איך להציג כתוביות בעברית במסך philips 42PFL4606h?
קניתי את המסך הזה וחיברתי אליו USB עם קובץ avi divx וקובץ srt. בחרתי בתפריט שפת כתוביות עברית אבל הוא מציג רק פסיקים ונקודות שכתובות בתרגום ואת האותיות בעברית הוא לא מציג. זה נראה כה:
.'
, !
(הוא לא מחליף את האותיות שבעברית בג'יבריש או בשפה אחרת או בסימנים- הוא מציג רק את סימני הפיסוק שממופיעים בתרגום)
איך אני יכול לסדר את זה?
תודה רבה מראש וסופ"ש נעים!
.'
, !
(הוא לא מחליף את האותיות שבעברית בג'יבריש או בשפה אחרת או בסימנים- הוא מציג רק את סימני הפיסוק שממופיעים בתרגום)
איך אני יכול לסדר את זה?
תודה רבה מראש וסופ"ש נעים!
וואלה טלויזיה נחמדה. אין לי ניסיון עם LCD אחרים יותר מדי אם כי אני מרגיש ש LCD במחיר שלה צריכה להיות קצת יותר טובה.
בעיות לדוגמא (אחרי שימוש לא רב בשבוע אחד):
1) כשאני רואה סרטי divx דרך ה USB (רק משם ניסיתי) הטלויזיה חותכת\מרחיבה את יחס התמונה במעט ולפני שרואים מעבר ל TAKE הבא רואים פתאום שההקרנה שינת את גודלה. מאוד מעצבן!
2) לא יודע אם זה העובדה שהיא 100 הרץ זה מה שגורם לכך שזה נראה שהשידור הוא ב fast forward קטן (נראה כמו פי 1.1 מהמהירות הרגילה, לא פי 2 או משהו כזה) או שזה בגלל משהו אחר בה אבל זה גם דיי מוזר. אני אבדוק בטלויזיות אחרות של 100 הרץ אם זה נראה לי אותו דבר. אני מדבר על שידורים מכל הסוגים (ממיר, DIVX, HD) ובגלל שגם דרך הממיר זה נראה כאילו ב fast forward אז זה בטוח שלא אמיתי ואיזשהי סוג של אשליה. אבל אשליה מוזרה.
העניין עם הכתוביות עוד בבדיקה. אני אשלח לחברה אימייל ונראה מה הם יגידו...
1) כשאני רואה סרטי divx דרך ה USB (רק משם ניסיתי) הטלויזיה חותכת\מרחיבה את יחס התמונה במעט ולפני שרואים מעבר ל TAKE הבא רואים פתאום שההקרנה שינת את גודלה. מאוד מעצבן!
2) לא יודע אם זה העובדה שהיא 100 הרץ זה מה שגורם לכך שזה נראה שהשידור הוא ב fast forward קטן (נראה כמו פי 1.1 מהמהירות הרגילה, לא פי 2 או משהו כזה) או שזה בגלל משהו אחר בה אבל זה גם דיי מוזר. אני אבדוק בטלויזיות אחרות של 100 הרץ אם זה נראה לי אותו דבר. אני מדבר על שידורים מכל הסוגים (ממיר, DIVX, HD) ובגלל שגם דרך הממיר זה נראה כאילו ב fast forward אז זה בטוח שלא אמיתי ואיזשהי סוג של אשליה. אבל אשליה מוזרה.
העניין עם הכתוביות עוד בבדיקה. אני אשלח לחברה אימייל ונראה מה הם יגידו...
בעיית התרגום
זו אחת הבעיות של פילפס התרגום ואין שום פתרון באופק קראתי על זה בהרבה אתרים זה קצת צובת שטלויזיה כזאת אין עברית ודרך אגב לא ממש מצויינים זאת המוכרים
למי שיש טלויזיה PFL4606 , תגידו איך היא?
אני רוצה לקנות כזות 32''
איך ה100HZ שלה, רואים הבדל בשידורי ספורט?
מישהוא חיבר אותה למחשב ליראות סרטים? איך רואים HD?
P.S. אני אישית לא מתכוון בכלל לחבר USB כי זה טלויזיה לחדר שינה ושם יש לי מחשב, אז הכי טוב לחבר למחשב
אני רוצה לקנות כזות 32''
איך ה100HZ שלה, רואים הבדל בשידורי ספורט?
