צריבה במסך פלזמה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
MIMZAK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.......

סופסוף קיבלתי את הפלזמה שלי LG PX4RV
עכשיו שאלה של מתחיל...מה עושים נגד צריבה של הלוגואים של תחנות שונות בצפייה במצב TV אחרי כמה זמן צריך לעבור לתחנה אחרת כדי שלא יהיה חשש לצריבה של הלוגואים

SECTOR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

מצטרף לשאלה :!:
Jonathan Motors

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #3 

אין צורך להיכנס ללחץ ולפחד כל הזמן מצריבה במצב כזה אתה פשוט לא תהנה מהפלאזמה. יש כמה המלצות: לפחות ב100 שעות הראשונות לא לראות לפרקי זמן ארוכים סרטים עם פסים שחורים למעלה ולמטה. במצב FULL זה יהיה בסדר.
לגבי לוגואים של תחנות לי יש את ה PX4 כבר כמעט שנה אני רואה בלי בעיה כל ערוץ עם לוגו כשאתה מעביר ערוץ אז יש את הצללית של הלוגו הקודם אבל אחרי כמה שניות זה נעלם בהתחלה הייתי קצת נלחץ אבל היום למדתי לא להתרגש לפעמים קורה שאני רואה את אותו ערוץ המון שעות ביום לא קרה שהייתה לי צריבה או משהו כזה בכל מקרה ב 100 שעות הראשונות הפלאזמה רגישה מאוד לצריבות לכן כדאי לבצע הרצה למסך כדי לחסוך המון בעיות של צריבה אחר כך.
יותר מזה יום אחד השארתי את הפלאזמה בטעות עובדת כל הלילה והייתה שקופית עומדת של ערוץ 2 בערך כ 8 שעות בבוקר הייתי בטוח שהפלאזמה נצרבה הפעלתי את אופציית השטיפה הלבנה למשך כ שעה בערך והצללית של השקופית נעלמה כלא הייתה לכן אין צורך להילחץ יותר מידיי אך עם זאת לשים לב לעניין של הצריבה.

yago90
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #4 

orenhazan

אתה יכול להסביר מה המשמעות ההרצה, מה מותר ומה אסור?

תודה

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #5 

כעיקרון הרצה היא בעצם כמו שקנית רכב חדש למשל ובקילומטרים הראשונים המנוע צריך להישחק ולהתאים את עצמו. בפלאזמות ב 100 שעות הראשונות במיוחד הפוספורטים במסך לא יציבים ויש ירידה בעוצמת האור והבהירות של המסך אני ממש הרגשתי את זה שאחרי 100 שעות בערך הייתי צריך לשנות את נתוני הכיול של הפלאזמה ולאחר מכן זה התיצב ואז הדעיכה במשך השנים היא מאוד איטית ולא מורגשת כמו בהתחלה.
מה שצריך לשים לב ב 100 שעות הראשונות זה פשוט שהמסך יעבוד כל הזמן על תמונה מלאה ולא עם פסים שחורים כי אז יהיה מצב שהפוספורטים שלא עבדו בפסים השחורים פשוט יהיו יותר בהירים משאר התמונה ואז כשאתה רואה תמונה מלאה אתה שם לב לבהירות יתר של המסך למעלה ולמטה.
לגבי לוגואים אותו הדבר שלא ישארו זמן רב על המסך כי אז תקרה אותה תופעה.
הדבר שאני הכי ממליץ זה להריץ את קובץ ההרצה שיש פה באתר (תבצע חיפוש) וזה הכי בריא למסך אני גם ביצעתי הרצה בצורה כזאת והיום התמונה אחידה לגמרי בכל המסך.

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

רק למי שמבין !!

שליחה #6 

בתפריט הטכנאים של 42PHD8 יש מצב Aging.
כאשר בוחרים בו, ניתן לדפדף בין מסך לבן לחלוטין, אדום לחלוטין, כנ"ל ירוק וכחול, וכן עוד מסכים עם דוגמה מסויימת.

