יעוץ בבחירת רסיבר חדש לחדר!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915

שליחה

שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג קצת את הסאונד בחדר שלי ..
נכון לעכשיו יש לי מערכת ישנה מאוד (Akai) שמשמשת כמגבר עם רמקולים מדפיים ישנים של SONY ss-h3500 6ohm שאמורים להיות איכותים יחסית לרמקולים ישנים, אין לי מושג מה שאר הנתונים שלהם.. ולא ממש הצלחתי למצוא באינטרנט, אבל אני מעוניין למצוא להם רסיבר חדש שיחליף את המערכת הישנה.

הצורך שלי כרגע הוא רסיבר שאליו יחובר ממיר של הוט (בחיבור HDMI\RCA) ומחשב נייד (בחיבור HDMI )
הוידאו שיצא מהרסיבר אמור להתחבר למסך מחשב DELL 2007WFP דרך חיבור קומפוזיט או SVIDEO (בעתיד ישודרג לLCD עם חיבור HDMI)

אני כמובן מחפש רסיבר עם כמה שיותר אופציות לשדרוג בעתיד וכמובן גם כפתור להעברה בין הסאונד של הטלוויזיה לסאונד של המחשב ללא סירבול מיותר.
השימושים שלי הם בעיקר צפייה דרך ממיר הוט וסרטים דרך המחשב, שבד"כ הם 720P ומעלה.

לאחר גישוש קצר במס' חנויות הומלץ לי הרסיבר הבא: Harman Kardan AVR142 ב1000 ש"ח עם 3 שנים אחריות..
וזה נשמע לי דיל טוב, אבלאין לו HDMI שמעביר סאונד דבר שנראה לי יצור לי בעיה בהקשר לצרכים שלי מרסיבר.

אחרי כל המבוא הארוך הזה יש לי כמה שאלות:
1) והאם אסתדר עם הרמקולים הנוכחים שלי כל עוד לא אקרע להם את הצורה? או שאני חייב לשדרג עכשיו גם רמקולים?
2) אחרי דפדוף בפורום הבנתי שקיימים רסיברים שלא יתאימו לצרכי מהבחינה שיש להם HDMI שלא תומך בהעברת סאונד כדוגמת HK avr 142.. איך אני יודע איזה רסיבר תומך או לא ?
3) האם כדאי לי לקחת לשיקול את עניין המפענחים כשאר אני בוחר רסיבר, או שדבר זה מינימליסטי לדעתכם ?
4) ומה אתם אומרים על AVR142 ואם לא אז מה אתם ממליצים לי לקנות?

התקציב שלי הוא 1500+- לרסיבר

נ.ב
אני מבין שביד 2 אוכל למצוא מציאות אבל הבעיה שלי שאינני מבין גדול בעניין ושאני חושש לקנות יד 2 בגלל הצרכים הספציפים שלי לחיבור ממיר/ מחשב וכו'.. ( הצעות יתקבלו בברכה).

תודה מראש בן.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”