מישהוא חיבר אותה למחשב ליראות סרטים? איך רואים HD?
P.S. אני אישית לא מתכוון בכלל לחבר USB כי זה טלויזיה לחדר שינה ושם יש לי מחשב, אז הכי טוב לחבר למחשב
תאכלס זה מה שגם אני עושה עכשיו אבל לפעמים - מחבר את המחשב אבל עדיין טלויזיה כזאת יקרה שיש באופציות של שפות התרגום "עברית" זה די מאכזב לראות שזה פשוט שקר!
לגביי האיכות שידור כתבתי למעלה. משהו בה מרגיש מוזר.
סה"כ טלויזיה סבבה - לא הייתי אומר מעולה.
לגביי האיכות שידור כתבתי למעלה. משהו בה מרגיש מוזר.
סה"כ טלויזיה סבבה - לא הייתי אומר מעולה.
קניתי את הטלויזיה הזאת שלשוםIceMan68 כתב:וואלה טלויזיה נחמדה. אין לי ניסיון עם LCD אחרים יותר מדי אם כי אני מרגיש ש LCD במחיר שלה צריכה להיות קצת יותר טובה.
העניין עם הכתוביות עוד בבדיקה. אני אשלח לחברה אימייל ונראה מה הם יגידו......
יש לי בדיוק את אותם בעיות!!!!
לא יודע מה לעשות. אצלי כשאני שם במצב שלמסך רחב אז היא כאילו עושה זום קטן לתמונה, ז''א התמונה נכתכת בצדדים למעלה ולמטה מעט. אם אני שם 16:9 אז בכלל היא מגדילה את התמונה ואם אני שם על מצב שבו הטלויזיה אמורה לשנות לבד את יחס התמונה אז כל חצי דקה היא משנה את יחס בלי שאני בכלל מעביר ערוצים כמו שלך קורה. ואצלי זה קורה בשידור דרך ממיר רגיל של יס. מאצבן מאוד , לא יודע מה לעשות
אני עוד שבועים עובר לממיר יס מקס טוטל של יס , מה אתם אומרים הבעיה תפתר?
IceMan68 איך אתה הצלחתה להתגבר על הבעיות האלה?
גם הבעיה מס' 2 שרשמתה יש לי אבל אני חושב שאם תכבה את HDNM אז היא תעלם
חברים אני חייב עזרה
שמתי את הגרסה האחרונה 2.16 . לא השתפר המצב כלל...
לא התגברתי על הבעיה
לא התגברתי על הבעיה. אם אני רוצה לראות סרט עם תרגום אני מחבר את המחשב.
מעצבן, אבל לא מצאתי פתרון. אני אעדכן עכשיו את התוכנה ואם זה יעזור אני יודיע למרות שאני בספק.
שרלטנים!
מעצבן, אבל לא מצאתי פתרון. אני אעדכן עכשיו את התוכנה ואם זה יעזור אני יודיע למרות שאני בספק.
שרלטנים!
פתרון אפשרי
היי,
יש לי את ה- 32PFL3007 של פיליפס, היא תומכת בכתוביות, אבל לא בעברית ומצאתי פתרון שעשוי לעזור לכם או לכל מי שמתקשה בניגון כתוביות בעברית.
התהליך מבוסס על המרת קובץ הכתוביות מפורמט SRT ל- IDX+SUB, זהו פורמט המורכב מתמונות, בדומה לאופן הצגת הכתוביות ב- DVD, ולכן פותר את בעית השפה.
כנראה שההסבר יהיה מעט ארוך עבור ההגדרה הראשונית של התוכנה, אבל לאחר מכן המרת כל קובץ נעשית בתוך שניות בודדות.
התקנת התוכנה:
===========
1. הורידו את תוכנת ההמרה AviAddXSubs מהלינק הבא:
http://aviaddxsubs.blogspot.com
2. חלצו את הקובץ שהורדתם לתיקייה (התוכנה לא דורשת התקנה)
C:\Program Files\AviAddXSubs
3. לחצו על "המחשב שלי" ונווטו לתיקייה הנ"ל -
בה תראו מספר קבצים עם השם AVIAddXSubs
4. לחצו עם הלחצן הימני של העכבר על קובץ ה- AVIAddXSubs עם האייקון של סליל הקולנוע ובחרו ב"העתק" (Copy).