האם ניתן להשתמש בזה (לפחות בלבן) כהרצה?
אני מבקש תשובה רק ממבינים כי יש שם מצבים שיכולים לקלקל את המסך!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #7 

חברים,

יש מאמרים בנושא (גם בנושא ההרצה וגם בנושא צריבה), רק צריך לעשות חיפוש מהעמוד הראשי.

DannyZ,

בהחלט ניתן להשתמש בזה להרצה, זה לא כ"כ משנה מאיפה מגיע המסך הלבן.

אגב, איך מגיעים למסך טכנאים בפנסוניק PHD8? אולי תצרף תמונות של מה שניתן לראות במסך הזה?

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

oferlaor כתב: אגב, איך מגיעים למסך טכנאים בפנסוניק PHD8? אולי תצרף תמונות של מה שניתן לראות במסך הזה?
...
למסך טכנאים ב-PHD8 מגיעים כך:
לוחצים לחיצה ארוכה על לחצן Volume - במסך, לא בשלט:
תמונה
תוך כדי לחיצה, לוחצים בשלט 3 פעמים על לחצן Status:
תמונה
מקבלים תפריט טכנאים עם 5 קטגוריות שמהן 2 לא ניתנות לבחירה.
בערב, כשאחזור הביתה אנסה להעביר כמה צילומים

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

התמונות המובטחות

שליחה #9 

המסך הראשון מציג את התפריט המתקבל בכניסה לתפריט טכנאים. ניתן לבחור רק ב-IIC ו-SD:
תמונה

ל-IIC יש כמה מסכים - אני לא ממש יודע מה הם מייצגים (אולי מישהו יכול לעזור בפיענוח). כדי לא למלא 300 מסכים איחדתי אותן ל-2 מרוכזים:
תמונה

תמונה

המסך הבא, התחתון שבינהם, ב-MTBF, מציג את שעות העבודה של המסך (PT) במקרה שלי 123 שעות ואת המספר ההפעלות (WT).
יש באינטרנט גם הסבר על ה-LETTER BOX MODE וזה מצב מסוכן כי אם משנים את ה-REMOTE מ-A ל-B השלט רחוק מפסיק לדבר עם המסך וצריך לקרוא לשירות. אבקש ממישהו שמבין להסביר מה ניתן לשפר שם ב-LETTER BOX MODE
תמונה

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

יש מישהו שמסוגל לפענח את משמעות המסכים שהעלתי (למעט מה שפרשתי)?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #11 

האם מדובר ב-STATUS או ב-SETUP?

אגב, אני ממליץ בחום לאנשים להמנע משימוש במסך זה אלא אם כן הם יודעים מה הם עושים. אחריות יורוקום לא תופסת לגבי נזק שעלול להיגרם משימוש במסכי הטכנאים!!!

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662
נתן תודות: 0

מצטרף לאזהרה

שליחה #12 

לפני חודש שיחקתי שם ו"הצלחתי " לגרום לשלט להפסיק לדבר עם ה TV .......רק אחרי רבע שעה (מתוחה :lol: ) הצלחתי להשיב את המצב לקדמותו

שיחקתי בעוד מסכים שם מקווה שלא הרסתי כלום :!:
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
נתן תודות: 0

FLOATING BLACK

שליחה #13 

בנושא LETTERBOX MODE יש שירשור של UNSOUND METHODS, אפשר לעשות חיפוש לפי FLOATING BLACK בפורומים.

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

oferlaor כתב:האם מדובר ב-STATUS או ב-SETUP?
...
גם וגם - ניתן לשנות שם ערכים.
oferlaor כתב:אגב, אני ממליץ בחום לאנשים להמנע משימוש במסך זה אלא אם כן הם יודעים מה הם עושים. אחריות יורוקום לא תופסת לגבי נזק שעלול להיגרם משימוש במסכי הטכנאים!!!
...
מצטרף בחום להמלצתו של עופר - אני לא נגעתי ולא שיניתי שום ערך.
מה שניתן להפיק בלי לדעת מה עושים זה רק ה-Aging שיכול להיות אפקטיבי עבור Break IN.
אין פה בפורום איזה טכנאי של יורוקום שיכול לספר לנו קצת על משמעות הערכים ב-HEX?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”