כוס הקפה בבית קפה ביחס לכוס הקפה בבית
-
ohadmitrani
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
אהלן אנשים,
מאז שקניתי את המכונה הראשונה שמתי לב לתופעה, ומן הסתם התופעה התגברה ונעשתה יותר מוקצנת(מן הסתם אחרי שגם שדרגתי את המכונה ).
התופעה היא: אני לא נהנה מהכוס קפה בין אם זה אספרסו, או קפוצינו שמכינים בביתי הקפה בארץ (רוב הבתי הקפה) כמו שאני נהנה בדר"כ ממה שיוצא לי פה בבית.
אני בטוח שאני לא היחידי, אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בנושא, ולמה ואיך זה קורה ?
מאז שקניתי את המכונה הראשונה שמתי לב לתופעה, ומן הסתם התופעה התגברה ונעשתה יותר מוקצנת(מן הסתם אחרי שגם שדרגתי את המכונה ).
התופעה היא: אני לא נהנה מהכוס קפה בין אם זה אספרסו, או קפוצינו שמכינים בביתי הקפה בארץ (רוב הבתי הקפה) כמו שאני נהנה בדר"כ ממה שיוצא לי פה בבית.
אני בטוח שאני לא היחידי, אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בנושא, ולמה ואיך זה קורה ?
היום ביקרתי בבית קפה והזמנתי אספרסו כפול, פתאום ראיתי את הגברת באה להכניס את הידית למכונה שעמדה ללא שימוש לפחות חצי שעה, וכמו שכולנו יודעים חליטה ב110 מעלות לא ממש טעימה, העניין הוא שאני הספקתי לצרוח," לא, תקררי את זה!!!!!" לפני שהיא הכניסה את הידית. היא פשוט הכניסה את הידית מהר ולחצה על הכפתור, ואז שאלה אותי "מה קרה?" אמרתי לה, שום דבר
ובקשתי ממנה כוס מים, את הכוס מים שתית ושילמתי לה 11 שקל על לגימה אחת של קפה.
בסוף כשבאתי לצאת היא שאלה אותי, מה קרה שלא שתית את הקפה, אמרתי לה, זה לא את, אביגיל, זה אני.....
בסוף כשבאתי לצאת היא שאלה אותי, מה קרה שלא שתית את הקפה, אמרתי לה, זה לא את, אביגיל, זה אני.....
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
זה משעשע כי אני תמיד מתבדח עם חברים שזה "בזבוז קפאין" לשתות בחוץ, יש כמות סבירה של 3-4 כוסות ביום שמתאימה לי ואני לא רוצה לבזבז את זה על קפה גרוע.
אפשר לאהוב קפה בחוץ ויש תערובות טובות אבל הבעיה שבמרבית הזמן זה סוג של הגרלה ותלוי בכישורים, נסיון ומצב הרוח של הבריסטה.
מידי פעם בארקפה (רוטשילד ת"א, פולג נתניה), מזרין תל אביב שכבר נסגר ובעוד מספר מקומות מצומצם יצא לי לשתות קפה מצוין אך במרבית המקרים זה נפילה ובדרך כלל דלוח ולעיתים שרוף ומגעיל ...
אין ספק שהסטנדרטים עולים כאשר יש ציוד בבית ומתרגלים לקפה טרי שהוכן היטב.
אפשר לאהוב קפה בחוץ ויש תערובות טובות אבל הבעיה שבמרבית הזמן זה סוג של הגרלה ותלוי בכישורים, נסיון ומצב הרוח של הבריסטה.
מידי פעם בארקפה (רוטשילד ת"א, פולג נתניה), מזרין תל אביב שכבר נסגר ובעוד מספר מקומות מצומצם יצא לי לשתות קפה מצוין אך במרבית המקרים זה נפילה ובדרך כלל דלוח ולעיתים שרוף ומגעיל ...
אין ספק שהסטנדרטים עולים כאשר יש ציוד בבית ומתרגלים לקפה טרי שהוכן היטב.
-
ohadmitrani
- חבר פעיל מאוד

זה פשוט מצב גרוע- לא פעם יצא לי לאכול בבית קפה אשר מוגדר כטוב ולסיים ארוחה עם טעם רע בגלל חוסר ניסיון/ידע של בריסטה.
אפילו יותר מזה, ברוב המקומות כוס הקפה לא תצא ברמה שמתקרבת למה שיצא בבית.
אפילו יותר מזה, ברוב המקומות כוס הקפה לא תצא ברמה שמתקרבת למה שיצא בבית.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
בד"כ כשאני בבית-קפה זו פגישה עם חבר או פגישת עבודה.
אני בד"כ נהנה מאוד בפגישות האלו, ולכן יוצא שאני נהנה מאוד לשתות קפה גם בחוץ - אמנם לא בגלל איכות הקפה עצמו, אבל זה לא חשוב.
