גרסה חדשה (ומפתיעה) לתערובת הבית
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
כתזכורת, תערובת "הבית" שלי היתה:
50% הודי פלנטיישן A
30% ברזיל סרדו
20% יאמן מוקה (או אתיופיה יירגצ'ף)
בזמן האחרון, עקב מחסור בברזיל ברמה טובה, הוחלף הברזיל בסנטו-דומינגו.
ההפתעה באה כשניסיתי החלפה של היאמן (שהמלאי שלו הולך ומתדלדל אצלי) ב... קולומביה סופרימו!!
כן, ממש לא התחליף המתבקש ליאמן, אבל ניסיתי.
התערובת, אם כן:
50% הודי פלנטיישן A
30% סנטו-דומינגו
20% קולומביה סופרימו
כבר מההתחלה היה ברור שזה קפה מאד שונה. בקפוצ'ינו הוא ממש נפלא! באספרסו היה צריך ללמוד אותו.
מבחינת פרופיל הקליה, צריך להכנס עוד כמה שניות לפיצוץ שני ולא לחתוך ב-FC לפני תחילת שני כמו שהייתי עושה בעבר.
האתגר האמיתי הגיע מבחינת החליטה. הקפה הזה מאד (אבל מאד) מפונק ורגיש לתנאי חליטה. קל מאד לקלקל אותו עם דוזה/טחינה/דחיסה שסוטים במעט לכל כוון, וגם הוא מאד רגיש לטמפרטורה.
אבל... כשעושים אותו נכון ומדוייק, הקפה הזה הוא הטעים ביותר שטעמתי בבית עד עכשיו. מתיקות בשמיים, מרירות מאד עדינה, חמיצות מאוזנת ונעימה ואינספור טעמים מתפוצצים בפה. אפטרטייסט מעולה, ארוך ועם טעמים נעימים (להבדיל מאפטרטייסט ארוך אבל מגעיל שנשאר לעיתים מתערובות אחרות).
בקיצור - קפה למתקדמים, אבל עם פוטנציאל אדיר.
50% הודי פלנטיישן A
30% ברזיל סרדו
20% יאמן מוקה (או אתיופיה יירגצ'ף)
בזמן האחרון, עקב מחסור בברזיל ברמה טובה, הוחלף הברזיל בסנטו-דומינגו.
ההפתעה באה כשניסיתי החלפה של היאמן (שהמלאי שלו הולך ומתדלדל אצלי) ב... קולומביה סופרימו!!
כן, ממש לא התחליף המתבקש ליאמן, אבל ניסיתי.
התערובת, אם כן:
50% הודי פלנטיישן A
30% סנטו-דומינגו
20% קולומביה סופרימו
כבר מההתחלה היה ברור שזה קפה מאד שונה. בקפוצ'ינו הוא ממש נפלא! באספרסו היה צריך ללמוד אותו.
מבחינת פרופיל הקליה, צריך להכנס עוד כמה שניות לפיצוץ שני ולא לחתוך ב-FC לפני תחילת שני כמו שהייתי עושה בעבר.
האתגר האמיתי הגיע מבחינת החליטה. הקפה הזה מאד (אבל מאד) מפונק ורגיש לתנאי חליטה. קל מאד לקלקל אותו עם דוזה/טחינה/דחיסה שסוטים במעט לכל כוון, וגם הוא מאד רגיש לטמפרטורה.
אבל... כשעושים אותו נכון ומדוייק, הקפה הזה הוא הטעים ביותר שטעמתי בבית עד עכשיו. מתיקות בשמיים, מרירות מאד עדינה, חמיצות מאוזנת ונעימה ואינספור טעמים מתפוצצים בפה. אפטרטייסט מעולה, ארוך ועם טעמים נעימים (להבדיל מאפטרטייסט ארוך אבל מגעיל שנשאר לעיתים מתערובות אחרות).
בקיצור - קפה למתקדמים, אבל עם פוטנציאל אדיר.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
joncafe
- גורו קפה

