HD and HD Ready
שלום אייל,
1. תלוי במס' משתנים: קודם כל באיזה מקור מדובר (720p, 1080p/i). בנוסף יש להבין שהכל יחסי; כך למשל לאדם מסויים ההבדל יהיה ברור מאוד (יש שיכנו אדם כזה כ"וידאופיל") ולאדם אחר ההבדל כמעט ולא יורגש...
2. כמובן, וכאן כבר מדובר בהבדלים שקשה מאוד שלא להבחין בהם.
מקווה שעזרתי,
יוני
1. תלוי במס' משתנים: קודם כל באיזה מקור מדובר (720p, 1080p/i). בנוסף יש להבין שהכל יחסי; כך למשל לאדם מסויים ההבדל יהיה ברור מאוד (יש שיכנו אדם כזה כ"וידאופיל") ולאדם אחר ההבדל כמעט ולא יורגש...
2. כמובן, וכאן כבר מדובר בהבדלים שקשה מאוד שלא להבחין בהם.
מקווה שעזרתי,
יוני
מודה שאני לא הכי בקיא בתחום ולכן אני שואל.LiorC כתב:HD Ready = מסך HD מלא (לפחות 720P)
אתה מתבלבל עם HD Compatible...
לצורך העיניין, ברשותי מסך פלאזמה HD Ready ורציתי לדעת איך יראו שידורי HD על המסך שלי.
מכיוון שהתמונה האיכותית ביותר שאני מקבל היום היא ב DVD ראיתי לנכון לקחת את איכות ה DVD כמקור השוואה למה שאני אוכל לקבל בעתיד (מקווה שהעתיד הזה לא יהיה רחוק מידי).
כמו כן מה ההבדל והמשמעות של המקור 720, 1080p/i וכו'...)
תודה על הסבלנות.
הרוב המוחץ של מסכי פלזמות HD Ready הם לא HD מלא אלא interlaced 1080i. מסכי HD מלא ( FHD - Full High Definition) הם 1080p. המסכים האלה עדיין נדירים ויקרים מאד.LiorC כתב:HD Ready = מסך HD מלא (לפחות 720P)...
המספר מסמל מספר שורות, האות שאחריו - אופי השידור (interlaced/progressive). מידע נוסף תוכל למצוא כאן:Friedman כתב: כמו כן מה ההבדל והמשמעות של המקור 720, 1080p/i וכו'...)...
http://en.wikipedia.org/wiki/720p
Friedman, קצת התבלבלת. המסך שלך לא HD READY כלומר מסוגל להציג ברזולוציה הטבעית 720p ומעלה, אלא HD Compatible כלומר בעל רזולוציה נמוכה יותר, שאמנם מסוגל לקלוט שידורים ברזולוציה גבוהה יותר - אך יבצע Downscaling (הורדה) לרזולוציה הטבעית שלו.
היצרן מצהיר שזה HDTV.יוני כתב:Friedman, קצת התבלבלת. המסך שלך לא HD READY כלומר מסוגל להציג ברזולוציה הטבעית 720p ומעלה, אלא HD Compatible כלומר בעל רזולוציה נמוכה יותר, שאמנם מסוגל לקלוט שידורים ברזולוציה גבוהה יותר - אך יבצע Downscaling (הורדה) לרזולוציה הטבעית שלו....
רק עכשיו אני מבין שרכשתי מכשיר שהוא לא HD Ready.
מה המשמעות עבורי במידה ואני ארצה לצפות בתוכניות של HD, אני מבין שזה אפשרי אך מה המשמעות לגבי איכות שתתקבל?
כלומר, אין לי למה לצפות?israeli2k כתב:המשמעות היא שתקבל איכות זהה למה שאתה מקבל כיום....
אם מה שאתה אומר נכון, למה צריך במכשירים האלו (שכיום הם עדין הרוב) כניסה ל HD, חבל בכלל לחבר אותם למקור כזה ולשלם עליו אם האיכות לא תשתפר?
אם מה שאתה אומר זה מדויק אני אנסה לשדרג את המכשיר (נמצא אצלי שבועיים בלבד).
תודה
נערך לאחרונה על ידי Friedman ב 26/06/2006 21:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
פרידמן, כדי להבהיר מונחים
HD READY זה HD חלקית, 1024X768. המסך שלך הוא HD COMPATIBLE, ז.א. רזולוציה של 852X480 וזה נקרא EDTV.
רזולוציה 720P שלמה היא לפחות 1280X720 (יכול להיות גם 1365X768 שמתאים לפורמט רזולוציה של מחשב, אחד מהם).
FULL HIGH DEFINITION או FHD זה 1920X1080P.
רזולוציה 720P שלמה היא לפחות 1280X720 (יכול להיות גם 1365X768 שמתאים לפורמט רזולוציה של מחשב, אחד מהם).
FULL HIGH DEFINITION או FHD זה 1920X1080P.
באתר של היבואן ח.י רשום שיש תמיכה מלאה ב HD
הנה הקישור:
http://www.hye.co.il/catalog/product_de ... keySearch=
האם יש כאן הטעיית צרכן, טעות במפרט או שמא אני לא מבין (שלדעתי זהו מקרה של הטעיית צרכן).
חשוב היה לי מאד שהמכשיר יתמוך ב HD.
אם הוא יאפשר לי לראות שידורי HD אך באיכות של שידורים רגילים (ע"י כיווץ) הרי שלא עשיתי בכך דבר.
חשובה לי דעתכם לפני שאני מרים טלפון לח.י ומבקש החלפה\החזרה של המכשיר.
הנה הקישור:
http://www.hye.co.il/catalog/product_de ... keySearch=
האם יש כאן הטעיית צרכן, טעות במפרט או שמא אני לא מבין (שלדעתי זהו מקרה של הטעיית צרכן).
חשוב היה לי מאד שהמכשיר יתמוך ב HD.
אם הוא יאפשר לי לראות שידורי HD אך באיכות של שידורים רגילים (ע"י כיווץ) הרי שלא עשיתי בכך דבר.
חשובה לי דעתכם לפני שאני מרים טלפון לח.י ומבקש החלפה\החזרה של המכשיר.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
Friedman,
כמו שהסבירו לך, הטלויזיה שלך היא EDTV, המונח "תמיכה מלאה ב-HD" זה מונח שלטעמי גובל בהטעיית הצרכן.
אל תתרשם מהתאורים של המוצר או המוכר ותתמקד בספציפיקציה שלו.
לא משנה איך תסובב רזולוציה של 852*480, HD זה לא.
שיהיה לך בהצלחה
כמו שהסבירו לך, הטלויזיה שלך היא EDTV, המונח "תמיכה מלאה ב-HD" זה מונח שלטעמי גובל בהטעיית הצרכן.
שיהיה לך בהצלחה
כן, כן את זה כבר הבנתיguyezra כתב:Friedman,
שיהיה לך בהצלחה...
השאלה היא האם שידורי HD יראו על המסך כמו שנראים היום השידורים האומללים של הכבלים\לווין.
Friedman, ה"תאימות" לHD חשובה כדי שבעתיד כשחלק גדול (ובשלב מסויים כל) הערוצים יעברו לשידורי HD אתה תוכל לקלוט אותם. אני מאמין שאתה מעדיף לקלוט שידורי HD גם אם הפלזמה שלך לא תוכל להציגם ברזולוציה המקורית שלהם, מאשר לא לקלוט בכלל...
ד"א שידורי HD ייראו הרבה יותר טוב מכפי שנראים השידורים כיום, זאת משום שהשידורים היום הם באיכות גרועה מאוד. במידה ותקלוט HD בפלזמה שלך השידורים יידמו למה שמתקבל כיום מDVD.
לגבי הPX5, כן הוא HD Ready.
ד"א שידורי HD ייראו הרבה יותר טוב מכפי שנראים השידורים כיום, זאת משום שהשידורים היום הם באיכות גרועה מאוד. במידה ותקלוט HD בפלזמה שלך השידורים יידמו למה שמתקבל כיום מDVD.
לגבי הPX5, כן הוא HD Ready.
רוב החברות היום
מציגות מיצג שוא כשהן טוענות שמכשירים עם רזולוציה 852--480 הם מכשירי hd קוראים לזה --המכשיר תומך תמיכה מלאה בhd .
רק כאשר איש המכירות רואה שאתה קצת מבין ושואל על הרזולוציה הוא נסוג מהצהרותיו.
הגיע הזמן שצרכן שרומה יתבע את המוכר ואז אולי תשתנה ההתנהגות של המוכרים.
אני כמעט קניתי מכשיר 1366--768 של טושיבה מאתר גיזמו וכך גם המשתתף בפורום קופרא.
רק כשביקשתי שישלחו לי בפקס את הפרוספקט הוברר לי שמדובר בטעות והמכשיר לא היידיפינישיין.
הגיע הזמן שמישהו יתבע על הטעיות.
רק כאשר איש המכירות רואה שאתה קצת מבין ושואל על הרזולוציה הוא נסוג מהצהרותיו.
הגיע הזמן שצרכן שרומה יתבע את המוכר ואז אולי תשתנה ההתנהגות של המוכרים.
אני כמעט קניתי מכשיר 1366--768 של טושיבה מאתר גיזמו וכך גם המשתתף בפורום קופרא.
רק כשביקשתי שישלחו לי בפקס את הפרוספקט הוברר לי שמדובר בטעות והמכשיר לא היידיפינישיין.
הגיע הזמן שמישהו יתבע על הטעיות.