שימוש ברסיבר ישן לבניית מערכת קולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shlomoarnst פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ברצוני לשאול שאלה בענין רסיבר ישן שברשותי.
אני מתכנן לקנות מערכת קולנוע ביתי וברשותי רסיבר ישן מדגם DENON DRA365R אשר שימש בעבר למערכת סטריאו וכד'. פאנל החיובורים כולל כניסות ל 2 או 4 רמקולים , כניסת וידאו ועוד.
שאלה עקרונית- האם אפשר להתשמש ברסיבר כזה עבור מערכת קולנוע ביתית שאני מעוניין להרכיב?
אני מבין שעלי יהיה להסתפק ב 2 רמקולים במקום 5-6 שמקובל לחבר למערכות כיום.
אבל עקרונית, אני מבין שמה שחשוב זה רק ענין השמע? או שיש עוד פרמטרים שעלי לקחת בחשבון ואולי לא נתמכים ברסיבר הזה?
תודה

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

Re: שימוש ברסיבר ישן לבניית מערכת קולנוע ביתי - איזה מערכת?

שליחה #2 

shlomoarnst כתב:ברצוני לשאול שאלה בענין רסיבר ישן שברשותי.
אני מתכנן לקנות מערכת קולנוע ביתי וברשותי רסיבר ישן מדגם DENON DRA365R אשר שימש בעבר למערכת סטריאו וכד'. פאנל החיובורים כולל כניסות ל 2 או 4 רמקולים , כניסת וידאו ועוד.
שאלה עקרונית- האם אפשר להתשמש ברסיבר כזה עבור מערכת קולנוע ביתית שאני מעוניין להרכיב?
אני מבין שעלי יהיה להסתפק ב 2 רמקולים במקום 5-6 שמקובל לחבר למערכות כיום.
אבל עקרונית, אני מבין שמה שחשוב זה רק ענין השמע? או שיש עוד פרמטרים שעלי לקחת בחשבון ואולי לא נתמכים ברסיבר הזה?
תודה
...
עליך להגדיר לנו מה זה עבורך מערכת קולנוע ביתי?

עקרונית, אתה יכול לחבר מערכת מינימלית כלהן:

מקור לסרטים יכול להיות:
מחשב סטרימר
נגן DVD
נגן BD
לפחות אחד או כולם יחד.

ומסך להצגת תמונה.

טלויזיה שטוחה עם 4 כניסות תוכל לקבל את הוידאו של 4 המקורות שלעיל, כל אחד בחיבור הכי טוב שהמקור יכול לתת, רצוי ב- HDMI.

מכל אחד מהמקורות הללו ניתן להוציא אודיו LR אנלוגי לרסיבר, תלוי כמה ואיזה כניסות אודיו יש לרסיבר.

בכל פעם שעולה סרט, עליך לבחור בהשמעת סטריאו בלבד.

כאשר תוכל להרשות לעצמך קנייה של רסיבר בכמה אלפי שקלים, רסיבר מודרני מאגד את כל המכשירים המתחברים אליו ומוציא למסך את הכל בכסל אחד - HDMI

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

מדובר ברסיבר סטריאו לא רע שיצא מתישהו באמצע שנות ה-90. הוא יכול להגביר זוג אחד או שניים של רמקולים בסטריאו, והוא יכול לקבל אות סטריאו מעד 4 מכשירים, שמסומנים: CD, פטיפון, טייפ ו-VIDEO.

במילים אחרות, אין לו כניסת וידאו במובן שהוא יכול לקבל/לעבד/להוציא סיגנל וידאו - פשוט יש לו כניסה שנקראת VIDEO שנועדה לקבל אות סאונד סטריאופוני ממכשיר וידאו.

בשורה התחתונה, זה לא רסיבר ק"ב. אתה לא יכול לחבר אליו מקורות שיוציאו לך צליל היקפי משום סוג שהוא, ואתה לא יכול לחבר אליו מקורות וידאו משום סוג שהוא.

נ.ב. הנה לינק למדריך למשתמש של הרסיבר הזה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”