ניגון DTS באופן אוטומטי ביס סטרימר דרך FFDSHOW, מישהו יודע?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
אנירקשאלה פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

קראתי את המדריך המעולה של ירון כמו גם את כל השרשורים על הסטרימר, אבל עדיין לא הצלחתי להבין איך גורמים ל-FFDSHOW להמיר את הסאונד מ-DTS ל-AC3 באופן אוטומטי. כרגע סרטים עם DTS פשוט מנוגנים ללא סאונד.

אני עם FFDSHOW (כל הקודקים מסומנים) ועם HAALI, שלא לחלוטין הבנתי מה בדיוק הוא עושה אז השארתי את אפשרויות ההתקנה כמו שהן מופיעות.

תודה רבה מראש

נ.ב אם למישהו יש טוויקים ל-FFD, אשמח לשמוע. אני למשל גיליתי שעדיף לסמן Dithering

hanochh
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 287
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #2 

היה לי בדיוק את אותו מצב ואז מה שעשיתי (אחרי כל השלבים במדריך)

1. הסרתי את הstreamer
2. הסרתי את הFFDSHOW שהתקנתי (יש לי shark007 וההתקנה שלו כוללת כבר FFDSHOW, ובזה הסטרימר משתמש)
3. הגדרתי מתוך הSHARK את ההגדרות הנכונות בFFD
4. התקנתי מחדש את הסטרימר

*יכול להיות שבסופו של דבר מה שעזר זו ההסרה וההתקנה המחודשת, ולא הסרתי לאחריה את הTVersity codec pack
- אגב, אני מקבל סטריאו אבל לפחות הסאונד עובד...

אנירקשאלה פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

אכן הבעיה היא בהסרת הקודק פאק המקורי. לפי מיטב הבנתי כרגע, זאת דרך ההתקנה האופטימלית ליס סטרימר בווינדוס 7 (מועתק מהשרשור השני):

דרך התקנה נכונה של היס סטרימר בווינדוס 7 64 ביט עבור שידור HD:

1. מסירים את כל חבילות הקודקים הקיימות על המחשב

2. מורידים למחשב את תכנת היס סטרימר ומתקינים אותה

3. מורידים למחשב ffdshow ומתקינים. אני בדקתי רק את גירסת 32 ביט, הבנתי שה-64 יכולה לעשות בעיות.
במהלך ההתקנה מסמנים את כל הקודקים ומעבירים את קודקי הוידאו ל-Libavcodec. לא לבחור אף אחת מאפשרויות subtitles, normalization וכו' - אין צורך אלא אם כן אתם משתמשים בזה. כתוביות יופיעו בלי קשר דרך הקודקים של הסטרימר
כמו כן, אין לבחור always skip deblocking

שימו לב שאין למחוק את חבילות הקודקים שמגיעות עם התכנה של היס סטרימר, אלא רק להוסיף את ה-ffdshow ולסמן שם את כל הקודקים. אחרת סרטונים מסוימים או שירותי אינטרנט לא יעבדו

4. אין צורך ב-Haali Media Splitter

5. בתכנת היס סטרימר נכנסים להגדרות ובוחרים HD

6. מי שרוצה לשמוע קבצים עם DTS:

א. ניתן להתקין AC3Filter ולהמיר שם DTS לסטריאו באופן אוטומטי

ב. אחר כך אפשר להיכנס להגדרות אודיו של ffdshow ולהגדיר שסטריאו תמיד יומר לפרו לוג'יק 2 (או לבחור כל פעם ידנית דרך הרסיבר במידה ואפשר)
בשיטה הזאת DTS יומר אוטומטית לחמישה ערוצים וסאב

7. כמה שיפורים להגדרות של FFDshow, למי שיש מחשב כפול ליבה חזק יחסית:

א. בוידאו -
יש לסמן Dithering והיי קוואליטי קונברסן לידו

יש לבטל את כל האפשרויות תחת Trade quality for performance, אבל להשאיר מסומן את soft telecine

בקודק H.264 יש לבטל את הבחירות של:

Skip Deblocking when safe

Always skip deblocking

במקרה ולאחר מכן הסרטים מגמגמים אפשר להחזיר skip when safe ואם הם עדיין מגמגמים אז always skip. זה יוריד קצת את איכות התמונה ויכול להיות שרק סרטים מסויימים ידרשו זאת ואחרים לא

מי שמעביר לטלוויזיה לשנות אאוטפוט לבלס בהתאם - לבדוק אחר כך שהשחורים ואפורים מוצגים נכון

אני מזכיר, סאבטייטלס לא צריך להיות מסומן

ב. באודיו: מי שרוצה להשמיע את מה שהוא מקבל (סטרייט) לשנות במיקסר ל-same as input, אחרת - לפי מספר הרמקולים שלכם (ולא לשכוח לסמן LFE אם יש)

בצורה הזאת על מחשב ורשת מתאימים היס סטרימר מראה הכל חלק לגמרי או כמעט לגמרי ועובד יפה מאד.
במקרה של סרט כבד מאד (1080p בדחיסה נמוכה) נראה שאפשר ללחוץ pause בשלט כדי לאפשר buffering, אחריו הסרט ייראה בצורה חלקה. זה במקרה שהסרט נתקע במהלך טעינה, במקרה והסרט מגמגם, יש לבצע את הפיתרון עם הדיבלוקינג שמתואר למעלה

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”