מבקש המלצה ל HD למחשב HTPC
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
לאחר שכנראה ה HD הנוכחי הולך לשפוך לאגר ....
החלטתי לרכוש HD חדש
אני מבקש המלצה למשהו טוב שיעבוד היטב , ושלא יהיה יקר במיוחד
ראיתי כל מיני אפשרויות באתר של KSP (קרוב אלי לעזריאלי)
אני צריך שיהיה בגודל של 1T לפחות ....
החלטתי לרכוש HD חדש
אני מבקש המלצה למשהו טוב שיעבוד היטב , ושלא יהיה יקר במיוחד
ראיתי כל מיני אפשרויות באתר של KSP (קרוב אלי לעזריאלי)
אני צריך שיהיה בגודל של 1T לפחות ....
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
מועתק מהאתר המצוין HWZONE.
הכוננים הקשיחים המומלצים:
500GB
HD502HJ - מסדרת Spinpoint F3 של סמסונג, בעל פלטה אחת, נחשב שקט מאוד ובעל רמת ביצועים גבוהה. מחיר- כ-200 שקלים.
1000GB
HD103SJ או HD103SI - ה-HD103SJ הוא מחליפו של ה-HD103UJ המהולל שהיה מציג רמות רעש וביצועים טובות יותר מכוננים חדשים ממנו. ב-HD103UJ היו 3 פלטות, כאן מדובר ב-2 פלטות אז על אחת פי כמה וכמה. כונן זה מסדרת Spinpoint F3 מציג רמת ביצועים גבוהה מאוד ובנוסף לכך הוא כונן דיי שקט. מחיר? כ-300 שקלים.
למעוניינים בכונן שקט יותר ה-HD103SI מסדרת EcoGreen F2. זו הסדרה הירוקה ומדובר בכונן שקט יותר וחסכוני יותר בחשמל מאשר ה-HD103SJ.
1500GB
HD154UI - מסדרת EcoGreen F2 של סמסונג. הוא אינו בעל הביצועים הטובים ביותר, הוא אינו הכונן השקט ביותר וגם לא הזול ביותר, אבל הוא all arounder שעוד אפשר להמליץ עליו. הסיבה היא שאין כונן 1.5TB שבאמת טוב כמו בנפחים 1TB ו-2TB. במקומכם היינו בוחרים נפח אחר.
2000GB
HD204UI - בשביל אחד מכונני ה-2TB הזולים ביותר זהו הכונן המשתלם ביותר לצורכי אחסון. המתחרים, בין היתר WD20EACS/EADS/EARS ו-ST32000542AS של WD וסיגייט, אוברול פחות מומלצים בין אם משום שהם פחות שקטים או שקטים באותה מידה אך יקרים יותר/צורכים יותר חשמל. ה-HD204WI חסכוני מאוד בחשמל (ביחס לכזה עם שלוש פלטות כמובן), הוא all arounder מעולה והוא כרגע המומלץ ביותר בנפח הזה. בנוסף, ל-Barracuda LP ול-WD20EAxS למיניהם דירוג רע ב-Newegg, מאידך ל-HD203WI דירוג מצוין.
ה-HD204UI הוא כונן מהדור האחרון של סמסונג, המחליף של ה-EcoGreen F3, שמשתמש בפלטות של 667GB. כונן ה-2TB מסדרה EcoGreen F4 משתמש בשלוש פלטות לעומת ארבע בגרסה הקודמת (HD203WI). הכונן כבר מבוסס בשוק ולפי דירוגים ב-newegg ברור שהוא מהווה שיפור לעומת גרסתו הקודמת (כפי שאמור להיות בתאוריה כשיש פחות פלטות) ברמת הרעש ובצריכת החשמל.
ניתן למצוא את ה-HD204UI במחיר של כ-440 שקלים.
הכוננים הקשיחים המומלצים:
500GB
HD502HJ - מסדרת Spinpoint F3 של סמסונג, בעל פלטה אחת, נחשב שקט מאוד ובעל רמת ביצועים גבוהה. מחיר- כ-200 שקלים.
1000GB
HD103SJ או HD103SI - ה-HD103SJ הוא מחליפו של ה-HD103UJ המהולל שהיה מציג רמות רעש וביצועים טובות יותר מכוננים חדשים ממנו. ב-HD103UJ היו 3 פלטות, כאן מדובר ב-2 פלטות אז על אחת פי כמה וכמה. כונן זה מסדרת Spinpoint F3 מציג רמת ביצועים גבוהה מאוד ובנוסף לכך הוא כונן דיי שקט. מחיר? כ-300 שקלים.
למעוניינים בכונן שקט יותר ה-HD103SI מסדרת EcoGreen F2. זו הסדרה הירוקה ומדובר בכונן שקט יותר וחסכוני יותר בחשמל מאשר ה-HD103SJ.
1500GB
HD154UI - מסדרת EcoGreen F2 של סמסונג. הוא אינו בעל הביצועים הטובים ביותר, הוא אינו הכונן השקט ביותר וגם לא הזול ביותר, אבל הוא all arounder שעוד אפשר להמליץ עליו. הסיבה היא שאין כונן 1.5TB שבאמת טוב כמו בנפחים 1TB ו-2TB. במקומכם היינו בוחרים נפח אחר.
2000GB
HD204UI - בשביל אחד מכונני ה-2TB הזולים ביותר זהו הכונן המשתלם ביותר לצורכי אחסון. המתחרים, בין היתר WD20EACS/EADS/EARS ו-ST32000542AS של WD וסיגייט, אוברול פחות מומלצים בין אם משום שהם פחות שקטים או שקטים באותה מידה אך יקרים יותר/צורכים יותר חשמל. ה-HD204WI חסכוני מאוד בחשמל (ביחס לכזה עם שלוש פלטות כמובן), הוא all arounder מעולה והוא כרגע המומלץ ביותר בנפח הזה. בנוסף, ל-Barracuda LP ול-WD20EAxS למיניהם דירוג רע ב-Newegg, מאידך ל-HD203WI דירוג מצוין.
ה-HD204UI הוא כונן מהדור האחרון של סמסונג, המחליף של ה-EcoGreen F3, שמשתמש בפלטות של 667GB. כונן ה-2TB מסדרה EcoGreen F4 משתמש בשלוש פלטות לעומת ארבע בגרסה הקודמת (HD203WI). הכונן כבר מבוסס בשוק ולפי דירוגים ב-newegg ברור שהוא מהווה שיפור לעומת גרסתו הקודמת (כפי שאמור להיות בתאוריה כשיש פחות פלטות) ברמת הרעש ובצריכת החשמל.
ניתן למצוא את ה-HD204UI במחיר של כ-440 שקלים.
בחנות אותה ציין פותח השרשור מחיר הכונן נכון לעכשיו הוא 720 שקלים, למרות שלפני חודש קניתי בסכום הזה 2 כוננים כאלו, ועוד נשארו לי ביד 80 שקלים, מה שמביא אותי למסקנה שזה לא זמן טוב לקנות כוננים למי שלא ממש חייב.adidas1 כתב: ניתן למצוא את ה-HD204UI במחיר של כ-440 שקלים....
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
הנתונים של הכונן הנ"לshayf כתב:בחנות אותה ציין פותח השרשור מחיר הכונן נכון לעכשיו הוא 720 שקלים, למרות שלפני חודש קניתי בסכום הזה 2 כוננים כאלו, ועוד נשארו לי ביד 80 שקלים, מה שמביא אותי למסקנה שזה לא זמן טוב לקנות כוננים למי שלא ממש חייב.adidas1 כתב: ניתן למצוא את ה-HD204UI במחיר של כ-440 שקלים.......
ממשק - SATA II
קיבולת – 2000GB
שם חברה מייצרת – SAMSUNG
סל"ד – 5400R.P.M
זיכרון- 32MB BUFFER
מספר דגם – HD204UI
אחריות - 36 חודשים
זה שהמהירות היא "רק" 5400 לא הופך אותו לחלש יחסית ?
נ.ב.
מצאתי אותו ב 530 ש"ח
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
יש הרבה דברים שמשפיעים על מהירות העבודה על HDD
אחד החשובים בהם (לטעמי) היא הסל"ד שעליו אין להתפשר.
לעומת זאת SATA2 מול 3 לא קריטי וכו'.
אני ממליץ לחפש משהו ביד 2 שיהווה פתרון זמני עד סיום המשבר.
במחירים של היום אפשר לקנות 2-3 מאותו נפח לפני (ואחרי) המשבר.
אחד החשובים בהם (לטעמי) היא הסל"ד שעליו אין להתפשר.
לעומת זאת SATA2 מול 3 לא קריטי וכו'.
אני ממליץ לחפש משהו ביד 2 שיהווה פתרון זמני עד סיום המשבר.
במחירים של היום אפשר לקנות 2-3 מאותו נפח לפני (ואחרי) המשבר.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload