מחשב נייד מכניס רעשים למערכת הגברה
יש לי מערכת הגברה ניידת של סאונד טרק, היא כוללת מיקסר מוגבר ו-2 רמקולים, הכל ביחד 150 וואט במזוודת טרולי מתגלגלת. בטח משהו סיני אבל עובד בסדר גמור.
היא מיועדת למסיבות של כ-30 איש בחדרים קטנים.
כשאני מחבר למערכת את המחשב הנייד - שמחובר לחשמל עם ספק כח - נכנס רעש לוואי למערכת שמתגבר ככל שמגבירים את העוצמה. כשאני מנתק את המחשב מהחשמל (והמחשב ממשיך לעבוד על בטריה) הרעש פוסק והצליל נקי לגמרי.
ניסיתי נייד אחר עם ספק אחר - אותה תופעה.
מי שמכר לי את המגבר אומר שהבעיה נובעת מהספק של המחשב בהיותו אלקטרוני ואין מה לעשות, רק לעבוד עם בטריה.
האומנם? ואם אכן מה עושה די ג'יי? מתפלל כל הערב שלמחשב הנייד לא תגמר הבטריה?
יש איזו דרך לתקן את זה ?
היא מיועדת למסיבות של כ-30 איש בחדרים קטנים.
כשאני מחבר למערכת את המחשב הנייד - שמחובר לחשמל עם ספק כח - נכנס רעש לוואי למערכת שמתגבר ככל שמגבירים את העוצמה. כשאני מנתק את המחשב מהחשמל (והמחשב ממשיך לעבוד על בטריה) הרעש פוסק והצליל נקי לגמרי.
ניסיתי נייד אחר עם ספק אחר - אותה תופעה.
מי שמכר לי את המגבר אומר שהבעיה נובעת מהספק של המחשב בהיותו אלקטרוני ואין מה לעשות, רק לעבוד עם בטריה.
האומנם? ואם אכן מה עושה די ג'יי? מתפלל כל הערב שלמחשב הנייד לא תגמר הבטריה?
יש איזו דרך לתקן את זה ?
ראשית , אני מבין שיש לפחות עוד מישהו בעולם שיודע על מה אני מדבר ואם יש שמועה ז"א שהבעיה כללית.ZiggyMan כתב:יש שמועה שאומרת שניתוק הארקה מהספק, פותר את הבעיה....
בגילי, למדתי לא להקשיב לשמועות.
בעברו, כבל החשמל המזין את ספק המחשב היה דו גידי (ללא הארקה) והרעש היה גבוה יותר.
אבל זה שווה ניסיון.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לא צריך לחתוך שום דבר...
ידוע שלמחשב נייד יש "רעש עבודה" במיוחד שמדובר בכרטיס קול OB ולא כרטיס קול חיצני (FIRE WIRE למשל).
במקרה כזה מכשיר DI (שנקרא גם DIRECT BOX ומשתמשים בו למיקרופונים וגיטארות) יעזור לך.
למכשיר יש ביטול ארקה, לולאה, ואפשרות של קדם מגבר עד +20 (שזה מיועד לגיטרה אקוסטית).
איזולטור שנועד לרכב גם יכול לעזור לך, אבל הכי טוב זה לרכוש כרטיס קול חיצוני, גם איכותי יותר וגם לא מעמיס על המחשב במידה ואתה עובד LIVE על המחשב.
ידוע שלמחשב נייד יש "רעש עבודה" במיוחד שמדובר בכרטיס קול OB ולא כרטיס קול חיצני (FIRE WIRE למשל).
במקרה כזה מכשיר DI (שנקרא גם DIRECT BOX ומשתמשים בו למיקרופונים וגיטארות) יעזור לך.
למכשיר יש ביטול ארקה, לולאה, ואפשרות של קדם מגבר עד +20 (שזה מיועד לגיטרה אקוסטית).
איזולטור שנועד לרכב גם יכול לעזור לך, אבל הכי טוב זה לרכוש כרטיס קול חיצוני, גם איכותי יותר וגם לא מעמיס על המחשב במידה ואתה עובד LIVE על המחשב.
תודה JEXY.JEXY כתב:לא צריך לחתוך שום דבר...
איזולטור שנועד לרכב גם יכול לעזור לך, אבל הכי טוב זה לרכוש כרטיס קול חיצוני, גם איכותי יותר וגם לא מעמיס על המחשב במידה ואתה עובד LIVE על המחשב....
אני לא ממש יודע מה זה "עובד LIVE על המחשב" . אני מכין מראש רשימת השמעה ומידי פעם עובר לתיקיות ושולף משם שירים ומשמיע אותם במדיה פלייר. תחליט אתה אם זה LIVE ובהתאמה מה אניצריך לבטל הרעשים.
אתה מתכוון לכרטיס קול שמתחבר לנייד בחיבור USB?
כרטיס קול חיצוני כזה נראה לי קצת מסורבל, אני גם לא כל כך מבין איך בכוחו למנוע את הרעשים.
לא מצאתי מכשיר DI . מוכן לעזור לי בהפניה לאתר בארץ שמוכר את המכשיר ? זה משהו עם איכויות? הספקים ?מי מוכרים אותו בכלל
כתב כאן מישהו שביטול הארקה יועיל. האמנם ?או כוונתך שלאצריך לחתוך שום דבר כיוונה לשם?
