:
ניקוי האוסקר
-
n-007
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
אני משתמשת במים מתמי 4 במכונה ולאחרונה הבנתי שזה ממש לא טוב אני יודעת שבריטה מומלץ אבל השיש שלי ממש עמוס ולא בא לי מכשיר נוסף עליו. שאלתי לחברי הפורום : איך אפשר לנקות את המכונה. במכונה הקודמת השתמשתי בחומץ או באבקת ניקוי מיוחדת למכונות קפה . האם מותר גם באוסקר להשתמש בחמרי ניקוי עדינים. או אולי יש למישהו פתרון או טיפ אחר/נוסף כדי לשמור על האוסקר שלי. תודה על עזרתכם :
:
:
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
רעיון מאוד לא טוב.
האוסקר היא מכונת HX (מחליף חום) ולכן מסובך מאוד לנקות אותה מאבנית.
צריך לנקות גם את ה-HX וגם את הדוד, ואין פרוצדורה אחת פשוטה לנושא.
לכן, ניקוי של מכונות HX מתבצע בד"כ רק במעבדה, וזה סיפור יקר (500 ש"ח) וגם עלול להסב נזק למכונה.
מכונה כמו האוסקר צריכה להיות מוזנת ממים מרוככים בלבד, ותמי-4 הוא פתרון לא טוב כי הוא לא מרכך את המים כלל.
בריטה / מי אוסמוזה הפוכה / פילטר רזין גדול מתחת לברז המטבח עם ברז יעודי.
האוסקר היא מכונת HX (מחליף חום) ולכן מסובך מאוד לנקות אותה מאבנית.
צריך לנקות גם את ה-HX וגם את הדוד, ואין פרוצדורה אחת פשוטה לנושא.
לכן, ניקוי של מכונות HX מתבצע בד"כ רק במעבדה, וזה סיפור יקר (500 ש"ח) וגם עלול להסב נזק למכונה.
מכונה כמו האוסקר צריכה להיות מוזנת ממים מרוככים בלבד, ותמי-4 הוא פתרון לא טוב כי הוא לא מרכך את המים כלל.
בריטה / מי אוסמוזה הפוכה / פילטר רזין גדול מתחת לברז המטבח עם ברז יעודי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- מורגן
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- שם מלא: אורן רון
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
007 שלום
יש לי גם אוסקר ואני משתמש במי בריטה. עשיתי פעם אחת ניקוי אבנית בקופיקס- 300 שקל עד כמה שזכור לי ואני מנקה ב"קפיזה" אחת לחודש. לגבי מה שמוטי כתב- מים מאוסמוזה הפוכה לא טובים לאוסקר- החיישן שמזהה את כמות המים במיכל הוא אלקטרוני ולכן לא מזהה את המים גם אם המיכל מלא. אני שברתי את הראש הרבה זמן עד שדבוטאנט עזר לי בהבנה שמים מאוסמוזה הפוכה אינם מוליכים חשמל ולכן החיישן לא מגיב. בקיצור- אין הרבה ברירה... קנקן בריטה על השיש (או במקרר אם אין לך מקום)...
יש לי גם אוסקר ואני משתמש במי בריטה. עשיתי פעם אחת ניקוי אבנית בקופיקס- 300 שקל עד כמה שזכור לי ואני מנקה ב"קפיזה" אחת לחודש. לגבי מה שמוטי כתב- מים מאוסמוזה הפוכה לא טובים לאוסקר- החיישן שמזהה את כמות המים במיכל הוא אלקטרוני ולכן לא מזהה את המים גם אם המיכל מלא. אני שברתי את הראש הרבה זמן עד שדבוטאנט עזר לי בהבנה שמים מאוסמוזה הפוכה אינם מוליכים חשמל ולכן החיישן לא מגיב. בקיצור- אין הרבה ברירה... קנקן בריטה על השיש (או במקרר אם אין לך מקום)...
פריי, פיוצ'רמה:
"כמובן שהייתי ער כל הלילה. לא בגלל הקפאין, זה היה נדודי שינה. לא יכלתי להפסיק לחשוב על קפה."
"כמובן שהייתי ער כל הלילה. לא בגלל הקפאין, זה היה נדודי שינה. לא יכלתי להפסיק לחשוב על קפה."
