בעיות תפעול פטיפון TECHNICS
שלום לכולם
התחדשתי היום בפטיפון טכניקס דגם SL 1950
הפטיפון נשמע נפלא אך יש לו בעיה שלדעתי נובעת מתפעול לא נכון שלי
כאשר הזרוע מגיעה לסוף התקליט, במקום להתרומם ולחזור חזרה, היא חוזרת מבלי להתרומם ( או לא מתרוממת מספיק) תוך ביצוע חריש על התקליט (מזל שזה תקליט שגם ככה התעללו בו רבות לפני שהגיע לידי ויש לי 2 עותקים שלו). אם אני מרים בעצמי את הזרוע ע"י הרמת התושבת בעוד מילמטר שניים אזי היא חוזרת כמו שצריך.
מה ניתן לעשות על מנת לסדר את הבעיה? אם צריך טכנאי, הפטיפון הקנה ברדיו כוכב כך שיש לי אחריות עליו.
התחדשתי היום בפטיפון טכניקס דגם SL 1950
הפטיפון נשמע נפלא אך יש לו בעיה שלדעתי נובעת מתפעול לא נכון שלי
כאשר הזרוע מגיעה לסוף התקליט, במקום להתרומם ולחזור חזרה, היא חוזרת מבלי להתרומם ( או לא מתרוממת מספיק) תוך ביצוע חריש על התקליט (מזל שזה תקליט שגם ככה התעללו בו רבות לפני שהגיע לידי ויש לי 2 עותקים שלו). אם אני מרים בעצמי את הזרוע ע"י הרמת התושבת בעוד מילמטר שניים אזי היא חוזרת כמו שצריך.
מה ניתן לעשות על מנת לסדר את הבעיה? אם צריך טכנאי, הפטיפון הקנה ברדיו כוכב כך שיש לי אחריות עליו.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
הזרוע אמורה להתרומם אוטומטית ולחזור. ייתכן שכיוונון גובה הזרוע במצב העליון שלה לא תקין. אם אתה מרים את הזרוע בעזרת הליפטר שלה ומשאיר אותה למעלה, מה הגובנ שלה מעל התקליט? זה צריך להיות לפחות 5 מ"מ אאל"ט. בכל אופן אפשר לכוונן את גובה ההרמה שלה באמצעות בורג יעודי.
dragon כתב:הזרוע אמורה להתרומם אוטומטית ולחזור. ייתכן שכיוונון גובה הזרוע במצב העליון שלה לא תקין. אם אתה מרים את הזרוע בעזרת הליפטר שלה ומשאיר אותה למעלה, מה הגובנ שלה מעל התקליט? זה צריך להיות לפחות 5 מ"מ אאל"ט. בכל אופן אפשר לכוונן את גובה ההרמה שלה באמצעות בורג יעודי....
אין 5 מ"מ אולי 3 לא יותר כאשר הידית שמפעילה את התושבת היא במקסימום גובה. אבל את אני מרים ביד את התושבת עוד קצת (וזה אפשרי) אפשר להרוויח עוד 1-2 מ"מ.
תמונת תקריב תעזור?
המטרה שלי היא להביא אותו למצב שלא אצטרך בכלל להתעסק עם ידית ההרמה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

3 מ"מ נראה לי קצת נמוך (ואתה אומר שאולי זה אפילו פחות). כנראה צריך לכוונן את הזרוע לגובה יותר גבוה כשהיא מורמת. צריך להיות בורג יעודי לזה ליד בסיס הזרוע, שלעתים מוסתר ע"י מכסה פלסטיק קטן. אם אתה לא מתמצא בזה, קח אותו לחנות שבה קנית שיסדרו את זה.
- shaysharon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 326
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
תתחדש ותהנה! 
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כיוון המשקולת נכון? לא כבד מדי קדימה? השלה מקורית? יכול להיות שהיא גם מוסיפה משקל ולכן הליפטר לא מצליח להרים אותה.
מציע דבר ראשון לכוון למצב של FLOATING, לאחר מכן לנסות שוב, אם זה חוזר ולא מתרומם, עדיף לקחת לשמה
מציע דבר ראשון לכוון למצב של FLOATING, לאחר מכן לנסות שוב, אם זה חוזר ולא מתרומם, עדיף לקחת לשמה
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אם לא שמת לב, העניין כבר בא על פתרונו...JEXY כתב:כיוון המשקולת נכון? לא כבד מדי קדימה? השלה מקורית? יכול להיות שהיא גם מוסיפה משקל ולכן הליפטר לא מצליח להרים אותה.
מציע דבר ראשון לכוון למצב של FLOATING, לאחר מכן לנסות שוב, אם זה חוזר ולא מתרומם, עדיף לקחת לשמה...