הקולומביה חמצמץ בהחלט, וגם להודי לא חסר, כך שחמיצות לא חסרה.
השוקולדיות של היאמן אולי טיפה חסרה, אבל הסנטו-דומינגו גם קצת שוקולדי לטעמי.
ייניות אולי באמת אין, אבל השילוב של הקולומביה וההודי נותנים פירותיות חזקה ועשירה.
מתיקות, כמו שכבר אמרתי, יש עכשיו בטירוף - לכל 3 המרכיבים יש מתיקות גבוהה.
השוקולדיות של היאמן אולי טיפה חסרה, אבל הסנטו-דומינגו גם קצת שוקולדי לטעמי.
ייניות אולי באמת אין, אבל השילוב של הקולומביה וההודי נותנים פירותיות חזקה ועשירה.
מתיקות, כמו שכבר אמרתי, יש עכשיו בטירוף - לכל 3 המרכיבים יש מתיקות גבוהה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קולומביה משתפר בקלייה כהה יותר
יש יאמן בפורטופינו - נקרא קפה עדני.
פעם אחרונה קליתי 50 אינדיאן 25% יירגשף ו 25% קולומביה מחר נראה שכבר נטעם אותו.
גם הקפה של סי קפה כזה מפונק בטחינה אבל כשהוא יוצא טוב הוא מצוין
יש יאמן בפורטופינו - נקרא קפה עדני.
פעם אחרונה קליתי 50 אינדיאן 25% יירגשף ו 25% קולומביה מחר נראה שכבר נטעם אותו.
גם הקפה של סי קפה כזה מפונק בטחינה אבל כשהוא יוצא טוב הוא מצוין
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
חפרתי קצת בקפה הירוק בבית, ומצאתי כל מיני דברים מעניינים כמו בורונדי שלא התאפקתי וקליתי מייד (יצא קצת כהה מידי, אבל הרכות והטופי מורגשים בהחלט), שתי שקיות ירגשף מה שאומר שהוא די ישן, קולומבייני יפהפה שיוסי הביא לי במפגש ההוא אצל יונתן (שנה וחצי? ואיזה כיף היה), עוד שקית פלנטיישן, ועוד משהואים שאני לא יודע כי לא כתוב. הולך להיות קפה מעניין בזמן הקרוב, צריך להתחיל לחסל
what's next?
ודאי שקליתי !
יום חמישי האחרון קליתי (ג'ין) את התערובת ,ושישי שבת התפנקנו עליה,חברים משפחה ובעיקר אשתי , שאהבה מאוד,
אני אישית אהבתי ,אך דבר אחד היה חסר מישלמות- האפקט של אחרי שתיית הכוס . - הטעם כפי שכתבתי מעודן ארומתי ומאוזן אבל ,לדעתי חלק מההנאה זה הטעם שנשאר בחיך אחרי השתייה , 10 דקות בערך , ובתערובת הזאת אין את זה .(התערובת נכנסה לפנקס האופציות שהצליחו -לשתיית הפוך)
בעקבות כך ניסיתי תערובת מעט שונה ונראה . . .
40% הודי פלנטיישן A
20% קולומביה סופרימו
20% גאוטאמלה
20% סומטרה מנדלינג
כל זאת בניסיון לחזק מעט
אבל שוב אני עוד יהנה מהתערובת שפירסמתה . חן חן
אני אישית אהבתי ,אך דבר אחד היה חסר מישלמות- האפקט של אחרי שתיית הכוס . - הטעם כפי שכתבתי מעודן ארומתי ומאוזן אבל ,לדעתי חלק מההנאה זה הטעם שנשאר בחיך אחרי השתייה , 10 דקות בערך , ובתערובת הזאת אין את זה .(התערובת נכנסה לפנקס האופציות שהצליחו -לשתיית הפוך)
בעקבות כך ניסיתי תערובת מעט שונה ונראה . . .
40% הודי פלנטיישן A
20% קולומביה סופרימו
20% גאוטאמלה
20% סומטרה מנדלינג
כל זאת בניסיון לחזק מעט
אבל שוב אני עוד יהנה מהתערובת שפירסמתה . חן חן
-
joncafe
- גורו קפה

Re: ודאי שקליתי !
מוזר כי דווקא אני חוויתי אפטרטייסט מצויין וארוך (אם כי עדין ולא אגרסיבי). כמו שכתבתי, התערובת הזו מאד מפונקת ורגישה לתנאי חליטה. תנסה לשחק קצת עם החליטה, אולי להעלות טמפרטורה בשתי מעלות או משהו כזה. גיליתי שטמפרטורה טיפה גבוהה יותר משפרת את הטעם והאפטרטייסט.אקספרסו כתב:דבר אחד היה חסר מישלמות- האפקט של אחרי שתיית הכוס...
אנסה זאת,
כל כך הרבה משתנים יכולים להשפיע , קצת פרטים על הקלייה:
אני נכנסתי לפיצוץ שני 15 שנ' בערך, הקירור אצלי מתבצע ע"י הג'ין 15-20 שניות ואז שופך את הפולים למגש אלומניום(פיצה) שיצא מהמקפיא קפוא .
ובעזרתו מצנן את הפולים , כשהתקררו, נכנסים לתוף פחית מכסה פתוח למחצה 24 שע' ואז אוטם ומשתמש בקפה, 4 ימים לערך שימוש ואוזל המלאי !
זרימת הקפה וטייגר סקין היו מצויינים.
תודה שוב
כל כך הרבה משתנים יכולים להשפיע , קצת פרטים על הקלייה:
אני נכנסתי לפיצוץ שני 15 שנ' בערך, הקירור אצלי מתבצע ע"י הג'ין 15-20 שניות ואז שופך את הפולים למגש אלומניום(פיצה) שיצא מהמקפיא קפוא .
ובעזרתו מצנן את הפולים , כשהתקררו, נכנסים לתוף פחית מכסה פתוח למחצה 24 שע' ואז אוטם ומשתמש בקפה, 4 ימים לערך שימוש ואוזל המלאי !
זרימת הקפה וטייגר סקין היו מצויינים.
תודה שוב
נערך לאחרונה על ידי אקספרסו ב 15/11/2011 11:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
רק מי שלוקח סיכון והולך רחוק מגלה כמה רחוק הוא יכול להגיע. א. אינשטיין
-
joncafe
- גורו קפה

אני חושב שעליתי על הבעיה. כשמגש הפיצה יוצא מהפריזר הוא קר מאד ולחות מיד מתעבה עליו. אתה מרטיב את הפולים בקירור ונראה לי בעייתי. תנסה לשפוך על מגש בטמפרטורת החדר ולנסות קירור אקטיבי עם מאוורר, למשל.
דווקא השימוש במגש בא בעקבות נסיונות שצלחו לא רע בכלל , נכון יש את הלחות שנצמדת למגש הקפוא בתחילה , אך אם ההתקררות הפולים גם לחות זאת מתנדפת ועוזבת והפולים יבשים לגמרי ,כמו המגש שבסוף התהליך די חם .
בקליות סדרתיות אצלי חל שיפור לטובה .
אך אנסה את עצתך בתערובת הנ"ל והעדכן
בקליות סדרתיות אצלי חל שיפור לטובה .
אך אנסה את עצתך בתערובת הנ"ל והעדכן