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

מורגן - תודה רבה על המידע. למדתי משהו 
אם כך, אז רק מי בריטה או פילטר רזין מתחת לברז המטבח.
jackob_sh - באופן עקרוני כשיש ברז אז אפשר לבצע ניקוי ביתי כי הברז יעזור לך לנקז את הדוד והראש ינקז את ה-HX.
אבל בפועל אתה מסתבך כי קשה לרוקן את הדוד לגמרי בעזרת הברז (כך שלא באמת תנקז את מלח הלימון אלא רק תמהל אותו).
באניטה החדשה, למשל, יש פקק בתחתית הדוד שמאפשר לרוקן אותו לגמרי. במקרה כזה, אפשר למלא את הדוד בתמיסה עם מלח לימון, לתת לו לעמוד קצת, ואז לרוקן את כל המים, אח"כ למלא במים נקיים ולרוקן גם אותם - וזה אמור להיות ניקוי טוב ומספק. אצלי אין כזה פקק, ולכן הפתרון הטוב ביותר הוא לפרק את הדוד עצמו ולהשרות אותו בתמיסה.
בכל אופן, זה גם תלוי בכמות האבנית במכונה. אניטה שלי כבר בת 3, אבל תמיד הוזנה במי בריטה + פילטר רזין פנימי, ואין שום בעיית אבנית. כאמור - עדיף למנוע מראש מאשר לנקות אח"כ.
אם כך, אז רק מי בריטה או פילטר רזין מתחת לברז המטבח.
jackob_sh - באופן עקרוני כשיש ברז אז אפשר לבצע ניקוי ביתי כי הברז יעזור לך לנקז את הדוד והראש ינקז את ה-HX.
אבל בפועל אתה מסתבך כי קשה לרוקן את הדוד לגמרי בעזרת הברז (כך שלא באמת תנקז את מלח הלימון אלא רק תמהל אותו).
באניטה החדשה, למשל, יש פקק בתחתית הדוד שמאפשר לרוקן אותו לגמרי. במקרה כזה, אפשר למלא את הדוד בתמיסה עם מלח לימון, לתת לו לעמוד קצת, ואז לרוקן את כל המים, אח"כ למלא במים נקיים ולרוקן גם אותם - וזה אמור להיות ניקוי טוב ומספק. אצלי אין כזה פקק, ולכן הפתרון הטוב ביותר הוא לפרק את הדוד עצמו ולהשרות אותו בתמיסה.
בכל אופן, זה גם תלוי בכמות האבנית במכונה. אניטה שלי כבר בת 3, אבל תמיד הוזנה במי בריטה + פילטר רזין פנימי, ואין שום בעיית אבנית. כאמור - עדיף למנוע מראש מאשר לנקות אח"כ.
נא לשים לב, משתמע מכל הנל שבריטה מרככת מים - וזה לא נכון. יש לטפל בה עם מי מלח בשיטת אדיקט (איתן שימך נרשם לעד!).
אבל זה פתרון מאוד לא נוח, עדיף מרכך רזין מתחת לכיור, דורש טיפול פעם בחצי שנה בלבד, ועולה באזור 400 שח הוצאה חד פעמים.
אבל זה פתרון מאוד לא נוח, עדיף מרכך רזין מתחת לכיור, דורש טיפול פעם בחצי שנה בלבד, ועולה באזור 400 שח הוצאה חד פעמים.
what's next?
- עזרא
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
moti_r כתב: בכל אופן, זה גם תלוי בכמות האבנית במכונה. אניטה שלי כבר בת 3, אבל תמיד הוזנה במי בריטה + פילטר רזין פנימי, ואין שום בעיית אבנית. כאמור - עדיף למנוע מראש מאשר לנקות אח"כ....
מוטי - איך אתה יודע שאין לך הצטברות של אבנית אחרי שלוש שנים?
פירקת את הבורג פטרייה בראש E61 והצצת פנימה? הסתכלת לתוך הדוד עם בורוסקופ?
איך אפשר לדעת?
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
torque is real and the source of all good things in the universe
לדוד של האוסקר יש פקק ניקוז כך שאפשר לנקות אבנית, הבעיה שצריך לפרק את החיפוי החיצוני כדי להגיע אליו
אפשרות שניה, לגרום למילוי של הדוד ע"י ניתוק חישן גובה המים ופתיחת הסטרימר. כך שמוהלים את מי הדוד, לאחר כמה דקות המים נקיים (כך אני ניקיתי את הדוד)
חשוב לזכור לא להפעיל את המכונה בזמן שהחומר בדוד ולהשאיר את המכונה קרה
אפשרות שניה, לגרום למילוי של הדוד ע"י ניתוק חישן גובה המים ופתיחת הסטרימר. כך שמוהלים את מי הדוד, לאחר כמה דקות המים נקיים (כך אני ניקיתי את הדוד)
חשוב לזכור לא להפעיל את המכונה בזמן שהחומר בדוד ולהשאיר את המכונה קרה
לא לגמרי מדוייק. היא כן מרככת מים גם ללא טיפול מלח, נבדק ואומת.hosq כתב:נא לשים לב, משתמע מכל הנל שבריטה מרככת מים - וזה לא נכון. יש לטפל בה עם מי מלח בשיטת אדיקט (איתן שימך נרשם לעד!).
אבל זה פתרון מאוד לא נוח, עדיף מרכך רזין מתחת לכיור, דורש טיפול פעם בחצי שנה בלבד, ועולה באזור 400 שח הוצאה חד פעמים....
הבעיה של בריקה לא מטופלת היא בכך שהיא הופכת את המים לחומציים על הדרך. מים חומציים שעלולים לפגוע בציפוי הדוד, ולהכניס כל מיני מתכות רעילות לקפה עד כדי איכול איטי של הדוד עצמו.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אני מסכים עם עזרא.עזרא כתב:מוטי - איך אתה יודע שאין לך הצטברות של אבנית אחרי שלוש שנים?
איך אפשר לדעת?...
אני כן פירקתי את הפטרייה וכן היתה אבנית למרות שאני מאד מקפיד על ריכוך.
הריכוך כמובן משפר מאד את המצב, אבל לאורך זמן כן מצטברת אבנית, גם אם בכמות קטנה, ובנקודות הקריטיות (מעברי סיכה שקיימים בראשים כמו E61 וכו') זה מתחיל להשפיע ולהפריע.
דווקא הדוד פחות רגיש כי לא מדובר בכמויות אבנית מאד גדולות, אבל בנקודות הקריטיות בצנרת, בברזים החשמליים ובראש בהחלט עלולה להווצר בעייה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
האם אי אפשר לרוקן את הדוד של האוסקר דרך הראש?
אם כן, אפשר להכניס מסיר אבנית לדוד ולאחר שעה נניח, להזרים דרכו הרבה מים נקיים ולשטוף אותו מהתמיסה.
האם אין נזק לדוד הנחושת מתקיפת החומצה?
אם כן, אפשר להכניס מסיר אבנית לדוד ולאחר שעה נניח, להזרים דרכו הרבה מים נקיים ולשטוף אותו מהתמיסה.
האם אין נזק לדוד הנחושת מתקיפת החומצה?
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

זה נכון בהחלט, אושר מול בריטה וגם נבדק ע"י מקלות בדיקה.hosq כתב:נא לשים לב, משתמע מכל הנל שבריטה מרככת מים - וזה לא נכון....
בריטה מרככת מים ולא צריך שום רענון.
כל זמן שמחליפים פילטר פעם בחודש - לא תהיה אבנית במים.
כשהיה לי פילטר בריטה "מקצועי" גדול של 1500 ליטר, גם אחרי שנה לא היתה אבנית במים (לפחות לא ברמה שהסטיקים יכולים לבדוק).
שיטת הרענון של אדי אמנם תעבוד על ריכוך המים, אבל הבריטה גם מפלטרת טעמי לואי ולכן אני מעדיף להחליף פילטר.
שתי התשובות נכונות.עזרא כתב: מוטי - איך אתה יודע שאין לך הצטברות של אבנית אחרי שלוש שנים?
איך אפשר לדעת?...
פירקתי את ראש הפטרייה ובדקתי. הכל היה נקי לחלוטין.
בתיקון של שובר הוואקום אצל אנדריי, ביקשתי ממנו שיבדוק אבנית בדוד והוא אמר שהוא נקי לגמרי (זה היה לאחר שנה של הפעלה, בערך).
-
n-007
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
תודה לכולם. עדיין קצת מבולבלת אבל החלטתי לקנות בריטה. אני לא ממש מכירה את הנושא ומבקשת את עזרתכם פעם נוספת. האם קיימים בשוק סוגים שונים של קנקנים?