5. סגרו את התיקייה ושובו אל שולחן העבודה של ווינדוס.
6. לחצו עם הלחצן הימני של העכבר במקום כלשהו על שולחן העבודה ובחרו ב"הדבק קיצור דרך" (Paste shortcut).
הגדרה ראשונית של התוכנה:
===================
1. הפעילו את תוכנת AviAddXSubs בפעם הראשונה.
התוכנה מאפשרת הגדרת מספר פרופילים שונים להמרת כתוביות, עבור שפות שונות וכו',
אנו נשתמש בהגדרה יחידה אבל תרגישו חופשי לנסות לשחק עם שאר ההגדרות
2. עברו ללשונית Configuration 1.
3. סמנו את ההגדרה Idx/Sub(avi,mkv,mp4).
4. בחרו ב- Character Set וב- Language Code את השפה העברית - Hebrew.
5. בהגדרות הגופן אני משתמש ב-
Font: Arial ; Font Size: 34 ; Width: 100% ; bold ; Outline size: 2
תוכלו לשנות ולראות מה מתאים לכם בצורה הטובה ביותר.
6. מצד ימין של החלון מופיעות הגדרות ה- Subtitle Bitmap.
יש הגדרות מוכנות לרזולציות SD בשיטות שידור PAL/NTSC ואם תהיו מעוניינים בהתאמה לרזולוציות HD, בחרו Custom והזינו את הרזולוציה המתאימה.
1280x720 עבור 720p
1920×1080 עבור 1080p
7. הסירות את ה- V מ- Full Screen
והגדירו את SubWidth ל- 87%.
8. את ההגדרה של Subtitle Position חשבו באופן הבא:
Center AT(CP) = (Height-80)/2
Vertical Position (VP) = Width - 30
לדוגמה, עבור 720p:
Height = 1280 ולכן Center AT=(1280-80)/2=600
Width = 720 ולכן Vertical Position = (720-30)=690
זו הגדרה חשובה, אחרת הכתוביות יצאו באמצע המסך או מחוץ לגבולותיו
9. עברו ללשונית Configuration 2
בטלו את ה- V מ-
YUV values at idx/sub color palette
אם תשימו לב שלאחר יצירת הכתוביות בפעם הראשונה, הצבע שלהן שגוי (לא לבן) החזירו את ה- V.
המרת הכתוביות:
============
דבר ראשון, לכל מי שהגיעו עד כאן, קבלו ח"ח
באופן כללי, הסתיימו ההגדרות של התוכנה, תוכלו לשחק איתן אם התוצאה לא תמצא חן בעיניכם.
כמה הערות וטיפים -
1. המרת קובץ הכתוביות מתבצעת על ידי גרירת קובץ הסרט או על ידי גרירת קובץ הכתוביות בפורמט SRT אל אייקון התוכנה שעל שולחן העבודה.
התוכנה תפתח וכדי להתחיל להתחיל בהמרה יהיה עליכם ללחוץ על Start.
אם לא שיניתם את תיקיית היעד, תהליך ההמרה יארוך שניות בודדות, וקבצי הכתוביות החדשים יופיעו באותה תיקייה של הקבצים המקוריים.
2. במידה שתגררו את קובץ הסרט, על הכתוביות להיות באותה תיקייה ובאותו שם של קובץ הסרט: MyMovie.mkv, MyMovie.srt
3. ניתן לגרור מספר קבצי סרטים או כתוביות בבת אחת אל אייקון התוכנה והם יומרו אחד אחרי השני בצורה סדרתית
(אין צורך לגרור קבצי סרטים (mkv/avi) וקבצי כתוביות (srt) של אותו סרט, מספיק סוג אחד).
4. על ידי גרירת קובץ הסרט ניתן ליצור כתוביות עבור מס' קונפיגורציות שונות בתוכנה -
MyMovie.srt יומר על פי ההגדרות של SUB1 בתוכנה
MyMovie-2.srt יומר על פי ההגדות של SUB2
וכו'
באופן זה ניתן ליצור מיד כתוביות בכמה שפות.
הצגה בטלויזיה:
===========
1. לאחר המרת הכתוביות באמצעות התוכנה, יווצרו שני קבצי כתוביות חדשים עם הסיומות idx ו- sub.