אני בד"כ נהנה מאוד בפגישות האלו, ולכן יוצא שאני נהנה מאוד לשתות קפה גם בחוץ - אמנם לא בגלל איכות הקפה עצמו, אבל זה לא חשוב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
כפיר_ש כתב:זה משעשע כי אני תמיד מתבדח עם חברים שזה "בזבוז קפאין" לשתות בחוץ, יש כמות סבירה של 3-4 כוסות ביום שמתאימה לי ואני לא רוצה לבזבז את זה על קפה גרוע....
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בזבוז קפאין זאת ההגדרה הכי מתאימה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
ישבתי היום בקפה סקוולה בקניון הזהב, השירות היה מצויין וכל השאר היה זוועה. תמיד יש לי הרגשה שכשיוצאים מתל אביב עוברים לפלנטה אחרת, בה קפה טוב זה רק ארקפה וקצת קצת ארומה/קפהנטו וכל השאר עדיין תקועים בשלב של למה-לעזאזל-הפסיקו-לשים-קצפת-בקפוצ'ינו. באמת, כל מה שהוגש היה בינוני מינוס, גם האוכל, גם צורת ההגשה. ההפוך היה תפל, ואני הזמנתי איזה קפה קר על בסיס אגוזים טחונים או משהו כזה. קיבלתי סוג של קצפת וברד ומעט מאוד טעם של קפה. ביקשתי חיזוק - וקיבלתי "תמצית" (יעני אספרסו) שהוגש בכוס לא חמה, עם קרמה בהירה פיכסה, וטעם של בזבוז קפאין (אבל איפשהו ברקע היה בסיס של קפה טוב). הכנה לא טובה, קפה לא טרי, הכל ביחד? לא יודע.
ונסכם במשפט של אשתי, "תכלס שווה לשלם עוד עשרה שקלים ולשבת בארקפה, למרות המחיר המעצבן"
ונסכם במשפט של אשתי, "תכלס שווה לשלם עוד עשרה שקלים ולשבת בארקפה, למרות המחיר המעצבן"
what's next?
- איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
זו פשוט מחלה.
אישתי כבר שיכנעה אותי שאם הקפה לא לטעמי אני פשוט מחזיר (לפעמים היא עושה את זה בשבילי כדי שאני אבין שזה לא כל כך נורא) ובלי שום קשר, אם זה לא מקום שאני מכיר אני פשוט אמנע מהזמנת קפה. עצוב?
אישתי כבר שיכנעה אותי שאם הקפה לא לטעמי אני פשוט מחזיר (לפעמים היא עושה את זה בשבילי כדי שאני אבין שזה לא כל כך נורא) ובלי שום קשר, אם זה לא מקום שאני מכיר אני פשוט אמנע מהזמנת קפה. עצוב?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
למה להחזיר? פתאום יעשו את הקפה טוב? אני ויתרתי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
להחזיר ולא לבקש חדש... פשוט כדי לא לשלם על משהו שאתה לא נהנה ממנו.
יאמר לזכותו של בריסטה באחד הסניפים של ארומה, שראה אותי עושה פרצוף כשקיבלתי אספרסו, שאל אותי מה קרה, והסברתי לו איך לעשות את קפה, ולאחר כמה נסיונות, עשה לי שט מצויין, והוא היה מפסות לא פחות ממני.
העניין הוא שאני בדרך כלל לא עובר משם, וחבל.
מצד שני אנשים כאלה בדרך כלל לא מקבלים יותר כסף על זה שמגדילים ראש, ולכן אחרי תקופה מפסיקים להגדיל ראש, נקודה למחשבה.........
העניין הוא שאני בדרך כלל לא עובר משם, וחבל.
מצד שני אנשים כאלה בדרך כלל לא מקבלים יותר כסף על זה שמגדילים ראש, ולכן אחרי תקופה מפסיקים להגדיל ראש, נקודה למחשבה.........
-
ohadmitrani
- חבר פעיל מאוד

זה מזעזע, כי בכל המקומות האלו יש ציוד שכולנו מזילים ריר רק מהמחשבה לגעת בו, אך התוצר הסופי ( בגלל סיבות כאלו ואחרות) מזעזע ולא טעים.
שמישהו יעשה צדק חברתי
שמישהו יעשה צדק חברתי
גם אני שילמתי את מחיר ההנאה בבתי הקפה בגלל.....
גם אני שותף להרגשה שמאז שקניתי את האנדריה ,והתמקצעתי בקלייה ובהכנת קפה (די הרבה באשמתכם ! ) אני פחות נהנה מטעם - שוב מטעם הקפה בחוץ. אבל .....
בינינו לפעמים די נמאס לי להכין את הקפה, מכל המשתמע להדליק את המכונה 40 דק לפניי לטחון את הפולים ללחוץ עם הטמפר להחזיר לרוץ להוציא את החלב , לכוון לטמפרטורת חליטה ,להקציף חלב ובמקביל לראות מה עם החליטה , לנקות את הראש פחות או יותר -לרוקן את הידית בנוקבוק -מלא כבר, לרוקן בפח -שיט המיכל מים אוטוטו מתרוקן ,ופולי הקפה אוזלים . . . . . .