ואם כן מה מומלץ ולמה יש לשים לב בזמן הקניה? האם יש המלצות על מקום אמין לקניה . ושוב תודה
ממני נ.
ואם כן מה מומלץ ולמה יש לשים לב בזמן הקניה? האם יש המלצות על מקום אמין לקניה . ושוב תודה
ממני נ.
להחליף בריטה פעם בחודש לשיפור טעם? אם כבר, כמות רצינית מאוד של מים נשפכת לפני שטעם הלואי של פילטר חדש נעלם (ואני מקווה שזה מסתכם רק בטעם לוואי)
הפילטר עצמו מחזיק הרבה יותר מחודש, בדוק, אלא משהו כמו שלושה חודשים. פעולת הריכוך עצמה לעומת זאת מסתיימת מהר מאוד, אם אני לא טועה תוך כשבועיים. למי שיש את הכלים, מוזמנים לבדוק אותי. בכל מקרה יש לה פוטנציאל רעיל ויש לטפל במלח פעם בשבוע.
תכלס, זה כל כך יקר ולא נוח, שאני לא מבין מה השיקול כאן בכלל. הפתרון המקביל (מרכך 8 ליטר מתחת לכיור) הרבה יותר נוח, עולה כ 400 שח שזה בריטה לשנה אבל מחזיק מספר שנים. פשוט מאוד להוסיף לו גם פילטר לניקוי ושיפור טעם שעולה כ 40 שח ומוחלף פעם בחצי שנה.
הפילטר עצמו מחזיק הרבה יותר מחודש, בדוק, אלא משהו כמו שלושה חודשים. פעולת הריכוך עצמה לעומת זאת מסתיימת מהר מאוד, אם אני לא טועה תוך כשבועיים. למי שיש את הכלים, מוזמנים לבדוק אותי. בכל מקרה יש לה פוטנציאל רעיל ויש לטפל במלח פעם בשבוע.
תכלס, זה כל כך יקר ולא נוח, שאני לא מבין מה השיקול כאן בכלל. הפתרון המקביל (מרכך 8 ליטר מתחת לכיור) הרבה יותר נוח, עולה כ 400 שח שזה בריטה לשנה אבל מחזיק מספר שנים. פשוט מאוד להוסיף לו גם פילטר לניקוי ושיפור טעם שעולה כ 40 שח ומוחלף פעם בחצי שנה.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני עם בריטה כבר כמה שנים - גם למכונה וגם לקומקום מטבח.
אחרי חודש וחצי בלי רענוני מלח מתחילים לראות קצת אבנית בקומקום (לא שבועיים)
אחרי חודש וחצי בלי רענוני מלח מתחילים לראות קצת אבנית בקומקום (לא שבועיים)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אין שום סיכוי שפילטר ב-60 ש"ח שמחליפים פעם בחצי שנה יתן מים טעימים כמו בריטה.
אני מעדיף את הטעם של בריטה על כל המים המינרלים + תמי-4 למיניהם + אוסמוזה + פילטרים אחרים שיצא לי לטעום.
לגבי האבנית, אני מצטרף לבדוטאנט. בדקתי עם סטיקים.
אני מחליף פעם ב-4-6 שבועות, ואכן הקנקנים הראשונים ממש מגעילים (3-4 קנקנים שהולכים בד"כ לעציצים).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בגדול יש בבריטה שרף ופחם.
מה שקופיאדיקט שם בבית זה פילטר שרף 8 ליטר ואחריו פילטר פחם גדול => בריטה גדולה לחצי שנה...
אני בסוף אקנה את הבריטה המקצועית לחיבור ישיר (רק עם צינורית עד למכוה) - זה הפתרון המקצועי הכי קטן שיש
מה שקופיאדיקט שם בבית זה פילטר שרף 8 ליטר ואחריו פילטר פחם גדול => בריטה גדולה לחצי שנה...
אני בסוף אקנה את הבריטה המקצועית לחיבור ישיר (רק עם צינורית עד למכוה) - זה הפתרון המקצועי הכי קטן שיש
הרעיון בריכוך מים הוא להחליף את יוני הקלציום (יון= אטום טעון חיובית) ביונים אחרים כך שלא יוכל להיוצר המלח קלציום קרבונאט (אבנית) ששוקע בדוד המים במיוחד כאשר הטמפרטורה עולה. ההחלפה הזאת נעשית על שרף כלומר איזה שהוא 'עמוד שידרה' פלסטי. כשהמים עוברים במסנן יוני הקלציום נקשרים (נתקעים) לשרף ומשתחררים יונים אחרים במקומם. בבריטה למיטב ידיעתי משחררים פרוטונים ולכן את מקבלת מים קצת יותר חומציים (עלול להזיק לדודי אלומיניום) בשרפים אחרים משתחרר נתרן (מלח שולחן) ולכן את מקבלת מים קצת יותר מלוחים (בעיה לחולי לב). כמו כל דבר בכימיה יש גבול "להחלפת שבויים" הזאת ובאיזה שהוא שלב השרף מתחיל לעבוד הפוך ולשחרר את הקלציום שיש עליו ולכן יש להחליף מסננים לפי הוראות היצרן.
בנוסף השרפים היום מכילים גם פחם פעיל ש"בולע" מולקולות אורגניות כגון צבעי מתכות למיניהם חומרי הדברה וכו' וזו האבקה השחורה שאת יכולה לראות יוצאת מהבריטה לפעמים. לפעמים טיפול ראשוני בהרעלות הוא לשתות כוס פחם פעיל.....
לגבי מסנן אני יכול להמליץ על http://www.filtershop.co.il/ כבר כמה שנים שאני קונה את המסננים שלהם והם עובדים די טוב והם גם די זולים כשמונים שח (ה ts101l והתחליפים שלו ) בנוסף יש להם ברז נייד ב 250 שח חבר שלי קנה והוא מרוצה. אני אישית קניתי ברז בחנות מתמחה קדחתי והרכבתי בשיש זה יצא באיזור ה85 שח. לדעתי רק עבור מכונת קפה לא שווה להשקיע אלפי שקלים במסננים אולי אם המכונה מאוד יקרה ואז הייתי שוקל להזמין טכנאי שייתן פיתרון לכל הבית כבר
בנוסף השרפים היום מכילים גם פחם פעיל ש"בולע" מולקולות אורגניות כגון צבעי מתכות למיניהם חומרי הדברה וכו' וזו האבקה השחורה שאת יכולה לראות יוצאת מהבריטה לפעמים. לפעמים טיפול ראשוני בהרעלות הוא לשתות כוס פחם פעיל.....
לגבי מסנן אני יכול להמליץ על http://www.filtershop.co.il/ כבר כמה שנים שאני קונה את המסננים שלהם והם עובדים די טוב והם גם די זולים כשמונים שח (ה ts101l והתחליפים שלו ) בנוסף יש להם ברז נייד ב 250 שח חבר שלי קנה והוא מרוצה. אני אישית קניתי ברז בחנות מתמחה קדחתי והרכבתי בשיש זה יצא באיזור ה85 שח. לדעתי רק עבור מכונת קפה לא שווה להשקיע אלפי שקלים במסננים אולי אם המכונה מאוד יקרה ואז הייתי שוקל להזמין טכנאי שייתן פיתרון לכל הבית כבר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא צריך לייצר פאניקה מבעייה שלא קיימת - מעבירים מים דרך פילטר הפחם והאבקה המיותרת נשטפת.
לא קורה כלום וחוצמזה - יש לך שם בלינק פילטר פחם...
לגבי הפתרונות האחרים שהצעת הם בעייתיים מהרבה כיוונים אחרים.
אוסמוזה פהוכה מבזבזת הרבה מים לסינון ובסוף המים גם מבודדים מה שיכול להפריע לגלאי גובה מים במכונה |(מים גם לא טעימים)
סיליפוס נמס במים ומונע מהאבנית להיצמד לחלקים החמים והמוליכים אבל הוא לא מרכך - האבנית נשארת ובמכונות אספרסו זה לא פתרון מספיק טוב.
לא קורה כלום וחוצמזה - יש לך שם בלינק פילטר פחם...
לגבי הפתרונות האחרים שהצעת הם בעייתיים מהרבה כיוונים אחרים.
אוסמוזה פהוכה מבזבזת הרבה מים לסינון ובסוף המים גם מבודדים מה שיכול להפריע לגלאי גובה מים במכונה |(מים גם לא טעימים)
סיליפוס נמס במים ומונע מהאבנית להיצמד לחלקים החמים והמוליכים אבל הוא לא מרכך - האבנית נשארת ובמכונות אספרסו זה לא פתרון מספיק טוב.