2. שנו את שמות קבצי הכתוביות כך שיהיו כמו שם הקובץ של הסרט ודאגו ש- 3 הקבצים יהיו באותה תיקייה -
MyMovie.mkv
MyMovie.idx
MyMovie.sub
3. בטלויזיה עצמה, עברו על האפשרויות במסך בחירת הכתוביות עד שתגיעו לקובץ בעברית -
בטלוויזיה שלי זו תמיד האפשרות התחתונה ביותר והיא תמיד נקראת undefiend language או משהו בסגנון הזה,
לכן אין צורך לדאוג אם אתם לא רואים שכתוב ממש Hebrew, פשוט עברו על האפשרויות.
זהו,
תם ונשלם המדריך (הלא כל כך) קצר.
מקווה שאחרי כל הכתיבה, לפחות מישהו יצליח להפיק תועלת מהתהליך.
בהצלחה.
יש לי את ה- 32PFL3007 של פיליפס, היא תומכת בכתוביות, אבל לא בעברית ומצאתי פתרון שעשוי לעזור לכם או לכל מי שמתקשה בניגון כתוביות בעברית.
התהליך מבוסס על המרת קובץ הכתוביות מפורמט SRT ל- IDX+SUB, זהו פורמט המורכב מתמונות, בדומה לאופן הצגת הכתוביות ב- DVD, ולכן פותר את בעית השפה.
כנראה שההסבר יהיה מעט ארוך עבור ההגדרה הראשונית של התוכנה, אבל לאחר מכן המרת כל קובץ נעשית בתוך שניות בודדות.
התקנת התוכנה:
===========
1. הורידו את תוכנת ההמרה AviAddXSubs מהלינק הבא:
http://aviaddxsubs.blogspot.com
2. חלצו את הקובץ שהורדתם לתיקייה (התוכנה לא דורשת התקנה)
3. לחצו על "המחשב שלי" ונווטו לתיקייה הנ"ל -
בה תראו מספר קבצים עם השם AVIAddXSubs
4. לחצו עם הלחצן הימני של העכבר על קובץ ה- AVIAddXSubs עם האייקון של סליל הקולנוע ובחרו ב"העתק" (Copy).
5. סגרו את התיקייה ושובו אל שולחן העבודה של ווינדוס.
6. לחצו עם הלחצן הימני של העכבר במקום כלשהו על שולחן העבודה ובחרו ב"הדבק קיצור דרך" (Paste shortcut).
הגדרה ראשונית של התוכנה:
===================
1. הפעילו את תוכנת AviAddXSubs בפעם הראשונה.
התוכנה מאפשרת הגדרת מספר פרופילים שונים להמרת כתוביות, עבור שפות שונות וכו',
אנו נשתמש בהגדרה יחידה אבל תרגישו חופשי לנסות לשחק עם שאר ההגדרות
2. עברו ללשונית Configuration 1.
3. סמנו את ההגדרה Idx/Sub(avi,mkv,mp4).
4. בחרו ב- Character Set וב- Language Code את השפה העברית - Hebrew.
5. בהגדרות הגופן אני משתמש ב-
Font: Arial ; Font Size: 34 ; Width: 100% ; bold ; Outline size: 2
תוכלו לשנות ולראות מה מתאים לכם בצורה הטובה ביותר.
6. מצד ימין של החלון מופיעות הגדרות ה- Subtitle Bitmap.
יש הגדרות מוכנות לרזולציות SD בשיטות שידור PAL/NTSC ואם תהיו מעוניינים בהתאמה לרזולוציות HD, בחרו Custom והזינו את הרזולוציה המתאימה.
1280x720 עבור 720p
1920×1080 עבור 1080p
7. הסירות את ה- V מ- Full Screen
והגדירו את SubWidth ל- 87%.
8. את ההגדרה של Subtitle Position חשבו באופן הבא:
Center AT(CP) = (Height-80)/2
Vertical Position (VP) = Width - 30
לדוגמה, עבור 720p:
Height = 1280 ולכן Center AT=(1280-80)/2=600
Width = 720 ולכן Vertical Position = (720-30)=690
זו הגדרה חשובה, אחרת הכתוביות יצאו באמצע המסך או מחוץ לגבולותיו
9. עברו ללשונית Configuration 2
בטלו את ה- V מ-
YUV values at idx/sub color palette
אם תשימו לב שלאחר יצירת הכתוביות בפעם הראשונה, הצבע שלהן שגוי (לא לבן) החזירו את ה- V.