במקרה הטוב- אתה שותה במקביל לבלגן , והפחות טוב -אתה שותה כמעט קפה קר
נכון הגזמתי אבל אלה חיי הבריסטות הביתיות. ואני נגוע במחלתכם אבל
" בחייאאת דינאק " בה לך לפעמים להתפנק !!!
יש ערך נוסף שאין בבית בשתייה בחוץ.
חלק מההנאה משתיית הקפה זה הבילוי ההתפנקות והאווירה הכוללת מסביב שמשרתים אותך .דהיינו בילוי חברים בת זוג ,ישיבה במקום שונה ששובר את השיגרה .ההגשה והשירות שרצים בשבילך. ולפעמים הקפה לא כזה נורא
(אל תסתכלו על הבריסטה בזמן עבודתו ואל הטבח במטבח בזמן הכנת בישולו)
אולי מישהו ממכובדי הפורום ירים את הכפפה ,יתפטר מהעבודה וירים בית קפה אכותי בתחום הקפה סטייל אירופה ויפתור את הבעייה.
(הבעייה שלא כולם מערכים את איכות הקפה אלה את הבילוי הנילווה )
בינינו לפעמים די נמאס לי להכין את הקפה, מכל המשתמע להדליק את המכונה 40 דק לפניי לטחון את הפולים ללחוץ עם הטמפר להחזיר לרוץ להוציא את החלב , לכוון לטמפרטורת חליטה ,להקציף חלב ובמקביל לראות מה עם החליטה , לנקות את הראש פחות או יותר -לרוקן את הידית בנוקבוק -מלא כבר, לרוקן בפח -שיט המיכל מים אוטוטו מתרוקן ,ופולי הקפה אוזלים . . . . . .
במקרה הטוב- אתה שותה במקביל לבלגן , והפחות טוב -אתה שותה כמעט קפה קר
נכון הגזמתי אבל אלה חיי הבריסטות הביתיות. ואני נגוע במחלתכם אבל
" בחייאאת דינאק " בה לך לפעמים להתפנק !!!
יש ערך נוסף שאין בבית בשתייה בחוץ.
חלק מההנאה משתיית הקפה זה הבילוי ההתפנקות והאווירה הכוללת מסביב שמשרתים אותך .דהיינו בילוי חברים בת זוג ,ישיבה במקום שונה ששובר את השיגרה .ההגשה והשירות שרצים בשבילך. ולפעמים הקפה לא כזה נורא
(אל תסתכלו על הבריסטה בזמן עבודתו ואל הטבח במטבח בזמן הכנת בישולו)
אולי מישהו ממכובדי הפורום ירים את הכפפה ,יתפטר מהעבודה וירים בית קפה אכותי בתחום הקפה סטייל אירופה ויפתור את הבעייה.
(הבעייה שלא כולם מערכים את איכות הקפה אלה את הבילוי הנילווה )
כמשתרגלים לטוב (קפה ביתי מקליה ביתית) מגיעים בגישה מאוד ביקורתית לביקור בתי קפה.
זה נכון יש בתי קפה שזו פשוט בושה - איכות הקפה המוגשת.
מצד שני , אם נבטל את יתרון הבריסטה המכונה והמטחנה נישאר עם ייתרון תערובת הקפה.
בנקודה זו רובנו נופלים אל מול חלק מבתי הקפה שמשתמשים בתערובות שהורכבו להם על ידי בתי קליה מקצועיים.
(ואם לנו היו קליות כאלו...כנראה היינו עסוקים מדיי מלכתוב בפורום)
לי תמיד כיף להגיע לבית קפה ולהיות מופתע לטובה...למרות שמדובר במקרים ספורים בלבד.
זה נכון יש בתי קפה שזו פשוט בושה - איכות הקפה המוגשת.
מצד שני , אם נבטל את יתרון הבריסטה המכונה והמטחנה נישאר עם ייתרון תערובת הקפה.
בנקודה זו רובנו נופלים אל מול חלק מבתי הקפה שמשתמשים בתערובות שהורכבו להם על ידי בתי קליה מקצועיים.
(ואם לנו היו קליות כאלו...כנראה היינו עסוקים מדיי מלכתוב בפורום)
לי תמיד כיף להגיע לבית קפה ולהיות מופתע לטובה...למרות שמדובר במקרים ספורים בלבד.
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 06/11/2011 13:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
מזכיר לי שרם איבגי היקר אמר לי פעם משהו כמו: "החיים קצרים מדי בשביל לשתות רע. תשתה טוב".כפיר_ש כתב:זה משעשע כי אני תמיד מתבדח עם חברים שזה "בזבוז קפאין" לשתות בחוץ, יש כמות סבירה של 3-4 כוסות ביום שמתאימה לי ואני לא רוצה לבזבז את זה על קפה גרוע....
האמת - צודק
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
Re: גם אני שילמתי את מחיר ההנאה בבתי הקפה בגלל.....
אקספרסו כתב:אולי מישהו ממכובדי הפורום ירים את הכפפה ,יתפטר מהעבודה וירים בית קפה אכותי בתחום הקפה סטייל אירופה ויפתור את הבעייה....
http://www.htcafe.co.il/article02408.%D ... 7%A4%D7%94
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -