בחירת יציאת אודיו לפי סוג תוכן

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
EliA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני משתמש ב- 7MC כמקור גם למוזיקה (דו-ערוצי) וגם לסרטים (שמע רב ערוצי).
עיקר העניין שלי (מבחינת איכות) הוא במוזיקה. מוזיקה אני שומע דרך יציאת ה- USB למגבר סטיריאו משולב ואיכותי אליו מחוברים הרמקולים הקדמיים.
סרטים אני רוצה לשמוע דרך רסיבר ק"ב מחובר ב HDMI.
שתי שאלות:
1. האם יש דרך להגיד ל 7MC לעבור אוטומטית כך שסרטים ינוגנו ל HDMI, ומוזיקה ל- USB? ידנית ברור שאני יכול למתג את יציאת הקול ע"י כניסה ל- control panel. אם אין דרך אוטומטית האם יש תוסף כלשהו המאפשר לעשות זאת בנוחות מהשלט?
2. איך אתם ממליצים לחבר את כל הסטאפ, כך שיישמר מסלול האודיו האופטימלי שבו מוזיקה מנגנת דרך המגבר לקדמיים, בעוד שסרטים מנותבים דרך מגבר ק"ב? אני זוכר שהיה כאן פעם מאמר של מרטין בנושא אבל אני לא מוצא אותו.

תודה,
אלי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

1. לא, אין אפשרות כזאת ב-7MC.
2. אם אתה שואל לדעתי הלא אודיופילית, אז זה מיותר לחלוטין לפצל את זה לשני סוגי מגברים. HDMI יכול להעביר גם PCM סטריאו ולא רק תכני סראונד. אבל זוהי רק דעתי...

מה שאתה יכול לעשות יחסית בקלות זה לעבוד עם תוכנות שונות, ולהגדיר שכל תוכנה תעבוד עם יציאה אחרת. למשל, 7MC עבור מוסיקה (שם הממשק של המוסיקה מוצלח במיוחד) ו-XBMC או Boxee או מדיה פורטל לתכני סראונד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

EliA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התשובה.
השאלה היא לא האם ניתן להעביר תוכן סטריאו איכותי על HDMI (שגם בזה יש דעות שונות), אלא באיזה נתיב התוכן הזה יעבור הגברה לרמקולים.
אני רוצה להגיע מהמחשב למגבר הסטריאו ולא לרסיבר ק"ב.

אלי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

למה שלא תשתמש ביציאת ה-Line Out של הרסיבר ותחבר אותה לכניסת ה-Line In של מגבר הסטריאו?
ואז הנתיב יהיה:
מחשב---HDMI----רסיבר ק"ב----ה-DAC הפנימי של הרסיבר ק"ב----Line Out של הרסיבר----Line In של מגבר הסטריאו----רמקולים סטריאו

EliA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אם כבר פתחתי שרשור, ופתרתי את הבעיה לבד, לפחות אעדכן לטובת אחרים שאולי יתקלו באותה בעיה.

קודם כל לעצתו של pixies:
אני שייך לאלו שחושבים (וגם שומעים במקרים שבדקתי) שאיכות המוזיקה בחיבור דרך ה- DAC החיצוני למגבר סטריאו ייעודי טובה בהרבה משירשור מגבר ק"ב שישמש כ- pre + DAC.
לכן אני מחפש פתרון אחר.

הישועה הגיעה בעזרת plugin ל- MC7 שנקרא Audio Renderer Updater.
http://www.media-center7.fr/utilitaires ... ter-7.html

האתר בצרפתית (אבל אפשר לתרגם בעזרת google translate). עוד מידע באנגלית יש ב-
http://www.hack7mc.com/2010/08/switch-a ... dater.html

זה תוסף שמאפשר לבחור מתוך MC בצורה נוחה ב- audio device. כבר התקדמות עבורי.
בנוסף, הוא מאפשר לשלוט באופן אוטומטי על ה audio device מהשלט (שימו לב שיש להם איזשהו בג שלפעמים מצריך הרצת קובץ שיעדכן את ה registry).
כל שנישאר לי הוא להוסיף את השליטה מהשלט למקרו שיש לי בשלט Harmony כך שבפעילות של סרט יבחר ביציאת HDMI, ובפעילות של שמיעת מוזיקה יבחר ביציאת ה- USB.

כך מוזיקה אני שומע בנתיב האודיו האופטימלי, ללא שימוש (או מעבר) במגבר ק"ב.
בסרטים החיבור שלי הוא כמו ש pixies מציע, כך שהשמע עובר ב HDMI לרסיבר ק"ב, ויציאת pre out משורשרת למגבר המשולב אליו מחוברים הרמקולים הקדמיים.

אלי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

נשמע כמו פתרון מצויין. תודה על השיתוף! (Y)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”