שלום,
לפני הכל, אני די בור בכל הנוגע למערכות שמע וקולנוע ביתי.
אני מעוניין להשקיע סכום צנוע (1000-1200 ש"ח) במערכת סבירה ופשוטה. השימוש הינו חיבור לטלוויזיה בסלון, לטובת שמיעת מוזיקה, צפיה בסרטים ובסדרות (הטלוויזיה מחוברת למחשב סלוני ומאגדת בתוכה את תכני המוזיקה שלי).
ההתלבטות היא בין 5 רמקולים איכותיים יותר, לבין מערכת סבירה הכוללת מגבר. במידה ואני רוכש רק רמקולים, האם אפשר יהיה לחברם למחשב / לטלוויזיה? האם בכלל מערכת של 5.1 מתאימה לשמיעת מוזיקה?
ראיתי את המערכת הבאה שנראית כמו פתרון סביר (למרות שאין לי ממש צורך ב-dvd) -
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=791687
מה דעתכם? תודה על הזמן...
מערכת קולנוע ביתית פשוטה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
הבעיה עם מערכות משולבות היא שב-99% מהמקרים אין להן כניסות למקורות מבחוץ, למעט כניסה אנאלוגית (RCA סטריאופוני אדום/לבן פשוט) בודדת.
זה אומר למשל שאם אתה רוצה להזרים לא רק מוזיקה, אלא גם סרטים מהמחשב ל-TV, אתה לא תוכל לשמוע אותם בסראונד, כנ"ל לגבי שמיעה בסראונד מהממיר או מכל מקור חיצוני אחר (סטרימר, בלו-ריי, XBOX וכיו"ב...)
כמו-כן, מערכת 5.1 הבנוייה מרמקולים קטנים (נקראים גם סאטליטים) צריכה להיות מאיכות מאוד גבוהה כדי להשמיע מוזיקה "כמו שצריך". לצורך העניין, איכות מאוד גבוהה = 4,000-5,000 ש"ח ומעלה..!
במקרה שלך, הייתי ממליץ או לנסות ולמצוא משהו איכותי יותר מיד שנייה (שם תמיד ניתן לקבל יותר תמורה לכסף מאשר בחנות!), או על מערכת רמקולים מוגברים למחשב, למשל הלוג'יטק Z5500.
זה אומר למשל שאם אתה רוצה להזרים לא רק מוזיקה, אלא גם סרטים מהמחשב ל-TV, אתה לא תוכל לשמוע אותם בסראונד, כנ"ל לגבי שמיעה בסראונד מהממיר או מכל מקור חיצוני אחר (סטרימר, בלו-ריי, XBOX וכיו"ב...)
כמו-כן, מערכת 5.1 הבנוייה מרמקולים קטנים (נקראים גם סאטליטים) צריכה להיות מאיכות מאוד גבוהה כדי להשמיע מוזיקה "כמו שצריך". לצורך העניין, איכות מאוד גבוהה = 4,000-5,000 ש"ח ומעלה..!
במקרה שלך, הייתי ממליץ או לנסות ולמצוא משהו איכותי יותר מיד שנייה (שם תמיד ניתן לקבל יותר תמורה לכסף מאשר בחנות!), או על מערכת רמקולים מוגברים למחשב, למשל הלוג'יטק Z5500.