המרת הכתוביות:
============
דבר ראשון, לכל מי שהגיעו עד כאן, קבלו ח"ח
באופן כללי, הסתיימו ההגדרות של התוכנה, תוכלו לשחק איתן אם התוצאה לא תמצא חן בעיניכם.
כמה הערות וטיפים -
1. המרת קובץ הכתוביות מתבצעת על ידי גרירת קובץ הסרט או על ידי גרירת קובץ הכתוביות בפורמט SRT אל אייקון התוכנה שעל שולחן העבודה.
התוכנה תפתח וכדי להתחיל להתחיל בהמרה יהיה עליכם ללחוץ על Start.
אם לא שיניתם את תיקיית היעד, תהליך ההמרה יארוך שניות בודדות, וקבצי הכתוביות החדשים יופיעו באותה תיקייה של הקבצים המקוריים.
2. במידה שתגררו את קובץ הסרט, על הכתוביות להיות באותה תיקייה ובאותו שם של קובץ הסרט: MyMovie.mkv, MyMovie.srt
3. ניתן לגרור מספר קבצי סרטים או כתוביות בבת אחת אל אייקון התוכנה והם יומרו אחד אחרי השני בצורה סדרתית
(אין צורך לגרור קבצי סרטים (mkv/avi) וקבצי כתוביות (srt) של אותו סרט, מספיק סוג אחד).
4. על ידי גרירת קובץ הסרט ניתן ליצור כתוביות עבור מס' קונפיגורציות שונות בתוכנה -
MyMovie.srt יומר על פי ההגדרות של SUB1 בתוכנה
MyMovie-2.srt יומר על פי ההגדות של SUB2
וכו'
באופן זה ניתן ליצור מיד כתוביות בכמה שפות.
הצגה בטלויזיה:
===========
1. לאחר המרת הכתוביות באמצעות התוכנה, יווצרו שני קבצי כתוביות חדשים עם הסיומות idx ו- sub.
2. שנו את שמות קבצי הכתוביות כך שיהיו כמו שם הקובץ של הסרט ודאגו ש- 3 הקבצים יהיו באותה תיקייה -
MyMovie.mkv
MyMovie.idx
MyMovie.sub
3. בטלויזיה עצמה, עברו על האפשרויות במסך בחירת הכתוביות עד שתגיעו לקובץ בעברית -
בטלוויזיה שלי זו תמיד האפשרות התחתונה ביותר והיא תמיד נקראת undefiend language או משהו בסגנון הזה,
לכן אין צורך לדאוג אם אתם לא רואים שכתוב ממש Hebrew, פשוט עברו על האפשרויות.
זהו,
תם ונשלם המדריך (הלא כל כך) קצר.
מקווה שאחרי כל הכתיבה, לפחות מישהו יצליח להפיק תועלת מהתהליך.
בהצלחה.
- danareznik
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ברשותי דגם 3007 של פיליפס, מלאתי את כל ההוראות ואכן קיבלתי כתוביות בעברית. רק מה, המשפטים כתובים משמאל לימין (המילים עצמן כתובות נכון רק שסדר המילים במשפט הפוך)
איך פותרים את הבעיה הזו?
האם יש פתרון לכתוביות בעברית גם לדגם 8605 של פיליפס?
תודה
איך פותרים את הבעיה הזו?
האם יש פתרון לכתוביות בעברית גם לדגם 8605 של פיליפס?
תודה
התופעה של המשפטים ההפוכים מאוד מוזרה.
בד"כ אם העברית מתהפכת אז הכל מתהפך גם האותיות של המילים עצמן.
אם תרצה לשלוח לי בה"פ את קובץ הכתוביות (SRT) שעליו אתה מנסה לעבוד אולי אני אוכל לעזור.
לדעתי הפתרון עשוי לעבוד גם ב- 8605, שווה לנסות.
בד"כ אם העברית מתהפכת אז הכל מתהפך גם האותיות של המילים עצמן.
אם תרצה לשלוח לי בה"פ את קובץ הכתוביות (SRT) שעליו אתה מנסה לעבוד אולי אני אוכל לעזור.
לדעתי הפתרון עשוי לעבוד גם ב- 8605, שווה לנסות.