ה-5000 שקל.
1. רסיבר - מאחר ואני רוצה מערכת טובה בסופו של דבר, אני לא רוצה להתפשר כאן (ברמת כניסה-ביניים)וחשבתי על אחד מהדגמים החדשים שגם כוללים שימוש ברשת ביתית ושליטה מאייפון.
האפשרויות שראיתי הן yamaha 671, onkyo 609, pioneer 921/1021.
הנטיה כרגע (לפני ששמעתי) היא לכיוון הימהה, מבחינת קלות תפעול, כיול ונוחות, אבל זאת רק התרשמות מקריאה ולא מנסיון, אז אשמח להמלצות/עצות כאן.
2. רמקולים - המטרה היא מערכת עבור סרטים וסדרות בעיקר, אבל אני אשמח לכך שאוכל להנות גם ממוזיקה באיכות טובה מפעם לפעם, לכן לאחר שקראתי לא מעט שרשורים, חשבתי על שילוב של רמקולים רצפתיים. בכל מקרה הסלון הוא לא גדול מדי, לכן עדיפות לרצפתיים פחות מסיביים.
בתחום הזה אין לי מושג כלל ולכן כל המלצה שתתאים לתקציב הנשאר, תהיה נהדרת.
3. סראונד - תתאפשר חריגה בתקציב במעט, אם יש רעיון לרמקולי סראונד זולים וטובים שיספיקו לפחות עד השדרוג הבא, כדי שאוכל לקבל חווית סראונד כבר מההתחלה.
הסלון הוא לא גדול, כ-3 מטר אורך (מהספה לטלוויזיה) וכ-4 מטר רוחב, עם המשך למטבח (אין ממש הפרדה, רק שולחן בר בין הסלון למטבח שהוא עוד 2 מטר בערך ברוחב.).
אני כמובן רוצה ללכת לשמוע כי זה מה שקובע בסוף, אבל אשמח לבוא עם איזה ידע מוקדם לפני, כדי שאדע במה להתמקד ומה האפשרויות שלי בתקציב הנ"ל.
אני רוצה חדש
תודה רבה לעוזרים.