מערכת קולנוע ביתית פשוטה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
rz500 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

לפני הכל, אני די בור בכל הנוגע למערכות שמע וקולנוע ביתי.

אני מעוניין להשקיע סכום צנוע (1000-1200 ש"ח) במערכת סבירה ופשוטה. השימוש הינו חיבור לטלוויזיה בסלון, לטובת שמיעת מוזיקה, צפיה בסרטים ובסדרות (הטלוויזיה מחוברת למחשב סלוני ומאגדת בתוכה את תכני המוזיקה שלי).

ההתלבטות היא בין 5 רמקולים איכותיים יותר, לבין מערכת סבירה הכוללת מגבר. במידה ואני רוכש רק רמקולים, האם אפשר יהיה לחברם למחשב / לטלוויזיה? האם בכלל מערכת של 5.1 מתאימה לשמיעת מוזיקה?

ראיתי את המערכת הבאה שנראית כמו פתרון סביר (למרות שאין לי ממש צורך ב-dvd) -
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=791687

מה דעתכם? תודה על הזמן...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

הבעיה עם מערכות משולבות היא שב-99% מהמקרים אין להן כניסות למקורות מבחוץ, למעט כניסה אנאלוגית (RCA סטריאופוני אדום/לבן פשוט) בודדת.

זה אומר למשל שאם אתה רוצה להזרים לא רק מוזיקה, אלא גם סרטים מהמחשב ל-TV, אתה לא תוכל לשמוע אותם בסראונד, כנ"ל לגבי שמיעה בסראונד מהממיר או מכל מקור חיצוני אחר (סטרימר, בלו-ריי, XBOX וכיו"ב...)

כמו-כן, מערכת 5.1 הבנוייה מרמקולים קטנים (נקראים גם סאטליטים) צריכה להיות מאיכות מאוד גבוהה כדי להשמיע מוזיקה "כמו שצריך". לצורך העניין, איכות מאוד גבוהה = 4,000-5,000 ש"ח ומעלה..!

במקרה שלך, הייתי ממליץ או לנסות ולמצוא משהו איכותי יותר מיד שנייה (שם תמיד ניתן לקבל יותר תמורה לכסף מאשר בחנות!), או על מערכת רמקולים מוגברים למחשב, למשל הלוג'יטק Z5500.

rz500 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה. לא כל כך מצאתי חנויות שמוכרות את הלוג'יטק מלבד אלקטרו פוטו ב-2000 ש"ח. האם קיים מוצר סביר בעלות נמוכה יותר?
כמו כן - האם חיבור של רמקולים מוגברים למחשב יאפשר שמע גם בטלוויזיה כאשר פועלת על ערוצי dtt?
תודה שוב

rz500 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

ואם כבר - איך אלו?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=451497

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”