יוסי
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
1:
http://www.mlshop.co.il/hebrew-CatalogI ... owers.html
2:
http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=7843
3:
http://www.techtop.co.il/index.php?acti ... item_id=38
כן, התכוונתי שלא חותיכים ככה סתם כבל מתוך התקע...
http://www.mlshop.co.il/hebrew-CatalogI ... owers.html
2:
http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=7843
3:
http://www.techtop.co.il/index.php?acti ... item_id=38
כן, התכוונתי שלא חותיכים ככה סתם כבל מתוך התקע...
רק שאצלי אין מארז חיצוני של דיסק קשיח חיצוני.....אבל אנסה להחליף את כבל הזנת הספק...אולי משם אוושע.buga כתב:היתה לי בעיה דומה בבית וגיליתי שמארז של אחד ההרדיסקים החיצוניים (firewire) יוצר את הבעיה. זה לא היה דיסק שניגנתי ממנו מוזיקה אלא אחד בשרשרת של כמה.
הרעש הפסיק כשהחלפתי לקבל תלת גידי (עם הארקה)...
גמר אירוע.
הייתי היום אצל כלי זמר יחד עם המערכת והמחשב וניסיתי הרבה מאוד מצבים והתקנת תוספים לכבל ולמחשב משך כל הבוקר - כלום לא עזר.
בדרך הביתה קפץ לי רעיון ויישמתי אותו בבית..
ניתקתי את ההארקה מהמגבר והכל הסתדר. לא מבין למה אבל את הלמה אני משאיר לכם, המומחים ממני.
הצליל נקי נקי עם וללא מוסיקה.
תודה לכל מי שרצו , חשבו, ניסו והשתדלו בעצה טובה.
יוסי
הייתי היום אצל כלי זמר יחד עם המערכת והמחשב וניסיתי הרבה מאוד מצבים והתקנת תוספים לכבל ולמחשב משך כל הבוקר - כלום לא עזר.
בדרך הביתה קפץ לי רעיון ויישמתי אותו בבית..
ניתקתי את ההארקה מהמגבר והכל הסתדר. לא מבין למה אבל את הלמה אני משאיר לכם, המומחים ממני.
הצליל נקי נקי עם וללא מוסיקה.
תודה לכל מי שרצו , חשבו, ניסו והשתדלו בעצה טובה.
יוסי
- SOUNDMAN_K
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 144
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מנסיון של מעל ל 10 שנים
פשוט ביטול הארקה של השנאי של המחשב. פותר את הבעיה.
למי שלא רוצה לשבור את הפין השלישי. שישתמש בכבל מאריך קצר שהוא ללא ארקה.
שימוש בDI. מנחית את הבעיה. ולא כל DI עושה את העבודה.
יש כאלו שמצליחים לבטל כמעט לגמרי את הרעש.
ויש כאלו שלא. מצליחים.
אגב DJ. משתמשים בנייד שהוא מחובר ללא הארקה.
ואין עם זה בעיה.
פשוט ביטול הארקה של השנאי של המחשב. פותר את הבעיה.
למי שלא רוצה לשבור את הפין השלישי. שישתמש בכבל מאריך קצר שהוא ללא ארקה.
שימוש בDI. מנחית את הבעיה. ולא כל DI עושה את העבודה.
יש כאלו שמצליחים לבטל כמעט לגמרי את הרעש.
ויש כאלו שלא. מצליחים.
אגב DJ. משתמשים בנייד שהוא מחובר ללא הארקה.
ואין עם זה בעיה.
אני אנסה במהלך היום לבדוק אם הסרת ההארקה מספק המחשב והחזרת ההארקה למגבר פותרת את הבעיה.JEXY כתב:בעיה היא שניתקת את הארקה מהמגבר שזה חמור מאוד.
גם אני יותר מ10 שנים בתחום ותמיד ממליץ להעזר במכשירים ייעודיים ולא לנקת כל דבר שבא לך....
לא שאני חושב שיש בעיה עם הסרת ההארקה של המגבר, אבל סתם בשביל הנסיון.
רובו של המגבר עשוי פלסטיק ואני לא ממש מבין למה JEXY סבור שהסרת ההארקה מהמגבר חמורה מאוד.
אגב, חבר שדיברתי איתו אתמול אמר שדרך נוספת להתגבר על הבעיה הינה הזנת 2 המכשירים (מחשב ומגבר) משני מעגלי חשמל נפרדים שעל אף אחד מהם אין תאורה.
לא ניסיתי.
יוסי
יש לי פתרון קל
לי יש את אותו הדבר ופשוט ביטלתי בהגדרות של הכרטיס קול את ה-Line In
סימנתי Mute וכל הרעש נעלם.
שווה לנסות.
רועי.
סימנתי Mute וכל הרעש נעלם.
שווה לנסות.
רועי.
זה שרשור די ישן שהערת אותו.
מאז התגובה האחרונה ניתקתי את הארקת המגבר וכל הרעשים נעלמו, מאז המגבר עובד ללא הארקה והכל בסדר.
בפעם הבאה שאפתח את המערכת (היא סגורה בדרך כלל וללא שימוש) אבדוק את האופציה שהצעת.
סופ"ש כיפי.
מאז התגובה האחרונה ניתקתי את הארקת המגבר וכל הרעשים נעלמו, מאז המגבר עובד ללא הארקה והכל בסדר.
בפעם הבאה שאפתח את המערכת (היא סגורה בדרך כלל וללא שימוש) אבדוק את האופציה שהצעת.
סופ"ש כיפי.