התייעצות בנוגע ל- SACD סוני 940

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Barry פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
יש לי מכשיר SACD של SONY מדגם SCD-XB940.
מדובר במכשיר ממש מצוין, דו ערוצי, המיועד למוזיקה נטו, שאני מאוד אוהב.
לאחרונה המכשיר החל קצת "לזייף" - בעוד שאת ה- CD הרגילים הוא קורא כהלכה, כאשר אני מכניס SACD אני לרוב מקבל הודעת NO DISC. הדבר קורה בעיקר בדיסקים היברידיים. דיסקים לא היברידיים הוא מצליח לפעמים לקרוא ולפעמים לא.

האם זה אומר שהלייזר הלך ?
האם אתם מכירים מעבדה שיכולה להחליף לייזר למכשיר? כמה דבר כזה צריך לעלות והאם זה בכלל משתלם?

אשמח מאוד לעצות המומחים :lol:

יקי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 369
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

היה לי מכשיר דומה מאותה הסידרה, אולי אפילו אותו אחד. לא זוכר.
הצליל היה מעולה! אבל, ספק הכח שלו היה מחמם את האל יודע מה בפנים, ואחרי זמן מסויים, קיבלתי תופעות דומות לשלך. אולי זה יכול לעזור. אצלי, לא היתה דרך לתקן בעלות סבירה ונאלצתי לוותר עליו. ללא ספק, נגן ה CD הכי טוב שהיה לי אישית איי פעם!

Barry פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

טוב, יש לי בשורה טובה.
בסיועו של דוקטור גוגל הצלחתי לתקן את הבעיה במכשיר ללא כל עלות כספית. ובכן, מתברר שלמכשיר יש בעיה "קלה" של יציאה מכיול לאחר כמה שנים של שימוש. כתוצאה מבעיה זו הוא מתקשה לזהות סוגי דיסקים שונים.

קודם כל יש להכין מראש 4 דיסקים מהסוגים הבאים:
1. CD רגיל
2. SACD חד שכבתי (היום לא כ"כ נפוצים, אבל בתחילת ימי ה- SACD כמעט כל הכותרים של סוני היו כאלה)
3. SACD היברידי (בעל שכבה אחת של SACD ושכבה שנייה של CD סטנדרטי)
4. SACD דו שכבתי (סוג נדיר ביותר, ששתי השכבות הן SACD. לאחר חיפוש אצלי באוסף מצאתי כזה אחד, של סלין דיון)

לאחר שהדיסקים ברשותנו יש להכנס לתפריט טכנאי, שם קיימת אופציית כיול של המכשיר במסגרתה מבקש המכשיר להכניס את הדיסקים אחד אחרי השני וכך הוא מכייל את המכשיר.

לאחר ביצוע הפעולה, כבמטה קסם, המכשיר חזר לתפקד כמו פעם ולזהות את כל סוגי הדיסקים!
לפי האתר בו ניתנו ההנחיות לביצוע הכיול - הוא פותר 90% מבעיות הטרנפורט הצצות במכשיר הזה.

לסיכום, אם עדיין לא זרקת את המכשיר שלך, שווה לנסות לכייל אותו. אולי תצליח להציל אותו...

vashdi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 208
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

כל הכבוד על הפתרון הפשוט. אין כמו להזרים דם חדש בציוד ישן ולראות אותו חוזר לתפקוד מלא.
אני ל-CD ישן שלי קניתי עינית באיביי שממתינה להחלפה - אם תשתף אותנו באתר בו מצאת את ההסברים אולי גם אצלי בכל זאת לא תדרש החלפה של העינית.....

אופיר.

Barry פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

בבקשה הנה הקישור. האם יש לך את אותו דגם בדיוק? כי ההסבר רלוונטי רק לו.

http://db.audioasylum.com/cgi/m.mpl?for ... =&session=

אגב, מי שכתב את הדברים ממליץ לכל בעל מכשיר מהדגם הנ"ל לשמור את ההסברים, כי במוקדם או במאוחר יהיה צורך בהם...

אשמח כמובן לשמוע האם גם אצלך זה הצליח כמו אצלי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”